Vanlig måndag

Har två omgångar bröd på jäsning. Ett feta/basilikabröd jag aldrig gjort tidigare. Och så har vi de där goa dinkelfrallorna. Bra att proppa frysen, desutom väldigt ekonomiskt.
Eddie sover, den lille ungen vaknade 04.45 imorses och vägrade somna om. Jo man tackar ja!!
Noah och Joel är iväg och inhandlar ett parasoll till altanen. Får hoppas på sol större delen av sommaren nu då. =)

Jag ska strax baka ut ett av bröden och sen börja med maten. Ska bara göra färdigt mina listor. Jag är en riktig listmänniska. Jag skriver upp vad som ska inhandlas och gör små rutor och bockar av. Jag skriver upp vad som ska göras här hemma, pågående projekt och framtida. (så man inte glömmer av ;) )
Och sen skriver jag upp vad som händer för vilken person i familjen...tandläkartider, Bvc besök m.m.
Har ni minne som en guldfisk eller är ni riktigt duktiga på att komma ihåg?

Önskar er en solig eftermiddag.
Puss


Jordgubb och Rabarberpaj

8 port.

Pajskal

3½ dl mjöl
150 gr margarin
1 nypa salt
1 msk socker
2 äggulor
2 msk mjölk

I pajskalet

1 ask jordgubbar
2 rabarberstänger
2 ägg
1 dl socker
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker

1. Nyp ihop mjöl och margarin. Tillsätt det andra och nyp ihop till en deg. Tryck ut nästan allt i en smord och bröad pajform. Spara lite till "stänger" att lägga över. Nagga botten. Låt vila i kylskåp i minst 30 min.

2. Dela jordgubbarna (4 bitar av en gubbe), hacka rabarbern i tunna bitar. Blanda och fyll pajskalet. Rör ihop äggena, sockret, creme fraichen och florsockret och häll det över bären.

3. Rulla ut resterande  del av degen till långa remsor och lägg över bären.
(jag tycker att det bara räcker till ena hållet pch inget sicksackmönster)

4. Grädda i 225 grader i ca 45 minuter. Servera med vaniljvisp eller gräddglass.

Mumma!


Mor

Mors Dag.
Mamma bortsäger sig att firas denna dag, då hon känner att hon är lika mycket mor alla dagar på året. Hon tycker inte det är rättvist för de som inte har någon mamma att fira.
Men det är ju så att man "firar" minnet av sin mamma och moderskapets mödor, och det tycker jag gott att man kan göra vare sig man har en mor i livet eller ej. Men det är ju bara vad jag tycker.

Vi har bara skrotat runt idag, barnen och jag. På em kom mamma och syster hit en sväng, och vi smaskade i oss av en härlig jordgubb/rabarberpaj med vaniljvisp som jag gjort.
Mamma blev dålig när hon var här och det brände i hela hjärtat på mig när jag såg henne ha så ont att hon får svårt att andas. Det är så orättvist.

Sambon kom hem och har nu 9 veckors ledighet framför sig. Jag njuter ända in i själen att få dela så mycket tid ihop med honom och hela familjen.
Han "firar" det hela med en löprunda, få rensa bort tankarna från jobb och annat. Jag ska "fira" det hela med att inte vara så aktiv på bloggen. Roligt va? Nä, men jag kommer blogga när tillfälle ges, dock kanske inte varenda dag. Jag har tänkt att ha lite andra grejer för mig.

Ha en mysig söndagskväll och glöm inte bort era mammor.

Hallonpuss på er.


I bakgrunden skymtas den lilla presnt jag fick på Mors dag, en mjölkkanna från Bruka.

Frajdej bejby

Frajdej bejby! It´s frajdej bejby.
Idag har jag hittat bordet/skrivbordet/sminkbordet..med stort B. (bord..hihi)
Nä, men det bord jag tänker ha i sovrummet till smycken, lite prydnadssaker och annat. Men jag fick inte köpa det idag, jag måste vänta till den 10 juni och vara där när affären öppnar, rusa in och tjinga det.
Och tro mig...SOM jag kommer tränga mig före och slå mig blodig över detta bord, för det va alldeles wunderbart.Har precis slått mig ner i söffa med ett glas rött och mätt efter en god middag (?) Nu knyter man ihop säcken med lite panacotta toppat med svenska jordgubbar. Värre kunde man ju ha det.
Hur står det till med er? Berätta!


Perfect Emelie

FINASTE FINASTE Emelie har varit hallonsöt och underbar och skickat mig en illustration av Susanne Axelsson, www.illustreramera.nu.

Det kunde inte vara mer än rätt. Ord som borde präntas in i skallen på mig, eller tatueras in kanske.

Tack, tack, Tack. Löve u. ♥


Nykommet

Igår var jag på Erikshjälpen ihop med fin fina Malin. OM jag fyndade! Som jag letat efter en sånhär jordglob. Man ser att den vart välsnurrad eftersom den är lite sliten, men de är i mina ögon bara vackert.

Sen blev det en gammal sockerkaksform och en kristallkaraff för inga pengar alls. Jag kommer åka dit fler gånger. Det enda minuset var att det var för jävla mycket folk, så man orkade inte riktigt leta efter "godingar."

Idag sprang jag in snabbt på Gräddelin eftersom det var 20% på allt i affären. Har spanat in jättefina krukor lääänge men trots 20% är de fortfarande hiskeligt dyra, så jag blev utan. Men jag kom ändå inte hem tomhänt. En liten bild på en ros i handgjort papper och ytterligare en vit skål från Ib Laursen.


Helt vanlig torsdag

Tjolahopp!
What a day. Noah blev hemma från dagis eftersom den där eländiga slemhostan inte vill ge med sig. Han är pigg visserligen, men när han hostar så hostar han sig blå i ansiktet och med spyan inom räckhåll.
Så han har kört rövare som fan med mig idag. Både jag och han har vart helt slut efter hans sat-tyg.

Vi tog i alla fall bussen ner till stan för att fika hos farbror Johan. Jag tror han tyckte det var lite jobbigt med två sockerbombade ungar som sprang skrikandes runt, runt genom lägenheten och pillade på allt. (det tyckte även jag.)

Nu sitter jag här, utslagen på golvet och försöker återhämta mig efter dagen och ladda inför ytterligare  tre långa dagar ensam innan sambon får semester.
Dessutom fick jag reda på att jag måste fly fältet den 19 juni för sambon ska ha fest hemma för sitt jobb. Skitbra val av helg eftersom jag jobbar. Så...någon som vill ta emot mig och två barn över natten?

Tjipp på er.


Vi lekte med maskrosor och fasen va de färgar av sig. Uj, uj, uj..


More about me



Hej hej, lär känna mig bättre.

Tycker inte om: Ormar!!!!!!!!! Småkryp, snåla människor, whiskey,blodpudding, ärtsoppa och när det är stopp i mitt kreativitetshjul.

Tycker om: Barnen, sambon, inredning, familj, vänner, en god bok, tidningar, rödvin, ge bort presenter och ställa upp för andra.

Dålig egenskap: HAr svårt att acceptera när det inte går som jag vill. 

Bra egenskap: Ställer upp i vått och torrt.

Klär mig helst i: Förr var jag verkligen jeans och linne typen, men nu kan jag inte leva utan klänningar, vilket väder det än må vara.

Är helt ointresserad av: Fotboll, bilar och smink faktiskt. Jag har mina få grejjer, sen får de vara.

Skulle vilja lära mig: Laga mat, dansa..typ salsa.

Om mina barn får ett husdjur: Jag själv är uppväxt med hund, men direkt när min syster tjatat till sig denna hund sa jag upp mig från allt arbete som kom med den. För några år sen hade vi två katter, det va jättemysigt, men u va jag tyckte synd om dom som fick dra omkring i vår lägenhet i stan. Dom blev bortadopterade till landet och har det jättebra där. Katter är mysiga, men ingen djur. Så barnen kan få ha högst några akvariefiskar. Tråkig mamma va?

Skrattar åt: Mina vänner.. och åt mig själv. Kass humor, men jag älskar att skratta.

Favoritfärg: Vit. (ja, endel säger att de inte är en färg, men jag håller inte med!) Annars är rosa fint.

Egentligen skulle våra barn heta: Noah bara blev Noah direkt när han "tittat" ut. Vi hade pratat om Melker, men han såg defenitivt inte ut som en Melker.
Eddie var lite svårare..först hade vi Elliot, men på nåt sätt passade det inte han heller. Tyckte han passade i att börja på E. Sen läste jag i en pärm på BB med namnförslag och fastnade så för Eddie. OM det blir mer barn någon gång..tycker vi om Axel och Lily.

Drömmer om: Att vi får vara friska och leva så länge det går. Tycker att sjukdomar och döden varit allt för påtagligt de senaste åren och får man bara en önskan så är det den. Men annars..ett litet torp på kusten kanske, en resa med familjen och att vi båda har jobb vi trivs med.

Nu ska jag passa på att sitta ute i solen och läsa en tidning medans Eddie sover och de andra är och handlar. Ska städa toaletten här nere först- supersnabbt!

Tjolahopp!


tisdagkväll

Jag bläddrade i det senaste numret av PLAZA Interiör och blev helt förälskad i en svart  stående lykta i järnsmide från Olsson&Jensen. 
Ska åka till Götlabörg nästa vecka och ska kanske höra mig för hos Louise Interiör om hon kan ta hem den tills dess. Ja den här lyktan måste jag bara ha. MÅSTE.

Annars ska jag hänga vidare här i soffan med mina två tidningar, datorn och lite tv. Sambon är och kollar läget på bilen, den beter sig inte riktigt som vi vill. =) Och ett av två barn har nu somnat.
Vad gör ni? Berätta om allt möjligt.


Stora sommarskriket

Jag är så frustrerad att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag vill bara fläka upp dörren och köra Ronjas stora-vårskriket för att sen rufsa mig i håret och skrika en gång till, men dubbelt så högt!

Min underbara son, Noah går mig på nerverna och jag har helt tappat fokus på hur ag ska "vinna" över honom. Han bara skiter i mig och allt som jag säger, och hur många jävla gånger jag än tar han i armen, förklarar så gör man inte, sluta osv, så skiter han fullständigt i det. Då blir de konsekvenser med borttagna leksaker osv, men de hjälps inte för han skiter i det också. Jag bara vill
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

Oj ursäkta urballningen, men som sagt, jag kokar av frustration. Just nu är han i, jag tänker då inte gå och lägga mig perioden. Han kommer ut från sitt rum, minst en gång varannan minut, går i och ur sängen och bara tycker det är roligt att jag går banans på honom och jagar in han i sängen. Då har jag bytt metod och struntat i vad han gör, bara han gör de på rummet, men för det första hjälper inte de heller, sen för de andra, ja då har ju han vunnit, eftersom han är uppe fastän jag har sagt att det är läggdags. Detta håller på varenda kväll, hur trött han än må vara, i minst- läs minst en timme.
Tips någon? Och säg fan inte att det går över, för de skiter jag i, de mår jag inte bättre av ändå. Kom med nåt annat och gör det NU!

Bailyskräm med choklad och hallon

Bailyskräm:

1 dl vispgrädde
1½ dl mascarpone
2 msk florsocker
½ dl bailys

Chokladsås:

100 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde

Övrigt:

2 dl hallon
1 dl maräng

1.Vispa grädden till krämen till fast skum. Vänd försiktigt ner lite av grädden i mascarponen. Tillsätt resten a grädden och florsockret. Rör i likören. Låt stå minst 2 tim i kylen.

2. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna.

3. Varva Bailyskräm, sås och hallon. Toppa med maräng.




helg

Helgen har flugit förbi, på gott och ont. Lördagen spenderades mer än halva dagen på jobbet och sen kvällen med massa god mat och goa vänner. Söndagen spenderades morgonen hängandes över toaletten och resten av dagen i sängen. Nej, jag var INTE bakfull, jag var asdålig. Har hört flera stycken som blitt dåliga en dag bara och sen har det gått över. Det var evigheter sen jag kräktes, fan va äckligt det ä. Uäk!

Men nu lite trevliga bilder från lördagkvällen:


Nu e det fredagsmyyyyyyys

Just nu sitter jag här med en mättande mage, en ny sorts cider att sippa på och barn som (ha jag hade tänkt skriva sover, men just nu precis började Eddie att gråta.)
Ljusen är tända, disken är avklarad och jag insuper fredagen med all sin glans. En film väntar om vi har lust, annars är det bra som det är- bara jag och sambon. Jag känner mig trött men väldigt glad i alla fall. Jag är glad att det är just jag som bor här ihop med min sambo och mina barn och att vi har det som vi har det. Jag skule inte vilja byta bort det för allt i världen.
Trevlig helg på er alla!
Massa kramar till er.


Passa på!

Jag sprang in på Lindex förut, och kom ut lika fort som jag kom in. Fast med en påse såklart. Hur kan jag någonsin gå in i en affär utan att komma ut med något? Det undrar jag, men framför allt min sambo. =)

Men de va hutlöst billiga priser på sommartischar och byxor just nu. Men alla byxor va alldeles för stora till mina kidz, så de blev bara tischar.

Passa på, gå in och fynda!


Snaskat hål

Idag har jag varit hos tandläkaren. Han sa att jag skötte mina tänder alldeles utomordentligt, MEN att jag hade början till ett hål, så jag måste komma tillbaka och laga. WHAT? Jag-hål? Kan aldrig tro att det har med borstandet att göra eftersom jag gillar att borsta tänderna och är väldigt noga med det.
Nääää...de e nog allt de där snaskandet. En godisbit hit, en bulle dit...ja ni vet själva hur lätt det är.

Så jag får börja göra precis som barnen, äta på lördagar. Och ska man äta, ska man tydligen köra allt på en gång, det är mycket bättre än att gå och småsnaska hela dagen. Och det passar ju mig alldels utmärkt eftersom jag är av den typen som knappt hinner känna vad det smakar innan jag svalt och är med näven i skålen igen.

Djungelvrål, Brio, snusklubbor, blåbärskulor, ostbågar..ja de e bara lite bland favoriterna.
Så nu ska jag bara hjälpa till att äta upp godiset i skålen och sen börjar jag med lördagsgodisbiten imorgon. Och så passande..för imorgon råkar det ju vara just lördag. =)
Erat favoritgodis/snacks?


Noah är galen  i "båtar".

Poppis låda

Den här lådan från Svenska Sockerfabriks Aktiebolaget, står i vardagsrummet och är fylld med foton. Jag gillar den för den sväljer så mycket och passar liksom in i vår inredning. Skulle vilja ha en till som kan få stå i Noahs rum, han har bara korgar med leksaker i som går sönder så lätt. Har kollat runt lite på loppisar och i kuriosabutiker och där tar de verkligen överpriser. Visst att de har blivit populära de senaste åren, men en del tar verkligen hutlösa priser.
Ska på loppis nästa vecka, får se om jag springer på någon för en billig peng.


Ta dej tid

Idag har jag haft några timmar ensamtid ihop med min största son. Jag insåg verkligen hur viktigt det är, så detta kommer göras minst en gång i månaden.
Mamma var snäll och kom hit och hjälpte mig med min andra busunge medans vi var iväg.
Vi tog bilen ut till pappas jobb, det är alltid coolt att hälsa på pappa på jobbet. Sedan gick vi allihopa till McD. och åt, och det var lycka vill jag lova. Sen tog vi glass, gick till leksaksaffären- det fanns pengar att göra av med, sen tog vi en glass till innan vi åkte hem.

Nästa gång tar vi nog turen till badhuset istället. Roligt att få skapa sin egen tid ihop med bara ett av barnen. Jag vet att Noah behöver det.

Nu leker vi med Duplot, tar en kopp kaffe och bara njuter tillsammans. Snart vaknar väl Eddie och då drar rövarspelet igång igen. Så det är bäst jag njuter.
Vad gör ni med era barn när ni har "ensamtid"? Och har ni inte det, så ta det!!
Kram på er.

Här knoppas det för fullt i trädgården.


på g

Vädret är här och då flödar kreativiteten. Har projekt på gång...


Underbart i lekplatsen

Vi drog till parken/lekparken vid pumphuset och hade packat ner för lite kallare väder. Pyttsan säger jag bara! Solen kom, det blev molnfritt och säkert närmare 20 grader. Stackars barn..vi hade bara tjocka kläder med oss.
Men nu någon timme senare är solen försvunnen och det regnar. Man kan tro det är en annan dag,

Vi hade det i alla fall jättemysigt och fördrev 4 timmar där i parken. Barnen var så snälla så och Eddie sov mest.
Sådana här dagar gillar jag.


Måndagssvammel.

Måndag idag igen. Veckorna rusar förbi...
Tomt överallt. Tomt i kylen, tomt i vinförrådet, tomt i garderoben-allt i tvätten, tomt i magen.. Ja en bra start på veckan med andra ord.
Två veckor kvar tills sambons semester börjar. Förstå två veckor, sen blir det långledigt i nio härliga. =)

Jag går runt som en vulkan och känner att kreativiteten i mig börjat vakna. Hur länge den ska ligga där och gro innan jag bara sprutar ut ett tjog med ideér vet man aldrig. Men när jag väl gör det, då kommer det hända massor, så det är bra ni är med i svängarna.
Usch va jag svamlar. Jag menar bara..ja vad menar jag egentligen? Att jag bara går och väntar på att dra på mig något projekt som blir halvfärdigt, precis som alla andra i det här hemmet. Det väntar jag på.

Och så väntar jag på mat och barn som sover.
Vad väntar ni på?
Härlig Måndagskväll till er alla.


När kommer jag iväg?

Jag vill åka till IKEA snart. Någon som vill hänga på?

HÄLSA StåltermosOSTLIG VattenkannaVARMT RAND PlädUPPTÄCKA ParaplyTVILLING Bild, set om 2SPÖKA NattlampaLEENDE KaraffPATRULL Plåster

Till min J

Älskling...

Jag hade varit ute på havet för länge,
alldeles alldeles ensam, helt utan umgänge.

Jag hade försökt segla på vågor så höga och i de djupaste vatten,
jag höll på att bli en förlist båt, där ute, ensam i natten.

Så kom du, en räddare i nöden,
du tog tag i mig och räddade mig från döden.

Du smekte min kind och torkade min tår,
du sa jag skulle lita på dig och att framtiden var vår.

Som ett fartyg kryssar du fram, tar dagen som den är,
du får mig känna mig vacker och vilja vara precis just såhär.

Bara vi spelar roll på vår resa genom oceaner,
vi ska klara allt, från ljumma vindar till heta orkaner.

Jag vilar tryggt i din famn,
låter dig sakta ro mig i land,
och kommer dig snart ge min hand.

Utan dig var jag vilse i natten,
nu är jag en båt som inte är rädd för okända vatten.

Jag älskar dig.



Jag kan luta mig tryggt på dig.


GlasVas

När Eddie fyllde år så fick han den här lilla vasen/glaset, med blommor av farmor och farfar. Jag tänkte inte så mycket på vasen/glaset just då eftersom den var inslagen i papper med snöre runt om. Så dog blommorna och jag fick se att den vackra handmålade vasen/glaset var från GreenGate. Har aldrig sett något liknande faktiskt. Den är väldigt söt.
Längtar efter att syreenerna ska blomma så jag får fylla den med vita, underbart luktande blommor.


Önskar

Häromdagen var M här med sin dotter E. Fina, fina E.♥
Noah vill så gärna ha en lillasyster. Han frågar mig flera gånger i veckan om han inte kan få en lillasyster som han kan få döpa till Elsa.
Jag påminde honom att han har ju faktiskt en lillebror och att det går lika bra med honom.
Men nää....Eddie va inget att ha, han ska ha en lillasyster, end of story.

Jaha..fan..man kunde ju gått med på att köpa han en leksak om det vore så väl, men en lillasyster. Det är liksom inga beställningsvaror.


Så stolt som en tupp.


Fredagstårar

Idag har jag fällt många tårar, oj, oj, oj. Men nu kanske jag kan se det posetivt i det fall att jag "rensat ur mig" lite. Det är bra att gråta ibland.
Anledningen...Noah har kört skiten ur både mig och sin lillebror. Han har faktiskt vart helt sanslös idag. Slängt och kastat grejjer hela tiden, slått Eddie jättehårt och till tårar flera gånger, när jag sagt nej till vissa saker har han helt struntat i mig och gjort det ändå osv. Tillslut bröt jag bara ihop och hulkade när han slog Eddie. Eddie slutade gråta och blev förvånad över vad jag höll på med. Noah bara skrattade åt mig. Fan finns det grymhet i små barn?

Jag kan inte förstå sättet han är på och hur han beter sig just nu. De senaste 2 veckorna har vart..jag helt fruktansvärda faktiskt. Och jag tycker faktiskt synd om honom med. Han måste ju må jättedåligt och ha det jobbigt med utvecklingen så som han kör slut på sig själv och alla andra. Någon som kan råda mig???

Nu ska jag få lite ensamtid med sambon min. Vi har precis smäckt i oss hemmagjord pizza, ocn nu blir det rosévin och jordgubbar!! En å en annan ostkrok kan det bli med. =)

Längtar tillbaka till igår lite, fasen va trevligt vi hade. Jag vill ses mer. Pronto.


Vi testar ett nytt rosévin med inslag av hallon och blåbär.


Lyx

Jag är sleten så det räcker efter igår. Det blev sent hos familjen T/L. Men va mysigt och roligt det var. Superb mat vill jag lova. Klyftpotatis, flärre och gorgonzolaost. Mm mm mmmmmmm.....
Barnen körde sitt race och höll sig vakna ända till 22.00 snåret. Sen var det dax för lite morotstårta och vuxenprat.
Vinglaset hann fyllas på några gånger och vi var inte hemma förrän strax innan ett. Men jag säger det igen; fasen va roligt det var. Vem bryr sig om att vara trött idag då? Barnen har precis däckat, båda två och jag ska sätta på en köpp kaffi och njuta på altanen. Inte för att det är så bra väder ute, för det är dt verkligen inte, utan för att det är lugnt och tyst. Så kan jag filosofera lite. Det kallas verkligen VARDAGSLYX!

Vad gör ni en klämmis som den här? Lediga? Jobbar?
Kram på er.


This is me

Det var någon som skrev att man visst så lite om mig. Man vet ju hur jag tänker och vad jag tycker, men vem är jag. Jag som sittr här och skriver. Här kommer lite onödig fakta;

Fullständigt namn; Maria Johanna Mc Donald

Födelsedag: 19 september

Syskon: Lillasyster Josefine, 23 månade yngre

Körkort: Yes indeed! I December för 8 år sen var jag en väldigt lycklig 18-åring.

Hur jag kör: Jag gillar inte att köra bil. Bir fort trött och tycker det är tråkigt. Men bakom ratten är jag ändå en försiktig förare. Aldrig åkt på en fortkörningsböter, och det var först för 2 år sen som jag fick "blåsa".

Piercings: Hål i öronen. Gjorde en i naveln för hundra år sen, men den är borttagen sen länge.

Tatueringar: Ja, en liten fjäril på min högra vad. Gjordes för 5 år sen. Jag ÄLSKAR fjärilar så motivet var självklart, men jag tatuerade mig mer för jag ville veta hur det kändes och inte för att jag ville ha en. Jag är en sån som måste testa det mesta.

Min kärlek: Joel, min sambo, har jag känt sen barnsben, men det var först för 5½ år sen som han sprang på mig på jobbet och jag bjöd hem mig själv till honom på tacos. Och så fastnade vi bara.
Noah: Vårat första barn. Var helt oplanerad, men väldigt välkommen. Fick reda på att jag var gravid när jag besökte en tjejkompis i Sthlm, och ett butiksbiträde frågade vilken månad jag var i. Jag höll på att lipa ihjäl mig och skulle omedelbart börja på en diet. Men för att vara på den säkra sidan gjordes ett grav.test och det blev jävligt blått. Då var jag redan i 3 månaden.

Eddie: Vårat andra barn. Händer det, så händer det tänkte vi. Och han är gjord första gången vid oskyddat sex. Snacka om att Joel och jag passar ihop!
Mer barn: Jag välkomnar gärna så många barn jag kan få. Ett till i alla fall. Jag vill nog mer än Joel, men det ändrar sig kanske. Båda ska ju vara överens självklart. Inte just nu i så fall, utan om något år. Kan vi få fler så tar vi tacksamt emot. Jag tror att de blir en kille i så fall, men klart jag hoppas på en liten prinsessa med.
Jag jobbar: På ICA. Började extrajobba som 18-åring och blev fast. Sån´t händer nog väldigt lätt. Arbetskamraterna är toppen, men jag har tröttnat sen länge på mina arbetsuppgifter. Snart e det dax för något annat.

Drömyrke: Ja ska man verkligen drömma så ligger mig en dröm som inredare eller konditor varmt om hjärtat. Passionen till inredning, form, design, konst har jag haft sen barnsben. Men jag har accepterat att detta är något jag istället får ha som hobby. Konditor likaså. Författare hade också vart något. Har skrivit sen jag kan minnas, noveller, små böcker, dikter osv.

MEN nu när jag bestämt vad jag vill bli när jag blir stor =), så känns det också helt rätt att jobba som barnmorska. Helst på en ungdomsmottagning, och sen få möta ungdomar ute i skolorna och prata om och diskutera sex och känslor. Jag tror verkligen att det behövs någon som jag till alla ungdomar. Men självklart skulle jag också vilja testa förlossningen. Har sökt in till högskolan nu till hösten, så håll alla tummarna för mig!

Intressen: Inredning toppar ju, scrapbooking, bakning. Vill gärna bli mer intresserad av trädgården, matlagning och att lära mig sy och sticka. Ha , nu låter jag som en kärring va? Jag skulle också vilja lära mig mer om viner.
Joels favoritintresse är ju motorcyklar, så jag skulle gärna vilja lära mig köra. =)

Bästa vänner:
Jag har turen att ha ett fåtal riktigt nära vänner som skulle ställa upp för mig i ur och skur. Dessa vill jag ha nära mitt hjärta och i mitt liv för alltid. Hellre få vänner som är en riktigt inpå livet än massa bekanta.
Hur blir jag när jag blir full: Gud va jag skrattar. Jag kan skratta på rätt bra annars också, men jag skrattar och skrattar och skrattar. Spyr sällan, notera SÄLLAN.
 
Drömresa: Ååå jag är en storstadsmänniska! Visst en vecka i ett varmt skönt land, ligga vid stranden och käka god mat. Inget fel i det, och tioppen om man har barn. Men jag gillar asfalt vettu, sevärdigheter, affärer, fik, restauranger och historia. N.Y, Paris, Rom och Barcelona ska jag bara åka till. SKA.

Favvokrubb:
Hmmm...alltså jag e ju en pommes, bea och en köttbitstjej. Men måste säga att allt nytt vi testar lätt blir en favorit.

Favvodessert: CHEESECAKE, i alla former.
Godis eller chips: Å inga chips, de kan man bara äta med dipp i så fall. I love ostkrokar. =)

Favvofilm: Har flera. Dirty Dancing, Sex and the City the Movie, Girls just wanna have fun bla. Komedier är inte riktigt min melodi.

Känner ni er nöjda med mig eller finns det oupklarade frågor? Våga fråga!



Här bakas det

Kan någon gissa vad som doftar nybakat i hela huset nu. Åååå nybakat, det toppar ju listan över de bästa dofter som finns.
Systeryster och "halvbror" kommer hit för att fira "halvbrors" försenade födelsedag.
Noah hade åkt ut till kusten med sin morfar igår när jag kom hem från jobbet och dyker väl upp senare på em. Eddie har precis däckat i sängen efter att ha skrikit oavbrutet i 30 min. Han har gjort de i 3 dagar nu, svårt att somna osv. Jag anar öroninflammtion! *största sucken*

Ikväll ska vi hem till fam L/T på grill och en box med vin. Det ska bli så trevligt, eftersom vi aldrig hinner ses annars. Va ka ni göra på denna röda Flygaredag?


Underbara Leila! Så mycket goda recept och så inspirerande och vackra bilder. Hennes nya bok vill jag mer än gärna ha i min samling. Mors Dag present yes please!!


Äntligen helg

Idag är det helg. Nä, jag vet att det inte e det, men för mig och J är det det. Vi har alltid vårat lilla mys och med lite "godare" mat på tisdagskvällar, eftersom han e ledig imorgon. Jag jobbar ju dock, men inte förrän kvällen.

Kidsen är inte som vanligt idag. Säkert nån jävla skitbacill som ligger där å gror. Noah deckade i soffan för en timme sen, och Eddie har gått omkring och grinat den senaste timmen. Eller så e jag bara världens tråkigaste morsa som inte gör nå´t kul med sina ungar. Ja det skulle väl också va ett alternativ. Nä jag ska inte ge mig själv dåligt samvete. Jag e den bästa mamman för mina barn. Pronto.
Men nu måste jag bara väcka min stora son, annars kommer han va uppe toksent ikväll.
So long..

Ljuva Dinkelfrallor

Jag bakar bjjjjöd. Dinkelfrallor. Jorå Sofylajnen, nu bär det av ut i dinkelträsket. =)
De smakar helt underbart med ett salladsblad, en skiva serranoskinka, några bitar getost och en slice tomat.
Åååå testa säger jag bara!

(men istället för att toppa brödet med pumpakärnor, så strö kärnorna i brödet efter du smörat, annars åker de av.)

Receptet:

50 gr jäst
4 dl ljummet vatten 37 grader
250 g KESO
4 msk smält smör
2 tsk salt
2 msk sirap
5 dl dinkel fullkornsmjöl
6-7 dl vetemjöl special
pumpakärnor

1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt keso, smör, salt, sirap och nästan allt mjöl.

2. Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min. Låt jäsa 30 min.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till 16 bitar. Doppa ena snittytan i pumpakärnor. Lägg dom på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa 30 min.

4. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler.


Pannkaka av allt

Pucko mej. Skulle vispa ihop en smet pannkakor, ja det fick bli en såndär dag då man inte orkade göra "riktig mat." När jag e färdig skulle jag ha i lite vaniljsocker som grädden på moset. Jag hivar i tänkte jag. Blev så sur att det svartnade framför ögonen på mig när jag såg att jag slängt i  typ 20 liter bakpulver. Stora vårskriket gick av där mitt i köket.

Det var bara att slänga. Och mjölken var slut, så det blev ingen omgång två. Som tur är, hade jag en portion makaroner med köttfärsås som barnen kunde dela på. Jag själv fick va utan. Kanske ska lära mig att läsa nästa gång innan jag har i sånt jag inte brukar. Det blev verkligen pannkaka av pannkakorna!


Jag hänger läpp för jag e depp.

Igår va en jobbig eftermiddag. Jag blev jätte deppig, vet inte riktigt av vilken anledning, eller jo kanske..Jag blev så deppig att jag fick jordens huvudvärk, och det känns som om den sitter i ännu. Känner att jag skulle behöva sova i flera dagar för att hämta ny energi. Och just den här veckan är det dundermånga extra saker jag ska göra, delvis jobba extra imorgon. Noah har bara dagis en dag den här veckan, eftersom det e en röd dag på torsdag.
Och hans humör och sätt är helt wild and crazy. Han har liksom inga öron den ungen.

Jag sa till honom att jag älskade honom häromdagen, och då svarade han mig gråtandes;

-"Jag älskar i alla fall våran granne."

Jo, jo..tack för den ditt lilla troll.

Usch, är det lite panikångest jag känner komma smygandes? Precis vad man behöver mitt uppi allt. ÅNGEST.
Känns bra att skriva av sig lite här på bloggen, den blir ju som min dagbok. Ni får ta en stor del utav mitt liv och allt som kommer med det. Därför tycker jag att det är lite orättvist att jag inte får reda på vilka det är som läser. Bara ett fåtal kommenterar. Är det kul att läsa om mitt liv i smyg men inte ge mig en enda kommentar som blir som en vitaminkick för mig?
Blä, nu blev jag lite deppig på er.

Jag hade iaf tänkt dra ner på kaffet och sockret, eftersom det bara får en att må sämre när man redan mår dåligt. Men det har jag ju sagt så många gånger förr.
Någongång ska det väl lyckas?


Jag smular

Ett steg på väg mot ett bättre ansikte. Jag har alltid varit torr i ansiktet, eller..på hela kroppen. Vad jag än testat är det som om jag bara smular sönder i ansiktet. Så kom finaste Mia hem med dunderprodukterna som passar mig och mitt torra aniskte som pricken över i.
DERMALOGICA säger jag bara, har gjort mitt liv lite enklare. Tack Gud för dunderprodukter.

Angående priset så kan jag säga att; ja. det är lite dyrare produkter, men de håller jättelänge och är helt klart prisvärda. Jag lägger gärna mer slantar om jag vet att det är bra grejjer. Eller, gör inte ni?


Världens enklaste flufftårta

2 förpackningar Vaniljvisp
4 passionsfrukter
Maränger
1 banan
2-3 kiwi

1. Vispa vaniljvispet fluffigt. Rör ner saften och kärnorna från passionsfrukterna i fluffet.
Häll ner hälften av fluffet i en springform.

2. Smula maräng så det lägger sig som ett täcke över fluffet i formen. Gärna lite större bitar och inte ända ut i kanterna. Häll resten av fluffet över. Täck med plastfolie och ställ in i frysen, minst 3 timmar.

3. Ta upp några minuter innan servering och toppa med skivad banan och kiwis. Smakar också helt underbart med färska jordgubbar!


De kan bara bli bättre!?

Idag är en såndär riktig pissdag.
 Vaknade med ont i nacke/axelpartiet. (har haft problem med det sen läääänge tillbaka). Bråkade, eller ska jag säga diskuterade, med sambon. Hade verkligen inget tålamod med Noah på morgonen. Iväg till dagis och det blåser orkan så man fan inte kan andas när man är ute.
På hemvägen märker jag att Eddie har tappat sin trogne följeslagre Walter. (hans gosehund som jag döpt) Jag gick helt bananas och började stortjuta mitt på öppen gata. Gick ändå hemåt utan att leta efter hundskrället, och hade sån jävla tur att jag såg hunden ligga på gatan strax utanför vårt hus. TACK för att den inte blåst bort i orkanen. Just nu får han sig några omgångar av tvättmaskinen.

Kommer hem, ja just det ja.. VI HAR INGEN JÄVLA MAT HEMMA!!!! På med kläderna igen och åker iväg och handlar. Handlar alldeles för mycket. Kaffesuget har nått max och vi skyndar hemåt. Kokar kaffe, men måste mata Eddie först. Hinner inte dricka, kaffet blir kallt. Lägger Eddie, slänger kaffet, häller upp en ny kopp. Har äntligen slått mig till ro med dator, kaffe och två tidningar. Välter ut den sista kaffekoppen som är kvar över tidningarna, ja datorn klarade sig! Nu sitter jag här med puls 2000, inga tidningar, dom blev helt dyngsura och inget kaffe.
Jag är INTE att leka med idag. INTE.



Igår innan vi skulle äta bad jag Noah hämta ETT papper som han kunde måla på.

Jag; "Ta bara ett papper nu för vi ska äta vilken minut som helst."

Noah kommer tillbaka med hästebunten papper.

Jag; "MEn Noah..ett papper sa jag ju."

Noah; "Men mamma, det kan va bra att ha något papper extra."

Hihihii... (det e förresten Walter där i bakgrunden)


Polka

Min nya favorit!!!
Jag äter sällan choklad trots att det är så djävulskt gött, men med tanke på min allergi, kan det kännas som ett farligt kort. Äter jag choklad blir det Marabous vanliga eller digestive. Så nu finns det en till jag kan mumsa på och den toppar nu min lista på godaste chokladen.
Vilken choklad är eran favorit?


Sambon hann inte smaka den stackarn, jag svullade i mig en hel själv till kvällsmat.
Toppenbra eller hur? =)


Summer by H&M

Sommarklick...


Grönska och bär

P!NK i högtalarna, sol och sambon som e hemma. Allt som behövs för att jag ska kunna njuta av att plantera det jag köpte igår.
Syrenbuskar, vinbärsbuskar, tog bara en röd nu, vill ha en vit med men dom skulle få in det först nästa vecka. Sen blir det ett hov av lavendel, jordgubbs/smultronplantor och lite grönt.

Nu hoppas jag innerligt att det får leva. Det är ju inte ur billigt som helst att anordna någon sorts form av trädgård.


Trädgårdsnisse som alltid ska hjälpa till..jodå..


Inget går min väg

Inget går min väg idag-INGET!
Det är så när man försöker, då funkar det fan aldrig med något.
Diskmaskinen går inte att få igen, det har hänt nåt med en skena. När jag satte på ugnen började de ryka som fan, ligger väl kvar någon gammal rest och grisar sig. Fick öppna alla fönstren och kläderna luktar skit, likaså hela jävla huset. Sen skulle jag göra kyckling, jorå..hade inte köpt den jag brukar eftersom jag inte handlat där jag brukar heller. Såg då att kycklingfanskapet som jag köpt 2 kilo av vart förpackat 2008. Jag slängade hela jävla skiten. Sen plockade jag ur tvättmaskinen, jorå..då hade Noah 20 liter grus i fickorna på ett par byxor, så alla tvätt var grusig och fin.
Så nu är jag hungrig som fan och yr i huvudet på det. Dessutom behöver det handlas mat, igen. Fan man äter ju upp ur mycket pengar som helst.
Tack och hej för idag.


Inget går min väg

Inget går min väg idag-INGET!
Det är så när man försöker, då funkar det fan aldrig med något.
Diskmaskinen går inte att få igen, det har hänt nåt med en skena. När jag satte på ugnen började de ryka som fan, ligger väl kvar någon gammal rest och grisar sig. Fick öppna alla fönstren och kläderna luktar skit, likaså hela jävla huset. Sen skulle jag göra kyckling, jorå..hade inte köpt den jag brukar eftersom jag inte handlat där jag brukar heller. Såg då att kycklingfanskapet som jag köpt 2 kilo av vart förpackat 2008. Jag slängade hela jävla skiten. Sen plockade jag ur tvättmaskinen, jorå..då hade Noah 20 liter grus i fickorna på ett par byxor, så alla tvätt var grusig och fin.
Så nu är jag hungrig som fan och yr i huvudet på det. Dessutom behöver det handlas mat, igen. Fan man äter ju upp ur mycket pengar som helst.
Tack och hej för idag.


Var sak på sin plats, en sak i taget.

Alltså jag har funderat..kan det kanske vara så att det finns så mycket saker jag vill göra att jag inte ar lust att göra någonting? Det vore ju bra om jag vaknade en morgon och tänkte; "Aha..idag vill jag plantera de där vinbärsbuskarna jag funderat på i ett år nu. Det ska bli mitt mission idag."

Istället vaknar jag och tänker..."Ahhhhhhhhh vinbärsbuskarna varför är inte dom planterade? Och jag vill ha land med lavendel, rosor, syrenhäckar, pioner och ett magnoliaträd. Jag vill ha ett olivträd till altanen, nya solstolar (eller nya..fan jag har ju inte ens ett par gamla!). Jag vill också, när jag ändå ska åka och handla det där, handla vanlig mat, kanske nya kläder till Eddie att ha på ett dop vi ska på, jag vill få tummen ur röven och åka och köpa de där jag vill ha upp på väggarna i vardagsrummet-för jag vet precis vad jag vill ha. Jag vill träffa Sofia hela dagen och prata skit och sola i trädgården."

*drar efter andan*
Varför kan jag inte bara försöka tänka att jag ska göra en ev. två saker varje dag och inte 4000. För då tappar jag ändå lusten och skiter i allt.

Ge mig lusten tillbaka att ha lust att göra saker. För nu har jag blivit någon slags slapptask som bara drar runt här hemma med full ångest över att inte göra någonting!

RSS 2.0