Vit byrå

Tjoho!


Äntligen gick det. Här är Eddies byrå. Visst blev den fin med lite vit färg. Ska fota barnens rum någon dag, det har hänt lite grejjer sen sist tror jag.
Kram och god natt på er.


Jag uppdaterar om veckan

Är nyss hemkommen från jobbet. Har slängt på dvdn med Solsidan och väntar in min älskling.
Joel har varit borta sedan tisdagsnatt. Han har varit på Mc-mässan i Stockholm och jobbat. Allt har gått bra här hemma. Jag har haft sällskap av systeryster och min fina Fia.
Dessutom har jag varit på IKEA. *visslar*
Eddie har fått ögoninfektion, så vi får väl se om det blir dagis imorgon.

Ang. inlägget nedan. Jag har bestämt mig, att vara irriterad löser aldrig några problem. Tack och hej leverpastej!

(Fan jag bara älskar avsnittet där Anna ska köpa barnvagn. Jag garvara sönder mig!!!!)

Ibland blir jag arg

Ibland vill jag bar ringa upp vissa människor, gå bananas i luren och fråga varför man duger ibland och ibland inte.
Jag vill alla väl och tycker att jag alltid försöker rå om folk så gott jag kan. Men ibland blir jag så trött när man inte kan få något tillbaka. Inte ens ett telefonsamtal, ett sms om att jag är saknad eller bara ett leende. Då vill jag spy på er.
Jag kan också glömma bort att svar ex på ett sms ibland, se att någon ringt men glömt ringa tillbaka...MEN..jag tycker verkligen jag brukar visa att jag tycker om och rår om människor och har dåligt samvete över när jag känner jag inte räcker till. Har ni?

Eddies byrå



Jag blir galen!!
Jag tänkte visa er lite bilder från byrån jag fyndade till Eddies rum. Men mina bilder är omöjliga att uppdatera.
Här har ni den som den såg ut när jag precis köpte den. Ståendes i tvättstugan, inväntande vit färg.
Nu kunde jag inte lägga upp en bild på hur den ser ut vit och i Eddies rum..typiskt..men aja..här är den.


Litteratur..i punktform

Jag älskar när Carrie från SATC säger att hon levde varje dag på makaroner för att bla kunna köpa Vouge.
Jag har alltid lagt mycket pengar på inredningsmagasin och har haft tonvis med högar liggandes hemma.
Nu mera bläddrar jag igenom alla tidningar på jobbet och köper bara vissa.

Böcker älskar jag. Jag har alltid en bok liggandes p nattduksbordet. Förr kunde jag ligga långt in på morgontimmarna och läsa om jag vart fast i en bra bok. Nu för tiden somnar jag med boken över ansiktet.

Vredens Druvor av Johan Steinbeck är bland den bästa bok jag någonsin läst. Jag fick en stor tegelsten till bok, till låns av en god vän och plöjde igenom den på bara någon vecka.

Just nu ligger L.A Candy på mitt nattduksbord. En bok skriven av Lauren Conrad från The Hills. Den är på engelska och det passar bra att pigga upp den lite eftersom Parisresan nalkas.

Jag läser alla möjliga sorters böcker. De senaste åren har det blivit mera chicklitt så att säga. Det är ofta framsidan på boken som påverkar mig om jag ska vända på den och se vad den handlar om. =)

Vad läser ni?

LillOve

Har ni mött Ove från Solsidan???


När vi hade kalas i söndags för Joel, hade hans mamma tagit med lite av hans gamla grejjer. Dessa brillor hade Joel i ettan. Eddie var som frälst i dom och visst är han hur lik som helst Ove i Solsidan?
Min sötis.


Vi njuter av ledigheten

Helgen är över och jag har njutit varenda sekund. Lördagen spenderades med fina Sofia, som nu också skaffat blogg. Besök henne här.
Vi var på två olika loppisar, sen handlade vi.
Min farbror och hans familj kom förbi på en spontanfika, mycket trevligt. Och på kvällen knallade vi bort till familjen H/H för en underbar kväll, som alltid. Jag har verkligen smakat på en bit av himmelen-portvinsås. Att det skulle vara så gött!!

Idag gick jag och Noah upp före de andra sjusovarna och gjorde frukost. Vi hade mamma-son kvalitetestid och det var jättemysigt. Sen har vi kalasat lite.
Nu på em/kvällen har vi vart på mysfika hos Emma och Pablo, och hört lite om deras Chileresa. Vill ni veta mer om den, kan ni kika in här.
Nu sitter vi på var sin sida soffan och njuter av att vi återigen haft en ledig helg ihop. Ni som inte brukar uppskatta detta, förstå hur bra ni har det.
Fortsatt trevlig Söndagskväll på er fina bloggisar, så hörs vi imorgon.

(Till er rara som hört av er om Noah..han mår betydligt bättre och bandaget åkte i soporna idag.)


Det tar ungefär hundra år för min datorn att få upp bilder här, så håll till godo med dessa två, på de underbara tu.


Idag har jag ätit

Vi har haft kalas idag, och sen var syster yster här och ville flotta lite, eftersom hon var bakis. Då blev det onyttighter. Sen var vi på fika hos Emma och Pablo. Och nu...nu dippar vi. =)

Härliga onyttiga söndag!!!


Min kärlek

Störst av allt är kärleken. Ja, det må jag säga..så är det verkligen. Och min kärlek går till mina underbara barn.♥ Utom dom vore jag ingenting.
Det lilla som blir över går ju såklart till min sambo, min familj och mina vänner.

That´s it.

En mammas mardröm när det ringer på jobbet

Idag när jag satt och jobbade, kom en av mina kollegor fram och sa att jag hade telefon. Jag trodde det var en kund som ringde, så jag svarade där jag satt i kassan. I andra änden luren hör jag någon säga;

-"Hej Johanna..det här är Anna från förskolan Västanvinden..."

Min första tanke var "HELVETES JÄVLA SKIT..nu har vi fått magsjuka igen". Men så fortsatte hon;

-"Det är så att det hänt en sak med Noah här..."

Jag blev helt svimfärdig och var tvungen att hålla mig i för att inte tuppa av. På en sekund hinner man tänka allt för mycket.

-"..jo han har trillat här på gården och slagit i huvudet rätt så illa. Jag tror du får komma hit och åka in med honom till sjukhuset."

Tårar. Förtvivlan. Yrsel. Hög puls.

Jag var där på en sekund och möts av en ledsen Noah halvliggandes i frökens knä och en jädrans massa blod överallt. Tröjan, jackan, byxor, mössan var helt indränkt..papper, handdukar..
Och det första sötgubben säger är;

-" Mamma..titta så mina kläder ser ut!"

Vi bytte tröja och åkte till VC och fick komma in med en gång. Där fick Noah klippa bort en stor fläck av håret för att såret skulle synas. Jag höll på att svimma när jag såg det.
Vi fick träffa en läkare som rengjorde det och sen bestämde det att dom skulle limma ihop det. Tre lager lim, en jädrans massa tejp och ett bandage runt huvudet så var vi färdiga.

Min fina lilla pojk, du var helt fantastiskt modig och duktig idag. Mamma älskar dej så. <3





En helt vanlig/ovanlig dag

Jag kan inte riktigt förstå vad den här fliken Min Dag ska handla om. Är det Min dag som jag haft idag eller är det Min dag så som jag skulle vilja ha den??
Hmm..jag går på det förstnämnda.

Idag började jag jobba 07.45. Stressade till jobbet och stämplade in prick 07.45. Var trött och frusen på jobbet hela dagen. Det är olagligt kallt där och ska man inte frysa måste man ha underställ-året om!
Stämplade ut 15.00, handlade. Tänkte sänka våran matbudget den här månaden. Får se hur det går. =)

När jag kom hem stod barnen och Joel och väntade utanför dörren. Vi åkte hem till Joels föräldrar, fick kvällsmat och umgicks. Barnen blir alldeles tossiga när de är där, för Joels mamma är dagmamma och har sjuuukt mycket leksaker.

Tog vägen förbi affären hem. Jag var tvungen att köpa choklad som jag kunde moffa i mig, då jag är i början på den underbara lingonveckan. Uppblåst mage, dålig hy och ett sjuhelvetes humör. kul!!!

Nu har jag sett Antikrundan, surat över högen med räkningar och funderar på att börja måla mitt svarta halvmånebord vitt. En strykning bör jag ju hinna ikväll. Frågan är om jag orkar?

Egentligen är detta en väldigt ovanlig dag. Jag brukar aldrig sluta 15.00, och kunna göra något efter jobbet. Dessutom var Joel ledig idag och det brukar han heller inte vara. I vanliga fall hämtar jag ungarna på dagis runt 17.30 eller 18.30, åker hem och äter kvällsmat och sen dimper ner i soffan.
Hur ser er vardag ut??

.
Nu har jag bestämt mig för att gå upp till sängen och läsa några sidor ur detta magiska magasin.
God Natt allihopa!


Sommarlängtan

Jag vill verkligen klicka hem lite saker fån H&M. Men nu försöker jag verkligen spara pengar till den kommande Parisresan.


Mina föräldrar

Dag två i den lilla lista jag håller på med, handlar om mina föräldrar.

Mamma och pappa flyttade isär när jag var runt 15. Jag har inget direkt minne utav att de var väldigt kära i varann, någon gång. Kanske det försvann någonstans mellan mycket jobb och ingen tid ihop?

Nu bor min mamma i stan, ensam och är sjukskriven sen många år tillbaka. Ni vet ju alla varför. Jag har fått bättre kontakt med min mamma nu i vuxen ålder, och vi pratar flera ggr i veckan. Barnen älskar att åka till mormor för där får man lov att leva loppan. =)

Pappa bor tillsammans med Maud och ett av hennes två barn. Han jobbar som rörmokare i Norge och har gjort det i 11 år, eller kan det vara 12? Han kommer hem tors e.m och åker tillbaka tidigt måndag. Alltså jobbar han skiten ur sig när han väl jobbar.
Pappa och jag  har fått jättebra kontakt sen Eddie föddes.

Det är nog allt jag vill bidra med till denna överskriften. Jag tycker att det känns lite fel att skriva om dom när dom inte vet att jag gör det. Dessutom anser jag att deras liv och hur det har det är privat. (utom endel av mammas sjukdom kanske..för den påverkar mig så.)

Tråkigt kanske, men så är det.

Presentation

*harkel*
Jag, Maria Johanna Mc Donald, föddes efters 36 timmars värkearbete av min mor, en hösdag för 27 år sedan.

Nä, men ska jag verkligen börja så? Jag tycker det är svårt med presentationer... Nytt försök...

Hej allihopa som läser detta där ute.
Nä, va fan...

Jag är lite av en perfektionist. Kan hända att jag fått det av mor min. När jag gör något gör jag det ordentligt. Det är allt eller inget med mig. På gott och på ont. Jag kan vara som en våldsam höststorm som yr fram, drar upp rötter och rycker tag i det som gör ont. Men jag kan likaså vara en ljum sommarvind som smeker en kind och försöker få andra att må bra.
Jag är mig själv. Jag försöker vara så ärlig som det går mot alla i min omgivning och det kan lätt hända att jag trampar på tårna. Men jag vill inte vara en vän som ljuger eller drar en lögn för min vän, bara för det är något hon vill höra. Det är inte vänskap tycker jag.
Den jag inte är så ärlig mot är väl mig själv. Jag sätter sällan mig själv främst och ljuger för mig själv för att jag ska försöka må bra. Bara alla andra är glada så...

 Har sedan barnsben tyckt att färg, form, foto och inredning varit riktigt intressant. Jag kommer själv ihåg när jag fck eget rum, hur jag fick inreda det som jag ville och kan se mig själv vrida och vända på krukor för första gången.
Intresset håller i och har bara växt sig starkare med åren. Jag vill inte försöka få mitt hem att se ut som en inredningstidning. Jag vill få det se ut på mitt sätt, som jag/vi vill. Mest jag. (ärlighet)

Jag har också alltid haft intresset för böcker, tidningar, artiklar, debatter, krönikor, dikter, poesi m.m. Intresset finns kvar, men inte tiden och då prioriterar jag inredning före skrivandet. En dag hoppas jag ändå på att få skriva en bok. Jag tror jag hade blivit en bra författare. (ärlighet)

Något jag alltid drömt om är att tidigt bilda familj. Min första graviditet var inte planerad, men väldigt välkommen. Idag har jag en jättefin familj och just nu finns det inte i våra tankar att utöka den ytterligare. (ärlighet?)

Vi drömmer om ett hus.

Som vän är jag omtänksam, ett stöd och du kan räkna med att jag är där till 100%. Jag är glad att jag har få nära vänner som jag kan prata med om allt.

Som mamma är jag bestämd, har tydliga regler och struntar i hur andra föräldrar gör. Jag vet vad som är bäst för mina barn. Jag är som bäst mamma när Joel låter mig få egentid, för att hämta andan och kraft. Jag tycker om att läsa för barnen, gå in i deras lekar..ex leka tjuv och polis, leka fik...än att bara etc leka med bilar.
Jag älskar mina barn mer än allt annat. De är allt för mig.

Som Johanna är jag huslig, pysslig, ordningsam, ett flummo som lattjar runt, jag dansar gärna hemma, lyssnar på en bra skiva och sjunger med. Jag har nära till skratt. Bestämd. Jag ÄLSKAR att baka, det är en stor passion och avslappning. Detta intresse ska utvecklas inom kort.
Jag börjar någonstans där inuti mig, trivas med den jag är.

Som sambo är jag..ja hur är jag? Bestämd. Rak. Fruktansvärt ärlig. Rolig.

Jag tycker livet ska vara härligt att leva. Att man ska våga lite mer och kasta sig ut i det okända. Och att man ska vårda det man tycker mycket om.

A piece of me..

Lista

I brist på blogginlägg snor jag en lista jag sett på andra bloggar för att uppdatera lite om mig själv och mitt liv. Med början imorgon.

Dag 1 - Presentation av mig
Dag 2 - Mina föräldrar
Dag 3 - Min dag
Dag 4 - Kärlek?
Dag 5 - Detta åt jag idag.
Dag 6 - Litteratur
Dag 7 - Mitt favoritminne
Dag 8 - Detta ångrar jag
Dag 9 - Mina syskon
Dag 10 - Min tro
Dag 11 - Det här får mig att bli arg
Dag 12 - Sveken
Dag 13 - Ett ögonblick
Dag 14 - Musik
Dag 15 - Det här får mig att skratta
Dag 16 - Det här får mig att gråta
Dag 17 - Rädslor
Dag 18 - Det här saknar jag
Dag 19 - Min favoritplats
Dag 20 - Den här månaden
Dag 21 - Mitt jobb
Dag 22 - Ett andra ögonblick
Dag 23 - Min favoritartist
Dag 24 - Julafton
Dag 25 - Mina drömmar
Dag 26 - Dagens outfit
Dag 27 - Mina vänner
Dag 28 - Studier
Dag 29 - Mitt 2010
Dag 30 - Framtiden
Dag 31 - Ett sista ögonblick

Happiness



You love my new pitcure?? Jag "sprang på denna" *harkel host host* och blev förälskad med en gång. En större tavla, som ännu inte fått sin givna plats på väggen.
Från Pb Home.


My love fyller år

Idag (vid slutet av magsjukan) fyller min finaste Joel år. GRATTIS världens finaste och bästa pappa! Synd att inte få fira dig tredje året i rad. =)
PUSS

Det går inte att lägga in någon bild idag-typiskt!

Helvetets helg

Sitter utslagen i fotöljen och inväntar Solsidan. Helgen har varit fruktansvärd. Vi har haft magsjukan från helvetet! Jag kommer aldrig mer kunna äta skagenröra eller päronpaj. Om det är bra eller dåligt lär jag ju få veta.
Idag har jag skrubbat så huden har lossnat på händerna, med såpa och klorin överallt. Tvättmaskinen går fortfarande på högvarv och sängkläderna är precis bytta. Nu hoppas vi ju inte på något återfall.

Vad har ni gjort då sötisar?? Jag ska läsa era bloggar imorgon när jag har mera tid och ork.
Puss!

Här tänks det en hel del...

Jag blir galen! Jag vet inte hur jag ska tänka.
Man är ju härskare över sina egna tankar, eller..så mycket man orkar. Det är ju jag som tänker mina tankar, ingen annan. Jag bestämmer ju själv om jag vill bli påverkad av vad andra säger eller om jag vill slå borttanken och tänka "bättre". Detta är absolut inte alltid så lätt, men jag gör mitt bästa när det kommer till att bestämma över mig själv, det jag tänker och hur jag ska påverkas av vad andra tänker.
Självklart berör det ALLTID i mitt hjärta om vad folk tycker och tänker, men min hjärna är slugare än mitt hjärta.

Just nu har jag kommit in i en period som berör hur man ska leva livet/kanske se på det över huvudtaget.
Ena stunden tänker jag; "Va fan..man vet inte vad som händer. Jag eller någon jag tycker om kan dö imorgon. Vad spelar då saker och ting för roll? Köp det du vill ha, lev livet som det inte fanns en morgondag. Vem bryr sig om städade hem? Låt ungarna härja tills de faller ner pladask på golvet av sömn. Ja ni förstår vad jag menar väl?

Sen tänker jag i andra stunden; Spara pengar så vi kan göra något kul i framtiden/om det händer något. Ha lite ordning och reda i hemmet och i livet, så får jag sinnesro. Planera så jag hinner med att göra saker som är viktigt, träffa människor som betyder mycket. Tänk på vad jag handlar, behöver jag det jag handlar? Få barnen i säng, så vi kan få egen tid ihop. Ja..helt tvärt emot det första.

Nu kanske ni tycker att man kan ta lite av varje, eller sluta tänka så jävla mycket. Kanske det. Men det ena hör inte ihop med det andra. Saker och ting går hand i hand. Man måste hitta sin egen nisch, sitt eget sätt att tänka för att må bra och få ut så mycket som möjligt av livet.

Just nu tänker jag för mycket, och jag kan inte sluta tänka, jag vet bara inte hur jag ska tänka. Hur tänker ni? Hur ser ni på livet?

Ljuvliga tekakor

Jag bakade tekakor som vi hade till kvällsmaten. Tycker det är fantastiskt gott med nybakade tekakor med ost och en kopp te till. Idag tyckte jag att hela jag blev uppblåst efteråt, så jag ska lägga mig framför tvn strax med en vetesäck. Hela jag känner mig visserligen degig idag efter igr. Av någon anledning blir det alltid så efter att ha träffat Fian och Fredrik. =)

Här är mitt bästa recept på tekakor ialla fall.

12 st

50 gr jäst
50 g smör
5 dl mjök
1 msk socker
salt
12-13 dl mjöl

1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

2. Smula jästen, häll över hälften av vätskan och rör ut jästen. Häll över resten av vätskan, tillsätt lite salt och socker.

3. Häll över nästan allt mjöl, spara ca 1 dl till utbakningen. Knåda degen smidig. Låt jäsa under bakduk 30 min.

4. Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till 12 runda tekakor som du lägger på bakplåtsklädd plåt. Nagga och låt jäsa ytterligare 30 min.

5. Grädda i ugnen 10-12 min. (Mycket beroende på ugn)


Vårkänsla i en mjölkkanna

Jag nämnde ju i ett inlägg nedan att jag köpt en färgburk och att mitt svarta månbord skulle få sig en omgång med penseln. Så är det fortfarande, men jag fick skjuta upp det hela när jag igår sprang rakt in i ett litet skåp, perfekt för Eddies rum, på Pingstkyrkans loppis. Det är ett litet skåp med skujtdörrar, jättesött.
Just nu står det i garaget, färdigslipat och tvättat. Men det behöver torka till ordentligt, så jag kan inte måla förrän imorgonkväll.

En annan sak jag hittade på loppisen var den här söta lilla mjölkkannan. Den är charmigt bucklig och lite sned. Passar perfekt vårat hem. En bunt vita tulpaner i den blev pricken över i:et.

Vad håller ni på med söta bloggisar? Pysslar ni något?


Betalade 25:-


Lediga ihop

Igår var vår första lediga dag av 2 tillsammans hela familjen. Nu kommer vi ha varannan helg lediga ihop. Herregud, tror knappt att det kan vara så bra.
Igår utnyttjade vi dagen till max. Vi var på Pingstkyrkans loppis, fikade hos mamma, handlade, fixade en present, städade och avslutade dagen genom en toppenkväll med Fian och Fredrik.

Nästa gång vi är lediga ska vi nog försöka göra mindre saker och bara vara med varandra. Men man vill ju så mycket när det finns möjlighet till det plötsligt. Hur ser era helger ut ihop? Detta är ju liksom ovant för oss, så hur gör man? =)


tips

Igår såg vi SALT med ANgelina Jolie. Rekommenderas!!!


Det artar sig

Idag köpte jag en målarburk vit färg. Jorå, nu är det dax igen. Jag ska måla mitt svarta månbord vitt. Frågan är bara när. Jag var så inställd på ikväll, men nu har jag kurat ihop mig i soffan och känner mig lite smått sugen på en kopp te istället.
Jag börjar känna mig nöjd med mitt hem. Sure..detaljer saknas, liter med färg saknas, men ändå..i like it.


Nytt ljus

Jag ÄLSKAR ljusstakar. Man kan inte ha för många-eller??? Den här vita fick vi i julklapp. Superfin. Kommer från Gräddelin.


Nyp mig

Jag är så glad att jag fått ny energi...det ger mig min kreativitet tillbaka. Igår höll jag på att flytta om möbler, flytta runt saker, piffa och skapade tusen nya ideér till vårt hem. Jag måste inhandla nya gardiner till köket pronto. Nu får de räcka med min nya pyntning i det mittersta fönstret.


Ny kruka

Jag köpte mig själv en julklapp, eftersom jag och Joel inte "byter". Min första kruka från Sturehof. Den är i minsta storleken, men den passar ypperligt där den står i hallen, bredvid det minsta Walter&Co. huset.

I´m in love.


2010/2011

Helgen som flöt bi var fantastisk. På fredagen när Mia hade gått till jobbet och de andra herrarna sov, satt jag med en stor kopp te i fotöljen och blängde helt ostört på tv-jättelänge. Sen kunde jag ta en dusch, läsa en tidning, måla naglarna, dricka kaffe och äta cheesecake alldeles i fred. Ingen som drog i mig, inga barn jag skulle slita loss från varandra, inga höga ljudnivåer...precis vad jag har längtat efter.

Sen gjorde vi oss i ordning för kvällens bravader, korkade upp lite skumpa, skålade och tog en taxi hem till värdparet.
Vi var 8 st som njöt av fantastisk mat...en förrätt med massa kalles kaviar och ostbågar. Jo, de e sant..de låter uäk, men det var så himla gott.
En huvudrätt med hasselbackspotatis, oxfile och kantarellsås. Med sallad av jordgubbar, melon och annat smått och gott.
Och finally..kladdkaka med semifreddo och mangosås. MUMS!!!

Vi hade givetvis lekar, arabisk dans och en massa, massa skratt.

Där fanns mina fina vänner som fick mig att inse vilka vänner som egentligen behövs år 2010 och fick mig gå in i 2011 mer posetiv och stark. (Och en aningen på kanelen...)

Tack snälla för ett fint nyår. I say no more.


RSS 2.0