Veckans ordspråk

"Världens vackraste ord-imorgon."

Saft & sås

Jag handlade på Coop förut och sprang på dessa. Vi har en ultraful saftkanna i neongrön plast som jag knappt vågar ta fram när vi har gäster. Den ska jag nu slänga åt helv.. Sen fick jag ju ha en liten kanna att ha som såskanna också. För Joel tog min Grrengate mjölkkanna sist och jag bar skrek rakt ut; -"Neeeeeeeeeej för helv... ta inte den!"


 Bästa extrapriset också,Stora kannan 24.90:-, Lilla 14.90:-

Två pruttar & en kojja

Vi har suttit i den stora, stora kojan hele da´n. Pelle Svanslös har rullat två ggr i dvd:n och Noah bara vägrar byta film. Jag kan varenda replik utantill. Ja ja bara han e nöjd så.
Eddie har pipit hela dagen och de e så frustrerande för jag vet inte vad det e han vill, eller vad det är som e fel. Jag har försökt spolat näsan på honom så ofta jag bara kan, haft honom i högt läge, men han blir bara förbannad eftersom han vill att jag ska hålla i honom så han kan stå, gett han leksaker och bäddat gott..men det e ändå något.. Och visst blir man frustrerad och vill bara skrika; "-Meeeeeeen vad e det som är fel?"
Tips någon?

Noah verkar aningen bättre nu på kvällen. Hur ska man då göra med dagis imorgon? Immunförsvaret kanske e kört i botten när man inte riktigt hunnit återhämtat sig. Å vad jag oroar mig! Allt e den där jävlans svininfluensans fel.


Jag gör allt

Jag är inne på tredje omgången tvätt, har bakat hallongrottor-som blev sådär, rengjort fläktfiltret- uäkkkk, och ska snart lägga mig på soffan med Allt i Hemmet. Ok, inte världens bästa tidning, men jag hade ta mig fasiken alla andra inredningstidningar. Pruttarna sover, hoppas, hoppas de sover bort förkylningen.
Vad gör ni?

Joel slutar faktiskt 17.00 idag, kors i korallen!! Så då ska jag försöka hinna måla sista omgången på bordet och de två ljusstakarna och texta väldigt fint på min vita kryddhylla, som sen också ska upp på väggen. Fan..jag har nog ingen penna eller färg att skriva med. Jag kanske hinner till Panduro innan de stänger.
Nä va tråkig jag är i mina inlägg..jag får nog nätshoppa lite också, så det finns något kul att visa er. Eller städa så jag kan fota lite. =)
Kram

Svininfluensa

Jag hade rätt. Idag är mina små killar alldeles tokförkylda. Eddie har varit vaken halva natten och inte kunnat andats nästan eftersom han vart så tät. Och jag hade inga riktiga näsdroppar hemma till han. =( Dåliga mamma!
Men nu kunde svärmor komma förbi en sväng, så då köpte jag allt från förkylningshyllan på Apoteket.
Jaha..ska man invänta svininfluensan nu då eller?
Alltså..jag blir så tokig på denna omtalade "sjukdom", "smitta" eller vad faen det nu är. Skrämmer tv och tidningar upp oss i onödan? Hur orolig ska man vara? Så vitt jag förstått så finns det inga drabbade barn utan bara unga vuxna. Och vad betyder det? De som borde få skiten är ju egentligen barnen. Så mycket bakterier de delar med andra, speciellt på dagis.
Det kan ju onäkligen vara en värre vanlig förkylning tycker jag, det dör man väl inte av? Vad är det som gör att man inte orkar andas?
Kommer ihåg hur rädd man var för Sars elle va det hette för många år sen, vad hände med det? Finns det kvar?
Näe, ska man låsa in sig tills skiten har nått sin kulmen, eller ska man härja fritt och inte vara så nojjig? Vad tycker ni?

Vi har en återförsäljare på jobbet som drabbats och han sitter nu i karantän. Vad pågår egentligen?

prutten

Min prutt har fått ta sig en svängom i gåstolen idag. Det blev ingen lång tur eftersom de är jobbigt för ryggen, eftersom han inte kan sitta än. Men oj vad han var lycklig över att få stå helt själv.
Sen tränade vi på att sitta i stolen en stund, först var det pipigt, men så dök ett kex upp på bordet och då gick det galant.
Nu ligger han här bredvid mig i soffan och har skrikigt sig/gråtit sig till sömns. Och jag vet inte varför. Hoppas det inte är något.. Han har varit så pipig och ledsen länge nu.


Min älskade prutt, det är inte klokt hur mycket jag älskar dig.


Dyster söndag

Hemma från ett kalas. Vi har två jättegnälliga, trötta och halvsjuka pruttar liggandes på golvet och bara snuttar. Ja, det e väl nu det ska börjas med förkylda barn, magsjuka och hela baletten. Det e ju så gott som höst och dessutom har ju dagis börjat. Då e det ju så.
Nu ska jag steka köttbullar och koka makaroner, toppenfin middag va?
Jag sprang in super duper fort på H&M förut och köpte en dress till lilla H som vi ska träffa imorgon. Jag brukar inte handla så mycket där, men nu tyckte jag de hade litegrann i glada färger. Hur som helst så sprang jag på (som jag brukar säga), den här vinterjackan till Eddie och ett par färgglada byxor som livar upp i regnrusket.
Vad har ni gjort den här dystra söndagen?
Kram


250:- H&M. Väldigt billigt, så det får nog bli några att bytas med.

59.90:-

jag skiter på mig

Jag har redan slutat titta på filmen, en timme in. Jag får kalla kårar och mår rent ut sagt för jävligt. Panikångesten är total.
Snacka om fångande film som gör en både vettskrämd och ja..jag hittar inga ord.

syster+mat+film

Nu kom min syster hit. Vi ska laga mat och se på Män som hatar kvinnor när Noah behagar att lägga sig. Så jag får läsa runt och kommentera era bloggar senare ikväll eller imorgon.
Vad gör ni för något denna lördagskväll? Jag vill veta allt..
Kram

Äntligen

Vi satte upp Noahs hylla som jag fyndade hos tanten i ladan för några veckor sedan. Fint de blev va?


Mera inhandlat

Vi tog vägen förbi en Antikaffär på vägen hem. Där stod "mitt" fönster kvar som jag tittade på sist gång. Jag prutade ner det eftersom det bara fanns två glas i fönstret, men vad gör det, jag har andra planer... Sen hittade jag en jättefin silverbricka som jag nu putsat upp. Vad jag ska ha på får vi se lite senare.


Ja ja ja..skit i det asfula golvet. Vad sägs om fönstret?

De söta små hjärtana e inköpta på Två Fröknar. Ska ha de i den vita ljuskronan
tänkte jag.

vad köpte jag?

Jag kunde ju inte åka hem utan att ta något med mig. Men vad skulle man ta när det fanns så mycket att välja på? Tillslut fick jag bara bestämma mig.






Jag tror att burken till höger klassar ut den nuvarande kaffeburken till vänster, eller vad säger ni? =)

Gissa vilken påse som är min? =)

Två fröknar på en lördag

Emma tog med mig till Två Fröknar idag. Oj om jag hade missat något. Det är verkligen att rekommendera att ta sig en lördagsutflykt dit, där man kan avnjuta både fika och shopping i lantlig stil/ shabby chic.
Där fanns också två trevliga fröknar som mer än gärna hjälper till att få fram det du vill ha. De tipsar om födelsedagspresenter och hur du kan göra för att förgylla ditt hem. Jag fick ett tips som jag ska prova med mina rostiga bokstäver.
Jag ville ha allt i hela butiken och kommer göra många turer dit innan året är slut.

För den som inte vet vart Två Fröknar ligger kan jag meddela att du åker till Uddevalla/Torp köpcentra, och fortsätter sedan mot Lysekil. Så svänger du av några hundra meter till vänster innan rondellen vid rotviksbro. Där står det också skyltat. På lördagar hade de öppet 10-14.









Tillägnat er H & H

Idag firar några av våra närmaste vänner 10 år tillsammans. 10 år! Under dessa tio åren har deras underbara lilla kille kommit till världen och förgyllt deras tillvaro och förhållande. Han är underbar, en riktig prins. Så älskad och speciell.
Jag hoppas att ni påminner varandra om varför ni älskar varandra och varför ni får varandra att må bra. Man glömmer så lätt bort vem man en gång blev förälskad i när den gråa vardagen sätter sin prägel på förhållandet.
Ett stort grattis till er mina underbara vänner. Jag älskar er av hela mitt hjärta. Fortsätt vara de ni är, fortsätt älska varandra, ta hand om varandra och fortsätt finnas där för varandra i vått och torrt. =) Kärlek i mängder!

Puss och kram

uppdatera mig inte

Som jag skrev häromdagen så är det bra att man blir uppdaterad via tv och tidningar, MEN jag är inte en av dom som vill se på nyheterna. Jag får ångest när jag ser nyheterna, för det handlar alltid, alltid tråkiga saker. Hur orolig man ska var för svininfluensan (som nu toppar min ångestlista), hur dåligt med jobb det finns och om det kommer mer varsel, vem som blivit helt oskyldigt mördad bara sådär och om allt krig och all svält. Jag får ont i magen och blir bara orolig. Om jag ser nyheterna innan jag går och lägger mig, ligger jag vaken och funderar över det som sagts och så får jag ångest. Därför väljer jag bort nyheterna och tidningar. Är det fel av mig? Är de själviskt att inte vilja höra på det som är viktigt och dåligt?

zzzzzz

-"Noah, är du trött?"
- "Näe."

5 sekunder senare:




Å mitt lilla hjärtegull!
Noah blev biten i armen idag på dagis. Det är ett riktigt fult blåmärke och man ser att det gått hål på två ställen. Jag ringde sjukvårdsupplysningen för att kolla läget. Så såg jag förut när ja sa till Noah på skarpen, att han blev förbannad och skulle bita Eddie. Snacka om att ta efter fort. Såna grejer vill jag verkligen inte han ska börja med. Men man säger ju att man blir som man umgås.

Nytt från rusta


Söt handduk i 2-pack. 29.00:- Rusta

Den här tvålen är den godaste jag luktat på ever! Den har varit slut på Rusta länge
och jag har inte sett den någon annanstans, men så idag.. Nu ska jag tvätta händerna
ännu mera. 16.90:-, Rusta.

Fredagskänsla

Noah är på dagis ända till kl två idag, så jag har änna hunnit med mycket. Tvättat, plockat ur diskmaskinen, målat bordet, varit inne på det nyöppnade Rusta (inget speciellt enligt mig) och sen varit och storhandlat. Jag har lovat Noah hemmagjord pizza och mys i kojan ikväll.
Koja ja... det e hans "nya grej".

- "Hom mamma, hom... bygga kojjjjja". *ler*
Så ser min fredagskväll ut, vad ska ni göra?

Har en riktig fredagskänsla idag, det bara spritter i kroppen på mig. Men det e väl bara för Joel börjat jobba..
I helgen, eller iaf imorgon blir det späckat schema. Jag e trött på alla mina startade, men ej avslutade projekt, så imorgon får jag änna göra något åt det. Jag hade hoppats på att få hem en soffa till övervåningen, få dit de nymålade bordet, matta, lampa, krafs och pynt. Vi behöver köpa förlängningssladd till tv:n där uppe, tv-bänk och spreja tv-bordet med vit färg.
Så jag hade hoppats på en snabbis på IKEA imorgon, de e ju inte mycket jag ska ha men.. och sen har jag och E pratat om att åka till Två fröknar, så jag hoppas det hinns med också. Oj vad jobbigt jag kommer ha det. =)
Kram!

nya nycklar

Om man skulle gå omkring med dessa så glömmer man nog inte vart man lagt dem i första taget va?

Bild lånad av:www.etthusfylltavdrommar.blogspot.com

goja i mitt huvud

Jag har varit snurrig i huvudet hela dagen och allt har gått i ett. Och datorhel**tet har krånglat så det är därför jag inte gör ett inlägg förrän nu. Joel försöker somna Noah och prutten ligger här bredvid mig på golvet och flinar. Han e alltis då glad min pruttis!
Jag tänker kolla statusen på kontot, så det e väl bäst jag nätshoppar innan jag kollar. =) Eller vad säger ni?
Kram!

Det allra viktigaste

Man kan tro att det är viktigt att ha pengar. För med pengar kan man köpa det man vill ha, man kan bo, man kan äta, man kan shoppa sig glad, barnen kan få gå på dagis, göra utflykter och man har möjligheten att ha bil. Fine, pengar är viktigt!
Man kan tro att det är viktigt att ha rent och fint omkring sig. Man blir glad när det är städat, man vill visa upp sitt hem, barnen får inte astma och blir dammallergiker för att det ser ut som hejkomochhjälpmig. Fine, rent och fint är nödvändigt emellanåt för man ska trivas.
Man kan tro att det är viktigt att vara uppdaterad. Av tv, radio, tidningar vet vi vad som händer ute i världen, här i Sverige, i vår närhet. Vi kan skapa oss en trygghet genom att vaccinera oss mot svininfluensan, låsa våra lån när räntan stiger, inte åka till Australien eftersom det brinner och inte säga upp oss eftersom det är tuffa tider just nu, så det finns inga andra jobb att få. Fine, uppdatering är viktigt, väldigt viktigt.

Jag skulle kunna hålla på såhär om både det ena och det andra, eftersom saker och ting är viktiga, alla saker spelar roll.
MEN.. det jag egentligen vill komma till är att vi glömmer så lätt bort vad det är som egentligen är allra viktigast. Som vi jämt bär med oss, är beroende av och som påverkar vårat sätt att leva. (nej det är inte barnen. dom är ju självklart viktigast om man ser det så, men nu är det något annat)

HJÄRNAN. Människans hjärna är ju det viktigaste i hela världen. Den är helt fantastisk! Våran egen hjärna gör alla de ovanstående sakerna viktiga. Den påverkar vårat sätt att leva, handla, vara, tänka..
Det är hjärnan som uppfann glödlampan, inte Edison. Det är hjärnan som gör att det finns krig. Det är hjärnan som gör att vi blir kära  i fel personer/rätt personer. Det är hjärnan som gör pengar viktiga.
Det är dåligt minne som gör att vi glömmer bort tider, saker och platser. Det är hjärnan som gör att vi kan se, tala, gå, röra oss. Vad vore vi utan hjärnan? (och hjärtat) Den får vissa människor att bli genier, den får vissa människor att bli beroende.

Det är min hjärna som gör att jag börjar bli glömsk, jag får acceptera det helt enkelt, istället för att bli arg på mig själv för att jag inte kommer ihåg. Och igår glömde jag bort veckans ordspråk. =) Precis som förra veckan. So here i go again;

"Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening, kan du ta dig igenom både rädsla och utmattning och ta nästa steg."

Kram!

Vitt

Shit vad bra ljuskronan blev med sprayfärgen alltså. Dessutom är den redan torr och bara väntar på att få pryda vardagsrummet. Men jag måste fixa en kedja eller annat kul att hänga upp den i. Dessutom ska jag se hur den ser ut om jag sätter dit lite prismor. Men här är det vita resultatet.



Rabarb + Betong

Efter bakandet var vi tvugna att åka hem till Joels föräldrar för Joel behövde skriva ut en grej på datorn. Och vi kom inte därifrån tomhänta. De gav oss ett fint rabarberblad som var gjutet i betong. En bekant till Joels föräldrar gör massa sån´t. Hoppas inte Noah är på det ute nu så det går i tusen bitar. Hm..undra vad jag ska ha i det måntro. Förslag någon?


Vit choklad & Citronbakelse

Efter shopping kom planering. Imorgon måste jag till skolan. Vem kan ha barnen? De blev snälla familjen V/M som ska ge sig på 3 barn imorgon under 4 timmar. =) (Lugn, det kommer gå jättebra!) Så då fick man ju planera vad barnen ska få för mat, laga den maten och sen fixa något gött som det kan fikas på imorgon. Så jag slängde ihop den här;

VIT CHOKLAD & CITRONBAKELSE

150 gr smör                        1 krm salt
2 dl socker                          4 dl mjöl
3 ägg                                  100 gr vit choklad
1 vaniljstång                       1 dl creme fraiche
½ tsk bikarbonat                 Finrivet skal & saft av en citron
½ tsk bakpulver

Glasyr
2 dl creme fraiche
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät.

2. Snitta upp vaniljstången och skrapa ner fröna. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner.

3. Riv den vita chokladen grovt, tillsätt den, citronskalet, citronsaften och creme fraichen.
Smöra och bröa lite lätt en stor form med löstagbar botten. Häll i smeten.
Grädda i nedre delen 30-35 min (beroende på ugn, kolla med en sticka att kakan är torr) Låt kallna.

4. Bred över glasyren och garnera med hyvlade chokladspån och citronskal.


Dagens shopping

Vad dagarna går fort..Jag använder aldrig klocka och eftersom jag tappade mobilen för några veckor sen, så har jag aldrig koll på klockan. Jag blir förvånad varenda gång jag frågar efter tiden, när jag inser att den bara flyger iväg. Inte konstigt man bränner ut sig. Alla saker man ska klämma in på de få timmarna man är vaken.
Hm... jag fick i alla fall ta en vända på stan förut, och snabbkikade inne på Lindex. Fick med en "dagis tröja" hem  till Noah och ett nytt bh/trosa set till mig. Sen köpte jag några korgar hem till badrummet för att slänga all skit i.




Nu kör vi

Idag är det stora målardagen hemma hos oss. Jag har redan gett loppisfynden andra/endel tredje omgången färg. Och nu har sambon min gett sig på sprayburken. Whiiiiiiiiiii...
Ni ska få se resultatet senare. Nu måste jag göra dagens gärning.
Kram!

Nu går de för långt

Nu ska man tydligen se upp för värmeljus också. Va faen.. snart ska man väl sluta andas också!

Birthday coming up

Min födelsedag närmar sig och jag älskar att önska mig saker. Så nu är det återigen dax att få önska. =) Å jag vet inte vart jag ska börja, listan kan göras lång, jävligt lång. Men förutom fred på jorden, att aldrig någon blir sjuk eller dör och det där man önskar men inte kan få, så kommer jag önska mig följande saker;

  • Zinkbalja för tvätt.
  • Blommigt durkslag från Indiska.
  • Stor gammal väggklocka
  • Bricka i fattigmanssilver
  • Brödburk i vitt porslin från Bruka.
  • Vit kanna
  • Gammalt dokument att rama in.
  • Lapptäcke

Ja listan kan som sagt göras hur lång som helst och man kan ju inte få allt. Men önska kan man alltid!


Våra käraste..

....älsklingar, illbattingar, favoriter, smågryn.. ja ungar, barn eller vad man vill kalla dom små liven! Just nu har jag en som har utegångsförbud och som sitter framför tvn med sin kudde och knappt orkar hålla ögonen öppna. Sen har jag en som ligger här bredvid mig och skiter för det vilda.
Vi var på lekplatsen, vilket brukar vara en stund för mig att "slappna av" (sitta still på en bänk medans Noah lever rövare), men inte idag. Jisses! Jag jagade och jagade. Noah slängde sand, rymde och sprang så fort bena bar och slog sina lillebror så han säkert kommer få men för hela livet. Så jag satte han i vagnen och sa bestämt;
-"Nä Noah, du lyssnar inte på mamma, så nu går vi hem. Du får inte vara ute mer idag."

Noah sa ingenting.
Så började Eddie pipa och trött som jag var säger jag till Eddie;
-"Scchhh.. va tyst nu gubben."
Eddie fortsätter pipa.
Noah;
- "Eddie.. (böjer sig över han och hötter med fingret), lyssna på mamma nu."

Unge säger jag bara. Så bra på att säga till andra, men slår örat till när det gäller honom. Åååå!
Men uj uj vad jag älskar de små liven. De är mitt allt. Ni är luften jag andas (som nu luktar skit!), ni är mitt liv. Utan er vill jag inte leva.
Puss!

Stilleben

Jag fick gjort allt det jag tänkt mig igårkväll och det kändes som ännu en sten ramlade av bröstet. *jiipie* Nu ska jag bara fortsätta ikväll. Hoppas Noah är lika trött som igår, då somnade han såfort han la huvudet på kudden. Han va bra ilsk nu på morgonen när han skulle gå till dagis med Joel. Han skrek och gormade och grät. Lillplutten då..han är väl ovan vid att vi sliter upp honom och slänger iväg han så tidigt. Prutten ligger här på golvet och sover, själv har jag betalat räkningarna, så nu var man fattig igen. Ska försöka hinna med att laga lunch innan jag ska hämta Noah om två timmar.

Idag ska vi ut och ha picknick med J och hennes N. Hoppas vädret håller i sig bara.
Här är en liten tjuvtitt på mitt nya trädgårdsstilleben.
Ha en bra dag!
Kram!


Häcken full

Sitter här och planerar hur Noah ska gå på dagis, vilka tider och så. Hm.. hur mycket egen tid vill jag ha? =) Nä, men för att slippa stress kommer han bli mer än 15 timmras barn.
Ska bli kortvarig i mitt bloggande idag. Måste komma ut i garaget och måla alla saker jag samlar på mig så det blir någon ordning och reda här i huset. Sen köpte jag Lantliv förut och den ska jag för en gångs skull läsa i lugn och ro. Sen ska des plockas undan, matas, badas, planera middag för imorgon.. ja, jag har häcken full med andra ord. So i´ll better get started. Vad gör ni på måndagskvällen?
Kram!

Måndagsstart

Veckans första inskolningsdag är över. Det gick hur bra som helst och jag vet att Noah kommer stortrivas på det nya dagiset. Imorgon får han vara helt själv och då kommer det kännas precis som vanligt. Dessutom löste det sig med tider och planering när jag ska till skolan. *stor sten släpptes från bröstet*
Nu har vi varit och handlat lite. Noah vilar sig inne vid tv´n en stund och prutten sover. Jag ska laga lite mat och sen ska vi hem till A& hennes W och leka en stund. Det blir nog en liten picknickkorg och ut i solen. Känns som en jättebra start på veckan. Hur har det gått för er?
Kram


Söndagsångest

Vi är nyss hemkomna från pappa. Vi har ätit petz (pizza) och smaskat kanelbullar så tänderna är alldeles frasiga. Noah somnade i bilen, men nu kom han tassandes ner från rummet. Han måste vaknat till när Joel gick ut och stängde dörren. Jaha, då ska man försöka få han i säng igen då.. *suck*
Eddie har pipit hela dagen och bara ätit hela tiden. What´s up with him? Jag har knappt hunnit stoppat i sista skeden med mat innan han ska ha en ny burk, eller en ny flaska.

Har ångest. Varför har jag blitt en sån orolig själ? Det passar mig inte.. detta är inte jag.
Gha...nu piper prutten igen, måste kolla läget. Hoppas ni haft en bra helg, nu är det ny vecka som gäller.
Kram!

Noahs rum

Här kommer lite bilder från min vildes rum. Det fattas några små detaljer, men annasr är det som klart. Noah älskar det och jag blir glad av färgerna där inne. (kanske förstår att Noah gillar gjjjönt!)
Jag har inte framme alla hans leksaker utan dom har jag gömt i garderoben. Han blir så tossig om han har framme allt på en å samma gång.











Hårdilemma

Noah körde racet förut och sprang och nöp Eddie och körde ner huvudet i magen på honom. Eddie fick ett hårt tag i håret och när Noah försökte dra sig loss, lossnade en bit av håret som Eddie fick i sin hand.
Noah;
- "maaama, Eddie dra håret".

Noah till Eddie;
- " Få!!!! Noah få." (kan jag få tillbaka mitt hår)

Noah tittar hjälplöst på mig.
- "Noah fåååååå", säger han och tar loss tussen ur Eddies hand och försöker sätta tillbaka den i håret.

Jag;
- "Nä Noah det går inte att sätta tllbaka håret, du får slänga det."
 Då tar ungen tussen och trycker in den i Eddies mun och säger;
- "Paaaassssa dii Eddie!."

Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Skitunge du e så jäkla söt!
Efter detta tryckte vi i oss bullar som om vi aldrig sett bullar förut. Mmmm..ljuvligt goda och varma.



Bulle till frulle

Eddie ville ha mat imorses, jättetidigt, vilket är väldigt ovanligt. Så när Noah sedan vaknade kändes det omöjligt att gå upp ur sängen.
Nu sitter jag här nyduschad och har precis haft världens fight med Noah. Gosh! Behöver koffein och socker för att klara av den här dagen. Så nu jädrar ska det bakas bullar för fulla muggar! Den som är sugen på färska bullar med iskall mjölk kan ju komma förbi om 2-2½.
Mysig söndag på er!
Kram

Jag och Morgan

Jag sitter här med en nyfunnen vän och filosoferar. Vi har grillat och gjannen klipper gjäset, så det blev plötsligt sommar igen.
Joel börjar jobba på måndag så då återgår den här familjen till det verkliga livet med jobb, dagis, tider att passa, planering inför hösten osv. Det känns både bra och ångestladdat. Jag kommer ha en "jobbig" höst och jag tror att det hänger över mig som ett litet åskmoln. Det kommer vara mycket flänga fram och tillbaka, lämna barn, hämta, plugga, aktivera barnen och massa massa mer. Jag är rädd för att gå in i väggen one more time. Men kursen jag läser är något jag valt helt själv och som jag känner att jag bara måste göra för min egen skull just nu. Så jag behöver erat stöd.

Nu ska jag lägga upp fötterna i soffan och se på när Noah spelar Playstation 2 med Joel. Så ska jag självklart prata mera med Morgan, jag har endel att ta igen. =)
Kram!


Lunchdejting

Var ju och åt luch med Jeanette och Åsa igår. Vi tog med de stora barnen så de kunde leka av sig, och herregud vad stimmigt och stojigt det var. Det var gap och skrik och gråt och..ja vi kunde inte prata med varandra. Men det är väl så det ska vara just nu?
Det var den sista halvtimmen som barnen blev alldeles utmatta och nästan somnade på golvet.






Bord på Loppis

Imorses skickade vi iväg ungarna och drog till Folkets Park för att ha bord på loppisen. Väl där var det massor utav bord och vi var aggade att sälja utav bara faen. Klockan slog 10.00 och loppisen drog igång.
Jag var mer runt alla andras bord än vårt eget. Det fanns lite smått och gått att välja på och jag fyndade hem några saker.
Vårat bord gick trögt. Men det verkar som om det varit jättedålig annonserat inför detta.
Ja, ja nu är man i alla fall en erfarenhet rikare och vi gick ju plus några kronor. =)




Jag köpte en kryddhylla som självklart ska målas vit!

Här kan jag ju inte säga att det var ramarna jag var ute efter. =)
Motivena ska in i andra ramar och upp på väggen i Eddies rum.


Ja ursäkta att det ser för jävligt ut, jag har tagit bilden i vårat garage.
Fick i alla fall tag i en takkrona skitbilligt, (säkert från IKEA, ) som jag
ska spraya vit och hänga prismor i.

friday baby

Vi är hemma hos Joels föräldrar och har ätit jättegod mat. Nu ser narnen på film och de vuxna dricker vin. Jag laddar inför loppisen imorgon. Här ska säljas!
Gav bröllopsalbumet till brudparet för en stund sen och det var verkligen uppskattat. De satt tysta och jag hörde massa; "ååååå" och snyftanden. Så jag tror att jag lyckades!!

Känner av ett tryck på bröstet, jag tror det är ångest. Men jag vet inte varför den är där-än. Det känns bara otäckt, så jag hoppas vi åker hem snart så jag kan försöka sova bort den.
Ha en fortsatt trevlig fredagskväll.
Kram

Världens enklaste kladdkaka

2 ägg
3 dl socker
125 gr smör
1½ dl mjöl
1½ msk vaniljsocker
4 msk kakao

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret.

2. Blanda alltihopa med en sked. Grädda i en liten form med löstagbar kant i ca 30 min.
Serveras med äkta vaniljglass.


Kladdkaka och mysbyxa

Här sitter jag och väntar på att min kladdkaka ska bli klar. Har redan skalat potatis och förberett inför killarnas lunch. De andra sover där uppe och jag ska snart gå upp och väcka dem för frukosten väntar.
Har drömmt så konstigt inatt och när jag vaknade låg Noah bredvid mig, och jag brukar alltid höra när han tassar över till oss. Shit, då måste jag  ha sovit hårt Det kanske betyder att jag behöver ännu mera sömn.
Det e regningt idag med, så då är det mysbyxorna på. Härliga fredag!
Vad ska ni göra i helgen?
Kram!

Natti natti

Kom precis hem efter en mysig kväll med familjen A/A. Vi ses tyvärr inte så ofta, men när vi väl gör det så påminns jag hela tiden om hur lyckligt lottad jag är som känner en sådan underbar familj. Dom ligger mig nära hjärtat alla tre. ♥

Dagen flöt förbi rätt snabbt. Somnade i princip på lektionen idag. Sen var det bara hem och ta några fighter med Noah innan vi åkte iväg. Känns skönt att vi inte hann greja med något, vi behöver nog en liten paus från alla mina projekt jag påbörjar.
På lördag fyller min systeryster år så imorgon blir det vä till att skaffa henne en present och sen ska jag äta lunch med Åsa och Jeanette. Ska bli kul att prata av sig med mina söta små pinglor.
Hoppas ni har en härlig torsdagskväll!
Nu ska jag somna på vinglasen jag drack förut. Natti natti!

Höst på gång

Vi tog en promenix till lekplatsen i det soliga vädret. Det blev fika såklart och plockning av blåbär. Man kan verkligen känna att hösten är i antågande. Och jag älskar hösten, med alla färger och den friska luften. Och så alla mysiga koftor man får ta på sig, och ljusen man får tända på kvällen.
Kom nu hösten, komsi komsi...



Så var det

Hatten av! Ja alltså det var en lugn kräftskiva vi hade igår. 8 vuxna, 4 barn och en gravidmage. Först var det ju stoj och stim på alla barn. Ljudnivån var crazy. Jag fick ta en huvudvärkstablett.
Maten.. de var västerbottenpaj som jag gjort, räkomelett, ost, bröd och så räkor och kräftor. Vi betalade fan 329:-/kg för våra räkor, så hade de andra betalat 229:-/kg och 249:-/kg. Jag kan säga det att de smakade likadant allihopa, så vi blev "blåsta" på en hundring. Hujedamej!
Sen blev det så tyst och härligt när alla barn hade somnat i var sitt rum på övervåningen.
Vi skrattade, pratade, diskuterade, åt och åt och åt...Felipe lärde sig dricka med sugrör och tog sina allra första steg. *stort!*
Tack alla, det var jättetrevligt, och glöm inte att om 4 år är det våran tur, så börja förbereda nu! =)








Räklukt

*gääääsp*
Jag ska vara med Prutten på NÄL om en timme och här sitter jag- och luktar räka. Fasen vad vi åt räkor och kräftor igår. Den spontana kräftisen var jättetrevlig!!
Idag är det fulla puckar med skola, besök, tvätt och lite annat, så jag måste väl sätta igång.
Hoppas ni får en härlig start på morgonen.
Kram!

Kräftis

Just det..H ringde i morse och bjöd in på kräftskiva ikväll- hemma hos oss. =)
Så om två timmar blir de en helt oförberedd kräftis. Vänta du H, nästa vecka ringer jag å då blir det maskerad hemma hos er.
Ja, ha en bra kväll, så kommer bilder imorgon.
Kram!

Lampfråga

Den här fina lampan fick Noah när han döptes. I vår förra lägenhet kunde vi inte sätta upp den eftersom vi bodde i en vindsvåning och takhöjden var lite sisådär. (Ni som var där vet.) Så nu äntligen hänger den uppe, fast i Eddies rum. Jag vet inte om jag ska byta så Noah får den och så får Eddie Noahs lampa. Hmm..jag ska fundera på saken.


I bakgrunden kan ni se två av de vimplar som jag köpte på Rusta.

Noahs lampa kommer från Mio.

Vanilj å Äpplemuffins

100 gr smör
3 ägg
1 dl mjölk
2 ½ dl socker
3 ½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 vaniljstång

2 små äpplen
kanel
kardemumma

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.

2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i smöret och mjölken.

3. Blanda de torra ingredienserna och häll sedan ner i äggsmeten.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och rör i.

4. Skölj och kärna ur äpplena, skär sedan i små bitar. Värm en stekpanna
och stek äpplebitarna i smör. Häll över kanel, kardemumma och socker.
Stek tills bitarna fått lite färg och blitt lite mjuka.

5. Fyll muffinsformarna till hälften med smet och tryck sedan ner äpplebitarna.
Grädda i ugnen i ca 12-15 min. Serveras ljumna med iskall vaniljvisp.


Köpa sig glad

Noah blev lämnad hos mamma och Joel tog med sig Eddie till en kompis för att fika. Då slog det mig, HERREJISSES jag har fått egentid! *hoppa hoppa*
Jag styrde kosan mot köpcentrat, (såklart) i jakt på något fint till hemmet. Jag var tvungen att tröstshoppa lite efter allt energitagande som gått åt den senaste veckan. Jag vet att jag inte borde, men jag ville så gärna bli på bra humör.
Först blev det sånt där nödvändigt trist, kollegieblock och strumpbyxor.
Men sen slog jag klorna i ett vackert fat på Indiska som jag spanat in länge. Flera gånger har jag gått och funderat på det, men varit sådär snål och tyckt att 200:- är mycket för ett fat. Så nu var det halva priset på Rean och då fick jag det för
62,50:-. *glad*
Sen sprang jag in på..ja vad fan heter den affären där ute..hmm..a i alla fall så köpte jag med mig en stjärnlykta hem som jag har hängt i köksfönstret.
Till sist fick jag tag i fyra olika slags vimplar på Rusta. Och där är det ju 25% på allt eftersom butiken flyttar. =)

Den som säger att man inte kan köpa sig lycklig, har så jävla fel! Ok, jag var inte lycklig över dessa grejer, men jag blev sannerligen på bättre humör, och hade jag haft mer pengar så hade jag kunnat vara hur lycklig som helst. =)
(och för alla som säger; "men vad hade du helst önskat, att ha mycket pengar eller få vara frisk", så tar jag självklart den sistnämnda, men hur ofta får man chansen att välja här i livet?)



Det ska gå uppåt

Nu åker jag ner med Noah till mamma några timmar. Morgonen har börjat dåligt, men jag ska rycka upp mig över en kopp kaffe. Det blev ingen Borås djurpark heller.
Funderar på att baka något..hmmm.. det är så avslappnande att baka. Ikväll hoppas jag på en lång promenad med S, så jag kan ventilera av mig lite.
Vad gör ni idag?

Kram!

Vilja ha

Ni har väl inte missat IKEA-katalogen? Här är mina favoriter som jag tänker hämta hem inom kort. (efter alla räkningar, bilreparationer och annat trams)

                                                                  

FABLER KALAS Självhäftande dekoration                        VITAMINER VIMPEL Filt
                  VITAMINER BIL Matta MINNEN Barnstol
BJÖRKEFALL Ljusstake

Jag vill inte dö

Jag vet att jag laddade ur lite förut, det var skönt, men nu har jag lugnat ner mig.
Alltså man kan inte bara säga; "Men Johanna, det behöver du inte oroa dig för. Det är inte säkert det händer dig bara för han sa så."
Det vet jag väl. Jag kan ju ha en jävla massa tur (turen brukar ju vara såååå på min sida) och leva frisk hela livet. Hela livet, det beror på hur långt det blir.
Jag har på sistonde funderat mycket över döden, varför vet jag inte. Den skrämmer mig. Jag vill inte dö. Jag har för mycket att ge, för mycket jag vill göra, se, uppleva, känna. Vara nära mina barn, hjälpa dom. Jag kan inte dö. Jag har inte tid! =)
Ett litet skämt å sido, men jag kan inte dö. Jag har alldeles för kul.
Cancer oroar mig. Det finns i släkten. Morfar, mormor.. dog alldels för tidigt i cancer båda två. Och så nu mamma.
Jag har ju mer skäl att oroa mig över cancer än någon annan som inte har det i sin släkt.
Någon mer än jag som tänker på döden?
Kram!

Prickig elefant

Prickar. Varför är det så roligt med prickar? Varför är prickar roligare än ränder?
Dessa gosiga små elefanter har min mamma gjort till Eddie. De har en skallra innuti som låter när han viftar med dem. Jag gillar tygena hon använt. Den ena elefanten har inga ögon, de e lite läskigt. =)


Jävla helvetes dag

Jävla piss! Dagen som började så bra, med all energi och posetivitet. Allt är bortblåst-igen. Här sitter jag med gråten i halsen och bara vill skrika rätt ut;
-" Föööööör i hhhhhhhhhhhhelveeeeeeeeeeete guuuuuuuuuud, varför vill du mig/oss så illa?"

Nä, ingen har dött, såhär är det;
Cyklade glatt till stan, typ 7 km dit! *duktiga jag* Började lektionen och den handlade om celler och celldelning..bla bla bla... Vi hamnade på DNA och hur cellerna påverkar DNA om de delar sig..bla bla bla...kommer in på CANCER. Vilket fångade min uppmärksamhet  extra mycket, eftersom min mamma är sedan många år tillbaka sjuk i just det. (käpe till mamma jag har) Lärare säger;

-" Ja, alltså cancer är ju ärfligt. (jag vet!) Cancer uppkommer ju från DNA som har samma gener som föräldrar, morföräldrar osv. (jag vet!)
Alla som bär på den genen för den vidare och nästkommande kan räkna med att få cancer. (?)
Här i västsverige så finns det en speciell cancersort som drabbar kvinnor över 30. Och detta gäller bröst, äggstockar, livmoder."
????????????????????????????????????????????????????

Jag;
-"Va? Vadå så den som har typ en föräldrer som bär på den här genen (alltså som min mamma har), ska räkna med att få cancer?".

Lärarens svar;
-"ja. Det är bevisat att så är fallet."
?????????????????????????????????????????????

Jag cyklade hem och kunde inte tänka på annat än att jag snart kommer ha cancer. När jag kliver av cykeln slits mitt nya halsband itu. Jag hyperventilerar. Johanna gråt inte, johanna gråt inte.
När jag kommer innanför dörren ser jag telefonräkningen. Aldrig förr har den varit på så mycket.. Nya IKEA katalogen ligger bredvid och jag kan inte ens känna en liten gnutta lycka över att få bläddra i den.
Cancer och utan pengar-vilken jävla bra kombination!


Dagens första

kaffe! Å vad gott det ska bli. Mina killar är ute och solar sig på verandan, medans jag som idag är fylld av energi, springer runt hät inne och försöker hinna med tiotusentals saker idag.
Jag är redan inne på 4:e tvätten, lagat lunch, matat Eddie två gånger, gjort mig i ordning, diskat, plockat fram saker till loppisen på lördag, röjt i köket och skrivit en lång lista på vad som ska handlas och en ännu längre lista på vad som ska göras här hemma.
När Joel såg den sa han bara;

- "Vad pratar vi om? 20, 30 tusen?
-"Äh lägg av, du ska alltid överdriva, säger jag."

Så började jag räkna... *harkel*... Vi som bara skulle tapetsera. Men va fan, det är roligt med projekt och det kommer bli jätte, jätte fint när det är klart.

Idag börjar jag "skolan". Jag måste cykla kors över hela stan för att komma dit eftersom vi inte har bilen. Just det ja, bilen, han ringde förut och sa att det var färdigt, men att det behövs göras en sak till så det kommer kosta ytterligare 2000:-.
Men idag deppar vi inte, vi steppar! Steppar oss genom skiten här och är glada för det är fint väder och att vi har varandra. (fan va klyschigt)
Nä, jag ska stressa lite till, för om 40 min måste jag cykla. So long!
Kram!

Veckans

"Den enda person du verkligen tjänar på att vara sams med, är dig själv."

E

Jag fick plötsligt lite energi när Åsa ringde och började ta tag i tvättstugan. Jag hade tänkt sätta ett draperi under diskbänken där för att täcka det hemska skåpet och trådbacken bredvid. Mamma hade sagt att det var så lätt att göra med en bit tvättlina bara. Så jag trädde i tyget och satte upp det. It looks like shit!!!
Hjälp någon! Hur gör man, tips?
Jag bara lämade alt i tvättstugan och gav mig på finslipandet av bröllopsalbumet. Jag satte en guldspets, sen slängde jag igen det och fick nog. Man ska inte greja när det inte finns energi och engagemang.

Det enda som blev bra idag var E:et jag målade.


Ord

Jag sprang in snabbt på Panduro för att köpa en spets. Så fick några wallies följa med hem som man kan sätta på burkar och väggar. Så jag satte en på dörren till tvättstugan och en på burken med tvättmedel för vit tvätt.
Egentligen är det kanske inte riktigt min stil, men jag var bara tvungen att ha något att "piffa" med idag.



Ingen gnista

Nyss hemkomna från stan- utan bil! Vi kanske får den i morgon om vi har tur. Shit, borås djurpark är hotat! Som om det inte vore nog så fick vi reda på idag att det inte dimper ner några pengar från försäkringskassan denna månaden för Joels föräldraledighet. *ghhhha* Jag blir tokig på att det alltid ska bli motgångar för oss. Jämt! Varenda månad är det något nytt som bara tar pengarna framför ögonen på oss. Så idag har jag tappat orken för att greja här hemma. Och lusten. Någon som kan peppa mig lite!? 
Och ja, jag vet att jag har världens finaste och goaste och friskaste ongar, så jag ska inte klaga. Och jag klagar inte..just nu har jag bara tappat gnistan lite.
Kram!


Bilservice

Alldels för stressigt och tidigt nu. Vi ska lämna in bilen på service, så vi blir i stan hela dagen. Hoppas vi får tillbaka bilen idag. *hoppas hoppas*
Vi hörs ikväll. Ha en bra och blåsig dag!
Kram!

Sälenstuga varning!

Ja jag vet! Hur mycket Sälenstuga ser mina loppisfynd inte ut att vara? Men lite vit fär på dessa och lite annat jokks på ljusstakarna kommer det bli fin fint på övervåningen. Där har jag ju ännu outnyttjad yta!!
En sak från var sin loppis. Ni ska få se sen, när jag införskaffat lite färg, spets och någon prisma.. De blir grejjer det!

 10:-
20:-

50:-

Loppisrunda

Imorses kom jag på att vi hade frukt i trädgården, äpple och plommon. Så jag skickade ut mina killar för att plocka lite så jag kunde baka en härlig äpplekaka. Jag är visserligen inte mycket för bakverk med äpplen i, men what to do när man har frukten i trädgården liksom. Jag kan ju inte slänga bort den! Vi skulle ju dessutom iväg, så det passade ju bra att baka och ta med.

Sen bar det iväg hem till Å&E. Vi trotsade blåsten och satt ute och fikade. Sen fick jag och Å den perfekta idén om att åka på en loppis som jag hade sett förgående dag då jag körde hem från stugan. Så vi lämnade alla fyra barnen och drog iväg. Det slutade med tre loppisar och flera timmar senare. Jag gjorde tre fynd, men dagens bästa gjorde Å. En härlig gammal, liten gungstol för dryga 100:-.
Tack Å för en skön dag med prat och skratt och bilfärder ända ut i de djupaste av skogar. Du är underbar!

Kram!


Varför ta en boll när det finns äpplen? (tycker Noah ialla fall)

Gjöööööööööna bäpplen. (Noah)

Om det blåser? Nädå. =)

Häjkonbäjkonlördag

Som jag tidigare sa så åkte jag och Noah ut till stugan. (Joel var hemma och sov bort några timmar för att bli på bättre humör. )Pappa gräver där ute och Noah blev helt tossig när han såg grävmaskinen. Ni skulle hört och sett han när morfar frågade om han ville köra den. Han sken som solen själv.
Medans pappa och Noah roade sig med grävmaskinen så åkte hans sambo och jag och shoppade lite. Noah fick ett par stövlar som han kan ha till dagis, Joel fick en mollytång och jag fick massor av saker från Panduro som jag kan roa mig med regniga höstkvällar framöver.
När jag och Noah kom hem från stugan så satte Joel igång och grejade igen. Det var hyllor upp i tvättstugan, lampa upp i Eddies sovrum (fastän jag funderar på om jag ska byta, så Noah får Eddies lampa och vice versa. Hmm..) och vi avslutade med ett stort lass tacos och en komedi. Den behövdes efter den hemska filmen vi såg senast. Vad gjorde nì?
Kram!


Vem är stolt om inte jag!

Död

Det har varit kabelbrott på sladden till datorn länge. Man har fått vritt och vänt och tillslut hittat ett läge då den laddar, men så igår tog den sina sista andetag och gick in i döden.
Dessutom fick jag psykbryt på Joel, så jag och Noah drog ut till stugan istället för att åka och köpa en ny sladd. Det är inte förrän nu som jag skaffat en ny (600 spänn!!!!) och därför inte förrän nu som jag kan blogga. Har haft abstinens i stort sett hela helgen.
Jag ska bara somna prutten så ska jag berätta om vad som hänt i helgen. Håll ut!
Kram!


I min trädgård



Jag smakade på våra äpplen igår kväll när vi var ute och letade efte Joels nycklar. (som vi senare hittade i en tröja under tvätthögen) Å de var ljuvligt goda! Så nu kan jag plocka ner dem och safta, sylta och göra paj. Vi har massa gröna äpplen som trädet inte orkar hålla uppe, så om det är någon som vill komma hit och ta med sig några liter hem-var så goda!

Idag..ja vad gör vi idag? Det är lite osäkert hur det blir. Jag hoppas att vad vi än gör så innefattar det någon form av loppis eller affär. *Skräll*
Vad gör ni på er lediga lördag?
Kram!

Fredagskväll

God Kväll!
Sitter med trevligt sällskap och bara mysr. Vi har grillat och nu har vi precis ätit oss mätta på glass med kolasås.
Joel går runt som en yr höna och letar efter sina nycklar som han lagt någonstans. Visst känner ni igen det? Han har blivit så bortkommen på sistonde att jag seriöst funderar på om han blitt lite sjuk. Fan det känns ju otryggt om vi inte hittar dom. Det kan lika gärna vara så att någon annan hittar dom...

Nu ska jag ägna mig åt mitt trevliga sällskap som dessutom tar hand om min lilla prutt just nu. Eller..jag får väl först gå ut och hjälpa Joel leta efter nycklarna. Ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram!



Underbara söta Helena och hennes Henrik. Och med min gosing i knät.
Deras going sover gott där uppe.

Inne fast man borde va ute

Vem orkar vara inne och blogga i det här vädret egentligen? Jo, jag.. fast egentligen inte. Jag bara drar ut på tiden eftersom jag vet att det hänger något tungt över mig.. städa övervåningen. Men ju längre tid jag väntar desto senare kommer jag att bli klar. Och jag vet att det kommer vara helt underbart att lägga sig i nybäddade sängar och känna lukten av såpa.
Apropå lukt.. Eddie..usch..vad har du... Nä jag måste byta på prutten nu.
Ha en skön stund i solen alla som kan.
Kram!


Nya kläder

Detta köpte jag till Eddie igår. Orange är jag alltid lite tveksam till, men han var så underbart söt i detta. Det fanns en body som såg ut precis som byxorna, men det blev för mycket randigt kände jag.


Body 99:-, Tights/Byxa 79.90:-. Allt ifrån Åhléns.

Fredagsstart

Noah ska besöka sin nya avdelning och sin nya förskola idag. För snart börjar inskolningen, jobb för Joel och en "vanlig" vardag för oss. Jag hoppas att det inte blir så svårt den här gången som det var första gången han började förskolan. Nu är han ju ändå van vid andra barn och deras sätt att leka. Men jag blir ändå lite orolig, tänk om han inte skulle trivas. Hur kan man veta?

Sen blir det fika hemma hos M. Hade hoppats på en sväng hem till Å & E senare i em med. Vi får se hur mycket vi hinner. Hade ju tänkt städa hela övervåningen idag, och köpa nya handdukar till toan, och en stege till badrummet och.... =)
Vad gör ni denna underbara fredag?

Kram!


Fredagsflummig

Ångest

Vi ser på Changeling.. jag råder alla som har barn att INTE se den. Man mår illa! Man blir mer orolig för sina barn än man var från början. Å jag hoppas att det aldrig händer mina barn någonting. Inte några andras heller för den sakens skull. Vilka jävlar det finns som görr så mot barn. Jag får ångest, på riktigt. Kommer nog inte kunna sova en blund inatt.

N

Detta hämtade jag ut på posten idag förresten. Ett N, som i Noah. =)
Precis som alla som gillar lantlig inredning är ju dessa bokstäver ett måste. Jag vill ha olika slags bokstäver till alla våra namn. De ska jag ha på min vägg med vita ramar och bara svart/vita kort, och en massa fina ord runtomkring som symboliserar oss som vi är som familj.


99:- från Louise Interiör. Tack Petra för tipset!

Eddies rum, del 1

Tillslut fick vi upp skåpet till Eddies rum. Men det var inte lätt! Joel sa åt mig flera gånger att jag inte borde bära möbler. *hmm*
Längre än så kom vi inte idag.
Vi tog bilen och åkte hem till mamma istället. Där åt vi pizza och bara "var". Jag fick sprungit ner en snabbis på Åhléns också (skräll), och köpte med mig en röd prickig pärm som matchar boxarna jag köpte sist och en jättefin outfit till Eddie. Ni får se bilder på det imorgon.
Nu ska vi ha barnen i säng och sen se på Changeling med varsitt glas rött i handen.
Imorgon får jag äntligen träffa min underbara och efterlängtade vän M. Å vad jag ska kramas!
Ha en bra kväll.
Kram!






Alltså det är ju massa kvar att göra och alla detaljer som kommer spela roll.

  • Härliga färgglada ramar.
  • Nya knoppar på det vita skåpet.
  • En "underbar&älskad" dekal, precis som storebror har.
  • Vimpel som går över rummet.
  • Montera ihop din gunghäst och få dit en matta.
  • Fönsterfix
  • Fina korgar till dina leksaker
  • Den fina lampan ska upp i taket.

Egentligen skulle jag vilja ha nytt golv, men det vågar jag inte säga till Joel, då flippar han på mig.


I väntan

Rummet är färdigt! Listerna är målade, tejpen e borttagen, det är dammsugit och våttorkat. Så tänkte jag börja flytta in Eddies stora skåp som vi också målat vitt. Då går Joel och lägger sig och sover!  Det finns ingen möjlighet för mig att bära upp det för trappen alldeles själv. Åååå.. alltid vänta, vänta.

Ja han får skylla sig själv. Medans han ligger där uppe och sover så nätshoppar jag. *visslar* Så han kan inte komma och klaga pöå att det blitt dyrt sen. Hittade ett par fina, bruna skor, jeans till dagis och en randig tröja i massa sköna färger från H&M. Noah behöver verkligen uppdatera garderoben.

Har ett paket att hämta ut också. Hm, om jag och Noah skulle ta bilen och åka och hämta det tro.

               
Tröja i 2-pack 99:-                                                              Jeans 129:-

Alla bilder är tagna från www.hm.se
Skor 129:-







                     


Seg i starten

Dimman ligger tät utanför fönstret. Allt är så stilla, fridfullt. Noah väckte mig 7.40, så vi har gosat till oss i soffan lite. Idag är jag jättetrött. Vi höll på som galningar igår och jag kan stryka alla punkter på min lista. Jag älskar listor! Jag har alltid skrivit upp vad jag ska göra och ta med mig om jag ska åka någonstans och det är så jäkla bra. Sedan jag fick barn så har mitt minne svikit mig totalt. Jag kommer inte ihåg någonting nästan. Och mitt upp i det så slutade jag skriva listor, varför gjorde jag det??

Joel kom ner med Eddie precis. Å han är verkligen rosslig idag. Jag skulle nog vilja gå iväg och kolla han alltså. Han är så rosslig att han har svårt att jollra. *orolig*

Nu ska vi äta en lååång frukost och bli färdiga sent idag. Jag lovar att foto Eddies rum sen.
Kram!

Att göra lista

  • Tvätt
  • Scrappa kort
  • Sädat kök
  • Nattat barn
  • Målat de jävlans listerna.
  • Stryka tvätt
  • Hänga upp gardin i Eddies rum.
  • Planera inför morgondagen över ett glas vin.

Som ni ser så återstår det endel grejer som jag tänkt klämma in idag. Men jag ska lyckas hinna stryka någon mer punkt innan jag stupar i sängen. Den sista punkten är given och det är väl förmodligen den man stupar av också. *hehe*
 


Nä nu

Jag fick nog av all röra, så nu jävlar håller hushållerskan igång. Tvättas, diskas, gnider och gnor, sorteras, slängs och putsar. To be continued.. eller hur fan de stavas!

Kan du skicka mig penisen?

Kom precis hem från mamma. Noah är ute och cyklar med Joel och jag tog mig lite bloggtid innan jag ska steka lite pancakes. Fan, det går sakta framåt hät alltså. Joel sa att han skulle måla listerna innan vi kan flytta in Eddies grejer. Dom jävarna hade jag glömt bort. *stor suck* Man får väl hoppas på imorgon då.

Vi sprang lite på stan förut, och jag hittade en jättesöt tavla som fick följa med hem till Eddies rum. Och så ett salt&peppar kar. Det var inte förrän jag kom hem som jag började fnittra. Herregud, det är ju två penisar jag köpt. Är de inte slående lika?

Kram!


Kan någon skicka peni..saltet?


Dålig bild jag vet! Elsa Beskow tavla. 20:- på rean. Snacka om kap!!

Jordgubbskaka

150 gr smör
1½dl socker
1 ägg
2 msk mjölk
1½ dl mjöl
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver

Topping
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl socker
1 dl halverade jordgubbar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt ägg och mjölk.

2. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i kakan.

3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbara kant.
Grädda i ca 15 min.

4. Blanda allt utom jordgubbarna till toppingen. Ta ut kakan och häll försiktigt i toppingen.
Strö över de halverade jordgubbarna och grädda ytterliogare i 30-40 min.

Serveras med glass eller vaniljvisp.

Välkommen



Såhär ser det ut nu, men jag har redan börjat tänka på vad jag ska ha där när hösten kommer.
Man får ju ligga steget före, så det inte står där helt dött i flera veckor innan man vet vad man vill ha.
Det var jättetrevligt igår. Tack H och H för en helt underbart mysig och rolig kväll. Vaför gör vi inte det
oftare?
Idag ska jag åka hem till min lilla mamma och flytta in saker i Eddies rum tror jag. Det betyder att det kommer bilder senare idag. Äntligen va? =)
Kram!

Det blev så att..

Vi är kvar hos familjen V/H. Det blir tom så att vi stannar på flärre och potatis. *nice*
Idag har vi anmält oss till att ha ett bord på loppis nästa helg. Spännande. Jag ska vara där jättetidigt så jag hinner spana in alla bord före alla andra. Har ni sålt på loppis någon gång? Måste hem och rota ikväll.
Nä, nu ska jag ta mitt ansvar och ta hand om barnen medans papporna grillar här utanför.

Kram!

Men ojsan..

..jag hade ju helt glömt bort veckans ordspråk igår, så här kommer det en dag försent. Ska aldrig hända igen!

"Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss, om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det."

Mot fikan

Eller mot och mot..det är jag som har med mig kakan juh. *hehe* Det blev en jordgubbskaka och litervis med vaniljvisp på. Vi ska hem til familjen V/M så Noah kan få leka lite med lilla H, och så föräldrarna kan fika. Har längtat efter en kopp kaffe hela dagen. Det blir toppen över i:et efter en portion med köttfärssås jag nyss slängde ihop. Receptet på kakan kommer senare.

Kram!

Och?

Jag skulle in till stan och köpa guldbokstäver till mitt album, men affären jag brukar köpa i hade blivit blomsteraffär istället!?
Så jag tog ett varv inne på Gräddelin och fick med mig denna underbara bokstav hem. Och en liten hjärta på tråd.


Finns hos Gräddelin för 159:-

regn som vanligt

Här sitter jag med mina två pruttar och bara känner mig allmänt sunkig. En dusch skulle nog vara på plats. *uäk*
Oj vad jag scrappade igår. Nu är det bara små, små detaljer kvar och klistra dit bokstäver som jag ännu inte köpt. Jihoo.. det betyder att ikväll så blir det klart. Då får man väl köpa lite rosa bubblig skumpa till brudparet som dom kan dricka medans dom bläddrar i albumet, så de kan återuppliva den dagen lite liksom.

Joel står redan i Eddies rum och finlirar lite på väggarna. Han skulle kört taket, men vi hade ingen ny roller hemma. *sucka*
Vad gör ni i regnet idag då?

Kram!

Ingenstans med bil..jodå..!

Ni kanske undrar vart jag har hållt hus hela dagen. Jo jag hamnade på IKEA med min svärmor och Joels bror. Det blev snabba puckar här i morse, så jag hann aldrig blogga. Vi var där halva dagen, sen vart det middag och fika hos svärmor när vi kom hem. Så nu har vi ju haft kvällsbestyren (dom pågår väl egentligen fortfarande), och äntligen sätter jag röva ner i soffan. (ursäkta språket)
Köpte en hel del på IKEA, mest plock. Men jag fick massa inspiration och det behövdes verkligen, för i den här röran vi har hemma kan man knappt se möjligheterna.
Köpte en helt underbar ljuslykta i zink som man kan ha både ute och inne. Äntligen kan jag hänga upp den på min krok jag köpte för några veckor sedan.
Vi fick tillbaka bilen idag med. Bra, men tusenlappar fattigare.
Nu ska jag fortsätta med bröllopsalbumet, jag satt i tre timmar igår, och äntligen börjar det bli färdigt.
Ha en trevlig kväll.

Kram!


Doftljus är en självklarhet att komma hem med.

Mjölk eller blommor? Hmmm..

Till Noah såklart, på loppishyllan så småningom.


Måndag

Mornings!

Noah sitter här med frukosten och bara vägrar att äta. Varför har barn en sån period när de vägrar att äta? Mat som är så nödvändigt och så underbart gott.
Älsklingen min är och lämnar bilen på verkstaden, så idag är jag väl så gott som fast här hemma. Ska strax gå upp och se hur det ser ut uppe i Eddies rum, kanske kan vi flytta in grejer idag. Nä just fan ja.. taket är ju kvar. Ja, ja.. *suck* Vad gör ni idag?

Kram!

Så är det..

P och E kom hit en sväng med deras lille F. Vi hade jättetrevligt, borde ses mycket oftare. Allt som skulle checkas av på listan blev som sagt inte gjort idag. Men det hade jag en svag aning om imorse. Får ta vid där vi slutade imorgon.
Det kommer komma massa bilder på vårat hem, men just nu är allt bara KAOS!

Vi flyttade in två veckor efter det att jag fick Eddie, alltså sista mars, och det är svårt att hitta tid med en nyfödd och en två-åring och ett hus att göra i ordning. Att ha två barn var en enorm skillnad mot att ha ett! Hur som helst.. de som bodde här innan gillade verkligen svart. Så köket, hallen och ena badrummet är svart. Dessutom nyrenoverat, så att slita upp allt det var ju, out of the question alltså. Så typisk..för jag är så vit, så lantlig. Men jag ska göra så gott jag kan. Vi får ta ett rum i taget också, man har ju ingen tjock plånbok när man är mammaledig.
Så när jag städat undan lite, ska ni få se kort och höra allt om mina makeover planer.

Imorgon ska bilhelvetet in på reparation. 10.000 fattigare. Jätteroligt att lägga pengar på det. Dom hade kommit väl till pass här hemma istället. Men så är det. *suck*
Hoppas ni haft en mysig söndag. Jag ska natta barn nu, scrappa i en timma och sen ska jag och Joel ha lite "helig" tid och bara mysa.

Kram!

Vit kladdkaka med grädde&blåbär

100 g margarin
1 ½ dl mjöl
½ tsk salt
2 ½ tsk vaniljsocker
3 dl socker
2 ägg

Topping
½ dl vispgrädde
blåbär
vit choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet

2. Blanda alla ingredienser i en bunke till en slät smet. Häll i smord och bröad form, 23 cm i diam.

3. Grädda i ca 18 min. Kakan ska vara lite lös i mitten när du tar ut den. Låt kallna.

4. Vispa grädden, bred över kall kaka. Strö över blåbären och riv över vit choklad. Stå kall tills servering.




Jag hade inget ströbröd hemma, så det var svårt att få över kakan från formen
till fatet eftersom den är så kladdig.

Blåbärsputtar

Vi började med att ta en paus. =)
J ringde och frågade om vi skulle med till lekparken. Det var evigheter sen vi sågs så jag kände att en liten stund skulle ge mig ännu mera kraft att orka göra alla saker jag borde idag.
Men vi blev kvar ända tills nu, så nu brinner det i knutarna.
Hon e helt underbar J och jag ångrar inte en sekund att vi stannade så länge. Barnen plockade blåbär som vi sedan åt under paraplyet. Den svenska sommaren är väl underbar!

Kram!






Underbara söndag

Mornings!
Å vad jag älskar söndagar.
Alla sov ända till kl 8.00 idag. Tack Noah för att du lät oss få lite sovmorgon. När sov jag senast nio timmar? Nu är det snabba puckar. In i duschen, åka och handla, måste införskaffa små, små bebiskläder till min vän M som precis fått en liten pojk. Sen tänkte jag hinna med en sväng till J. Engbergs antik idag. Så är det måla skåp, måla klart hyllan och taket i Eddies rum. Så vi har att stå i.
Och jag glömde ju det självklara...underhålla min son på alla vis så att vi kan greja.
Vad gör ni en söndag som den här?

Kram!

Sköna sol

Baluba!
Eller..hej kanske?
Vi är är hemma från kusten. Trötta, solbrända och en mobil fattigare. (kommer till det sen)
Å det var så mysigt att träffa L och bara prata med henne över en godispåse och lite sol i fredags. Vi var ute i hennes föräldrars stuga, vilket verkligen fick mig att längta till en egen liten stuga. Den behöver inte vara så stor, bara den är mysig och att det finns potential. Någon gång...

Skulle egentligen ha åkt till butiken Två fröknar på hemvägen, men vi hann inte. Dessutom har ac:n pajat i vår bil, så vi körde fort ut till pappa och stugan. Dessutom var Joel sur över min klantighet att "tappa" mobilen, så det hade inte varit aktuellt vilket som.

Mobilhistorien ja.. i all korthet. Jag la den på taket, vi körde iväg, jag såg den åka av taket och gå i bitar medans vi körde på motorvägen. *harkel* Ja, vad kan jag säga; SHIT HAPPENS!!

Väl ute hos pappa blev det sol och bad, sedan god mat, vin, likör, champange och ost och kex. Vi fick sovmorgon ända till halv nio idag. När vi väl skulle åka hem bestämde vi oss att ta vägen förbi min farmor och farfar. Där fick vi lunch och kaffe och fika och blev kvar i stort sett hela dagen.
Nu har barnen äntligen somnat och vi njuter efter den goda maten vi åt (oxfile) och dricker ett glas rödvin.
Imorgon blir det full rulle att engagera sig här hemma. Nu ska det fan bli färdigt i Eddies rum så jag kan börja städa på övervåningen.
Ha en underbar lördag.

Kram!






Tokgod glass, Mangosplit!


Underbaraste älsklingen svalkade sig i skuggan.


Kan ni kanske gissa vart vi var?


Vård i låda

Det är bra att ha en sambo vars bror jobbar på apoteket så man kan få en sånhär fin låda! Den ska stå på hyllan i tvättstugan så småningom. (högst upp såklart så inga kidz kan nå.)


Kostar 99:- om man är sugen.

Bästkusten nästa

God Morgon alla solstrålar!

Snart kommer L och hämtar mig. Ska bli så kul att prata med henne och sola några timmar innan det är dax för familjelivet igen. Vi har växt upp ihop, men nu ses vi typ en gång om året. Dels för att hon inte bor i Sverige.
Åååå så mysigt.

Vad gör ni i detta underbara vädret?

Nu måste jag packa åt hela familjen och mata prutten innan jag åker. Det är bäst att jag packar, annars vet man aldrig vad som följer med och inte. *hmm*
Vi hörs imorgon då med massa bilder och inlägg.

Kram!

Hej



Hej på dig! Det är väl alltid trevligt att bli bemött med ett hej? Oavsett om man känner personen i fråga eller inte.
Såhär ser det ut på våran ytterdörr. Jag trodde att alla tre bokstäverna först skulle kunna gå att knö in i samma ruta, men tjiii fick jag. Så jag satte J:et på sniskan istället och tycker det är lite charmigt. Varför ska allt vara så perfekt?

Imorgon ska vi åka till kusten. Eller..först hänger jag på L till hennes stuga och senare på em hämtar Joel och barnen upp mig så fortsätter vi till pappas stuga för att kvällsbada, äta god mat och sova över. Och..loppis såklart. =)
Så imorgon blir det inte mycket till bloggande, för jag åker tidigt. Men ni står ut va? =)

Kram!

Rabarber&Arrakmuffins

Ca: 12 stora muffins

100 gr smör  
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 rabarber
Arrakessens efter smak

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Blanda mjölken med smöret och häll över äggsmeten.

4. Blanda övriga torra ingridienser och rör sedan ner i smeten. RÖR, vispa ej!

5.  Häll i så mycket arrak som du vill ha. Man får hälla i ganska mycket om det ska smaka.
Jag brukar ta 1/4 flaska. Häll i formar.

6. Hacka rabarbern i bitar och pensla på lite mjöl innan du kastar ner några bitar i varje form.
Grädda i ca 12 min. (beroende på ugn!)

Glasyren
½ philadelphiaask
50 gr smör
2 dl florsocker
någon droppe röd hushållsfärg

Låt ost och smör stå framme så det blir mjukt. Blanda sedan alla ingredienser till en smet. Smeta på en avsvalnad muffin och strö sedan på strössel i roliga färger.




Trädgårdskul

Våran "bubbe" som Noah säger, roar alla barn på den här gatan. Gjannen- ni vet, ska alltid visa den när det kommer folk och hälsar på hos dom. Visst, den är väl lite halvkul, kanske inget jag skulle köpa själv, fått utav mammsen såklart.

Har påtat litegranna ute. Det är svårt med trädgård alltså. Jag tror inte jag bryr mig så mycket mer i år, utan låter året gå, så jag kan se hur trädgården förändrar sig och hur den lever. Sen nästa sommar ska jag fasen mig plantera, sätta staket och odla så det står härliga till.

Vad som är alldeles underbart i vår lilla trädgård är att den har två fruktträd. Ett med gröna äpplen och ett med plommon. Så till hösten kan det bli äpplepaj och plommonchautny för hela pengen. Inte tillsammans då kanske men.. hihihi...

Några trädgårdstips?

Kram!




Prutten var med som sällskap.


Vi står i

Jag bakar. Ska bli så skönt med doften av nybakat i köket. *älskar*
Joel målar mitt skåp i garaget.
Idag är en sån där riktig grejare-dag. Jag har köpt mer planteringsjord och t vå nya blommor till hinken på framsidan. Gräset ska klippas, bröllopsalbumet måste bli färdigt, loppis-hyllan ska få färg och förhoppningsvis en runda till i Eddies rum. Så ska vu ju hinna med mat och fika där emellan.
Har jag nämt att Noah är hos farmor idag!? Det är därför vi passar på, trots att vädret är underbart.
Vad gör ni?

Kram!

En vilde i familjen

Kom hem från bion för en stund sen. Vi såg som sagt Sommaren med Göran, och det var en klar förutsägbar film. Jag skrattade vid tre tillfällen, och jag hade förväntningar på att asgarva typ hela filmen. Men det var gött att sitta still i mer än fem sekunder och att knapra popcorn.

Idag lämnade vi Eddie hos mamma och tog med Noah till Emaus. Ååå maj gaaaad!
Så fort vi kom dit försökte Noah mata en get med en sten. När geten inte ville ha stenen kastade Noah den på geten. Geten puttar bort Noah rätt hårt med hornen. *Hmpf*
Vi gick vidare.
Noah jagar höns som en galen råtta. Hönsen flyr för livet. Han vägrar lyssna på oss.
Vi gick vidare.
Noah får rida på en häst.
Sen gick vi vidare.
Noah kastar sand på en unge så hon börjar gråta.
Sen kastar han sand på en gris.
Sen flyr han in i en hästhage och ska flyga på hästen.
VI ÅKER HEM!

Alltså... jag älskar min underbara onge mest över allt på hela jorden, MEN.. den här två-års trotsen tar sakta livet av mig alltså. Fan, jag springer och skäller, springer och lyfter, springer och hämtar.. Han bara vägrar att lyssna och hittar på saker och är "elak" hela tiden. Och tro mig..jag är inte mjäkig eller så. Han får åka upp på rummet, bli utan fika o.s.v. Men det blir aldrig bättre. Förslag någon?

Hur som helst, här är vi nu. Ett stort glas vin väntar på mig och det blir väl en timme framför tvn eller så, innan det är dax att avsluta dagen. Vet inte hur planerna ser ut imorgon, vi ska väl försöka få mer pli på våran 2-åring till vilde.

Kram!







Bio

Vi drar på bio, sommaren med Göran. Hörs sen!

Ändrade plane

Shit va jag är seg idag. Det känns som någon har bakat knäck i huvudet på mig inatt. Vi har lekt lite kurragömma, men är egentligen påväg till Emmaus i Uddevalla. Det blev ingen borås idag, men nästa vecka hoppas vi det blir av.
Jag hoppas få smyga iväg på en loppis på hemvägen också. *tsss*
Vad gör ni idag? Det är ju sol!!

Kram!

Hyllan ja

Just det ja... Här är ju den lilla hyllan jag köpte förut. Kanske ska ha den i Noahs rum, så kan han ställa sina koppar och fat på den, och hänga lite handdukar på. Han älskar ju att stå vid sin spis och laga mat.


Sova, sova, sova, säng, säng. säng

Gudars! Hur svårt ska det egentligen vara att lägga en 2 åring? Han borde vara skittrötter just nu och däcka så fort han kände kudden mot kinden. Men närå.. upp och ner, hit och dit, skratt och jävulskap. Ungen hämtade alla Eddies kläder och slängde nerför trappen. Ghhaaa!! Så går man upp, säger till, stoppar om, säger god natt och så tar det 30 sekunder och så är han uppe och igång igen. Några förslag på hur man lättast får ungen att ligga still i sängen?

Klockan blev "mycket" hur fort som helst och om en timme börjar bästa programmet på veckan. Då ska jag sitta med ett glas rödvin i handen och njuta. Men innan det ska jag göra typ hundra saker, och fortsätta försöka lägga mitt otyg till busunge.
Den andra prutten ligger avdäckad på golvet efter ett stort mål mat. Det är så det ska vara!

Kram!

Fika blev annat..

Oj vilken roadtrip vi har gjort. Först ner till tanten i ladan. Där hittade jag en jättesöt liten hylla som jag köpte. Sen åkte vi in till stan och åt lunch. Rostad kyckling med potatis och rosépeppartjosan. Sen bar det av till en relativt nyöppnad butik här i Trollhättan, Pb Home. Mmmm...massa fina och vackra saker, men plånkan behövs fyllas på big time, innan man kan köpa något där.
Sen vart det en sväng till tygladan, där jag hittade tyger men ej köpte något. Och på vägen hem stannade vi till i en Antik och kuriosa bod i Vbg. Åååååååååå!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag hittade ett gammalt fönster, en kokbok och en liten gunghäst. MEN, jag kom hem utan det jag ville ha. Jag blev bara alldeles för snål. Det är väldigt olikt mig, speciellt när det inte gällde några större summor.

Nu är jag i alla fall hemma, glad och fylld av energi som H gav mig idag. Min andra lilla pingla kunde inte följa med. Hon är hemma och är dålig. Shit, borås ligger risigt till om hon inte blir bättre. Snart ska vi hem på uppiggande kaffepaus hos svärmor. Vad gör ni?

Kram!

Nu äntligen

Sen morgon, men jag  och prutten mår mycket bättre. Noah däremot är på samma nivå som igår. Idag ska jag få träffa de allra skönaste pinglorna som alltid gör mig på bra humör, och nu kan det behövas. Vi ska på loppis *hurra hurra* och sen ta en lååååång fika någonstans.
Imorgon blir det nog Borås djurpark, vare sig vädret vill eller inte. För annars kommer Joel sluta sin semester och då har vi inte gjort ett skvatt med barnen. Eller Noah rättare sagt, prutten hänger ju bara med än så länge.

Hoppas ni får en trevlig dag, glöm inte bort att leva ut ordentligt.

Kram!

Crazy World

Fasen vad skit som händer där ute i världen. Man får vara glad att man har ett hem att komma hem till, och att det förhoppningsvis kan vara en plats där man kan vara trygg. Ibland kan jag oroa ihjäl mig för hur det kommer vara när Noah och Eddie växer upp.
Nu kommer veckans ordspråk innan det är dax att gå upp och sova;

"Glöm dina bekymmer, imorgon kommer det nya."

Kram!

Snygg skit

Syster är för söt. Här kom hon, mitt i allt kaos, med godis till mig eftersom jag tidigare sagt att jag vart godissugen, och med en ny film till Noah eftersom han sett alla sina femtioelva tusen gånger. Han fick andra delen utav Barnen i bullerbyn. Åååå det är min favorit bland alla Astrid Lindgrens filmer. Noahs favorit är väl Pippi, men shit va trött jag är på henne alltså. Jag kan alla avsnitt utantill. Noah har aldrig varit mycket för tecknat, och det tackar vi för, för hur kul är tecknat?
Astrid Lindgren.. hon var diamanternas diamant! Försöker samla på mig alla till Noah. Jag tycker det är minst lika roligt som han att se på. Vilken är eran favorit och varför?

Ja, ja, syster yster och jag tog svängen till stan för att hyra film. Det blev den senaste Wallander filmen. Och jag var ju bara tvungen till att ta vägen förbi Åhléns, och titta vad jag hittade. Pefekt att slänga ner all skit vi har ströendes överallt. Snyggt placerad skit.
Jag blev helt slut efter trippen till stan, så jag måste bara acceptera att jag inte mår bra. Dessutom känner jag att min gamla panikångest är på intågande igen. Det är för jag stressar alldeles för mycket och oroar mig för mycket för allt och alla.

Kram!


kanske lite bättre?!

Vi har vilat och vilat. Och jag har scrappat i det där jädrans bröllopsalbumet. Vi känner oss lite bättre allihopa tror jag, så vi ska nog ta oss ner till stan till min mamma och fika lite. Men oj, nu hör jag att min syster kom på besök. *trevligt*

Borås djurpark kanske blir av på onsdag i alla fall då?! Jag är på bättre humör nu så den här jädrans förkylningen ska inte knäcka mig i alla fall.

Kram!

Ännu en dag

Vilken natt! Eddie var så tät i näsan att han fick panik, och det var hemskt att se! Jag tog massa renässans och näsdroppar, gick runt med han, öppnade fönstret, men hans nästäppa släppte aldrig. Så log och skrattade han mot mig i alla fall. *älsklingÄ*.Tillslut hördes det att det släppte litegranna, så jag bäddade åt han i babysittern, i sittläget, och så fick han sova bredvid vår säng hela natten. Han höll i min hand hela tiden och ville inte släppa.

Idag är Noah betydligt sämre, och vid frukosten började Joel hosta han med. Så här är vi- familjen sjuk. När ska man gå till vårdcentralen? Det var liksom evigheter sen jag var sjuk, så jag har ingen aning. Mia, hur visste du att du inte hade svininfluensan och hur länge var du sjuk?

Så det blir inget kul här idag heller. Vi ska krypa ner i soffan nu och se en film och äta glass. Vad gör ni?

Kram!

Mår sämre

Nu skiter jag i det här. Jag mår kass och går och lägger mig. Gode gud, hör min bön och gör så jag och barnen mår bättre imorgon.
God Natt,

Kram

Godingar på flaska

Min mulle till sambo och barn är i skogen idag igen och plockar mer svamp. Jag blev äcklad igår när Joel berättade hur fästingarna kröp på dem i skogen. Uäk, jag hatar de små djuren!! Så fort de kom hem igår hystade jag ner både man och barn i badet och körde kläderna i maskinen. Nojig-jag?

Prutten och jag har sovit en stund, men jag vaknade av en sån jäklans rethosta. Fick gå ner och ta en tablett för halsen och en svalkande dryck, för jag var kokhet. Har ni smakat på dessa godingar? Finns i flera olika smaker. De är små glasflaskor som man kan använda till annat efter man druckit ur dem. Dessutom är de kravmärkta, tummen upp för det.

Kram!



11:- på Coop. Finns också i Fläder/Lime


Ner i soffan igen

Hade ju tänkt att ge mig ut förut, på typ loppis eller så. Så först var jag tvungen att åka till apoteket och hämta ut astma-medecin, sen handla lite mat. Och nu när jag precis kom hem är jag helt slut. Jag är så varm att jag vill krypa ur skinnet, huvudvärk och ont i kroppen. Fan.
Det blev alvedon och soffläge igen då. Ok, jag vet att jag var tidigt ute, är man sjuk tar det ju oftast mer än en dag att bli frisk på. Men jag blir rastlös så fort, och när man har två barn har man ju inte riktigt tiden att vara sjuk.

Jag tänker fasiken googla på svininfluensan, så man inte drar på sig sån skit.
Hoppas ni har det gött i det soliga vädret.

Kram!

Något posetivt är ju att Eddies rum börjar bli färdigt. De behöver bara målas två ggr till, sen kan jag sätta igång med det allra roligaste.

Typiskt mamma

Jag vaknade i morses utav en högljud melodi som jag inte kände igen. Först så trodde jag att Noah hade fått en ny leksak som jag inte hade sett, men när jag förstod att Noah och Joel satt och åt frukost förstod jag att så inte var fallet. (Noah får inte ha leksaker på bordet när han äter.) Detta väckte ju såklart min nyfikenhet, så trots att jag var för trött för att gå upp, tassade jag ner ändå. Just då var det tyst och jag såg ingentig "ovanligt".

"Vill du ha rostat bröd", frågar Joel med ett flin.

"Visst", svarar jag.

Brödena hoppar upp, och då spelas en kort melodi som ska signalera att brödet är färdigrostat.
Då ser jag ju att det är brödrosten Noah fick i julklapp av min mamma, som rostar en Musse Pigg figur.
Typiskt min mamma att  köpa grejer som spelar och låter.
Noah tyckte ju självklart att detta var superkul, så under hela frukosten satt va och lyssnade på den här "ljuvliga" melodin.

Känner mig liiiite bättre idag. Men både Noah och Eddie är mer förkylda idag.
Kanske kan jag ta mig ut en sväng och handla lite. Joel är uppe och målar i Eddies rum. *jiippie*
Vad gör ni?

Kram!


Ja, ja, god morgon på dig själv du, musse pigg.




Jag har bestämt mig

Imorgon, vare sig jag är sjuk eller inte, tänker jag åka iväg på loppis. Det var jättelängesedan nu, och det riktigt kryper i mig när jag inte får ha något att pyssla med. Det finns visserligen massa projekt här hemma, men de kostar, så vi står still. Jag blir tokig när det inte är ordning omkring mig, men ärligt talat- vi har alldeles för mycket att ta tag i, så jag skiter änna i vilket.
Har tittat på ett runt köksbord till köket på blocket. Har alltid velat ha det. Visserligen är det opraktiskt i vårat lilla kök, men vill man, så vill man.

Joel, den skogsnörden, tog med Noah ut för att plocka svamp, så jag och prutten är ensamma hemma. Han får tänder och gnyr bara hela tiden, så jag blir crazy. Ingenting hjälper! Några andra förslag, förutom att bära omkring, bitleksaker och kalla grejer att bita på? Dessa jävla tänder spricker aldrig igenom heller.
*host host*
Måste gå och plocka upp min lilla pipolle.

Kram

Jag har trååååkigt

Solen skiner och himlen är blå,
här ligger jag och hostar på....

Saknar mina älsklingar och vill egentligen gå på både kräftis och loppis.
Någon som har förslag på hur man blir friskare fortare?



Hejdå kräftis

*host host* Ahhh... jag är as-förkyld! Huvudet hänger inte med, slemmig i halsen, ont i öronen, snorig och hostig. Jag kom precis ur sängen och stapplade ner mig för trapporna. Det är ingen hemma. Idag kan jag inte göra annat än att ligga still och bara låta förkylningen köra loppet med mig. Det finns ju inte så mycket annat man kan göra. Jag har bunkrat upp så jag har allt inom räckhåll. Alvedon, strepsils, nässpray, vatten, morotskaka, mobil, hemtelefon, datorn och tv-kontrollerna. Det är bäst att ni sparar den här check-listan om ni blir sjuka och bara orkar ligga ner. =)

Nu ska jag vila mig på kudden och ha ett öga på Sex and the City- the Movie som jag har slängt på. Hoppas ni mår bättre än mig, och att ni njuter i det betydligt mycket trevligare vädret. Här är det sol, typiskt.

Kram!


Förresten..vi har kommit halvvägs på morotskakan, inte så pjåkigt va?


RSS 2.0