Första julklappen

Fick en jättevarm och gosig fleeceoverall till Eddie av min syster idag. Men eftersom vi redan har en så kändes det onödigt att ha en oc byta med, ungar växer ju så fort och dessutom har jag ju den tjocka jackan. Så jag fick gå tillbaka med overallen och välja någonting annat.

Det var ju dessutom bokrea på Åhlens och titta vad jag hittade. Det fanns bara ett ex kvar av varje. En perfekt första julklapp till Noah. Man får börja i tid, eller vad säger ni?


Lite halvtaskig bild, men istället för overallen så köpte jag två olika mönstrade byxor, en snusnäsduk och två par strumpor.

Två böcker med älskade Jan Lööf som Noah inte har.

Onsdagen flöt förbi

Idag har jag haft en riktig härlig tjejträff på förmiddagen, med kaffe, bullar och sen lunch till på köpet. Vad jag önskar att vi kunde träffas oftare, dom är så goa mina tjejer. Blev så arg och upprörd över vissa saker som de berättade bara. Ibland vill man bara kunna stå vid deras sida och hjälpa till när livet är orättvist mot dom. Puss på er mina darlings, stå på er!

Sen under eftermiddagen har jag ÄNTLIGEN fixat till min gräsliga utväxt. Man känner sig genast som en ny människa. Nu kan jag ju gå ut utan att ha mössa på huvudet. Visserligen är det kallt nog att ha mössa i alla fall, men nu vill jag ju visa mitt snygga hår.

Nu ska jag strax lägga från mig datorn och plugga lite innan Idol, sen blir det ju säsongspremiären av Grey´s. Efter det blir det plugg igen tills ögonen slocknar. Börjar bli stressad inför provet, det är så mycket att få in.
Mera pepp till mig tack!!!
Kram


Döden i en påse

Sitter och pluggar på lite om min nötallergi. Den har bara blivit värre med åren och jag går i ständig rädsla över att få en allergisk reaktion. Eller som det heter anafylaktisk chock. Det betyder att jag har en livshotande överkänslighetsreaktion som påverkar flera organ i min kropp. Och får jag inte behandling med en gång så kan jag dö.

Känslan som kommer när jag inser att jag fått en reaktion är såklart panik. Hjärtat slår och jag känner yrseln komma. Jag får svårt att svälja och bara efter någon minut kan jag knappt andas. Jag tänker; jag vill inte dö, jag vill inte dö!

Jag får aldrig äta nötter, aldrig äta från samma sked som det legat nötter på, aldrig andas i närheten av en öppen jordnötspåse, aldrig pussa någon som ätit nötter (Joel kan alltså inte äta) och jag kan inte vara i samma rum som någon som ätit nötter. Jag kan aldrig äta lösgodis.
Jag måste läsa på allt jag köper, jag måste fråga varenda gång jag ska fika om det som jag ska fika på möjligen varit i kontakt med nötter och jag måste JÄMT vara på min vakt och hålla koll på allt jag just skrivit.
Jag har tabletter och spruta som jag MÅSTE bära med mig vart jag än går, tom på krogen.

Jag är livrädd för detta och jag är lika rädd för att jag kan ha precis samma allvarliga situation när det gäller getingstick. Och eftersom allergier går i arv så är jag ännu mera rädd för att mina söner är lika allergiska som jag. Speciellt Noah som också har astma. Det är ännu farligare för honom.

Så läste jag om att man kan" vaccinera" sig mot getingstick under en lååång period på 5 år och sen ha ett långt skydd. Blev genast intresserad och undrar om detta också möjligen finns för nötallergiker. Det vore ju helt fantastiskt! Inte för att jag någonsin kommer stoppa en nöt i munnen, men ångesten över att jag kommer dö om jag får in ett spår av nöt i munnen kommer ju defentivt minimeras. Detta tål att kollas upp!

 Dödligt goda!
Bild lånad från http://iword.se


För att du älskar det goda

Jag blev så akut sugen på chips. Vi äter det två, tre ggr om året kanske, och ikväll kommer bli ett sån´t tillfälle. Vilka är era favoriter?

 Naturchips med dill och gräddfil, det e mumma det!!
Bild lånad från http://olw.se

Handla på

Jag fick tröstshoppa  på H&M. Köpte några tröjor till Joel, pyjamaser till Eddie, snygg tshirt till Noah och en alldeles underbar rosa kofta till mig. Längtar redan tills paketet kommer...
Egentligen ska jag ha shoppingförbud, så pengarna kunde läggas på annat som sägs vara nödvändigt, typ tapeter, spara till olika saker... Men hur kul är det? Tänk att en kofta kan ge en så mycket glädje...
Det är väl såhär det börjar och snart är man shopoholic värre. Men va fan.. pengarna gör ingen nytta på kontot ändå, imorgon kan vara sista dagen jag lever, klart som FAN jag ska handla!
Kram

Bolibompa suger!

Idag är en riktigt huvudvärkstisdag... Det var massa att göra i skolan, sen skynda och hämta Eddie, och då hade han varit jätteldesen och gråtit hur länge som helst. Han är så tät i näsan att näsdroppar inte hjälper! Sen Noah som bara vägrat lyssna på flera dagar. Sen tänkte jag baka för att ha med mig imorgon och då hade jag varken mjöl till bullarna eller potatismjöl till drömtårtan jag ville göra. Jag känner mig helt urpumpad på energi, men måste ha endel över när Joel kommer hem så jag kan fortsätta plugga. *suck*

Imorgon ÄNTLIGEN blir jag av båda med längden på håret och den enomt gräsliga utväxten. Jag har våndats över den jättelänge, men nu tänker jag "unna mig" och göra mig fin i håret.

Nä, nu måste jag ta mig an min stora prutt för han bara vägrar lyssna, och dessutom ska pyjamasen på.
Ärligt talat förresten... någon som sett Pomos piano på Bolibompa? Noah tröttnar såfort han hör namnet. Det suger!! Vad har hänt med barnprogrammen nu för tiden? Tacka vet jag hederliga Björnes magasin, Trasdockorna och Bumbibjörnarna. Det var allt bättre förr. ;)
Kram!

Vinter?

I morses kom Joel upp när jag låg och drog mig och sa;

- " Nä nu sätter jag på värmen!"

Jag kunde inget annat än att hålla med. Det är svinkallt. Men detta betyder att jag förlorade. =( En grad var det ute när vi gick upp, så idag åker den här gosiga, varma fleeceoverallen på till Eddie. Nytvättad och sprillans ny.


545:- från POP

Moster Jossan

Moster Jossan var ju här förut. Hon är ju en klar favorit för Noah, för mig med.


Puss moster!

Tänkvärt

"Själviskhet är inte att leva som man själv vill, utan att tvinga någon annan att leva som man själv vill."

E+E

Ni har ju inte blivit presenterade för Eddies lilla älsklingstjej. Här kommer hon- underbara Elsa.



Jag tog hur många kort som helst, men fick inte ett enda där hon inte har något i munnen. Eddie är precis lika tokig att veva runt med saker i munnen. Jag gillar det här kortet, lagom busigt och riktigt representerande av hur våra barn leker just nu. (med pinaler i munnen!)


Kallt? Inte om du frågar mig

Det är freeeezing här inne. Jag har tröja och filt och de största av duntofflor på mig. Ljusen är tända, men det är bara råkallt här. Mitt fel visserligen. Jag har vart så envis med att inte sätta på värmen. Äsch, det är ingen fara har jag sagt. Lite kallt om fötterna, men det gå allt.
Så igårkväll när vi tittade på film huttrade jag så jag hoppade. Joel frågade än en gång om det inte var dax att sätta på värmen. 1 Oktober går jag med på det... då är hösten här, då är det ok med värme inomhus.
Hösten kom ju för längesedan, men envis som jag är ska jag huttra tills på torsdagmorgon. =)


Kommer ni ihåg dessa bamsingtofflorna? De värmer mig just nu. Inte vidare snygga, men varma och sköna och det är just det som behövs nu!!

Jag visste

Idag kanske jag är lite seeeeg med uppdateringen, min fullspäckade vecka har ju börjat och nu prioriteras PLUGG på hög nivå!
Och som om jag inte visste det igår så är ju självklart Noah sämre idag, så jag är tveksam till dagis och skola imorgon.
Du är så välkommen så... härliga måndag! =)
Kram

Snart börjar..

Ni har väl inte missat premiären av Grey´s Anatomy och Desperate Housewifes? Kommande vecka... Vad händer? Vem dör? Som man hörde var det ju atgt Izzie dör. trist i så fall för jag ÄLSKAR hennes karaktär.
Vad tror ni?


Det ser ju lite hängigt ut här, så... vem??
Bild lånad från http://.kanal5.se

Blajblajblaj

Kollar på Ensam mamma söker, tycker det är lite småroligt faktiskt. Tragiskt..jag vet. Har jag liksom inget bättre för mig den här blåsiga söndagskvällen? Inte än... Joel har lagt barnen och Noah var inte sugen på att sova, men nu är det knäpptyst, så jag antar att Noah somnat- Joel med. =)
Hyrde Johan Falk, del två idag. Så jag ska strax poppa lite hederliga popcorn och lägga mig ner i söffan.
Det väntar en riktigt tuff vecka, så jag behöver all er peppning. Måste plugga hjärnan av mig, då vi har prov om 1½ vecka, och jag har inte vart i skolan den här veckan och inte börjat plugga. Sen jobbar Joel hela helgen plus att han ska på personalfest på lördag, så han är borta hela dagen. och jag har ingen som kan hjälpa mig med barnen, så jag vet inte om jag kommer iväg till skolan den här veckan heller.
Sen är det möten, bvc och hejkonbejcon hela veckan.. Men med lite posetivitet så ordnar det sig nog.
Kram på er!

Jag väcker nog Joel när Ensam mamma är slut... tsss

Sprudlande färger

Hittade en jättefin tröja på POP som Noah får ha imorgon på fotograferingen. Egentligen borde jag klippa luggen på honom, men det är bara en viss person som får hålla i saxen om Noah ska bli klippt, och det är inte jag.
Sen gick vi till Joels jobb och han lurade på mig en vinterjacka till Noah. Jag tyckte egentligen att den verkade för tunn, men han vet ju vad han pratar om. En jacka som tål allt, väta, kyla och busiga barn i lera. Matchade med en mössa med underbar varm fleece inuti. En riktig färgsprakande kille vi fått. Då blir det lätt att hålla reda på honom. =)


Randig tröja POP 195:-
Everest jacka från Stadium 799:-
Randig mössa från samma ställe 99:-

Söndagsplaner

Imorgon är det den årliga fotograferingen på dagis. Förra året vägrade Noah var med på bild och de tvingade honom sitta still, han ser riktigt förbannad ut. Jag ska vara med imorgon eftersom han egentligen inte ska vara på dagis, så jag hoppas det går bättre. De brukar alltid ta sin gruppbild utomhus, så vi hoppas på att det inte regnar. Lite roligare än en uppställd bild inomhus tycker jag.
Hur som helst så måste jag iväg och få tag i en lite roligare tröja eller liknande som han kan ha på sig. Tycker att han bara äger "dagiströjor" nu för tiden som e lite slitna och kanske inte av bästa kvalite. Sen behöver han verkligen en ny jacka, då vi fortfarande tränger på han en, nästan två stolekar för lite. Dumma föräldrar! =)
Så klädjakt och en tur till lekplatsen står på schemat idag.
Vad gör ni???

GJ

Så fick jag den här härliga skålen från Georg Jensen när middagssällskapet kom hit. Tusen tack!


Lys upp mitt fönster

Först så tänkte jag gå hem helt tomhänt från stan, vilket aldrig hänt i världshistorien, men så sa min vän E som var med;

-" Så du tänker gå hem helt tomhänt?"

- "Ja, det bli nog så..."

- "Hur känns det?"

Jag bara kände ångesten komma.

- "Nä ää... det känns verkligen inte bra."

Snacka om att man är shopoholic!! Så jag tog med mig bärhjälpen (sambon) och tågade bestämt in och grep tag i två lampor. Sen var jag ju tvungen att ha med lite krimskrams hem med. Så det blev två jättesöta ljuskoppar i fattigmanssilver, som sken som två juveler igår kväll.


Jag vet, bilderna är alldeles för mörka, men vänta tills ikväll så finns det nya.
690:- från Gräddelin


Suck och stön vilka kassa bilder, sorry!
Bara 39:- må ynka spänn på SG.


Lördagen som sprang iväg

Herregud..jag var helt borta från bloggen igår, kändes very strange, men så fick bli då det inte fanns tid över.
Vi började med att åka till stan och gick omkring på Trolldagar. Där fanns ballonger, troll, brandbilar, någon karusell, nåt lite halvpinsamt uppträdande och så affärer som kanske hade lite bättra priser.
Sedan tog vi en sväng förbi affären och handlade mat innan vi åkte hem och städade undan lite inför kvällssällskapet som skulle komma. Jag hamnade ovanligt (!) nog i köket och blev kvar där tills det var dax att sätta sig och äta, därav ingen bloggning.
Hade jättetrevligt och maten jag gjordde var väldigt god. Biffwok med asiatisk sås och så en stooor morotskaka på det.
Vad gjorde ni igårkväll?

Idol

Så var det ju dehär med Idol. Jag är redan fast och själva tävlingen har inte ens börjat. Eran favorit? Hm...jag har tre, får man lov att ha det? De e ju självklart han Erik som sjunger som en gud. Men har ser inte ut som en Idol tycker jag. Sen e det hon med dreadsen..som sjöng för Bagge när hon va liten. Och sen han den mörkhyade killen med ruffen. (håret)
Fan...jag vet ju inte ens om någon har gått vidare. Kanske blir man tvingad att byta favorit?

De löste sig

Tacos, film och nystädat... Kan det bli en bättre fredagkväll? (de löste sig med F.K efter lite arga toner, skam den som ger sig!)
Vad gör ni ikväll?

Jävla skit

Men va i H E L V E T E !
Försäkringskassan suger!! Joel fick inte sina pengar den här månaden heller. Tror dom att vi skiter pengar här så att vi kan klara oss i alla fall?? Jag blir så jävla less. Detta tog ner mitt humör som fan. Jävla, jävla SKIT!

Helgplaner

Fredag.
Idag fyller min lilla mamma år. Grattis till henne! Jag trodde vi skulle åka dit och gratta henne lite, men hon skulle tydligen inte vara hemma. Så nu plötsligt finns det outnyttjad tid. What to do?
Mitt enda måste idag, förutom att mata barn och hämta på dagis, är att baka en stoooor saftig morotskaka tills imorgon. Jag tycker den är som allra bäst när den stått en dag och fått dra till sig. Leilas recept såklart.
Senare ikväll blir det tacos och en film. Bara mysa med familjen.

Imorgon blir det trolldagar för hela slanten. Sen har vi gäster på kvällen.

Söndagen består av loppis och träffa vänner. Så det låter som en trevlig helg. Jag får passa på nu, för om 4 veckor är det min tur att jobba helg. Usch, fy, twiii..nä nu ska jag inte tänka på det.
Vad har ni för planer?
Kram

Kusligt i skogen

Det är mycket tal om öttar och toll här. (tomtar och troll) Vi letar efter dem överallt och vart de kanske bor. Liksom idag när vi gick hem från dagis genom den stora stygga skogen.
Ja det är kusligt att gå den här biten i skogen, det erkänner jag, men om jag skulle gå runt så tar det en halvtimma.
Vi får se hur jag gör nu när det börjar bli mörkare.



- Ho ho tollen, e de här du bor?

Kotttroll

Noah kom hem med en kotte med pålimmade saker.

Jag: "-Ååå vilken fin kotte."

Noah: "-Toll." (troll)

Jag: "-Jaha, ett kott-troll."

Noah: "- Nää ett toll."

Jag: "-Ja, ett kott-troll."

Noah: "-Men nääääää... ett TOLL."

Ja men visst, det är klart det är ett troll. Varför säger jag annat?


Jag vill veta

Om ni fick önska er EN enda sak i hela världen, vad skulle det vara då?

(bortse från friska barn, att ingen dör, inga krig , ingen svält.. de där vanliga som man alltid önskar och hoppas på)

 

Nu ska du bajsa på pottan

Idag är en såndär riktig fixardag.  Jag och Sofia har varit och handlat. Tur att hon var med, hur hade jag annars klarat mig med barnvagn och kundvagn?
Sen har jag vikt tvätt, torkat ur kylskåpet ( så trist, men fan så nödvändigt), bakat muffins, sorterat skräp, vattnat blommor och verkligen skurat och gjort rent den där stinkande överjävliga blöjhinken. Ni som inte har barn ni förstår nog inte hur illa det luktar med sånadär hinkar och hur (trots att man har påse) skit som fastnar i locket. Ja, jag kanske pressar ner en å annan blöja too mutch... Så nu känns det helt ok att stoppa ner en blöja där igen. Vad jag längtar tills barnen är blöjfria. Noah bara vägrar lära sig gå på pottan eller toa. Han vägrar ju byta blöja, men pottfanskapet ska han dock inte prova, nejdå..
Tänk när man bara kan hiva ut blöjhinken och skötbordet som bara är i vägen och tar plats. Och alla blöjor som man sparar in pengar på. Nä ikväll är det hårt mot hårt som gåller, pottan here we come..

Pruttiprutt

Försöker träna min lilla prutt på att sitta. Det går bra, i tre sekunder och sen välter han åt sidan. Problemet i det hela är att han inte vill lära sig. Han blir förbannad när jag sätter han på golvet. Ungen ska redan stå. Han älskar att stå och hålla mig i handen. Jag som tänkte att det skulle bli lite lättare om han bara kunde sitta och leka lite. Lilla skitunge!


Summering

Åååå vilken spännande film. Jag väntar redan på den sista delen, någon som vet när den kommer? Svensk film när den är som bäst säger jag bara. Såg trailern till Snabba Cash och den verkar också toppenbra. Mer bra svensk film åt folket!

Hur som helst... idag har jag inte gjort många knop. Fick ligga en stund längre och sova. Känner mig som ett vrak. Men man är ju ändå morsan i huset liksom. Tvätten viker inte sig själv och maten lägger sig inte själv på tallriken. Fick ihop en sjujedamej så god lasange. Noah åt en bit, hur ska man ta den responsen?

Fick påtat litegranna i garaget och pyntade i ordning lite här utanför dörren. Sen åkte jag ju iväg på bio och mådde mycket bättre. Så en timme in i filmen började jag frysa som sjuttan, men var ändå rykande het. Shit, feber?
Termometern visade inget onormalt, men jag ska ta en alvedon och bädda ner mig...när Efterlyst är slut. Egentligen vill jag inte se på det programmet för jag blir bara nojjig och vill knappt gå utanför dörren. Fan, folk är ju inte kloka nu för tiden. Som jag sa till Joel; man ska fan va nöjd om man har trevliga grannar.


Vardagslyx

Ska på bio om en sådär 1 ½ timme med min älskade raring Sofia. Skönt att få sitta still i lugn och ro, smaska godis som man får ha för sig själv och komma hem när barnen sover. Det kallar jag verkligen vardagslyx.
Vi ska se "Flickan som lekte med elden", precis som alla andra gör den här veckan verkar det som. Har stora förväntningar då den första filmen var så bra så man inte kunde slita sig. Men jag hoppas den inte ger mig ångest som ettan gjorde, de där våldtäktsscenerna var inte att leka med alltså..

Så vi ses ikväll, runt 21.00 kan jag tänka mig. Då måste ni ha uppdaterat mig om hur fasiken det går i Idol. Jag vill hitta svaret på era bloggar senare.
So long..


Bilden är lånad från www.aftonbladet.se


Skärpning

Man skulle inte tycka det var tråkigt med lite feedback och respons! Jag har över 100 träffar på min sida varje dag, men bara någon och ibland inte alls, kommentar. Skärpning på er!


Höstfint

Idag är det höstdagjämningen. Någon som vet vad det betyder? Jo det är ett av de två dygn då dag och natt är lika långa samtidigt över hela jorden. Häftigt egentligen!
Hoppas jag kan plantera lite ljung och skaffa någon fin utelykta till helgen. Någon som har tips på vart man kan hitta en fin lykta? Jag vill ha en rätt så stor, i grått eler vitt.
Får nöja mig med den här lilla planteringen så länge.


Bulldoft i mitt hus

Barnen sover, Joel är ute och springer och här sitter jag med tända ljus, uppkrupen i soffan och med en ljuvlig bulldoft spriden över hela huset. Jag skulle inte göra så mycket idag och det har jag faktiskt inte gjort. Men jag vet att Joel älskar mina nybakade bullar och så ville jag göra karl glad...
Jag e toktät i näsan och hostar och huttrar åt alla håll å kanter. Men Eddie...åå  min lille prins, han e inte bra. Han hostar så han kväljer sig, snoren bara rinner och han är kall och varm och bara piper. Jag hatar att han inte kan prata så han kan säga till mig hur han mår och om han har ont någonstans. Han har ju oturen nog att få ont i öronen när han e förkyld.
 
Inväntar med spänning Idol som börjar om en liten stund. Ikväll ska jag försöka att inte byta kanal när jag tycker det blir för pinsamt. Kan inte anhöriga säga till de stackarna innan att de inte kan sjunga?
Hoppas på mer good looking guys med gitarrer.
Gör ni?

Mamma i huset e sjuk-hur ska det gå?

Har blivit tokförkyld över natten. Ska strax försöka dricka en kopp värmande te. Eddie sover i vagnen, men han vaknar väl snart och är hungrig. Gick med Noah till dagis förut. Jag vet...han borde kanske vara hemma eftersom jag e sjuk, och han kanske också smittats, men det inte brutit ut än. Men jag känner mig så immig framför ögonen och kallsvettas att jag måste försöka vila. Fel av mig?
Fast det är ju svårt att vila, trots att man bara har en liten prutt hemma som inte ens kan gå. *host host*

Det enda jag ska göra idag som jag skjutit på länge är att få i ordning på lite papper och lite siffror för den ekonomiska biten här i huset. Om man ändå kunde vända på siffrorna lite. Ja ja that´s life!
En riktigt värmande höstkram fylld med min sista energi går till er.
KRAM!

Måndagens

Var dig själv, alla andra är redan upptagna.

Tillägnat dig

Min söta Sofia.. vad vore jag utan dig? Har hittat en riktig bästa vän som är snäll, omtänksam och som FÖRSTÅR. SOm stöttar och som bara finns där i alla blåsväder. Du sprider solsken i mitt mörker. Tack för att du finns för mig, i love you.

Och som om det inte vore nog med snällhet och omtänksamhet så fick jag även presenter idag. Vad ska jag säga? =) TACK!


Blåser ni bort?

God Afton!
Brrr..vilket riktigt ruskigt höstväder. Jag liksom fryser inifrån och ut. Dessutom har jag blitt snuvig och har ont i halsen. Men det e mysigt om nån timme när det blir tända ljus och avslappning i soffan. Har väntat på sånadär riktigt vackra höstdagar, då man upptäcker träden vilka fantastiska färger de har. Är det för sent? Är träden redan vissna? Fasen jag måste änna kolla ut...

Grått. När gick jag miste om de här? Stort minus!
Idag har jag vart så hujedamej trött. Har sovit skitkass inatt. Vaknade och hade jordens ångestattack, vilket inte hänt mig på flera dagar. Jag kunde varken svälja eller andas kändes det som och paniken bara steg. Men jag fick lugnat ner mig utan att tända lampan och gå ur sängen. *applåd till mig*
Vi fördrev förmiddagen hos mamma och eftermiddagen på lekplatsen med söta Sofia och hennes L.
Och nu är äntligen den här lååånga trötta måndagen över.
Vad har ni gjort idag? Seg start på veckan?

Här är presenter från min syster som jag inte visade igår. Det fattas en söt liten trådkorg, men bilden blev så kass och så orkade jag inte ta om den sen.



Söt kudde från Åhléns, lilaglittrig scarf från Vero Moda och krukor från Gräddelin.
Tack söta syster att jag får välja mina egna presenter emellanåt. =)

Och jag fick

Jag fick de finaste av presenter. Vilka vänner jag har! Blev bortskämd stort sett hela kvällen med presenter, blommor, vin och rom.
Tack än en gång!


En jääääääääättestor kopp med fat. Igår var den också fylld med ostbågar. Det var igår de...


Glaskupa från Pb Home.


Och ett helt underbart överkast! Jag som bloggat om de rätt nyligen. Blev helt tårögd när jag öppnade paketet.

Jag ska ta kort på presenterna jag fick av min älskade lillasyster också, så får ni se de imorgon.
Nu ska jag lägga mig i soffan och avsluta kvällen med cola och ostbågar. Flott värre.
Kram på er!

och fortsatte

Det började med att gästerna fick var sin lapp där det stod en liten text om hur de skulle agera under kvällen. På en tjejkompis lapp hade jag skrivit att hon skulle "leka lite mamma" under kvällen och hålla ordning på alla och se till att de inte stökade ner och påpeka för de som rökte att det var hälsofarligt.
Sen hade jag satt upp en videokamera i tvättstugan så man kunde gå in och bikta sig emellanåt. Detta blev en succe.

Vi fortsatte med en tipspromenad. Fast inte bara en sån med 1,X och 2, utan man fick skriva i sina egna svar på vissa. Jag tror att detta uppskattades och det var skitroligt att se hur de tänkte och räknade ut saker och ting.
Sen vart det lite småtävlingar på gång. Vem åt upp ett godissnöre först med bara munnen? Vem åt upp 4 mariekex först? Vem kunde fortast föra en sked genom byxorna på sin partner? Vem kunde para ihop det rätta latinska ordet med det svenska?

Sen dansade vi, skrattade, drack, drack, drack... åt tårta...drack, drack...

Ungefär vi 00.30 gick nästan allihopa. Endel ville ut, andra skulle hem eftersom det var jobb idag. Men två tappra hjältar stannade och vi drack, dansade och flummade.
Somade skönt i en nybäddad säng runt 03.00 snåret.
Vilken fantastisk födelsedag! Tack alla mina underbara vänner.




Dagen började

Har inte gjort många knop idag. Plockat undan, dammsugit och moppat golvet. Låg i soffan tills mina pruttar kom hem, då förflyttade jag mig till golvet, och vi somnade alla tre.
Hade en helt underbar dag igår.
Den började med att jag hämtade Mia, så åkte vi och inhandlade var sin ny outfit inför kvällen. Sen satt vi utomhus i det helt underbara vädret och åt lunch och drack skumpa. Vi pratade, skvallrade och skrattade. Jag fick ett fint armband av henne som jag kommer ha på mig varje dag. Tack Mia. Du är helt fantastisk. Jag saknar dig redan.

Sen gjorde vi oss i ordning, gick ut och satte upp tipspromenadlappar och så anlände vännerna och partyt drog igång..


Åååå

Tack för igår allihopa. Jisses vad roligt det var!
Det är ryggläge som gäller, jag återkommer ikväll med bilder och kommentarer. Tjo!

Min dag

Hipp hipp hurra, idag är det min 25-års dag! Jag firar med lunch, champange och en underbar Mia just nu. Life is good!

Näää ää

Jag är helt slut. Kroppen är så trött att jag har ont. Noah har kört sönder mig idag och u står han i trappen och vill inte sova. *pust* Jag är helt grinfärdig.
Vi har haft lite kalas och jag har preci plockat undan efter det. Ska ordna med några få detaljer inför imorgon.
Och angående imorgon är det fler som hört av sig och ska komma sent eller inte alls. Fan jag tror jag styr av alltihopa för jag e inte alls på humör.
Nä nu ska jag inta ryggläge i soffan och se färdigt Idol, och sen invänta Dirty Dancing som går på ettan ikväll för att hedra Patrick Swayze.
Puss och god natt!

Fredagsuppmuntran

Jaha då är det som vanligt när jag ska ställa till med fest. Svinnet består. Ååå typiskt! Ja ja folk kan ju inte göra nåt åt om de e sjuka eller så, men fan...alltid... Var tvungen att muntra upp mig med lite vita rosor. Ja bilden suger, men jag bryr mig inte.
Underbara Sofia var här och hjälpte mig lite förut. Tack för att du finns mitt hjärtegull.


Önska önksa

Bara helt underbart!!! Allt från http://www.juliasvitadrommar.se/
 

Kakelplatta - Älska
Kakelplatta med ordet Älska 215:-
Bamsegris - Prickig
Underbara lilla gris. Skulle vara så fin att bryta av med lite rött i det vita, och sen självklart till jul.
229:-
MIN FAVORIT!

Ljuskopp - Snöflinga
Ljuskopp md ordet Snöflinga 189:-

 Gummistövlar - vita
Vita stövlar 329:-


Köksredskap i creme 2
Köksredskap 419:-

Önska kan ma ju i alla fall, trots att jag redan fått jättefina presenter. Men man får ju tänka långsiktigt och kanske tänka på jul tom.
Jag ska börja kika på julklappar till barnen snart, så man inte är ute i sista minuten. Det finns liksom ingen tid till det.
Kram på er

Bara

En dag kvar...

Imorgon

Imorgon är det fredag och jag har röven full. Det ska städas, handlas, förberedas, underhålla barn, laga mat, baka tårta, fixa kalasmat, tvätta... hur länge ska jag hålla på?
Dessutom jobbar Joel från 08.00 till 19.00. Så jag eftersöker hjälp eller sällskap imorgon. Hoppas på min underbar S. Att vi kanske kan gå ut en stund med barnen, eller att hon kommer hit och håller mitt humör uppe medans jag tampas med allt..
Hoppas jag får ordentligt med sömn inatt för jag har legat och bara stirrat i taket de senaste nätterna som en toka.
Hmm..
Natti natti mina små spöken

Det kom ett paket

... som jag egentligen skulle ha öppnat på my big day, alltså på lördag. Men det kröp i fingrarna på mig och jag undrade så vem det kunde vara ifrån. Det var stämplat i Stockholm och min tanke var ju att det var från underbara söta Ea, men då skulle ju paketet komma från France. Så jag slet upp det.
Möttes av ett kort och en svart sammetsask.
Inuti...


En knallrosa helt fabolus klocka från Triwa. Underbara www.lifeofandi.blogg.se
som inte kan vara hos mig på födelsedagen, eftersom hon lever lyxliv i Anibes skickade mig den fina presenten utav dem alla. Tack älskling min!

Bä bä vita lamm..

..har du någon ull?
nä nä kära barn, jag har ingen kropp.

Fel version va? Den stämmer in på något jag har gjort idag.
 Dissektion av lamm. Förlåt att jag säger det för alla veganer och vegetarianer och allt vad det nu heter, men faaaaan va faschinerande det var. Ett lamms hjärta är identiskt vårat, och hur trodde ni att jag kände mig när jag klöv hjärtat mitt itu med en skalpell?
Vi människor är så himla noga med hur vi ser ut på utsidan. Smink, rätt kläder, födelsemärken som inte passar in, snea tänder, stora/små tuttar..whatever... att vi glömmer av (troligtvis inte vet) hur vi ser ut på insidan. Och hur noga vi ska vara med allt som finns där! Så sluta röka, ät ordentligt med mat och inte för fet, rör på arslena och ta väl hand om er. Sluta stressa!

Nä nu ska jag hämta storprutten på dagis, sen ska jag hämta den lille i stan och sen äntligen kan vi bara vara hemma och bråka med varann. =)
Kram på er!

Bra låt

Någon mer än jag som har gått och blivit förälskad i den här låten;

"When love takes over...................yaheyeah........"

Jag blir glad i hela kroppen.

En skön bagge

Fan, Anders Bagge är ju bara så jävla mysig och go. Vem kan inte tycka om honom?

September, oktober

Hittade så fina månadsbilder i en liten söt affär. Eddies månad, Mars, var bara alldeles för hemsk och ful, typiskt.. Skulle vilja ha Marsmånad i en "Linnea bild". Ni vet hon den söta med glasögon.
September, Oktober följde med hem i den här serien i alla fall.



Bilderna blev lite skeva, men det e bara för jag inte satt upp dem än, de står lutade mot väggen.

Njut av livet

Jag har haft ett litet psykbryt förut idag, men det var som om luften bara försvann i mig. Vi fick bilskatten den är månaden- igen! 1800:-. Jag betalade ju den förra månaden. Hur som helst så hade vi fått körförbud på bilen-igen. Jag blev helt crazy och kollade upp betalda räkningar från förra månaden. Å då visade det sig att jag visst glömt den här ändå.. Jävla pucko mig! Så det var bara hosta upp pengar fort som fan, jag behöver ju bilskrället imorgon.
Jag blev så trött att jag var tvungen att uttrycka mig.
Sen tog Sofia med mig hemifrån en stund, så vi kunde prata i fred och handla lite.


En passande fras som man borde ta till sig varenda dag.

Väääärldens sötaste lilla N. Jag är ju egentligen ute efter ett J men.. Detta kostade bara 10:- så det var ju inget större hål i plånboken direkt.

Ahhhh

Fan vad livet ska gå emot ibland. Man blir så trött så man vill spy!!!!!!!!!!!!!

Planteringsbänk

Någon som vet vart man kan få tag i en fin planteringsbänk som tål att stå ute året om? Dessutom vill jag ha en bänk som också kan stå ute.. förslag anyone?
Nu blir det upp till sängen, jag e lite sen idag..*slå på fingrarna*
Imorgon ska jag få lite egentid på förmiddagen..åå jag har massa jag vill göra. Men nr ett, blir att köpa någon liter vit färg och måla färdigt.
God Natt på er underbara vänner!

Hollywoodfru eller bullmamma?

Ärligt..någon som såg det här; svenska Hollywoodfruar igår? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. hahhaha..Snälla lilla bortkomna rikemansfru. (Anna A) Skaffa dig ett liv!!
Eller? Är det någon som håller rmed?
Jag är mycket hellre en bullmamma med mysbyxor som njuter av livet med mat, utelek med barnen, egentid och vänner.
Så jag tycker synd om henne.
Att hon inte har det lika bra som vi.

Heder åt Patrick Swayze

Jag har varit kass på att blogga idag, men jag har haft röven full. Skola, tvätt, stryka, handlat mat.. så jag har valt bort att blogga för att inte stressa ännu mera. Aaaaa...bra beslut va?
Läste i Aftonbladet att Patrick Swayze har dött. Han förlorade i kampen mot cancer. Jag blir alldeles gråtfärdig. Min underbara tonårsförälskelse.
Nu måste jag genast se filmen. Den kommer rulla i dvdn alldels strax och jag kommer gråta. Inte bara för att det är en bra film, eller för att han gått bort, utan just också för att jag behöver ventilera ur systemet så jag kan fylla det med nya krafter.
Visst är filmen underbar och man får en härlig känsla i magen. Slutscenen.. å my goood!!
Hedra Patrick tjejer och sätt på den bästa filmen av alla; Dirty Dancing!!


You had the time of you´r life..

Bilden tagen från http://www.expressen.se

Kom ihåg för en gångs skul

"Life is pain, better get use to it"

Knäsvag

För den som inte vet så är jag vääääldigt svag för kökshanddukar och muffinsformar. Jag älskar att köpa nya i fina färger, med mönster, text och motiv. Och man kan aldrig få en handduk  eller form för mycket... eller?



Åhléns 45:-


100-pack muffinsformar, 50:- Åhléns

Gränssättning

Har precis kommit hem från en föreläsning som handlade om barn. Det var måga tänkvärda ord, om man ändå hade de i huvudet hela tiden när man är mitt uppi allt kaos. Jag ska försöka så gott jag kan med mitt nya tänkande. Att var en lite mer flummig föräldrer, som inte alltid oroar sig för allting och inte altid tillfredställer mina barn till max.
Jag ska bara var mig själv, och inte en mamma som strävar efter att vara en perfekt föräldrer.
Hur känner ni med uppfostran och gränssättningar?
Man kanske måste tänja på sina gränser lite..

Seg i starten

Syrran är här en stund. Vi försöker underhålla barnen så gott det går. Det blir lekparken lite senare. Sen ikväll ska jag på föräldramöte och höra om hur Noah beter sig på dagis. Jag har fått höra att det är han som styr och ställer. =)
Fick köpt lite vit sprayfärg förut, så jag ska göra färdigt den stora tavelramen, en korg och spegeln senare ikväll. Så det blir en lugn start på den ack så stressiga veckan.
Måste börja förbereda inför helgens bravader också. Min underbara Mia kommer äntligen hit från göteborg och jag längtar så det gör ont i kroppen!
Hur har ni startat den här veckan?

Skön att sätta rumpan i

Vill ha, vill ha, vill ha!!!!


Kingston
3-sitssoffa från http://www.ilva.se

Skog&Bulle

Fick den här lilla termosen och ett sittunderlag till Noah av pappa m sambo. Passar perfekt nu när Skog&Bulle börjar till våren på dagis. Och alla uteäventyr som kommer innan såklart.


Sköna söndag

Såklart mådde Joel superdåligt när vi hämtade barnen, så vi fick hoppa över min loppis idag. Lite tråkigt, men så är det..
Istället åkte vi hem och jag målade lite grejer i garaget. Sen åt vi en så jäkla god köttfärssås som jag gjorde! Lite senare blev det en promenad i det nya bostadsområdet med väldigt fina hus och nu sover Noah gott i sängen och Eddie är på gång han med.
Det luktar nytvättat, undervåningen har fått sig en omgång med dammsugaren, vi ska äta varma mackor och om en timme börjar den nya serien på 4:an, som verkar skitbra. Så jag mår gott ändå, men jag sörjer ju lite att jag gått miste om en loppishelg.
Fick flyttat runt lite saker förut och fick till en helt ok hörna, eller vad tycker ni?( Det ska vara en liten vas med en vit ros i där också. Får ordna det imorgon.)



Hämta hem de små liven

Nä klockan tickar så. Om en timme ska vi hämta kidsen och här sitter vi. Hoppas, hoppas Joel orkar åka med på loppis och inte direkt hem. Annars har ju hela helgen gått utan jag fått handla en endaste pryl. Och det går ju verkligen inte! Hoppas på glada barn.
Jag antar att vi inte kommer göra ett skit idag, och visst ska jag njuta av det med, MEN jag har lite ångest eftersom helgen redan är över och nu inväntas en lååång och jobbig vecka. Men sån´t e livet..
Kram

När det begav sig

Kräftskiva stod högst upp på listan igår kväll. Så mycket till kräfter vet jag inte om någon åt, det var mest räkor... men Mmmm vad gött det var och jisses vilket party det blev. Det fanns sånghäfte, hattar, bål, tipspromenad och en jädrans massa dricka.
Presenten jag gav bort bestod av en korg med små burkar med rosa och svart strössel, the och pumpor. Lagom höstaktigt!
Värdparet hade verkligen en underhållande fest och det tackar vi så mycket för! Men seriöst Fredrik, din jävla Svenne banan låt har satt djupa spår i hjärnan på mig. Vem fan lyssnar på sån S K I T ! =)
Vi tog taxi runt 23 någongång och fortsatte på ett annat dansgolv. Sen tog vi den klassiska kebaben och åkte hem.
Slutet gott, allting gott.


Värdparet Sofia och Fredrik.

Underbara Sofia.

Tipspromenad i buskarna.

Mumma!! Underbar chokladkräm på kladdkaka. Recept kommer!


En liten Stina hittade jag i slutet utav kvällen. Underbart att prata med henne.

SATC

Sitter och tittar på Sex an the City- the movie. Ååå gud vad jag ÄLSKAR den filmen. Den gör mig glad, förälskad, ledsen och tankspridd.
Längtar så tills film nr två har premiär. Då ska jag sitta med mina närmaste tjejkompisar och leva mig in i Carries värld. Jag hoppas verkligen att hon håller fast i Mr. Big. He´s her lobster! (som Phoebe Buffay säger i Vänner)
Man känner verkligen igen sig i karaktärernas problem och tankar. Jag tror att det som får oss att älska den här filmen är för att den är så jäkla ärlig. Att det inte alltid går som planerat och att det inte alltid blir lyckliga slut. Det är ingen saga, det är det verkliga livet.
Nu ska jag fortsätta böla.

Sarah Jessica Parker as Carrie looks shocked, but Cynthia Nixon's Miranda doesn't seem at all surprised - people are dying to find out what happens in 'Sex and the City 2.'
Bild från den kommande filmen. Bilden är lånad från http://www.nydailynews.com


Fets på g

Nu drar vi på kräftis och återkommer imorgon.
Kram!


Krisptårta

Botten
4 äggvitor
2dl socker
3 dl ricekrispies

Kräm
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl vispgrädde
75g choklad ( Godast med ljus )
75 g smör

Fyllning
3 dl vispgrädde
1 l valfria bär

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Rör ner ricekrispies försiktigt. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper och grädda i 80 minuter. Låt svalna.

Blanda äggulor, socker, mjöl och grädde i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen, bryt chokladen i bitar och låt den smälta i krämen. Lägg i smöret i bitar och rör tills det har smält. Låt krämen svalna och bred sedan på kakan.

Vispa grädden och bred den över kakan. Strö över bären.


Gunga mig

Joel är och hämtar mat från Mc Donken och jag borde börja göra mig iordning. Men en racer som jag är kommer jag börja om en timme.
Jag såg Eddie gunga för första gången idag. Å my love vad han var söt!!


De bästa av presenter

Ååå såklart blev det inte en såndär lugn morgon som jag tänkt. Noah var uppe tidigt och han är på världens sämsta humör och slåss och skriker idag. MEN jag ska hålla modet uppe och inte låta mig dras ner i hans dåliga humör. (även om det är lätt hänt)
Nu ska jag sticka iväg och fixa lite saker tills ikväll, sen ska vi ta med oss fikakorg och gå till lekplatsen och sen är det dax för avdumpning av barn. =)
Här är de fina sakerna jag fick igår;


Mjölkkanna från glasriket i Småland.

Ljusstakar i glas och silver.

Glasbricka

Tvättbalja i zink (som jag valt själv), påslakan i blåblommigt satin.
Dessutom låg det tvättmedel, sköljmedel, tabort spray, tulpanlökar och pengar
i baljan.

Superfina lyktor (eller vad säger man?) för maschaller, från Mio.

Kruka med persilja och krondill.

Och så ett flertal kuvert med pengar i. Det är väl tänkt att jag ska köpa någonting
som jag verkligen vill ha för pengarna, typ kläder, skor etc. Men om jag känner
mig rätt så blir det nog inredningssaker. Det är ju det som gör mig allra gladast!

Kalasnedvarvning

Jag har precis intagit soffläge och ska se färdigt Pirates på femman. Jag är helt slut och har jordens huvudvärk. Hoppas man får sova ordentligt inatt och kanske tom få lite sovmorgon.
Tack alla som kommit och gjort kvällen mysig och rolig. Fick jättefina presenter, ska visa imorgon.
God Natt och sov gott.

Vad händer i helgen?

Då vankas det kalas ikväll då. Tårtan står i ugnen, de e nystädat, maten har inhandlats och Eddie har badat. Det ska min stora prutt också göra när jag hämtar han på dagis om en timme. Sova, bada och äta är det tänkt. Sen får vi väl se om han har samma planer som jag.
Det ska bli så skönt ikväll när alla kommer hit. Jag ska bara njuta av ett glas rödvin och omfamna helgen. Imorgon ska vi på kräftskiva och det ska bli toppenroligt. Måste komma på någon gå-bort-present till värdparet. Jag har några idéer, men de kan jag inte nämna nu för värdinnan är en trogen bloggläsare. =)
Sen på söndag blir det nog en loppis och lite lek med andra barn. Vi får se vad helgen har att erbjuda.
Ha en underbar fredag mina vänner. Ta det lugnt och varva ner.
Kram!



Nybadad prutt

Valet är gjort

Krisptårta!


Tårtval

Jag kan inte bestämma mig. Krisptårta eller lemoncurd tårta?
Krisp eller lemon..
Krisp..
Lemon..
?

Gjäsklippning

Jag var ute med Noah och klippte gräset förut. Vi har en såndär handjagare, det var jag som ville ha det eftersom jag skulle vara så miljövänlig och för att vi inte har så stor tomt. Hur som helst.. gräset är hujedamej så högt, dessutom var det lite vått så klipparen satte ju sig rätt ner i gräset och man kom ingenstans. Jag slet som ett djur och Noah gick efter och krattade. Så kom gjannen.. Tänk er en liten kille som inte kan prata rent och ser sådär riktgit söt och busig ut.

Gjannen:
- Har du en såndär gammal gjääskippare?

Jag: (som har kört fast i värsta mossgojset)
- Mmm..

Gjannen:
- Den vejkar sönder för gjäset är fortfarande högt.


Höstdag

Underbara dag. Synd att man går miste om den när det finns annat (tyvärr måsten) att göra.
Gräsmattan måste klippas ikväll, vi har skjutit på det i evigheter och gräset kryper snart över till grannen. Tänk vad vi kan njuta i helgen, när det inte finns nåt att göra om gräset blir klippt idag.
Hmm..jag ska mata prutten nu, så kanske jag hinner med framsidan innan jag måste åka. Så slipper vi stressa så ikväll..
Vad gör ni denhär underbara höstdagen?
Kram

Rosa rattar

Heja heja!!! Köp en påse Rosa Rattar, hihihi, och stötta bröstcancern. Heja, heja!!
(visserligen tycker jag att det ska stå stötta cancern, eftersom resurser och pengar behöver läggas ner på ALL sorts cancer!)


Make my bed

Jag behöver tips på schyssta överkast! Inte för att jag ska ha flera, men jag behöver massvis med förslag för jag e kräsen. Vill ha ett i vitt, och sen ett blommigt, eller prickigt. Eller ett lapptäcke!
Förslag någon?

Handkviltat överkast från Au Maison, 1449:-

 Kviltat överkast från Himla, 1999:-
Båda överkasten kan du hitta på www.systerlycklig.se

Bryta golv

Jag har lust att bryta upp hela vårat bajsfula parkettgolv i vardagsrummet och slänga dit ett vitmålat gammalt brädgolv. Hur svårt och dyrt kan det vara egentligen?
Någon som kommer hit och hjälper mig?

Kloka beslut

Sitter på golvet och ser hur lillprutten tar sig runt i cirklar. Nu jäklar blir det ännu mera fullt upp när han rör på sig.
Har varit ute och tagit en liten höstpromenad, skönt, jag älskar vädret så som det är nu. Då mår jag gott! Skönt att röra på sig, ska försöka komma ut på små promenader- för min egen skull- för att må bra. För att få andas.

Grannen berättade för mig idag att det har varit tjuvar här på gatan. Grannens cykel blev snodd och sedan hade de tagit sig in i ett garage. Jag tycker det är läskigt. Inte för att de skulle kunna sno saker, utan för att vetskapen om att det är någon som tar sig in där man ska vara trygg. Detta hälpte ju inte redan ångestfyllda lilla mig.
Men nu har jag verkligen bestämt mig för att visa hur stark jag egentligen är. Har fått höra i hela mitt liv att jag är en stark person, och jag tror nog att jag är det, så nu ska jag bara visa det för mig själv också. Mina nya motton för att fixa den här hösten är följande;

  • Dra ner på sockret och fettet! (hade tänkt det vilket som, men man får ju ångest av socker)
  • Lägga mig före 22.00 varenda dag, om det inte är något speciellt. Jag måste få sova ordentligt.
  • Tacka nej och inte vara med på allt.
  • Inte boka in flera saker på samma dag.
  • Röra på mig.. och de svåraste..
  • Inte stressa upp mig för varenda sak.

Vad tycker ni? Det låter väl klokt? Men det är lättare sagt än gjort ska jag tala om, när man är en person med hundra knyck i farten. Men det är ju så jag trivs, men inte min kropp.


Dörrprydnad

Jag fick mitt paket från Alvas Hus idag. Kanske ska kika på måtten på sakerna lite bättre tills nästa gång. Var visserligen nöjd med allt, men jag trodde att stjärnan skulle vara större. Ja, ja.. Silverhjärtat i fattigmanssilver var helt fantastiskt! Och den här gjorde susen på ytterdörren. Det blev jättefint! Nu fattas det bara lite ljung blandat med silverek och taklök i en fin kruka eller spann, så blir det komplett där utanför dörren.
Mitt paket från H&M har kommit, men jag tror inte jag orkar åka till andra sidan stan idag för att hämta det. Vi får se. Ska iväg en stund med sambosen och barnen så höres vi mer ikväll.
Kram!


Gör entré

Mina lovely lamps är på plats och jag småler varenda gång jag går ut i hallen. Som kronan på verket rent ut sagt. Jag vet..kanske inte världens bästa bild, å så ingen glödlampa i, men ändå...


Årets första Idolavsnitt

Nu ska jag kika lite på vad årets Idol har att komma med. Grejjen e den att jag skäms så lätt för andras skull. Alltså stackare, kan inte anhöriga till de som testsjunger vara ärliga och verkligen berätta hur de låter.
Jag tror Noah somnat där uppe, man vet aldrig med honom. Eddie låg lite halvnonchalant i sin sitter och undrade nog om vi missat att han var på väg ur.. Men nä, vi såg dig nog prutten!!

(shit..hur tänker hon med den höga hatten??! Pinsamt!)


Strössel

Älsklingen har sagt ja till lamporna. *hoppa hoppa* Så imorgon ska jag stå utanför dörrarna kl 10.00 och rusa in och grabba åt mig två juveler till lampor.
Nu är min kryddhylla äntligen på plats på¨väggen och jag har de sista av strössel i de nya burkarna. Får köpa mig några fler sådana imorgon med, och kanske lite strössel så det ser färgglatt och mumsigt ut.


Skulle vart igår men..

"Optimisten ser en möjlighet i varje problem. Pessimisten ser ett problem i varje möjlighet."

Vilja ha lampor!

Har precis kommit hem från skolan. Vi har labbat om salivet i munnen och hur det påverkar proteiner och Ph- värdet i munnen. Kul va? =)
Hittade perfekta små glasburkar till mitt strössel på Åhlens idag. De ligger och torkar på en handduk nu, så ni ska få se lite senare. Hittade också två lampor som bara var JAG MÅSTE HA till hallen. Köpte de inte, måste väl ha samtycke från sambosen. Men de hade hängt sig så bra där i hallen och gnistrat och spridit ett underbart sken i vårt lilla hus. Håller tummarna för att han säger ja.
Nu ska jag få i mig lite mat och sen måla spegeln en omgång innan det är dax att hämta min prutt på dagis. Han grät i morses när jag lämnade han. Ska bli skönt att få hem den illbattingen så jag kan snufsa lite på han och säga att jag älskar han. Vad gör ni?
Kram!

Min nya regel

Nä, mitt nya avtal med mig själv är att komma i säng relativt tidigt. Så nu ska jag häva i mig litervis med vatten, är sjukt törstig, sminka av mig, borsta tänderna och försöka slappna av med en bok. Och släcka innan kl slått 22.00. Vad tror ni om det?
Imorgon är det labb i skolan, och jag har inte förberett ett skit. Jag MÅSTE ta tag i skolan den här veckan. Hoppas min underbara och roliga labbpartner har förstående för att jag inte e uppdaterad.
Ska ha lite kalas för mig på fredag med, så jag behöver fundera ut vad jag ska bjuda på. Förslag någon?
God Natt, vi höres imorgon!
Kram!

Vardagsrum

Någongång här på höstkanten/vinterns början..ska vi göra klart i vardagsrummet. Har hittat en helt fantastisk tapet, gammeldags bruntonad, blommig, från INTrade som är to die for. Och den är min för 599:-/rullen. Ja, ja säkert mycket pengar, men vilken kvalite sen! Hujedamej säger jag bara!
Sen behövs en ny, eller ny och ny, vi har aldrig ägt någon..tv-bänk och ett vitrinskåp. Vitrinskåp hade jag tänkt fynda billigt typ på Blocket och måla i vitt. Men hittar jag inget så har IKEA ett alternativ. Tv.bänken däremot ska inhandlas på IKEA, och den ser ut  såhär;

LIATORP SideboardEgentligen är det ett sideboard, men vem bryr sig? 2595:-/IKEA


Runt bord in my kitchen

Egentligen skulle jag vilja riva ut hela köket och göra det till en dröm i vitt, MEN jag förstår ju att det inte är något alternativ. Så..jag har bestämt att jag vill kasta ut det stora bordet vi har och de bajsfula svarta skinnklädda stolarna. Hur kunde jag beställa något sån´t? Impuls..i know.
Jag har alltid velat ha ett runt matbord och det hoppas jag att jag kommer få nu. Ett runt vitt bord med olika sorters pinnstolar, målade i vitt ofcourse. Och med ett litet vitt avlastningsbord med burkar i vitt porslin. Och en tallrikshylla och lite annat smått och gott på väggen ovanför.
Har kikat på Blocket ett längre tag efter bord, men inget som fallit mig i smaken. Därför blir det nog det här från IKEA så småningom och så får man köpa till pinnstolar när man hittar. Vad tycks? Skulle det passa måntro?

Liatorp 2195:- från IKEALIATORP Pelarbord runt

Jag e här

Ja jag lever!! Det har varit en väldigt stressad dag, så jag kan inte slappna av förräns nu när Joel kommer hem och barnen ska i säng.
Vi har egentligen inte gjort något speciellt idag, bara det att tankarna snurrat runt att jag inte fattat något, Men ge mig någon timme nu så har jag bloggat massor.
Kram

Natti kl 21

Sitter i köket och uppdaterar mig genom era bloggar, medans Joel lagar mat tills imorgon. Har svårt att andas, känns det som i alla fall. Sen om jag har det eller inte, är en annan femma. Jag vet att när man har ångest så ska man undvika koffein, sprit, fett och sötsaker..ghhha!!!! Ja det är bara gilla läget. Imorgon är det havregrynsgröt och sallad som gäller.

Nä nu ska jag för en gångs skull lägga mig i tid och titta i en tidning innan jag somnar. När gjorde man det sist?
Vi höres.
Kram!

Alvas hus

Fick beställt lite grejer från Alvas hus, http://www.alvashus.se/ .
Hjärta i fattigmanssilver     Stjärna i vit plåt           Änglavingar - små

Hjärta i rotting 
Jag beställde också 4 små söta "strutar" i beigt tyg med spetskant. De kommer hängas uppe då julen nalkas!
Det finns mycket jag vill ha som ska förgylla vårt hem, men *suck* vi skiter inte pengar, så man får ta lite i taget.
Kram på er!

Älskade böcker

Joels mamma hittade en bok på loppisen igår som hon köpte till Noah. Den var i jättefint skick, precis som ny och jag tror inte ägaren vet vad för bok han/hon gjorde sig av med.  Både Noah och framförallt jag ÄLSKAR böckerna som är teckande och skrivna av Jan Lööf. Jag hade flera av hans böcker när jag var liten; ex Skrotnisse och Viktor bygger en ö. Fast då som pixieböcker, ni vet dom där söta små fyrkantiga.
Jag har köpt Skrotnisse och Morfar är sjörövare till  Noah. Så kom min syster med Viktor bygger en ö, förra veckan. Och igår fick han denna, Pelles ficklampa. Det finns några att samla på sig. Vad läser era barn för böcker?


Vita ljus

Äntligen har jag tagit in och satt ljus i den ena ljusstaken som jag köpte på Loppisen. Den blev hur fin som helst, och jag tror den ska få sin plats här nere på skänken, framför spegeln som ännu har förblitt omålad. Men nu ska jag inte stresa upp mig över det.. Det kommer tid till det med.


Fina presenter

Jag var på två loppisar igår, men det var verkligen inget att ha. Förutom ett bord där min vän sålde barnkläder då. Men jag har ju redan massa. Så lite besviket var det allt. Jag hade ju hoppats på ett nytt fynd.
Däremot fick jag handlat lite nya presentpapper och tags. Det är många födelsedagar på g nu, framförallt min egen. Bara 13 dagar kvar...


Papper 14.90:-, Tags 9.90:-, allt ifrån Rusta

Jag erkänner

Det är lika bra jag berättar. Anledningen till att jag inte skrivit så mycket på sistonde, och att jag inte skrev igår OCh att jag är så sen idag, är att jag mår dåligt.
Det händer för mycket omkring mig nu, och jag har kommit in i en period när allting händer mig och bara går fel.Så jag får svårt att andas och tänker negativa tankar hela tiden. Det är det som kallas panikångest.
Igår fick jag en allergiskreaktion på något som jag alltid klarat att äta förut, så vi fick åka till sjukhuset och där fick jag två sprutor och så fick jag inhalera. När jag skulle åka hem tyckte jag fortfarande att jag hade svårt att andas, att det bara växte i halsen på mig, trots att jag syresätte mig 100 hela tiden. Det var då det slog mig. Shit, jag kanske inte alls var allergisk..jag kanske bara har fått ångest, värre än vanligt.

Sitter här nu..Noah är hos Joels föräldrar och prutten leker på golvet. Jag har fortfarande svårt att andas/svälja och känner mig groggy hela jag. Jag ska nog stappla mig upp till min trygghetszon igen-sängen. Jag orkar inte ha det såhär längre. Nu är måttet rågat.
Så nu vet ni.Det kan hända vem som helst. Och jag säger bara det, att jag har fan ont i magen varje dag i ett helt år, än att må såhär i bara en vecka.
Kram


Flugfanskap

Mornings!
Idag känner jag mig inte alls på humör, men de ska nog ordna upp sig under dagen.
Är så irriterad på alla små, små flugor som finns överallt här hemma, speciellt i köket. Har ni också sånna? Mamma sa att de är en period nu när de kommer, att det är typiskt hösten. De e så äckliga, kryper in överallt. Vad ska man göra åt dem? De är omöjliga att få dö på.
Nu ska Joel cykla till jobbet, så jag måste återgå till barnen.
Hörs sen.
Kram!

Fredag i soffan

Vi slafsar i oss tacos. Hungriga och utmattade efter en hård dag. Hela rummet är upplyst av ljus. Så är det städat och i ordning. (bortsett från väääärldens strykhög som hånflinar åt mig i ena fotöljen) Jag myser, jag njuter.
Ska se på B.M som går på ettan. Älskade Heath Ledger. Yummie!
Samtidigt klickar jag hem lite nya tröjor till alla i familjen från H&M. Hösttröjor. Mysiga. Gosiga. Och i sköna färger.
Jag kan inte låta bli att handla. =)
Vi höres imorgon. Det kanske inte blir förrän på em, eftersom jag åker iväg tidigt till loppisen.
Kram!

Peter&Petra

Kommer ni ihåg den här filmen med Astrid Lindgren? Den är bara för söt. Noah kan inte slita sig från tv:n, inte jag heller. Hihii..


Tjuvtitt

Vi har ett projekt på gång i hallen på övervåningen. Men vi får aldrig tummen ur med soffan som ska hämtas. Så jag tröttnade och försökte piffa lite med saker vi redan har. Men det e så jäkla tråkigt när man vet precis hur man vill ha det, så dröjer det hela tiden...
Jag funderar lite på tapeten..Joel tycker allt e så bra och fint här hemma. Mmm..ok jag kan förstå honom om man inte är intresserad så om jag är utav en stil och utav inredning, så på det maniska sättet så som jag. =)
Vet inte om jag vill tapetsera om eller om det räcker med några burkar vit färg. Det är det enda på övervåningen som jag är fundersam om. Sen finns allt så fint planerat i huvudet.


Korgen börjar bli full. Antingen får man skaffa sig en till eller något annat att lägga
de underbara tidningarna i. Slänga? No way!

Nytt projekt

Ja jag känner mig lite krasslig idag, men så har man ju aldrig tid att vila heller. =) Noah har fortfarande feber idag, men är betydligt bättre. Det märks eftersom hans vilde i sig har krypit fram igen. Så imorgon måste vi se till att göra något. Och jag vet vad.. Loppis! Joel jobbar ju helg så jag kan springa hur mycket jag vill, om Noah e på humör vill säga. Jag hoppas på att hitta många projekt imorgon. Detta är ett av de kommande.
En spegel. Den ska målas vit såklart. Men jag gissar på att vi pratar om 4,5 lager färg. Så de blir till att stryka på ett första ikväll när Joel kommer hem från jobbet. Vad ska ni göra denna fredagskvällen?


Uppmuntran

VAd gör man inte när kidsen e sjuka? Jag skyndade mig iväg till leksaksaffären och köpte Duplo och en ny fim, som Noah verkar gilla. Nu ska jag gå upp och lägga mig med honom, för jag har själv tagit en alvedon och känner mig bara bläääää...


Badrum

Här är det. Badrummet på övervåningen. Jag sa ju att det inte var något speciellt. Men visst är det kul att se hur andra har det hemma hos sig! Vad är det som gör en så nyfiken?
Skulle gärna vilja byta kakel och badrumsmöbel och badkar. =) Jag vill så mycket..


Mamma är räddningen

Har varit med Eddie på sjukhuset. Där visade tack och lov ingenting, utan han har bara en rejäl förkylning och massa slem i halsen. Skulle ge lite alvedon och nässpray. Noah har fortfarande feber och är arg på mig för han inte får gå ut. Har dock lovat en promenad i vagnen lite senare. Han är inte ensam om att längta efter frisk luft!
Jag börjar känna mig krasslig, men vågar inte riktigt känna efter, vem har tid att vara sjuk med två barn?
Jag ska däcka på soffan såfort Joel kommer hem.
Tack och lov att mamma är här och hjälper mig. Hon är bäst!

Kreativa jag

Här är min hylla som jag ska ha strössel på. Jag måste hitta några fina väldgt små burkar som jag kan ha strösslet i. Någon som sett några? Den ska inte hänga där den hänger, jag tog första lediga skruv. =) Tack Emelie för förslaget om texten.
Sen stämplade jag en fin låttext på ett vitt papper och ramade in i en vanlig vit träram. *nöjd*
Ni ska få se resten av mina målade prylat imorgon när de torkat. Dessutom ska jag för första gången visa er ett av mina badrum. Det är inget speciellt alls, men jag måste säga att jag blev jävligt nöjd över de nyinköpta duschdraperiet. Tänk att jag kunde lura på Joel ett med rosor. Tsss..





Jag har hunnit handla =)

Vi har gjort tusen saker idag. Städat, slängt saker på tippen, hämtat ut ett efterlängtat H&M paket, hämtat Pelle Svanslös filmen till Noah, köpt badrumsmatta och duschdraperi (äntligen!), målat bordet en sista gång, ljusstakarna jag köpte på Loppis för några veckor sen, gjort färdigt kryddhyllan, tvättat och myst ner oss en och en med barnen som är trötta, sjuka, gråtiga och mamma&pappa-behövliga.
Så ja..vi har haft arslet fullt om någon undrar.
Bytte ut glasburkarna jag köpte för att ha strössel i, mot en vit liten burk (th på bilden) som jag nu förvarar kakao i.
Sedan köpte jag också med den här fina fruktskålen hem.



Vit burk, 109:-, Fruktskål 95:- båda från Gräddelin


Vilar ut i soffan

Nu äntligen sover båda barnen. Eddie är fortfarande pipig och grät sig till sömns. Är han sån här imorgon med så åker jag med han till barnavd. Noah har 39,5 graders feber och var väldigt medgörlig att lägga. Stackars barn då!
Vi ska bre ut oss i soffan och se på Wallander-Tjuven. Vi har tänt en massa ljus och så smattrar regnet på rutan, riktigt filmväder. Hoppas hoppas mina pruttar är bättre imorgon. Det blir ju ingen skola för min del... Mamma skulle komma hit och hjälpa mig en stund, hoppas inte hon har en dålig dag imorgon så hon måste vara hemma. Har ni lyckats hålla er friska?
Kram


sjuka barn

Vi donar och grejar, plus att vi har två sjuka och febriga barn, så jag hoppas ni förstår mig att jag inte kan uppdatera förrän ikväll.
kram

Nu får det ge sig

Varenda kanal pratar just nu om svininfluensan. Jag har blitt paranoid och kan omöligt sluta tänka på detta. I skolan idag stod det stora skyltar om hur man ska försöka skydda sig mot smittan. Detta är nya pesten!

Pigga upp mig lite

Sprang lite på stan innan jag skulle till skolan. Fick köpt en till lampa till vardagsrummet, prismor till ljuskronan, ett jättesött hjärta och fem små burkar att ha strössel i. Så när jag nu skulle dona ihop ljuskronan så blev det inte som jag tänkt mig. Burkarna till kryddhyllan var för stora, ska jag spara dem till annat eller byta tro?
Joel e ute och springer, hurtbulle, och jag sitter här med världens kaos på nedervåningen och en prutt som gråtit/skrikigt sig till sömns. Jag är helt jävla slut. Pigga upp mig, så lovar jag att ha energi imorgon så jag kan greja och sedan visa er och tipsa er.


Bilderna blev inte de bästa idag, men jag har ingen ork att pimpa till dem. =)

Förslag någon?

Juuuuuuuuuuuuuuu!!! Lillprutten kan inte sluta pipa och jag blir crazy. Vad i hela friden är det med han. Blir det inte bättre tills imorgon så får jag kolla upp de här.
Hade tänkt texta på min lilla kryddhylla, men jag har för många alternativ. Snälla kan ni inte ge mig några förslag? Jag säger inte vad mina är, då kanske ni blir påverkade. =) Jag ska inte ha kryddor på hyllan, utan strössel.
Måste ta han om mina nu. Sen ska jag till skolan.
Kram

RSS 2.0