Krisptårta
Botten
4 äggvitor
2dl socker
3 dl ricekrispies
Kräm
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl vispgrädde
75g choklad ( Godast med ljus )
75 g smör
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 l valfria bär
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Rör ner ricekrispies försiktigt. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper och grädda i 80 minuter. Låt svalna.
Blanda äggulor, socker, mjöl och grädde i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen, bryt chokladen i bitar och låt den smälta i krämen. Lägg i smöret i bitar och rör tills det har smält. Låt krämen svalna och bred sedan på kakan.
Vispa grädden och bred den över kakan. Strö över bären.
Kommentarer
Trackback