ibland är det bara så

Altså..känner att det är lika bra att vara ärlig. Jag har tråkbloggat rätt länge nu, och vissa har säkert tröttnat och jag vet att många undrar. Vad har hänt med mig?
Jo, jag har bara gått och blitt lite depp och dessutom tappat både motivationen och inspirationen för allt, inte bara för bloggandet.
Jag är ingen vanlig höst, vinter, vår eller sommardeppare utan är rätt glad och fylld med energi året om, men nu strax innan jul så bara jag deppa ihop.
Och när jag deppar så äter jag väldigt mycket socker. Och ja jag vet att socker och deppighet inte hör ihop. Nu har jag fått nog både av sockret och utav deppigheten. Jag måste ur mitt lilla skal till varje pris. Jag behöver sol, vänner, trevliga kvällar och en satans mycket pepping om att bara orka.
Så håll ut, snart kommer jag med solskensinlägg igen.
Massa puss

FaktaNoah

Idag när vi satt och åt lite mellanmål under tystnad (ja tro det eller ej!), frågar Noah helt plötsligt.

- "Vart kommer bebisen ut?"

Öhhh...öhh... helvete Johanna kom på nå´t bra. Va fan, hur ärlig ska jag vara?

Jag;

- "Öhhh..jo alltså..öhh.."

- "Mamma..jag frågade något hallåååå", fortsätter han.

Sen går han av stolen och går fram till mig och pekarmellan mina ben.

- "Där kommer bebisen ut och det gör ont."

Jag vet inte vad jag ska säga. För första gången sen Noah föddes har han sagt något som gjort mig helt stum.
Vart har han fått det ifrån?

Sötsnöre där.

Skitvärdefullt

Dessa rullar alltså. Tar ju så jävla mycket plats och bara ligger där i sin plastförpackning och ser fula ut. Har jag dom instängda i städskåpet ramlar dom alltid ner på mig när jag öppnar dörren, eftersom jag fått trycka in dom bland all annan skit därinne. Så jag var tvungen att göra något åt det fortast möjligt. Enkelt men ändå helt ok tycker jag. Vart förvarar ni det värdefulla pappret någonstan?


Korg inhandlat på Å´hlens 169:-

Mysigt värre

Joel är ute med jobbet idag, så jag och Noah har haft myskväll. Det var ju hans favoriter..hamburgare, bilar, lite chips och ett stort glas cola. Egentligen är han inte så intresserad av att moffa i sig, utan mer att han får ha det framför sig.
Vi tittade i en bok, tog flummiga kort som jag tyvärr inte kan visa här och busade runt. Det är inte ofta bara han och jag myser, så jag kan lätt säga att det blev en toppenkväll.
Han var så trött nu det sista att han nästan somnade stående. Pluttis då.
Nu e det Let´s Dance för min del. Va gör ni för kul?


Jag vet..döm inte den asfula tacoskålen..den ska råka tappas i golvet vilken dag som helst.

American Cheesecake

Jag lovar... VÄRLDENS godaste icke frysta cheesecake! Den är jättelätt att göra så alla klarar av det, tom du Stina. =)

50 g smör
10 Digestivekex
400 gr philadelphiaost
1 dl socker
2 msk mjöl
3 tsk vaniljsocker
1 ägg, (gula och vita separerat)

1. Smält smöret. Krossa kexen och blanda dem med smöret.

2. Tryck ut i en form med löstagbar botten och stå i kylen tills det svalnat.

3. Rör ihop osten med sockret. Tillsätt mjöl och vanlijsocker. Rör först i gulan och sedan vitan.

4. Häll smeten i skalet och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 min.

5. Servera med glass eller en klick grädde. Men jag btycker den är godast som den är!!


Så god att det bara finns smulor kvar, om ens det!



Uppskattat

Den här fina buketten tulpaner fick jag utav grannen häromdagen för jag hjälpte han i 45 minuter att skotta ut hans bil. Han och frugan skulle ju på galej och det vore väl själva fan om de inte fick komma iväg tyckte jag och högg tag i skyffeln. Puh! Jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på ska jag säga. Har fortfarande träningsvärk efter det där.
Men fick man en bukett tulpaner var det väl mödan värt?! Jag älskar tulpaner, och det låter så härligt om dem när man sätter de tillrätta i vasen.


Först i rad

Den första tallriken till samlingen i tallrikshyllan. Är den inte vacker?  Jag ska ha den som litet kakfat tänkte jag. Nu fattas det bara ett lager med lasyr till hyllan, så ska den upp.
Fick pippi på att måla i torsdagskväll, så jag bar ner Eddies lilla fotölj och lite annat smått och gott. Problemet är bara att jag började, men nu orkar jag inte avsluta. Är inte det rätt så typiskt att göra så?


Tallrik från Åhléns 59:-

Nu räcker det fan med snö

Snön vräker ner tidelipom, allt mer ju mer tidelipom, allt mer ju mer tidelepom, det SNÖAR!
Herrejisses säger jag bara. Sluta jävla snö, sluta.
Jag har träningsvärk efter all skottning, och ingen plog har tillkännagett sig. Så grannarna har vart ute och försökt skotta hela gatan. Är det den nya istiden som börjat?


Give me

Jag är sugen på några "klick", men just nu gapar plånboken tom och dessutom är det andra saker som prioriteras. Men detta  från Http://hm.se skulle ju bli så varmt välkommet i min garderob.
Och apropå garderob..hehe..i brist på annat i den här isoleringskupan med sjukdomar, så rev jag och Noah ner tapeterna i sovrummet. JAG VET..vi måste ta tag i allt annat där jag har börjat, men jag kunde inte hålla mig.
Så nu är det nya tapeter, garderobsdörrar..vill ha vita skjutdörrar som räcker ända upp till taket, så jag kan köpa mer kläder =), gammalt sminkbord och fönsterfix som gäller..

Kjol 199:- Kofta 199:-Blus 249:-Ballerina 99:-

Uppåt väggarna

Min sambos brors fru ( e det svägerska det heter?), var så supergullig och frågade om jag ville att hon skulle köpa en tallrikshylla hon sprang på. Öhhh...ja! Jag har vart på jakt efter en tallrikshylla rätt läng, men inte hittat någon jag gillat, och sen kom det upp en, men den var så dyr att jag ens släppte tanken.

Men nu har jag en, som jag verkligen gillar. Och den är i omvandlingen från brun till ljuvaste vit. Ska skruva fast några krokar på undersidan som jag kan hänga lite smått och gott i. Och så ska jag hitta fina fat och koppar på loppis är det tänkt. Vad tror ni, det kan nog bli bra det här?


45:- Det kallar jag kap! Tack A för den fina gåvan.

En omtalande bulle

Fettisbulle. Hetvägg. Semla. Fastlagsbulle. Kärt barn har många namn. Idag är det i alla fall Fettisdagen, eller Vita tisdagen som den också kan kallas. Och man ska moffa i sig semlor. Jag har moffat EN, det räcker för mig. Förr i tiden kunde jag moffa flera på en och samma dag, men nu så växer det i munnen på mig när jag är i sluttampen på min enda.
Noah klämde också i sig en hel! Men det kan han gött behöva, spinkis som han är.
Hur många semlor har ni tryckt in idag? Och ska det vara med vanilj eller mandelmassa?


(Jorå vi är fortfarande sjuka..)

Börjar gå uppåt

Glad Alla Hjärtans Dag till alla underbara läsare! Jag laddar om batterierna med tårta och ska snart till jobbet. Uppdatera mig vad som händer hos er idag.
Massa kram..

P.S Eddie börjar bli bättre. =)

Ännu mera

Vart jag är? Jaha.. nä Eddie har dubbelsidig öroninflammation med 40.2 i feber. Han skriker så lungorna tar stryk.
Så..nu vet ni.

Favorit i repris

23 juli, ett specialdesignat Ullevi, en bästa vän och PINK!!!! Yes hon är tillbaka med en Summer Funhouse Carnival Tour. Å maj gaaad!
Imorgon släpps biljetterna och jag ska vara först på plats, så e det bara. Jag längtar redan.



P!NK-Funhouse Summer Carnival
Bild lånad från http://ticnet.se


Hahaha

Hahaha ibland så måste man bara göra jobbigt till något ironiskt. Som det här:

- Noah fick igår pencellin och kortisonsalva som han ska ta 3 ggr/dagen. Vi får tvinga han, det smakar skit!!

- Jag vaknade i morses och är superförkyld och med ont i halsen. Orkade inte gå till Vc.

. Eddie har nu också fått ögoninflammtion. Och hur förklarar man för en 11 månaders pojke att man inte får gnugga sig i ögonen?

Jag ska i alla fall gå och jobba i den är skiten snart. Såg igår att föräldradagarna börjar tryta, så de e bara att se glad ut och gå till jobbet oavsett om man e dålig.

Hur går de för resten av Sverige? Är inte ni sjuka nå´t?

Vart har den här väskan varit tro?

40:- fick jag betala för den här ljuvliga, gamla väskan. Just nu bor det dvd filmer inuti den, och en korg ovanpå med lite gosiga filtar. Ska jaga rätt på en väska till så småningom.


mysig sjukdag

Hörde Noah innan jag skulle lägga mig igår. Hörde ur han stönade och lät. Jag givk in och satte mig på sängen och han frös så han hoppade. Förstod direkt att det var feberfrossa, snart skulle han få feber. Bar över han till oss, skulle ta en temp. Knappen på termometerhelvetet hade låst fast sig, så det tog en evighet innan man fick loss den, och när man väl tagit tempen hade den satt fast sig igen.
Noah såg spöken och skrek att dom skulle ta honom. Han var brännhet, men skrek när jag tog av honom täckte för han frös så. Tillslut fick jag i han alvedon, sen satt vi där jag och han..han ville inte sova, såg spöken, ville inte släcka lapan, prtade högt, himlade med ögonen..Uschamej va läskigt det är när han har hög feber.

Vi åt en halv glass och läste en Alfonsbok vid 01.30, och jag vet inte hur lång tid det tog innan han och tillslut jag somnade.

Men idag, trots endel piperier, tårar och annat så har vi haft en mysig dag, alla tre och trots att vi bara vart hemma.
Nu hade Eddie feber istället när jag la honom. När ska de ta slut?


Nybäddat

Vad tror ni om det här blå överkastet till Noah? Ja de må hända inte passar i hans rum just nu...MEN senare, om ett år eller så när jag får göra om i hans rum, så det blir lite mer "tuffare". Bra pris e det ju också!
359:- från Zara Home, http://ellos.se


familjemys

En liten inblick i vår vardag.
Har precis hämtat Joel från jobbet. Vi ska ha en lugn och mysig söndagskväll. Slår oss ner runt bordet för att äta kvällsmat.

N: Jag vill ha ost på min buggås. (smörgås)
Jag: Vill du ha sånhär kossaost? (visar den runda förpackningen med mjukost)
N: Mmm..
Jag breder smörgåsen.
Noah börjar pipa när han får den.
N: Inte såååån ost.
Jag: Men du sa ju..
N: Nääää inte sååååååååååån.
Lägger på vanlig ost. Eddie sitter i stolen bredvid och börjar bajsa.
J: Jag vill nog ha ägg.
Jag: Jaha, då ordnar väl jag det.
Samtidigt,
N. Jaaaaag meeeeeeeeeeeed.
Eddie piper. Joel lyfter upp han ur stolen. Bajs överallt. Det droppar tom bajs om honom. Joel springer upp till badrummet. Jag får torka bajs på golvet. Samtidgt börjar Noah pipa. Dessutom torkar han runt snor i hela ansiktet och petar sig i ögonen. Skitbra eftersom det väller ut grönt gojs från ögonen!
N: Jag vill inte ha ost på buggåsen..vart e mitt äääääääääääägg.

Alfons Åberg melodin börjar spela för fulla muggar från vardagsrummet.
N: Jag vill se Alftons.
Jag: Nä sitt ner och ät nu, annars trampar du i bajset.
N: Alftons...*pip* AAAAaalftooons..
Ägget e färdigt. Noah börjar skala och ska dela det i en äggdelare.
N: Ägget gick sönder. Jag vill ha nyyyyyt.
Jag: Det finns inget. Sitt ner, akta bajset!
Alfonsmelodin går om och om igen eftersom skivan står i menyläge i dvdn. Dududududuud dudududu..

Teet kallnade. Prutten vägrade mat och har gjort det hela dagen. Alla flydde söndagsmyset och jag blev ensam lämnad i köket.
It´s a wonderful night! Nu ska jag nätshoppa så jag kan hålla humöret uppe. =)

..

Jo om någon undrar så har Noah ögoninflammation. Så här är det jättegrinigt..
Men vi försöker undvika det och ser på Melodifestivalen.

Min kärlek

Fy fan vad jag ÄLSKAR dej min prutt. Snart ett år sedan jag fick hålla dig i min famn för först gången. Du har blivit så stor..

Du gör mig varm i hjärtat. Massa kärlek.


Brumbrum

Ett svart papper. Två tomma ramar. Några bilar som det ändå aldrig leks med. Lite lim, några minuters väntetid. Och så voilá. Noahs nya tavlor.


Nä ää

Nä alltså..nu verkar det som de e sjukstuga här igen, och jag måste till VC med Noah imorgon. Ge mig styrka!!!

Våren vart är du?

Jojo, tacka vet jag snö..jag älskar´t! MEN...nu skulle det vara härligt om det kunde börja bli några grader varmare å töa lite, så vi kan öppna famnen för våren. Vädret är ju lite av de sjukaste laget kan jag tycka. Man får skotta sig från ytterdörren till bilen, skotta fram bilen och sen skotta runt bilen för att komma ner för garageinfarten och sen får man liksom hoppas att plogen hinner hit så man överhuvudtaget kan ge sig ut på vägen för att komma till jobbet.
 Ååå älskade våren, vart är du? Superhärligt när solen värmer lite, bara en tjockare tröja på, inga vinterkläder att mecka med, ungarna vill vara ute mer, grönska, krokus,lukten av grus.. jag kan komma på hur mycket som helst med våren.
Vad tycker ni är bäst?

En gång byggde morfar ett hus..

Min morfar dog för snart 6 år sedan. Han var en hyvens gubbe med blå tatueringar på armarna, och han brydde sig massor om sina nära och kära fastän han hade svårt att visa det. Han gjorde liksom det på sitt sätt.
Rutiner var hans grej. (liksom jag har) Det skulle vara mandelkubb till kaffet, (trots att han gärna smaska i sig av annat också) polkagrisar i en skål på bordet, en peng i ett kuvert på födelsedagen, blommor från Löfgrens, numera blomsterlandet och den klassiska kommentaren om man berättade att man träffat en kille; "Om han inte är snäll mot dig så kör jag över han med bilen."
Jorå, han var en krutgubbe min morfar. Fastän en väldigt snäll en.
Så blev han sjuk. Det var hemskt att se han sjuk. Morfar var aldrig sjuk. Jag hade knappt sett han förkyld.
Kommer så väl ihåg sista gången jag såg han, jag kramade om honom och någonstans bara visste jag att det var sista gången.
Som jag kan längta efter honom ibland!! Ibland är livet så orättvist. Mormor dog för..ja va kan det vara 15 år sen?  Det är i alla fall så längesedan så jag inte kommer ihåg.

Hur som helst..Morfar snickrade ett dockskåp till min mamma och hennes syster för en jäkla massa år sedan, och nu står det hemma hos mig, väntar på lite renovering. Men det känns bra att ha något från morfar här hemma, också det enda jag har. Så jag ska vårda det ordentligt.
Vad saknar ni hos era mor/farföräldrar?


-

Imorgon kanske?

RSS 2.0