Näää ää..

Helgen som skulle vara såååå underbar blev inte alls som vi tänkt. Eddie började spy natten till lör. och vi är fortfarande kvar i spyerit. Nu har Noah börjat han med. Han kan visserligen sköta sig själv i stort sett till skillnad mot Eddie, men nyss när jag kollade till han, hade han spytt i sängen och inte märkt det. Lurigt!

Eddie var mager innan, men nu är han bara ben. Usch..jag tycker jag känner mig lite dålig. Typiskt nog är Joel på Pelles i Grundsund och har det gött med sina arbetskamrater. Jag skurar och springer och har skrubbat ihjäl mig i 4 dagar!

Nu vet ni vart jag håller hus.
(Typsikt har vi vår första leverans på fre. Jag kanske inte ens kan baka.)
Ja humöret är i bott.


Bakelse till mor

Tack mamma, för att du gav mig livet.
Förlåt mig mamma, att jag tar dig för givet.

Vad jag än säger, vad jag än gör.
Hjälper du mig och säger ord som berör.

I ur och skur kan jag lita på dig.
Du vet att detsamma gäller mig.

Tack mamma, för allt du ger.
Förlåt mamma, att jag inte ger dig mer.

Puss, jag älskar dig!



helg

Hej svejs!!!

Nu ska jag jobba till 22.00 ikväll, sen äntligen har jag två hela dagar tillsammans med min familj. Det har jag inte haft på år och dag och ska utnyttja dem väl.
Önskar er alla en fin helg!!!
Kram


Paj med hallonpanacotta

Tips inför helgens smaskigheter!

12 Digestivekex
75 g smör
1 msk kardemumma

Fyllning:
3 gelatinblad
2,5 dl grädde
500 g kesella hallon (jag tog ene burk vanilj och en med hallon)
3-4 dl hallon

1. Mosa digestivekexen. Blanda med kardemumman. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i en springform. Ställ i kylen.

2. Lägg gelatnbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden, vispa ner gelatinbladen. Låt grädden svalna något, rör sedan ner den tillsammans med kvargen. Häll i pajskalet och ställ i kylskåpet minst 3 timmar.


blogspot

Hallå..någon där ute som har blogspot.com...funkar det att logga in på erat konto??? Jag kan inte komma in på min andra blogg!

hallå

Hallå..det är någon som glömt sin cupcake här..hallå...


Tassimo

När jag VANN (ja förlåt..jag måste fortfarande vara lite mallig..hehe) min fina utmärkelse på MammaBlogg galan var denna kaffemaskin från Tassimo ett utav de fina priserna.
Jag fick ha två fina vänner till hjälp när jag skulle kånka hem den här och tre påsar kaffe- men det är en annan historia.
Joel ääääälskar kaffet och dricker det varje morgon. Det går snabbt och enkelt och man väljer lätt om man vill ha cappucino, latte, te.. Den är inget jag brygger kaffe på om vi har kalas och ska ha en 12-15 koppar, men rekommenderas varmt för morgon och fika kaffet. Jag tycker det är väldigt bra att kunna brygga sg EN kopp och inte en hel kanna.


förnyelse

Jag fick fnatt igår innan jobbet och gjorde om lite hemma. Vad tror ni om det här? Jag kan inte bestämma mig. Tror att lampan blir lite för stor på bordet, funderar på en sån man kan dra ut som hänger på väggen bredvid istället.


Har man bestämt sig så har man

Det började med att Noah ville ta bort sina stödhjul för två veckor sedan. När han tränade med mig höll han bara fötterna uppe och inte trampade alls.
Sen ville han ha tillbka stödhjulena och jag sa att har man en gång tagit bort dom kunde man inte sätta dit dom igen. Noah vart vansinnig och började nästan grina varje gång jag sa att vi skulle ut och träna.
Så igår..från ingenstans, slängde han sig upp på cykeln och Joel sprang bakom. Och ungen kan cykla lite själv!!


Hjäääälp!

Eddie har målat altandörrarna med stearinljus. Det sitter som berget. Nedrans onge!!!!!
Tips om hur man får bort det?


Vardagslyx

Jag sitter uppkrupen i soffan med tända ljus, en god kopp te, en tallrik youghurt med jordgubbar, en filt OCH... Sex and the City- The Movie. VARDAGSLYX!!!!

Kokostoppar

50 g smör

2 ägg

5½ dl kokos

1 dl socker

Rivet skal från en citron

75 g choklad ( vi använde ljus blockchoklad den här gången.)

Några droppar pepparmintsolja

Ev. lite strössel

 

1. Smält smöret. Rör ihop det med äggena, kokosen, sockret och citronen. Låt jäsa i 10 min.

 

2. Sätt ugnen på 175 grader. Forma smeten till små toppar- ca 20 stycken.

 

3. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen.

 

4. När topparna har svalnat doppar du dem i den smälta chokladen med några droppar pepparmintsolja. Vill du ha strössel på, strösslar du direkt efter du doppat topparna i chokladen.


Fluffy Towels

Här är ljuset från Yankee Candle som jag vann på MammaBlogggalan. Det doftar amazing!!!! Om man älskar Clean Cotton så tokälskar man den här doften. Det blev genast en ny favorit.


Svunna tider

Jag står still helt inredningsmässigt just nu. All min tid går åt till att baka eller att få ihop allt hemmapusslande.
Jag har planer på att fixa lite grejjer här hemma, men jag vet inte vart jag ska börja eller vilka detaljer jag ska välja. Har aldrig kännt så tidigare.
Men antagligen har mitt bakintresse tagit över mitt inredningsintresse.
Den senaste detaljen som är nytt här i hemmet är en ärv klocka som kommer från min mammas mormor. Jag hade den på mitt rum som tonåring och häromdagen frågade mamma om jag ville ha den.
Jag tycker den är jättefin, vad tycker du?



Lite andra bilder från mina favoriter här  hemmet:


Bananas på choklad

Vi testade nyligen de här nyare sorterna av choklad. Den med banan/kokos var verkligen ingen höjdare. Jag är inte kräsen av mig när det gäller sötsaker, men jag spottade tom ut biten jag stoppade i munnen.
Den andra sorten var helt ok, men ärligt talat...spottar inte produkter ut olika sorters smak alldeles för mycket? Jag såg nyligen en Loka med kokosnötssmak!!!
Näe..tacka vet jag helt vanlig ren choklad. Så man vet hur choklad smakar. Eller vad säger ni??


problemos

Min dator***** har slutat fungera. Återkommer såfort detta ordnats. Trevlig Helg på er alla!!!!

Onsdag

Idag har jag varit på ett viktigt möte. Är faktiskt lite pirrig om hur det kommer utvecklas.
Har bakat på fm när Noah vart iväg på bio med förskolan. Eddie som haft hög feber i två dagar är bättre, och har hjälpt mig att baka idag. Han gillar att måtta, kavla och framförallt att smaka på deg och smet. Ett framtida yrke måntro?
Noah har ganska nyligen upptäckt att det är roligt att spela fotboll. Igår när Eddie låg och sov övade vi lääänge på gräsmattan. Han vill stå i mål och rädda bollar. Fotbollskola nästa?

Mina fina pojkar med olika intressen... Bagaren och fotbolsspelaren...




Just nu ligger fotbolsspelaren med feber där uppe. *suck*


39

Inte ett enda träningstillfälle på 5 veckor och så springer jag Vårrudet på 39 minuter. Jag kunde inte vara stoltare över mig själv!!!
Kom igen nu allihopa..upp och hoppa- ut och spring.


Jag har snott den här bilden från Sofia. Besök hennes blogg.


peppring på gång

Jag känner ju defenetivt att jag måste blogga lite mera nu när jag utsetts till BÄSTA pyssel/mat/bakblogg. Har ju varit för stressad det senaste och lagt bloggandet lite på is.
Funderar på om jag ska rikta in mig på ett fåtal kategorier eller intressen, eller om jag ska låta bloggen vara som den är..med lite av varje.
Vad vill ni läsa om???? Peppra mig bara...


Ny bok

Nu händer det grejer med våran nya blogg. På onsdag har vi vårat första, viktiga inbokade möte. Idag har jag förberett mig genom att handla hem lite saker till kommande bak imorgon. Vi ska nämligen ha med smakprov på Onsdag. Jag är helt pirrig av förväntan. Vad kan detta komma att betyda för oss???
Införskaffade mig en ny bakbok i helgen. Den här har underbara recept på cupcakes, cheescakes och småkakor- med "inriktning" dekoration. Imorgon ska jag testa två recept härifrån.

Glöm inte besöka min andra blogg jag har tillsammans med Sara.


Mamma Blogg Gala 2011

Jag blev så galet arg igår när jag suttit och skrivit ett låångt inlägg, som bara försvann.

Helgen har varit fantastisk! Vi åkte tåg galet tidigt i fredags. Möttes av ett soligt, dock blåsigt Stockholm. Tog en repa på stan för att sedan möta upp finaste Lena som kom med tåget från Gävle.
Petra mötte upp sin svägerska och jag och Lena tog oss till Radisson Blue Park där Mamma Blogg galan skulle hållas dagen efter.
Vi tog en promenad i det vackra området och skulle ta oss till fjärilshuset i Hagaparken. Vi stod och kollade in en karta utanför ett område inhängnat med sjukt höga stängsel. Inte visste väl vi att det var självaste slottet, men när prins Daniel kom gåendes var det vi som stod som två gapande kråkor.
Kvällen avslutades med en god middag och sen somnade vi tidigt.

Lördagen börjades med en ordentlig hotellfrukost. Tacka vet jag crossiants på frullen!!!
Sedan mötte vi upp våra fina vänner och massa andra fina mammabloggare.
Jag köpte mg en fin väska från Lilly of Sweden hos Creative Lounge. =)
Sedan var det lite eftermiddagsfika och en barnmodevisning.
Petra, Lena och jag tog en sväng till fjärilshuset i Hagaparken. Efter att få komma fjärilar så nära älskar jag dem ännu mera. Kanske dax att tatuera en ny fjäril?

18.30 fick vi fördrink ute på terassen och det var roligt att spana in alla fina klänningar tjejerna hade på sig.
Sedan vankades 3 rätters med vin. Lite reggae mitt upp i allt... don´t ask.
Arrangörera som ordnat med den här fina helgen hade dessutom anordnat en tävling, där man kunde rösta på en viss blogg i olika kategorier. Jag var knappt medveten om detta och blev galet överraskad när de ropade upp min blogg i kategorien BÄSTA pyssel/mat/bakblogg. WHAT????? Lilla jag!!!
På galet nervösa ben tog jag emot priset som bestod av ett jättediplom, den största varianten på Yankee Candle, en kaffemaskin från Tassimo med TRE papperspåsar med kaffe, ett presentkort på kaffe för 1000:-, en upplevelsebox med värde 1300:-, ett smycke där man kunde välja mellan armand/halsband med sina barns hand/fotavtryck och lite mera.
Jag är fortfarande förvånad, överraskad och väldigt glad. Tack snälla ni för att ni röstat på mig!

Kvällen avslutades med några varv på dansgolvet. =)
Tack, tack, tack alla fina bloggare jag pratat med och tack arrangörerna för att ni gjorde så vi alla kunde ses.











Dagsformen

Jag sitter här hemma och är helt slut. Nu ska jag sova och imorgon ska jag börja peppa mig inför mammagalan som går av stapeln på fredag. Det ska bli hemskt kul att träffa alla, Lena framför allt. Sen på tisdag nästa vecka är det vårruset som kallar och mn träningsform är på botten pga all stress.

Nu har jag och min partner in crime öppnat vår nya blogg. Gå in och kolla.. Och vi behöver er hjälp med att länka till den, rekommendera oss och göra reklam.
Tänk på att bloggen är under uppbyggnad!!!

Välkommen hit!


RSS 2.0