suck

Jag vet-fan vad jag suger på min blogg just nu. Men allt e så hektiskt och kaotiskt så jag nästan svimmar. Dessutom är min mamma väldigt dålig, vilket gör att jag bara går omkring och oroar mig och inte får till någonting.
Men hur som helst så MÅSTE jag börja med plugget till mitt prov på torsdag. Så håll ut, det kommer bli roligare i slutet på veckan och alla dagar efter det. Promise!!!!
Puss på er gurkor

jag är tråååkig

Ikväll ska jag hem till J. Vi ska dricka drinkar och gå ut en sväng. Vi har aldrig vart ute ihop, så vi får se vart detta leder. Nu ska jag passa på och grejja lite medans Eddie sover. Kanske uppdaterar senare.
Puss hej

Godaste på länge

Mariette alltså. Jag gillart inte. Ut med Kalle tyckte jag. Hon sjunger ju som en gudinna, Kalle har bara sin rockiga version av allt..nä, fel person fick vara kvar. Nu hoppas man ju verkligen på Erik, nnars undrar man vart Idol har styrt sin kosa.
Fredagen spenderades i skönt sällskap och med god mat. Väldigt god mat. Jag har det enklaste receptet på en underbara kycklingrätt. Här är det:

Kyckling i ugn
 (5-6 pers)
1 kilo kyckling
2 krukor persilja
1 förp. rökt skinka
5 dl creme fraiche
3 msk Dijonsenap
svartpeppar
salt

1.Sätt ugnen på 220 grader.
Skär kycklingen i medelstora avlånga bitar. Stek i panna så den blir halvfärdig. Krydda med svartpeppar och salt.

2. Lägg de halvstekta bitarna i en ugnssäker form.
Hacka persiljan och skär bitar av all skinka. Blanda detta med creme fraichen och senapen. Lägg ovanpå kycklingen. (du kan späda med lite matlagningsgrädde, så de blir mer sås)

3. Låt stå i ugnen ca 20 min tills kycklingbitarna är helt genomstekta. Servera med hemgjord klyftpotatis och en sallad.

Någon?

Seriöst..hur svårt kan det vara att kopiera bilder från Gina Tricot? Tänkte visa klänningen jag köpte, ja tipsa om den. Den var jättefin till en billig peng. Hjälp någon?

Så skönt

Shopping á la torsdag. En ny tröja (som Joel inte ens reflekterat över att jag ha rpå mig), en ny klänning, svart, från Gina. Tre små grisar..för att påminna om svininfluensan som gått/går det här året. Tröja till Noah. Och en vit knopphängare. Det var mycket jag höll i, men som jag la tillbaka. Nu var det där sunda förnuftet framme igen och jag gillart!



Så snabbt

Ni vet att jag skrev om vårt köksbord häromdagen. Jag la ut det på Blocket, och nu för typ 5 min sen..Taaaada! Köket har inget matbord eller stolar. Så snabbt det gick! Ja, jag satte ett för alldeles lågt pris, men jag kände att jag ville bli av med dom så fort som möjligt.
Vart ska vi nu äta frukost tro? Noah kommer ju tycka det är hur konstigt som helst när vi äter frukost framför tv:n imorgon.
Ja ja..bra eller dålig affär, jag bryr mig inte. Nu är det hej då till bajs och hej till nytt vitt.
Tjo!

om en stund

Jag uppdaterar ikväll, har saker på gång... Kram

lycklig

"Lycklig är den som inte sörjer över vad han saknar, men som glädjs åt vad han har."


Mix it up

Ge mig era bästa drinktips!! Jag skulle gärna vilja vara den som har massa olika spritsorter och tillbehör för att shejka ihop en goodilisious drink till mina vänner, men jag e så tråkig, och det enda vi har hemma är vin eller öl.

 Jag bara ÄLSKAR Bacardi Razz med vanlig sockerdricka, eller Captain Morgan med cola. Men som sagt...drinkar..jag vill lära mig mera hur man komponerar ihop goda drinkar med få spritsorter, likörer osv. Man har ju tyvärr inte råd att köpa på sig allt.

SKIR Cocktailglas
Cocktailglas från http://ikea.se


Köksplanering

Köket. Hemmets kärna, eller? Vårat kök är väldigt litet, och drömmen om det stoooora lantköket med öppna hyllplan, skafferi, tallrikshyllor, slagbord, köksö..den får vänta. Jag håller drömmen om det köket vid liv, och får istället ta itu med vårt nuvarande kök. Som sagt.. det är inte stort, men lite förändring ska göras. Köksbordet..BAJS, det ska bytas ut mot en rundare variant och till det gamla pinnstolar. Sen ska jag köpa en gardinstång, har en hissgardin nu som satts upp i kardborreband-uäääk. Jag vill ha en gammal mormorstång och så nu till julen rutiga gardiner. På väggen till höger vill jag ha en hylla och e stor klocka. Dessutom vill jag ha en flyttbar bänk från IKEA, som jag målar vit. I taket ska jag hänga ner en stång med massa köksredskap hade jag tänkt.
Och sen en matta på golvet, ingen bestämd ännu..och så massa ljus såklart. Vad tror ni? Det är ju inget dyrt projekt tycker jag, men det ska göras också. Ska försöka bli av med mitt köksbord + stolar först, någon som är intresserad??


de va tider det

Idag kom en julklapp på posten. Jag har beställt en almanacka till min mor. Bilderna i den fick mig att längta tillbaka till något som varit. Men det är väl meningen att man ska längta efter saker som komma skall? Man kan ju ändå inte vrida tillbaka tiden..


Rhodos förra året.

alltid är det något

Sitter här hemma med en snorig och verkligen rosslig/hostig liten kille. Han åt bara upp halva tallriken mat förut och det verkar nästan som han har ont när han sväljer. Ringde barnmott. förut och var beredd på att åka dit, men inte då. De tyckte att ja skulle avvakta om jag inte tyckte han hade svårt att andas (?) eller hade feber. Man kan ju verkligen må piss å skit trots att man inte har feber.
Mamma är jätte dålig också. Jag blir nästan mer orolig för henne eftersom hon inte har något immunförsvar. Så idag blir det ingen skola, och det suger eftersom vi skulle ha vår sista labb idag.
Nästa torsdag gör jag mitt sista prov och sen är kursen avslutad. *jihooo* Då kan jag äntligen bara få vara med Eddie medans Noah är på dagis.

Har inte lust med något idag trots att det finns tid till diverse saker som borde göras. Men jag avstår och tar det lugnt istället.
Å herregud... är det det som kallas sunt förnuft?
Kram på er

Rymdkalendern

Första December närmar sig, och det betyder inte bara en ny månad, utan också julkalendern på tv. Oj så viktig den är!! De senaste åren, bortsett 2006, har den varit riktigt jävla usel! Det har vart mycket "onaturligt", rymdtema och spaceade figurer.  Det har inte vart ett gnutta snö på julkalendern ens, utan en inredd studio med några gamla, avdankade skådisar. H A L L Å !
En julkalender ska vara mysig, riktigt julig med snö och juldetaljer. Och det ska vara barn som medverkar, och den ska framförallt vara barnvänlig. Håller ni inte med?
Såg precis reklamen inför årets julkalender, och det är samma jävla skit som förra året. Overkligt, onaturligt och absolut INTE juligt. Så jag tänkte jag skulle dissa hela skiten redan innan de börjat, MEN sån julkalenderfreak som jag är, måste jag iaf se ett avsnitt så jag kan klaga lite mer.

Tacka vet jag julkalendrar som Sunes jul, Ture Sventon,Pelle Svanslös och Lassemajas Detektivbyrå.
Vilken/a julkalendrar är era favoriter???


Stilero

Ja tack!!!


  
Bilderna är tagna från http://stilero.se

?

Är jag inte klok som INTE vill vaccinera prutten, men har vaccinerat alla (joel imorgon) oss andra? Det är något som säger mig att jag inte BÖR göra det..
Hur ställer ni er till det, framförallt  ni småbarnsföräldrar?!

Noll

Jag vet att min blogg inte är speciellt rolig just nu, och kanske inte har vart det på några veckor. Men jag försöker så gott jag kan oc har tid till nu, trots att allt här hemma, skolan och andra saker äter upp mig och all min tid just nu... men FAN va tråkigt det är när responsen = 0!!!! Jag ser ju att ni läser. Att det är många som läser varenda dag... *suck*
Bajs på er! =)

Klick

Lovely things från H&M!!!

Lite Carrie-känsla 199:-
Blus 299:-Yes please! 399:-

Plats för de mesta. 249:-

                                                                             

Sommarn kom i brevlådan

Fick hem min premie nu i veckan från tidningen Drömhem&Trädgård. Ett medelstort, blommigt överkast. Eller överkasttycker jag inte det kan kallas egentligen men... Det är rätt så fint och kommer passa perfekt till utemöblerna i sommar. Men nu vet jag inte vart jag ska göra av det. Har liksom ingen plats att gömma undan mina somriga filtar, kuddar, täcken, dukar. Alla skåp och garderober är hemma är redan smockfulla med annat. Vart gömmer ni undan era sommarprylar så att hösten/julen får flytta in och slippa trängas med sommaren?


smygstart

Jag smög in lite små, små juligheter i fredags med... Men nu i veckan är det dax att ta tag i det på riktigt tycker jag. Bara en vecka kvar tills första advent...


Det flöt på

Helgen försvann så innerligt fort. Igår jobbade jag hela dagen och när jag kom hem långt efter det att mörkret fallit, så kom E och P hit med deras söta son F. Vi lagade fajitas och drack kopiösa mängder julmust. Jag liksom E har dille på det! Sen satt vi och pratade och tog några omgångar Buzz.
Vid midnatt skulle de åka hem. E gick upp och väckte F och packade ihop deras saker. Fullt påklädda stod de i hallen och vi sa hejdå. Så sa P; "Vart fan har jag lagt bilnycklarna?"
Det blev ett jädrans spring och lyft på saker och letande runt omkring bilen och här utanför. Mitt uppi allt säger han också; "Men vart är min mobil?" Hahahah... Så plötsligt var det ännu en sak som vi letade efter.
Slutet gott, allting gott...

Nu ska jag iväg och jobba om någon timme. Hade sååå mycket hellre vart hemma och myst med familjen. Vi får på tok för lite tid ihop när vi jobbar som vi gör, dvs om varandra hela tiden...

Har vart jättedålig med att fota i helgen, skärpning på mig! Men vi hade så roligt både i fredags och igår så jag glömde liksom bort det. Ni får ha lute överseende med mig nu, det är liksom häjkonbäjkon fullt upp ett par veckor till. Vad gjorde ni i helgen?



Friday baby

Jag e helt slut! Lämnade på dagis, åkte och handlade, hem och packade upp, matade prutten, hämtade på dagis, handlade det jag glömde (säääämsta minnet sen barnen föddes), körde hem till joels föräldrar, matade prutten, lämnade kvar barnen, åkte till VC för allergikonsultation, hämtade barnen, bar in barn som somnat i bilen, städade, flyttade om saker, tvättar, slår in julklappar... Barnen vaknar snart... då blir det mat, bada, hämta Joel, natta...och sen kära vänner...

SITTASTILLISOFFANFRAMFÖRIDOLOCHDRICKAVINOCHÄTAPIZZA
TILLSAMMANSMEDDEBÄSTAAVVÄNNEROCH
INTERÖRAPÅMIGPÅHELAKVÄLLEN!

*pust*

Vad gör ni??

Nyårsplaner

Håller på och kikar på lite mat till nyårsafton. Jag vet inte hur många vi blir ännu, men jag har redan bestämt att det blir ett helt bord fullt med buffé. Antingen blir det tapas eller mezebuffé och så massa små tillbehör och en redig ostbricka såklart.
Eftersom efterätt is my shit, så kommer jag nog satsa på ett efterättsbuffébord i år. Kladdkaka, pepparkakssundae, chokladdoppade frukter, polkagrisknäck, bananfudge, mintkaka och julmuffins med glass. Vad tror ni? Om man inte gör mängder utav varje liksom, så det inte blir kopiösa mängder kvar.
Och så kaffedrinkar, vanliga drinkar och jordgubbschampange.

Vi kommer vara här, det blir ju en hejdundrandes massa barn om alla kommer. Men dom brukar vara väldigt snälla och lätta att natta, och vi har ju ingen brådska, så det kommer gå jättebra. Ett spel på all mat och dryck och så en massa, massa skratt med goda vänner. Kan det bli bättre?
Hur tänkte ni fira nyår?
Kram

Upptäck mezeCassataglass
bilder lånade från http://arla.se Gå in på hemsidan för mer tips!

Pruttens första

Min älskade lilla prutt fick sin allra första tand idag. *stolt mamma* Den tanden har vart på gång i 4 månader!!!! De senaste dagarna har prutten inte velat äta, vart varm med högre temp, men ändå inte haft någon feber. Så idag har an alla tiders aptit och är inte varm alls. Den enda skillnaden är att de glimmar lite vitt i munnen på honom.
HURRA HURRA...ett steg närmre mjuka smörgåsar och annat gott.


Trodde jag skulle få med tanden, men nääädååå...

Hjärtskärande

Usch..jag har ont i hjärtat. Joel åkte precis iväg med Noah till dagis och han var så ledsen och tårarna bara sprutade. Han började redan innan jag tog på han ytterkläderna för han ville inte till dagis. Det skär så i hjärtat på mig. Tänk om han inte trivs? Har han någon att leka med? När jag frågat fröknarna så säger de att han är en glad liten skit som gärna drar igång de andra, men vad ska jag tro när han gråter helt hysteriskt när han ska dit?
Han blir helt mammig och ska bara vara i min famn. *aj mitt hjärta*

I tisdags när jag hämtade han, så var alla ute på gården och lekte. Jag brukar alltid stå lite i skymundan någon minut för att se vem han leker med och vad han gör. Och i tisdags då så stod han helt ensam på ett krön med en pinne, medans de lite äldre barnen (de e bara stora barn och han när jag hämtar), stod nedanför och räckte ut tungan åt han.
När han sen såg mig kastade han pinnen så den flög flera meter och sprang till mig med öppna armar, samtidigt som han skrek till de andra barnen; "Nu kommer min mamma faktiskt!"

Jag behöver ju inte ha han på dagis. Eller..jo i två veckor till, tills skolan e färdig. Ska jag ha han hemma i vår istället? Men tanken är ju den att han ska rota sig där, hitta kompisar å så, så att det blir lättare till hösten när han verkligen måste vara på dagis.
Vad tycker ni? Hur gör ni med era barn? Vad tycker ni om förskolan?

planering

Idag har vart en riktig planeringsdag... vi har bokat in en pysselkväll, julklappskväll, julhandling, en kväll att träffa vänner och ja..hela baletten.
Nu ska jag snart iväg till jobbet, så idag blir det dåligt med bloggning.
Hoppas ni får en trevlig kväll, och snälla...någon som kan uppdatera mig i vad som händer på Grey´s ikväll. Joel är ju mindre intresserad...

Har ont i kroppen av vaccinet, men ingen feber dock.. Tjoho!

Boktips

Den 29 December kommer Denise Rudbergs nya bok ut som hon skrivit tillsammans med Daniel Möllberg.  Den heter Malin och Henrik. Jag älskar Denises böcker oc plöjer sida efter sida tills ögonen går igen. Det ska bli spännande att se hur den här boken skiljer sig som hon skrivit tillsammans med någon. En nyårspresent till mig själv?
Om ni inte läst någon utav Denise böcker tidigare kan jag rekommendera följande;

- Storlek 37
- Osa
- Väninnan
- Matilde
- Jenny S
- Åse

Bild på boken Malin och Henrik

skitkass

Ärligt talat..jag fastnade framför nåt skit tvprogram på 5:an eller #:an igår, Scilent Library eller va de hette. Vem får göra sånna skitprogram???
Tacka vet jag Desperate Housewifes, grey´s, Two and half men och Idol!

Jag gjorde det!

Varje dag så dör någon i min närhet. Varje dag får jag hjärntumör, bröstcancer eller bara trillar ihop och dör. Varje natt när jag ska somna bryter det sig in någon i vårt hem och har ihjäl oss, eller så dör jag i sömnen.
Jag spelar alltid upp det värsta scenariot framför mig-hela tiden. PANIKÅNGEST. Men jag jobbar på det, jag slåss med mina svarta demoner och onda drakar, varje dag.

Jag har inte vågat vaccinera mig eftersom jag läste i en tidning för någon vecka sedan, att några, typ två eller tre, som vaccinerat sig drabbats av andnöd. Jag själv fick nästan andnöd när jag läste det.
Så vankade jag av och an i morses med tryck över bröstet, yr i huvudet och svårt att andas. (panikångesten)
Sen tänkte ja att Näääääää, den där sablans jävla demonen ska inte ta över mig och göra mig rädd. Så jag tog bilen, och tog flera omvägar eftersom jag tvekade av och an, och kom sen i alla fall fram till vårdcentralen. Och sen gjorde jag något som jag är stolt över. Jag vaccinerade mig trots att jag var rädd. Inte rädd för sprutan eller så, utan för att jag skulle få andnöd. Men jag trotsade mig själv och gjorde det ändå. Och bara det gör mig till en vinnare!
Nu har jag ju haft andnöd tusen ggr idag enligt mig själv och imorgon kommer jag säkert inte kunna andas alls, men jag gjorde det ändå och det är jag glad för.
Vad gör ni, eller har gjort för att övervinna en rädsla, eller slåtts med  en liten jävel som gör er rädda?


Don´t you mess whit me you panikångest där! Jag slår tillbaka nu..


självklart

Mamma är för söt. Jag frågade om hon ville följa med hem till Joels mamma, den första advent för att julbaka. Vi gjorde det förra året och kommer säkert att sätta det i tradition.
Idag när jag hämtade prutten efter skolan så hade hon köpt en hejdundrande uppsättning med små, små miniformar. Större än knäck, men ändå så små. Som Noah skulle få ha och baka med och sleva i smet, eller gud vet vad han vill ha där i. Självklart skulle han ha egna formar tyckte hon.
Och min syster var inte värre hon. Hon hade köpt ett helt bakset till Noah med kavel, formar, pensel och bunke. Självklart ska han ha egna saker att baka med tyckte hon.
Ja..självklart ska han det.


Yankees

Dessa ljus.. åå de doftar underbart. Vart man än lägger dessa (de små, utan glas), så doftar de ljuvligt där de legat. När jag var i Göteborg så fanns det massvis med juldofter på Baldershage, och jag ångrar så att jag inte köpte ett flertal. Det fanns ett med pepparkakslukt oc ett med julgransdoft..vilken luktupplevelse!!!
 Jag trodde jag kunde köpa de här hemma, där jag köper de andra, men tjiii fick jag. Dum som jag var kunde jag ju frågat damen i affären om hon inte kunde beställa hem ett tjog med ljus till mig...fast å andra sidan har jag nu en ursäkt att åka dit snart igen.
Vilka ljus får dofta sig i erat hem nu vid jul?


Ikeas jul

Om två veckor är det jag som är på väg hem från Ullared vid den här tiden. Eller..förhoppningsvis är jag hemma. Men jag vill verkligen ta svängen förbi IKEA också och plocka med mig det här;

KYLIGT EngångsmuggPappersmuggar 25:- SNÖA JulstrumpaJulstrumpa 29:-
SNÖA BAND Gångmatta, slätvävdMatta 99:- DOFTA PotpurriPotpurri 19:-
ALVINE SNURR PlädPläd 259:-

Prutten har flyttat

Prutten har flyttat in i sitt rum. Inatt blir det fjärde natten som han sover där. Och när jag äntligen kände att Nu...nu så kan jag nog sova bättre på nätterna och inte behöva gå upp tvåtusen gånger för att korka han med nappen, då kommer Noah tassandes...alla nätterna har sovit i vår säng och vridit sig och vänt sig. Inatt ska han bara sova i sin säng, vare han vill eller inte.
Prutten däremot har sovit som en liten ängel, inte vart vaken en enda gång på natten. Han är desto värre att somna nu, när allt är annorlunda och det finns annat att titta på.
 
Han har blivit så stor! Tänk att det är 8 månader sen jag låg där och kved.. Tiden går allt för fort ibland.
Såklart har min lille prutt blitt sjuk nu, när min stora blivit frisk. Han är bomtät i näsan, rosslig i bröstet, varm, lite halvfebrig, kass i magen och idag har han tom spytt. (jag vet..typ ALLA symtom för grisinfluensan...) Men humöret är då på topp, det har det alltid varit, i alla lägen. Är han inte bättre tills på onsdagmorgon, då blir det väl till doktorn.. *suck*

Mamma kolla in mig, jag sover jag lovar..tänka sig att unegn redan vid 8 mån ålder kan fejksova..

Tvätt-issue

Jag hör hur min andra maskin tvätt har sin kulm inne i tvättstugan. Jag tycker inte jag gör annat än att tvätta. Jag hatar att samla på mig massa tvätt och sen köra racet och tvätta ihjäl mig under en dag. Jag tvättar hellre en maskin om dagen, så det typ är tomt i tvättbaljan. Men nu sen någon vecka tillbaka så rotade jag fram tvätt från alla hörn, och jag har inte lyckats komma ikapp! Hela tvättstugan är invaderad med tvätt, på golvet, i baljan och på bänken. Den tar aldrig slut!!
Jag ville ju göra fint i tvättstugan här i somras (den lilla vi har, men jag är så tacksam att ha egen tvättstuga ändå!), och vi kom en bit på vägen, men sen stannade allt upp och nu är det bara ett jobbigt "rum" att gå in i, för där trängs tvätten med all annan övrig skit som man inte vet vart man ska stoppa.

Jag vet precis hur jag vill ha där inne, i min lilla vrå, och det krävs inte alls mycket pengar, nä då.. det som stoppar mig är den där jävla tvätten. Om det inte dröser runt med tvätt på golvet, så hänger det tvätt och torkar.
Egentligen bör jag använda mig av torktumlaren eftersom Noah är asmatiker och luften blir så fuktig när man hänger tvätt. Men fan så dyrt det är att torktumla. Tacka vet jag i somras, när man kunde hänga ut tvätten.
Hur gör ni? Masstvättar ni eller tar en maskin om dagen?


Att jag ens vågar visa den här bilden..
Här tog vi bort skåpet och satte två öpnna hyllplan. Jag satte för ett tyg under diskbänken och under den nedersta hyllan satte vi upp en stång med zinkburkar där man kan ha allt möjligt.

På dessa hyllorna trängs all möjlig skit. Och proppskåpet..e det inte i finaste laget va?
Min tanke här är att köpa en sån lång, vanlig trähylla på Ikea, måla vit och ha en massa vinflaskor liggandes på några rader, och en rad med glas på. Någon mysig liten spot i hyllan kanske?
Och så längs ner en rad med gammeldagsburkar med kakor och annat smått och gott.

förlåt

Jag orkar inget ikväll. Så jag är tråkig och lägger bloggandet åt sidan. Sorry!

Tips

Jag tänkte tipsa om en rolig sida, där man kan hitta alla sorts julklappar för inte alls en sån stor peng.
Sidan hittar du här.

Här finns allt så som roliga spel, lipgloss i små bakelser, disktrasor med roliga mönster, burkar, boken 101 saker du bör veta hur man gör m.m

Ett tips är spelet Orangino, ett sällskapsspel om hur bra man känner sig själv och hur andra uppfattar en. Man kanske ska ta det med en nypa salt, så det inte blir helt liv i luckan när man spelar bara.


Jullängtan

Jag har smugit in julen idag..några kuddar, röda lyktor och så en gardin i Noahs rum. Är det för tidigt?
Jag längtar som en tok. Snart, snart.. då åker julen fram. Håller på att rota fram lite julmusik. Jag är en riktig klassiker som vill ha "O helga Natt", "Nu tändas tusen juleljus" och "Happy New Year". Min farfar brukar alltid sitta i sin svarta läderfotölj med ett glas..ja vad det nu är... och spela samma skivor, år efter år. Det är verkligen jul för mig!

Samma som att vi alltid äter mat efter Kalle Anka (som resten av Sverige), och vi har alltid samma saker på julbordet. Det klassiska, och sen laxtårta, ostbricka och kantarellomelett. *kurr*
Att man får en julklapp på morgonen. Att mamma och min syster kommer på julfrukost.
Och att tomten alltid kommer så jävla sent!
Vad är jul för er?

tokunge

Noah var så rolig förut idag när jag höll på att byta sängkläder i vår säng. Jag hängde ut täckena genom fönstret för att de skulle bli kalla och för att jag skulle skaka ur dom. Så åkte ett täcke ner på altanen och Noah blev ju helt förtvivlad.
Hur som helst gick han omkring med en disktrasa jag gett honom och städade. Plötsligt vart det helt tyst och jag ropade men fick inget svar. Jag ropade igen och fick ett svar som lät långt bort. Jag ropade igen och skulle precis släppa kudden för att gå och kolla vart han höll hus. Då hör jag plötsligt;

-"Mamma, här är jag."

Jag kollade ut genom fönstret och där stod Noah på altanen i bara blöja och röda gummistövlar och drog i täcket.

- "Jag ska baaaja hämta teeekeet."

Jag kunde inget annat än att skratta, men sprang genast ut och hämtade honom och hoppas inte han blir förkyld-igen, nu när han äntligen, äntligen blivit frisk.

fredagen förbi i rasande fart

Idag har vi (jag och barnen), städat hela övervåningen, från den minsta lilla hörna till de stora golven, slängt skräp på sopstationen, gått en promenad, stekt pannkakor, bakat bullar, bytt i alla tre sängar, tvättat fem maskiner, badat och byggt garage med duplot.
Nu äntligen får jag luta mig tillbaka och äta mat och se på Idol.
Vart tog fredagen vägen?

Jag skulle väl inte men...

Fick hem en liten katalog från H&M, och ska klicka hem några grejjer till barnen;



Bilder tagna från http://hm.se

julstress

JUL!
Stress eller nöje är frågan?



Jag älskar julen och allt som kommer med den. Lucia, bakande, julklappar, vår traditionella julskinka och bingolottokväll, julmat, juldagen, snö om den kommer, skridskoåkning och nyårsafton.
Ja, jag vet..jag har inte nämnt julafton, och visst tycker jag om den, men i alla år har den varit så himla stressig. Alla vi har åkt till fram och tillbaka. När vi fick Noah sa jag att det var slut på flängandet, men i två år så körde vi samma tempo ändå. Man kunde inte slappna av någonstans och det blev mer fel än rätt. Så i år tog juag beslutet att bara vara på ETT ställe, och det känns bra, skönt. Men min dröm är egentligen att bara få vara hemma och så kommer dom som vill. Men trots att vi bor större än förut, så krävs det ett stort hus för att vi ska kunna ha jul hemma.

I år har jag börjat tidigt med att tänka på och köpa julklappar. Jag har skaffat några till Noah, en 50:- julklapp och jag vet vad jag ska kpa till Eddie och min syster.
Men i år inför vi också minskande på julklappar. Barnen såklart, kommer bli överrösta med klappar och det tycker jag att dom ska bli. Men föräldrar och syskon får mindre, och med några ska vi inte byta alls.
Hur gör ni med julklappar?

Juldagen...vem orkar, vem kan, vem vill gå ut på den nu för tiden? Eller?

Och snö...ungarna skriker efter snö, och "mamma, mamma kan du lova mig.." Jag vill också ha snö, men de senaste åren har julen passerat helt grå, utan den minsta glimt av vit snö. Och för mig känns det inte som jul utan snö. För er?

Hur som haver, och hur det än blir, som kommer julen, och jag omfamnar den med en skräckblandad förtjusning!


Shopping på hög nivå

Vi shoppade loss i storstaden, visst gjorde vi det. Jag spanade in en helt underbar jacka/kappa på Zara när jag var i Göteborg, och nu så slog jag till. Jag är supernöjd! Joel köpte en jacka han funderat på ett tag han med. Den där Kånkenjackan som vart på tapeten, var inte så snygg som han trodde. Och jag håller med. Istället valde han en klassisk Peak performance jacka, svart såklart. Att Joel skulle våga färg är lika troligt som om jag skulle knata omkring i bikini och känna mig bekväm.

Sen spanade vi in den stora nyöppnade Indiska butiken, och köpte några kuddar som jag bloggat om tidigare och en jättefin vit godis/sockerskål.
Lindex är ju bra mycket roligare i Sthlm än här hemma, och nu hade dem erbjudande på B:har, i min storlek, vilket inte är vanligt. 99:-/st. De fick bli några och nya trosor i fina färger, rosa, lila, vita..

Joel ittade asfräscha jeans och en t-shirt på Zara. Och jag köpte en tröja till Noah.
 Sen blev det parfym, glittrigt hårband och lite annat smått och gott. Vi kom hem med en 50-lapp kvar av vår shoppingbudget. =)
Här är ett urval;


Skillnad?

Den som slår sig och gråter får ont, den som slår sig och biter igen upplever smärta.


superstjärna

3 av 5 möjliga fick hon i både Expressen och Aftonbladet. Var dom inte på konserten eller? En 4/5 hade i alla fall suttit på sin plats, trots att jag ger henne toppbetyget.
Hon är kaxig, cool, rolig och ger verkligen järnet på scenen. Man kan känna av att hon lägger ner sitt hjärta och sin själ i musiken, framförandet och för att visa för publiken att hon är en stjärna.
Låten I touch myself, som inte är hennes utan Divinyls var ett riktigt förspel. Pink iförd en nästan genomskinlig spetsdress, åmade sig och tog på sig själv medans hon sjöng låten liggandes på en röd skinnsoffa. Snacka om att hon fick uppmärksamhet, ingen tog ögonen ifrån henne. Visst kan det tyckas opassande, men jag kallar det profissionelt!
Sista låten (Glitter in the air), som framgavs som extranummer var helt outstanding! Sjungandes, svingandes och snurrandes högt ovanför publiken i en trapets, strödde hon glitter i hela Globen. På slutet snurras hon ner i en låda, som hon i första numret kom upp ifrån, och doppades ner i vatten. Sedan snurrades hon upp och vatten stänkte på publiken. Det hela upplevdes magiskt.
En anfådd, tårögd, men till sinnet glad Pink, bugar sig och lämnar scenen med en stående och tillfreds publik.
Tack för en superkväll! 



(översta bilden från http://expressen.se Den andra är min)

Hooked-up in Sthlm

Så sitter man här hemma i soffan och har hundra bollar i luften igen. Det var underbart att krama sina gosiga barn igen, men resten..tvätten, åka och handla...stressen som man känner på ett annorlunda sätt, den går verkligen FETbort. Jag säger ju att jag stressar varje dag, och klagar endel, men nu känns det verkligen när man fått bromsa totalt i bara 3 dagar. Omprioritering-försök 200!

I måndagskväll blev vi hembjudna till S och hennes sambo M, och deras charmiga husdjur. Vilken lägenhet- *suck* Där fanns massa prylar man ville ha, och lägenheten i sig med djupa fönster, högt i tak, knarrande golv, skafferi, charmiga dörrar med gammaldags nycklar..ja ni hör ju själva. Jag tog mig friheten att gå loss med kameran lite och väljer mina favoitbilder. (Hoppas det går bra S!)
Vi fick en underbart god middag med vin, sen efterätt som bestod av choklad/bärpaj och massa goda drinkar till det. Sen valde vi att ta en sväng ut, för bara EN drink. Oh my good...very drunk en måndagkväll-that´s me!
(Ursäkta B-man för telefonsamtalet med min underliga hälsningsfras..hehe..)


my night whit pink

Var på en helt underbar konsert med Pink igår. Jag skrattade, rös så håret stod rakt upp och bara njöt i fulla drag. Joel är och köper tidningen, ska se vilka recensioner hon fick. Måtte det vara 5+, eller 5 getingar, eller vad man får nu för tiden.
Jag var helt uppe i varv och har sjungit, nynnat och drömt om hennes låtar. Totalt bland den bästa upplevelse jag vart med om.

Snart börjar hemresan. Noah vart ok idag, så han vaccineras om någon timme. ååå hoppas, hoppas det går bra för han. Att han kanske bara får lite feber, men att det inte blir något mer. Jag blir crazy på den där svinfanskapet till influensan.

Vi har shoppat såklart, bilder och andra detaljer kommer förmodligen ikväll. So long brutts and boys!

framme

Vi är framme i storstaden, men känner oss båda lite sjuka. men vi har inte ätit något idag, dessutom sovit ynka 4 timmar. Kanske kan det bara vara det?
Nu vankas ett varmt hotellrum och sen en middag hos bästa Stina och hennes sambo.
Kram på er

(och Noah har ingen feber idag. Vi var på VC och han har inte heller en infektion. Hoppas han kan ta sprutan på onsdag)

igen!

Noah är dålig, har haft frossa och feber och andats dåligt inatt. Vi är på väg in till en doktor med han.
Typiskt..vi som ska t stockholm...

Rockabillypaaarteey

Vi hade lite fest på jobbet igårkväll med temat rockabilly/glamour.. Man fick tolka det lite som man ville. Jag hade på mig en rosa klänning med svarta prickar och tyll under kjolen. Sen hade jag knutit joels ena svarta skjorta runt midjan. (fan den gick typ precis runt, han är ju storlek xs typ, och jag är ju i alla fall en M, om inte L.) Sen hade jag ett par rosa brillor, svart rosett i håret, rosa korta skinhandska. (tack s för lånet), svarta pumps och rosa läppstift.
Tog bilder med våran lilla kamera, och varenda en blev skitkass. Jävla skitkamera! Jag ska alltid ha med våran stora kamera, trots att Joel får fnatt på mig när jag tar med den ut.

Vi hade tipspromenad, en del lekar, bla en där man skulle urskilja 4 smaker av en blandning i ett snapsglas. Va var det det var i nu igen..senap, gul lök... Sen skulle man äta sillöga, dricka en häxblandning och urskilja de 5 coca cola sorterna, vilket var skitsvårt!
Sen blev det dans, shots av fisermans, dans, prat, dans, sht, bål, öl, dans..
Och så höll vi på.
När jag vaknade i morses visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Men hur som helst så har det rett ut sig nu.


Jag tog bara dessa tre, de var de bästa bilderna jag kunde ta, synd på alla kort jag knäppte.

fullt upp

Jag har valt att inte blogga i helgen eftersom jag varken aft tid eller lust. Barnen har varit sjuka, en kompis behövde mig, jag har haft tenta i skolan, jag hade loppis igår fm och direkt efter det var det till att lägga makeup och dra på sig festblåsan till en rockabilly/glamourfest med jobbet. Idag har vi vart hos Joels föräldrar, sen på middag hos min pappa och nu satte jag precis röven i soffan efter några timmar på jobbet. *puh*

Jag känner att det varit för mycket, för jag hade panikångest i bilen på vägen hem från jobbet.
Nu ska vi packa våra väskor, för imorgon tar vi tåget till huvudstaden och blir borta ända te på onsdagkväll.

Så nu blir det nog ingen bloggning förrän torsdag, ja tyck jag är tråkig...men jag ska njuta i alla fall.
Puss

Mera shopping

Den här underbara lite längre toppen (inte på mig dock med den stora rumpa som jag har framkallat på senaste), köpte jag på H&M i Göteborg. Billig och underbar.

Ynka 149:-

 Längra topp 199:-

 
Kökshandduk från Nyblom & Kollen 49:-

Nytt att älska

Bara ett klick ifrån. Till min nya del av garderoben- fint och fest. (ja, jag ÄLSKAR allt som glittrar och glimmar..)

Väst 299:-Topp 249:-

Från http://hm.se

vintage stories

Jag blir crazy ibland när man ska blogga om något och vill lägga upp en bild från en annan hemsida och det inte fungerar. Ghhhaa! Jag hade dessutom skrivit ett jättefint inlägg om KappAhl och deras nya kollektion. Helt underbara klänningar, kjolar och koftor med en toutch av det gamla med mycket detaljer.
 Men nä då, nä då..
Jaja, ta och spana in http://kappahl.se  och titta själva.

(Å du Pauline, jag vet att du läser det här, det skulle inte sitta fel med lite bra rabatt, eftersom jag är mer än en flitig kund hos er. Visat går på högvarv i er butik!)


uppdatering

Eddie har feber, 39.1, och har gråtit/skrikit heeeela eftermiddagen.
Noah är hostig och blir svag i andningen såfort han rör sig. Och en 2,5 åring vill INTE sitta still.
Jag har ont i halsen och huvudet, men totalignorerar det, eftersom det bara är 2 dagar kvar till personalfesten och 4 dagara kvar tills vi åker till Stockholm.

Någon som inte är sjuk nu för tiden? *host host*

Trött

VIRUS. De var de de sa. Noah hade spytt av hostan och vart helt däckad. Men Joel sa att han hade varit duktig när de tog blodprov och halsprov. Så jag antar att det bara är att ge alvedon mot febern och så vila. Nu på dagen har han vart som vanligt, men jag kan tänka mig att febern kommer krypandes framåt kvällningen.
Ingen spruta idag heller då. Nästa vecka hoppas jag han är frisk och kan få den där sprutan, så slipper jag oroa mig så.
Och nu vill jag bara ha sprutan själv, så vi inte kan smitta lillprutten. För hur ska han annars kunna skydda sig ot den där jävla influensan?
Kram

nej nej nej

Joel fick åka in akut med Noah till Näl alldeles nyss. Jag skulle precis släcka lampan när jag hörde Noah åma sig i sitt rum. Jag gick dit för att stoppa om honom, och fann han frossandes och svamlig, ihopkrupen i sängen. Han hade kört ner hela huvudet under en kudde och andades konstigt. Så var det som om han inte ville se ljus, när jag tände lampan. Han svamlade och skrek nej, nej rakt in i kudden.
Så for jag tog upp honom så kände hela jag hur dåligt han mådde. Så Joel som inte lagt sig än tog på han jackan och åkte in.
Jag sitter här under duntäcket och hackar tänder, så reagerar alltid min kropp när jag bli orolig.
Joel ringde nyss och sa att dom inte fått komma in på akuten, utan blivit hänvisade till Uddevalla. Fan va arg jag blev. Vadå Uddevalla? När Noah var så sjuk sist, för 8 mån sedan, blev han ju inlagd på Näl. Varför tog dom inte emot honom nu? Dom sa att dom inte gjorde det på barn under 3 typ. SKITSNACK!!!
Så nu får Joel köra till Uddevalla med en svamlig pojk i baksätet och i detta dumma, mörka vädret.
Jag kommer ju inte få en blund på hela natten.
Jävla skitsjukvård! Jävla, jävla skit!!!!!!

Ååå min älskling..undrar va det kan vara? Fick en idé om att han kan fått i sig för stor dos av sin astmamedecin. Då kan man reagera på det här viset. Och då är allt mitt fel, eftersom jag inte läst på ordentligt.

Granpynt

Det här med gran är ju viktigt, speciellt om man är en julälskare som jag är. I år hade jag tänkt att vi skulle ha en lite mindre gran inomhus som kan få plats i en större korg/kruka. I år kan vi ju ha en gran utomhus också, så det ska vi se till att prova.
Dekorationen är ju viktig. Jag är en silvermänniska. Eller, jag älskar allt som glittrar och glimmar, men jag föredrar silver framför guld. Vår gran brukar gå i vitt och silver, men i år tänkte jag nog bara ha vitt. Kolla in de här julpyntet som man ska hänga i granen. Det finns något för alla smaker. Från den klassiska kulan till den färggladaste ugglan. Hihi. Från http://ahlens.se


Fest med tema

På lördag mina vänner, då ska jag på fest. Temat var antingen glamour eller rockabilly. Jag valde det sistnämda, eftersom jag förmodas komma i en glamouroutfit. Såhär 4 dagar innan valde jag att prova min klänning. (jag är alltis då tidigt ute) Antingen har fanskapet till klänning krymt eller så har mina bröst bara exploderat, för hur jag än gjorde så svämmade de över. Men sen slog det mig, sist jag hade på mig klänningen, och dessutom spräckte blixtlåset...*harkel*, var när i början när jag väntade lillprutten. Brösten ändras ju endel efter en graviditet, jojo..de märktes verkligen av nu.
So what to do? Jag hade lille paniken och satt och slet i mitt hår. Snälla, rara S som var här och hade hjälpt mig med ett nytt blixtlås, kom på en idé så jag kan ha blixtlåset lite öppet utan att det syns. (räddande ängel!)

Ok, så låt oss kolla listan nu då;

ROCKABILLY

Klänning
Skor
Glasögon
Handskar

Väska
Smink
Frisyr?

Frisyr..hmm..förslag någon? Och smycken? Andra attrealjer?


Jultema

Här kommer lite av de "ögongodis" som jag inhandlade i Göteborg. Kläderna jag köpte har jag inte orkat plocka upp från påsarna än. =)
Nu längtar jag verkligen till julen, och till att få i ordning här hemma.


En liten russinskål till han som älskar russin i familjen.
Söta små ljuslyktor som ger ett fint sken i mörkret.


Band med hjärtan, 5 meter. Fint att ha runt ljus och burkar.
Trådkorg, stl mellan, och en liten God Jul skylt.

Linnea-bild för Decembermånad.
Disktrasor som gör det lite roligare?
Disktrasorna kommer från Lagerhaus, allt annat kommer från Baldershage.


sjukt värre

Jag blev hemma idag, med två förkylda prutteliprutts. Noah klättrar typ på väggarna, och jag måste försöka få han att ta det lugnt, annars påverkar astman honom ännu mera och han får svårt att andas. Lätt att säga det till en 2,5 åring, att ta det lugnt. Nåja, vi ska i alla fall ta en promenad i vagnen. Lite luft har aldrig gjort någon sämre, och jag behöver defenitivt det om jag ska orka.
Hoppas, hoppas att han är friskare imorgon så han kan få den där jävla sprutan.
Vi hörs senare.
Kram

överfullt

Idag bara hinner jag inte blogga, ja jag gör ju det nu, men knappt om nåt intressant. Jag har röven full med plugg. Dessutom, som om det inte vore nog, värker min rygg/axlar och huvud något enormt idag. Och dessutom.. vaknade Noah inatt med hög feber och frossa. Han har varit feberfri idag, men är inte speciellt kry. Influensa? Typiskt i så fall, han ska ju vaccinera sig på onsdag.
Vi hörs imorgon, so long darlings!
Puss

(självklart ska jag lägga upp lite bilder på det jag inhandlade i Götet, om någon dag)

Måste få visa

Älskade, tokiga små pruttar! hihiihi


yr i mössan

Ibland blir det bara för mycket. Det rinner liksom över. Stod i köket förut och hade hundra bollar i luften samtidigt. Jag matade Eddie, torkade ur kylskåpet och bakade en banankaka samtidigt. När jag nästan var färdig kom jag på att kag skulle tvätta, så jag sprang runt och letade efter mer tvätt, satte på en maskin, diskade, kokade ris, gjorde kvällsmat och gjorde Noah i ordning för natten. Nacken, ryggen, halsen och huvudet värker.. och jag skulle behöva flera omgångar massage och avslappning.
Vad tror ni händer? Kakan brände jag eftersom jag glömde av den. Jag brände handen i ugnen eftersom jag var stressad och riset klibbade fast i grytan.
Ghhhhhhhhhhhhaaaaaaa... häjkonbäjcon.. Stress, stress. Jag tappar tålamodet och blir en dålig mamma och flickvän. Jag blir crazy av alla saker som bara ligger och drösar, men blir fan helt dum i huvudet utav att ta hand om allt. Som pricken över iet är Noah fortfarande skogstokig och gör allt för att reta mig.
Gode gud, skänk mig kraft! Jag tycker att jag försöker vara posetiv så länge det går.

Det hjälper inte att säga; Lilla Johanna, man mår inte bra av att sressa och hålla på..och bla bla BLA! Jag vet, jag fattar! Stress är dåligt, jag behöver inte göra allt, jag ska bara vara en bra mamma- that´s it. Och när jag tänker på det, prioterar jag om i typ 2 dagar, gör listor, tar det lugnare och tänker att detta nya blir nog bra. Men sen kan jag inte leva så. Det är inte jag. Det gör mig stressad om nåt.
Denna onda cirkel, hur gör man?

Halloween

HALLOWEEN... Ja den skulle till att "firas" på ett eller annat sätt. Vi fick komma hem till den underbara familjen V/M på en fantastisk kväll. Mästerkocken H hade ju styrt upp en potatisgratäng och oxfilé. Tillbehör bearnaise och sallad. Det kunde ju inte slå fel! Till efterätt fick vi creme brule som swischade ner i halsen fortare än vatten. =)
Sen vart det lite Rappakalja och en massa, massa skratt även denna kväll. Tack så mycket, ni är underbara!
Hur var eran Halloween? Som den "ska" vara med skräckis, utklädnad eller fest?


Tillbakablick

Ååååå helgen är redan över och jag har haft så roligt att jag har ont i käkarna efter allt skratt. En riktig toppenhelg som kommer ligga mig varmt om hjärtat länge.
I fredagskväll då så åkte Mia och jag haem till hennes vän E och hennes sambo. Galna, roliga kufar från Borlänge!
Vi tittade på Idol och gav ris och ros. Jag tyckte det var bra att Erika åkte ut. Vi skvalade rödvin och ostkrokar. (heheh jag gillar det uttrycket efter Svenska Hollywoodfruar)
Efter Idol skulle vi börja spela ett spel, men det kom bara fram på bordet, utan att plockas upp och spelas. Vi fastnade med rövarna i soffläget och bara pratade, skrattade och skrattade. Jag fick höra galna historier om sjukdomar och tix-anfall från Borlängeborna, och Mia återberättade saker som vi upplevt tillsammans och som jag faktiskt glömt bort. Oj, oj, oj.. det handlade bla om när jag ramlade i knappliften, så de fick stänga av liftsystemet och en kille fick komma och lyfta upp mig från den invirade högen jag fallit ihop i, med skidor, jacka och lift. Ja, ja..jag bjuder på det!

Vi valde att ta en  taxi hem vid 00.30 tiden, lite runda under fötterna. Mia ville ta spårvagnen, men efter att en vidrig kille sagt saker och följt efter oss en bit på vägen hem till E, så vägrade jag! Kvällen var till ända och jag suktade efter att få lägga mig på kudden.

Dag två blev det mera shopping på stan och sedan tåget hem på em. Tack Mia och hennes störtsköna sambo M, för gästfriheten och alla era underbara kommentarer och historier. Älskar er och saknar er redan.


Mia och hennes lilla arab. =)

Bill och Bull ute och åker...


RSS 2.0