Inte igen!

Va tror ni händer när Noah sitter och äter kvällsmat? Jag stod och diskade och hörde bara ett glas och ett "oj". Han välte ut juiceglaset- igen!!!!!!!!!!!! Kladdigt överallt, ombyte på Noah och trasigt glas. Jag är så trött på det.

Ursäkta att jag är så tråkig idag, men jag är för trött och snorig. Har just satt i mig två tacos, nu ska jag bara slappa tills jag somnar. Hoppas Joel låter mig sova imorgon.
Hoppas också ni har en bättre fredag än mig?!

Kram!

Skogsmulle eller asfaltstjej?

Vi tog oss ut en liten runda, mest för att Noah skulle få springa av sig. Joel ville v skulle ta med en påse och gå upp i skogen för att se om vi kunde hitta någon svamp. Fine, jag älskar svamp, men gå i skogen? Njae, på vintern då möjligtvis. Han fick nöja sig med att vi plockade hallon utefter vägen istället.

Jag är säkert tråkig. Jag gillar inte att gå i skogen, tälta, paddla kajak, klättra i berg eller något utav det där "Mulle fenomenet". Visst, grilla korv på vintern i något vindskydd kanske, det går jag med på. Joel är en riktig naturmänniska och vill gärna dra med hela familjen på diverse saker. Men jag, jag är en stadsbo så det skriker om det. Asfalt och krukväxter ute liksom, that´s my shit! Och shopping och inredning. Men det är väl tur att vi är olika, så vi kan ge och ta av varandras intressen. Öhhh.. eller så får Joel ha sina naturintressen med någon annan, och så släpar jag med honom på mina shoppingturer istället. =) Har ni många intressen ihop med er partner?

Nu ska jag gosa med barnen i soffan, innan vi återigen börjar med kvällsbestyren.
*host host*

Kram!

Regn och förkylning

Vi är sjuka. Ja sa ju att det skulle komma lagom till kräftskivan imorgon. *suck* Fick ta en sväng till Apoteket och bunkra upp med nässpray, för det är fasen ett måste när man är förkyld. Jag kan inte andas om inte jag får nässpray. Sen fick jag ju självklart köpa med mig en bunt med blommor hem, eftersom jag tycker så synd om mig själv. Och visst fick det mig på lite bättre humör.

Middagsdejten är inställd ikväll, kanske inte så roligt om jag sitter och snorar på barnen. Synd bara, eftersom vi framför allt hade sett fram emot Sofia och hennes sambo F sällskap. Men också för att det står en stoooor morotskaka som jag gjorde igårkväll och väntar i kylen. Så jag och Joe kände att det var lika bra att börja beta av den själva, man slänger ju inte godsaker liksom.

Fick lite förslag här från en "läsare" om att jag skulle skriva om lite andra "roliga" grejer. Han trodde med all sannolikhet att jag skulle få lite mera läsare då. Ett utav dessa briljanta förslag var att diskutera den ekonomiska krisen. Och eftersom jag är öppen för alla slags diskussioner och debatter så tyckte jag att jag skulle glädja denne läsare med att diskutera just den ekonomiska krisen och mina lösningar på denna. Så T; here i go...

Fråga: Hur ställer du dig till den ekonomiska krisen och vad kan vi göra åt den?

Ja.. Jag tycker ¿?!##">>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> och jag tror vi kan ##""!!??=)/&&%¤¤¤¤¤¤""""""^^^^^^^^^^^.

Skit på dig T. Jag vet att du kommer läsa min blogg i alla fall, för du är alldeles för nyfiken och vill gärna kommentera hur andra tänker och vad andra gör. =)
Och du vill gärna höra mer komplimanger om dig själv. =)
Men jag lovar; jag ska diskutera något helt oväntat någon gång, så se till att följa varje dag riktigt ordentligt. Puss


Apotekets nya påse är betydligt mycket snyggare än den gamla.


Lite färg och doftande blommor gör mig alltid på bättre humör.


Titta Sofia vad ni missade!! Och T, jag vet allt att du skulle vilja sätta tänderna
i denna.

Salt på påse

Jag håller på att bli sjuk! Har skitont i halsen, det går änna ut i öronen. Och huvudvärk. Så jag har tagit en alvedon och en strepsils, och nu sitter jag äntligen i soffan beredd på en film. Mysfilten är med, gosiga tröjan på och det viktigaste inom räckhåll; GODISET!

Det är lite tråkigt att jag inte kan äta lösgodis, för det är ju så många sorter man vill ha. Annars får man köpa på sig massa "påsgodis" och blanda, men det blir så jäkla dyrt. Jag äääääääääääääääälskar salt, men tycker det inte finns något bra salt på påse. Tacka vetja bonbon´s godis. Säljs väl bara i Danmark nu för tiden? Vilket är erat favorit godis?

Nu blir det Mammut och mys i soffan.

Kram!







Skogens guld

Joel tog med sig Noah för att handla lite mat. Vi får middagsgäster imorgon, så jag hade tänkt att förbereda lite ikväll, så man inte gör som vanligt- springer runt i sista minuten med svetten i pannan. Det blir fläsfile och rostad potatis med rödvinsås till de vuxna. Och standrad; korv till barnen. Till efterätt tänkte jag baka den största morotskakan ever! Den är ju som godast när den stått en dag och dratt till sig.

Vi har busat hela dagen med S och E. Hennes pappa T kom förbi en sväng och han var den första som slängde sig på den stora studsmattan, och den sista att gå av. Finns det något sexigare än när män leker med sina barn, och även andras? Puss på dig T!!!

Nu ser jag och Eddies på Americas funniest. Vi passar på att gosa lite medans storebror inte kan va i närheten och slåss.
En dag utan shopping alltså, det kryper allt i mig. Fasen, jag kanske är en shopoholic som Joel säger. Men visst kryper det allt lite i kroppen på er när ni inte fått handla?

Nä, nu ska jag förbereda inför kvällsmat, borsta tänderna och gå och sova. När Noah sover ska jag och Joel ta fram en stooor godispåse och en film han är och hyr. Mys!!!

Kram!










Min älskling kom hem från sin kajak-tripp med den finaste gåvan.
Kantareller!!!

..med matlagning, besök och jordgubbspaj.

Fick besök istället av S och hennes dotter E. Å så dök min mamma upp som gubben i lådan. Så nu är det matlagning till de små, sen lägga dom och äta själva. Och till sist, det som jag väntar på allra mest. Jordgubbspaj.

Så nu ska jag vara trevlig och springa mellan köket och trädgården.
Kram!

En enkel vardag..

Ny dag, nya tag- som man brukar säga. Men jag vet inte idag alltså. Noah har förstört nattens sömn för alla. Han sover alltid dåligt och drömmer när Joel inte är hemma. Här behövs det minst fyra koppar kaffe för att ens orka fram till lunch.
Så vaknar han och är överjävlig, jävla, jävla trotsålder, går den någonsin över?

Jag vaknar och har ont i halsen. Har kännt mig lite ringrostig i några dagar, men det verkar som om det bryter ut nu. Det är så typiskt ,för vi ska på kräftskiva på lördag som jag verkligen ser fram emot. Åhhh... Nä nu ska vi väl inte måla fan på väggen än!?

Idag hade vi tänkt åka ut till ett par vänners stuga, men av olika anledningar blir det inte så. Får hoppas de e kvar i helgen så vi kan komma ut på blåbärspaj då. Så mina planer idag är enkla; laga mat, stoppa barn i säng och lämna tillbaka en bil som jag lånat igår när Joel tog våran. Hoppas syster är så snäll och stannar och hjälper mig en sväng.

Nä koffeinknappen blinkar, dax för en kopp. Vad ska ni göra idag?

Kram

Raaaghaaaaaaaa...aahhhhh...

Pengar. Dessa jäkla pengar. Ok, jag går hemma med föräldrapenning, det är ju en förklaring, men ahhhhh säger jag bara. Vi hade sparat pengar som vi skulle ha på semestern i år för att göra saker, och för att kunna greja här hemma. Så går alla pengar åt till att reparera bilen. Det är ett måste, vi kommer inte ifrån det. Bilen gick inte igenom besiktningen och åtgärdar vi inte, blir det körförbud. Vi har sån otur jämt!!

Pengar, pengar, pengar...jag blir inte klok på skiten!!

Hej och God Natt!

Har du mask i larven?

Har ett öga på Pippi Långstrump och ett på datorn. Noah halvligger i soffan och klämmer i sig en smörgås till kvällsmat.
Var hos Sofia förut, och när vi ses med barnen är det helt galet. Två barn som slåss om leksaker och två små pruttar som ska ha mat och bytas blöja på stup i kvarten. Skrik och gap hele tin. Det riktigt ekar i öronen när man går hem.
Men barnen har kul, för det mesta, och jag gillar att gnälla och prata skit med Sofia, så det är väl galet kul då.

Hon gjorde vääääärldens goaste mat förut. Laxpaket. Mmmmm... Jag nästan slickade ur foliepaketet.
Det grillades utomhus, rätt ordentligt. Det brann i paketen ett tag. Hehehe.. så när vi skulle äta sa Sofia;

- Jag hoppas det ser bra ut. (hon menade att det inte skulle va brännt)

Jag skulle ju va "skitrolig" och säga att det låg en larv i laxen. Jag;

- Men herregud, det är juh en mask i larven. (asgarv)

Sofia bara tittar på mig som om jag inte va riktigt klok.
Fasen vilken kass humor jag har alltså, speciellt när jag e trött, som då. Jag kan garva åt vad som helst och säga massa dumma grejer. Vad har ni för dålig humor?


Kram!


Pippi på prickigt

Jag tog mig en tur till stan och "sprang på" dessa underbart prickiga föremål. De rosa och den röda är grytlappar. Tänk vad bra de rosa matchar handduken jag köpte på Coop häromdagen. Den röda är till Sofia, som matchar hennes handduk hon köpte. Hon bjöd oss på middag senare, så detta blev som en liten tack-för-middagen-gåva.
Den grön/vit prickiga är en gardinlängd som jag fyndade på rean. Jag tror jag ska klippa och sy i den lite så passar den att ha ute i tvättstugan, så småningom. Åh, vad jag älskar prickigt!! Vilket är erat favorit mönster?

Eddie blev kvar hos mamma i stan, så nu ska jag och Noah ha lite egen tid ihop. Vi började med var sin glass, inte så dumt va? Nä nu ska jag hjälpa Noah att banga lite. (hamra) Han har fått en egen liten bräda, spik och hammare. Kanske det blir snickare av den pöjken? Eller skådis.. för han e en riktig dramaqueen alltså.

Kram!


Grytlappar 19.00:- Åhléns.


Hittade denna skylten på SG Interiör i Trollhättan. 99:-. Rätt billigt
för att dagligen bli påmind om att ens drömmar är viktiga.


Snabbare än blixten

Mornings!
Älsklingen är på väg och plötsligt blev allt så tyst och stilla. (ovant!) Prutten sover på golvet och Noah är ju inte hemma.
Vad roligt jag hade hos Sofia igår. Hennes vinglas var inte att leka med. Efter två glas, som egentligen är fyra, fnittrade vi på och drog ut på orden litegranna. Vid tolvtiden tog jag min cykel och trampade med världens fart de fyra kvarteren hemåt. Ingen hade kunnat cykla förbi mig! Tack för igår, du är för go, min söta Sofia. ♥

Vad ska jag hitta på idag då? Kanske måste ringa och höra när Noah hade tänkt att anlända här hemma först.
Men jag tror att det blir lite ansträngande grejer så som, nätshopping, åka och handla, sova en stund bredvid prutten och en sväng bort till Sofia. Vad ska ni göra idag?


Bedöm inte mitt utseende hät tack, jag har inte ens smink på mig!

Ett glas, eller två?

Nu ska jag cykla hem till söta lilla Sofia och dricka några glas vin. Noah blev kvar hos sin farmor och farfar så då får jag väl passa på att dricka ett glas extra. =)

Det är roligt att det är så många som läser min blogg, det vore ännu roligare om ni skriver några kommentarer också.
Vad ska ni göra ikväll?

Vi hörs imorgon,
Kram!

Chokladhavreflarn

Jag tog med mig hembakta chokladhareflarn till svärmor och svärfar förut. De e ruskigt goda, speciellt med en kopp kaffe. Här kommer receptet;

Chokladhavreflarn

50 gr matfett
3 dl havregryn
1 ägg
1 ½ dl socker
1 msk mjöl
1 ½ msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning
100 gr vit choklad

Smält smör och häll över havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt havregrynen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och häll i smeten.
Rör om ordentligt.
Klicka ut teskedsstora klickar glest på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader i ca 8 min. (inte längre, man får hålla lite koll, så e det beroende på ugnar)
Låt kallna.
Smält chokladen över vattenbad. Lägg ihop kakorna två och två med choklad emellan.
Ställ kallt att stelna.


Vart nu då?

Min sambo är galen och vänder upp och ner på huset efter våra nycklar. Min nyckel och hans knippa är borta. Ja, dom kan ligga vart som helst, inte vet jag.

Nu ska vi åka till svärmor och svärfar med de goda kakorna jag bakade. Ni ska få receptet senare.
puss å hej!

tsss... nycklarna hängde i dörren på utsidan. Vem kan ha hängt dom på ett sån´t bra ställe? =)

Död åt fönstret

Ungarna är ute. Den ena sover och den andra gapar över att han inte får som han vill.
Själv har jag intagit köket. Det ska rensas i skåpen, bakas till fikat senare idag och så ska jag försöka få fint i fönstret. Men de senare (som är roligast) är ändå ett projekt. Alla mina blommor vill dö av någon anledning. Och ändå skaffar jag bara blommor som tål mycket. Hur kass är man inte om man lyckas få murgröna att dö? Det var stora, fina, gröna ringar förut och sen bara vips- så torkade den på massa ställen och nu ser den bara skittråkig ut. Och våreld- hur svårt kan det vara?

Mitt andra fönster-dilemma är gardinen. För jag har ingen gardin! När vi flyttade in så lät de förra ägarna sin "hissgardin med kardborreband" sitta kvar. Den är dock från Marimekko-röd, och jag gillar den röda, men tyget har bleknat och det är ju egentligen inte alls min stil. Så om jag tar ner hela skiten, finns ingen gardinstång å då måste jag köpa det, och så har jag inga bra gardiner till fönstret. Fan. Det låter som om jag helt enkelt får skita i det.

Vad gör ni för något idag?

Kram!


Å vad glad man bir av dessa.. romantiska...öhhh... ASFULA, DÖDA murgrönor.


Kors i korallen, här vissnar det.

Ordspråk

Sitter med sista bladet i ett bröllopsalbum jag gör. Men jag vill att sista sidan ska vara pefekt, så jag har svårt att välja papper. Ska de vara som de andra i albumet eller helt annorlunda? Det är ett helt fantastiskt kort med brudparet och hennes barn i svartvitt. Ett helt spontantaget kort som verkligen skriker ut KÄRLEK och LYCKA.
Jag tog mig en välförtjänt paus så jag kan fundera över beslutet.

Tänkte ha ett veckans ordspråk varje måndag som får er läsare att tänka efter litegranna. Vad sägs om det? Sen vill jag ju självklart ha lite kommentarer om vad ni vill läsa om här på min blogg, förutom mitt privatliv. =)

Nä här kommer veckans ordspråk;

EFTER REGN KOMMER SOLSKEN.

Kram!

Eftermiddagsdoning

Älsklingen är uppe och slipar i Eddies rum. Jag har precis kokat makaroner till Noah och "grannen" som är här och leker.
Regnet vräker verkligen ner, men jag har lovat Noah att gå ut och leka. Har man lovat så har man. Eller?
På onsdag ska älsklingen ut med sin bror och paddla kajak. Då ska jag måla Eddies rum alldeles underbart vitt. Se hur det ser ut nu.


Inte är det stort, men det blir ännu mindre med dessa färger.







Jag hade tänkt mig tre vita väggar, och så den väggen med den röda randen ska jag ha en rolig tapet.
Lite hyllor som hänger på väggen, det tar så mycket plats med en bokhylla i ett sån´t litet rum. Men jag behöver fler ideér om färger och annat. Någon?

Kram!


Sköna känslor

Jag har rensat huvudet genom att dammsuga övervåningen och bäddat rent i våran säng. Finns det något så skönt som att lägga sig nyduschad i en kall, nybäddad säng? Jag låter fönstret stå lite på glänt så det blir sådär gott att gå och lägga sig ikväll. Det finns massa små saker som ger en såndär skön känsla, tex;

  • Nybäddad säng
  • Doften av grönsåpa
  • Nybakat
  • Tända ljus när det är mörkt
  • När man öppnar dörren till tvättstugan och så luktar det rent av tvätten som hänger
  • Kaffebönor

Vad har ni för småsaker som ger er den där sköna känslan?
Nu ska vi åka hem till mamma så Noah hinner sova en stund före maten. Sen ikväll...ikväll när barnen sover går jag loss i Eddies rum. Bilder kommer ikväll.

Kram!


Måste göra allt

Jag känner mig stressad idag men jag vet inte varför. Vaknade med huvudvärk, illamående och magkatarr. Det låter väl som en härlig start på veckan. Kan det vara för jag alltid ska ha något att pilla med? Jag kan inte låta bli att städa, tvätta, stryka och greja här hemma. Jag flyttar runt möbler och saker för att se om dom kanske skulle kunna passa bättre någon annanstans. Och så bakar jag- ofta! Men det är för att jag alltid vill ha något färskt när vi får gäster och dessutom är de avslappnande att baka. Jag vill så mycket hela tiden och dygnet har ju bara 24 timmar.
Men ibland, dessutom med två barn, blir det lite för mycket. Jag blir deppig, irriterad och känner av det i hela kroppen. Idag är en sådan dag.
Hur känner ni av när det blir för mycket och vad gör ni?

Vi ska på lunch hos min mamma senare. Skönt att man slipper tänka på vad man ska göra till mat. Sen blir det en koll på Bvc och så hoppas jag att vi inte ska göra ett skit mer.

Vi hörs lite senare.
Kram!

Men oj

Jag glömde ju visa min underbara lilla glasburk. Tänkte ha bitsocker eller vaniljsocker i den.
30:- pix från Indiska.



Imorgon ska ni få se lite bilder från vårat hem och jag vill gärna ha lite tips och
ideér utöver mina egna.
Nu ska jag faktiskt ägna kvällen åt min minsta lilla prutt som idag har lärt sig
vända sig om på mage. Stolt mamma!!
Vad ska ni göra?

Kram!

Söndagshandling

Jag och Noah har varit ute och rivit ur det vissna och tråkiga ur krukorna på baksidan. Fasen va sniglar det låg i dom. Bläää!!!
Jag vet inte vad jag ska plantera i dem nu, har ni några förslag?
Här är lite bilder från inköpen tidigare idag.


En enkel söt klänning som funkar både höst/vinter. H&M såklart.


En söt kökshandduk från Coop. 12,50:- på rean!!
Sött halsband från H&M. 39,90:-


Sött litet förkläde från Indiska. 59:- på rean. Dessutom tag två betala för en
på rean!


Jag sprang på denna i en inredningsaffär ute på Överby. Den skulle passa
perfekt ut till tvättstugan att ha rengöringsmedel å så i. 70% rabatt på
rean. Dom rent av sagt gav bort den. Från broste design.


Min kära sambo iförd ny tröja jag handlade idag. H&M 200:-.
(lägg märke till de snygga förklädet!)

Kurr..

Åh jag e så hungrig att jag mår illa. Skönt att det doftar hamburgare från köket som älsklingen min knåpat ihop.
Har varit ute med S och shoppat lite. Å hon e så go, ger mig energi och många glada skratt. Lägger upp bilder lite senare på vad jag handlat.

Skulle egenligen tagit itu med Eddies rum, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Imorgon kanske?
Nä älsklingen kallar och maten kallnar.
So long!

Kram

Söta satunge

Vaknade 05.15 för att mata Eddie. Självklart kommer Noah upp helt yrvaket, men istället för att lägga sig mellan oss blir han klarvaken och ska upp och leka. Ursäkta om man inte studsar upp ur sängen, men ögonen har typ krupit in i huvudet av trötthet.
Jag lägger mig ner och säger till Noah att man måste vila annars orkar man inte leka hela dagen. Min respons är ett kuddslag i huvudet, en smäll med armen och ett stort skrik;

- "Näääääääääääääääääääääääääääääääää!"

Sedan tänder han alla lampor på hela övervåningen och ställer sig utanför sovrumsdörren och bara skriker. Vad har jag gjort för att förtjäna sådana mornar?
Upp efter många om och men, med båda barnen, eftersom Eddie typ fick en hörselskada av Noahs skrik och inte kunde somna om.
Noah;

- "Jag vill ha baaaaat". (mat)

Smörgås, yoghurt och ett glas med vatten. Tar två tuggor och en sked yoghurt.
Noah;

- "Nä bat".

Så ungen vägrar äta med. Han blir smalare för varje dag.
Sitter här och önskar jag kunde få sova i en vecka.
Hur började eran morgon?

Kram!

Det som kommer varje månad

Fan. Ibland blir man bara så less på vissa saker. En av dem är räkningarna som alltid tycks bli flera och dyrare varje månad. Och så är det så mycket man vill göra och köpa. Jag vet inte senast jag kunde unna mig att uppdatera i garderoben. Ok, visserligen lägger jag hellre pengarna på inredning och kläder/saker till barnen, men man skulle vilja kunna göra både och någon månad. Vad gör ni när pengarna tryter och man vill göra/köpa saker?

Nu skiter jag i allt vad räkningar heter och satsar på film och popcorn istället. Vi har missat de senaste Wallander-filmerna, så det är en sådan rulle vi slänger på nu.
Ha en trevlig lördagkväll!

Kram!


Mina nya älsklingar

Detta roffade jag åt mig på Solruns Interiör i Ljungkile. Hon har en jäääääätefin inredningsbutik och man måste nästan köpa något när man väl är där. Dom körde 20% på Greengates sortiment så jag passade på.
Är man väl i Ljungkile är det värt ett besök på Kärrstegensgård. Dom har ett ljuvligt litet fik och en stoooooor övervåning med inredning för den som gillar lantlig stil och shabby chic.


Gott jordgubbsthe med en ljuvlig doft.


Liten mjölkkanna till kaffet.


Kram!


Ro på kusten

Nu är vi hemma från kusten. Vi klarade oss från regnet, men någon sol såg vi knappt. Det är verkligen något lugn som kommer över mig när jag är på kusten, jag vet inte vad det är, men jag känner ro liksom. Någon gång vill vi också ha en liten stuga någonstans på kuststråket. Men det får väl bli om många år det, man kan ju drömma så länge..
Vi gjorde inget speciellt utan åt och gottade oss mest. Men visst, det blev en sväng in till "byn" som pappa säger. Ni får se senare ikväll vad jag införskaffade.

Vi har precis ätit pannkakor och jag ska strax hänga tvätt. Vi donar väl och grejar lite idag, så får vi verkligen ta tag i Eddies rum imorgon. Spackla, slipa och göra i ordning för målning som kommer ske på måndag om jag får bestämma. Vad gör ni en härlig lördag som den här?

Kram!






Noah ville gärna se på krabborna, men inte hålla.








Tycker den här är så härlig! Den hänger i fönstret i stugan.


Nu drar vi

Nu har det varit packning och städning på hög nivå. Noah var väldigt noga med att hjälpa till. Han dammsög tom altanen och mina blommor utomhus. Hihiihhhi.
Hoppas ni får en trevlig fredag så hörs vi imorgon.

Kram




Blindstyre

- "Du ser varken bättre eller sämre än förut."

Qe??!

Vad är det då som gör att jag ser suddigt med glasögon på? Och att allt flyter ihop för mig. Min svärmor tippar på stress, ska jag börja hålla med henne?

Ja, ja det blev i alla fall inte dyrare än 300 spänn. Eller var det kanske synd, för det fanns många snygga glasögon man kunde välja på. Får väl nöja mig med de jag har, de är inte så gamla. Men det kunde vara roligt att ha några att byta med ibland.

Nu får jag nog vila mig med en kopp kaffe och lite paj från igår. Det är ansträngande att göra synundersökning. =)
Vad gör ni?

Kram

Kors i korallen

Kors i korallen! Hahaha, tyckte det var ett roligt uttryck. Hörde det nyss på något barnprogram som är på.
Ny morgon, ny dag, nya möjligheter att införskaffa nya prylar till hemmet, hihihiii

Sitter här med två små busongar och ska strax ta tag i frukosten. Sen blir det tvätt, dammsuga, packa, synundersökning och sen en sväng ut til kusten.
Kusten ja, ni hörde rätt. Man kan inte deppa ihop sig för vädret är dåligt. Eller dåligt och dåligt, FÖR ATT DET SUGER!!!

Hmmpf..ursäkta utbrottet. Nä, vi tar nog en tur ut till stugan för trevligt sällskap och god mat. Istället för badkläder är det regnkläder som packas ner. Vi stannar nog imorgon så man kan ta några glas med rödvin.

Men först som sagt blir det synundersökning. Det var tre år sen sist och synen har blivit betydligt mycket sämre. Jag fasar redan för kommentaren;

- "Kan du se överhuvudtaget?"

Jag riktigt ser hur optikern skakar på huvudet och muttrar om hur dyrt det kommer bli för en stackars halvblind sate som mig.
Ja, ja förr eller senare måste man ju ta tag i det ändå, det kunde ju vara kul om man kunde se sina barn så man vet vart man ska stoppa skeden liksom.
Upp och hoppa nu.
Kram och Kors i korallen

Regnuppehåll

Det slutade regna i typ fem minuter, så vi passade på att gå ut och premiärhoppa vattenpölar i de nya gummistövlarna. Grannpojken Edvind såg oss genom köksfönstret och var snabbt ute i sina stövlar också. Han och Noah jagade varandra och tramsade sig alldeles trötta. Edvind som är två år äldre än Noah sprang iväg med en väldans fart.

- "Du får ropa på han så han stannar", säger jag.

Noah som har väldigt svårt att säga Edvind ropar något som låter;

- "Evvvvvahhhhiii"

När Edvind inte stannar stampar Noah argt med stöveln och skriker

- "GRANNEN STANNA!"

Hiiiihihih




Mitt älskade hjärta!!

Nu ska jag försöka gå och lägga mig, jag behöver verkligen sova. Men jag kanske besöker någon heminredningssida först, det var ju så längesedan jag handlade något. Tsssss....

Kram!


För det är bara regn hos mig..

Här regnar det som bara den. S är fortfarande kvar. Vi har ätit köttfärssås och är inne på andra omgången kaffe. Noah sover där uppe, (efter många om och men), och E har somnat i soffan.
Vi hade inga planer på att gå utanför dörren idag, men så kom vi på att vi måste köpa lite färg till Eddies rum ,och sen ska vi ner till Joels bror och säga hej en sväng.

Regnar det hos er?

Kram!

Fikatajm

Det blev en lite senare fika med päronpaj och glass.♥
Dessutom kom också min underbra vän M och hennes lilla mage.

Kram!


Oj, oj, ojj!!

Vaknade kl 8.00 och bara flög ur sängen. Herregud!! "Joel varför har du inte väckt mig?", skriker jag från övervåningen.
Blev genast stressad. Barnen har inte fått mat och jag vet hur kaosartat det brukar vara här på morgonen.
Idag får jag besök av S och hennes ljuva dotter E, och ska ju baka något gott som smälter bort i munnen. Några förslag? Hur stressat blir inte det då, dom kommer vid halv tio!!

Joel kommer förbi och tittar på skärmen och kommenterar min rubrik.

- "vad är det som är oj, oj,oj," säger han.

Samtidigt välter Noah ut ett glas med vatten som rinner ner över honom och hela golvet. (dette är inte alls ovanligt, och för att tillägga brukar det vara juice som man får skrubba bort från golvet.)

- "Det där", säger jag och skrattar lite.

Nä, dax för en kopp the och ett snabbt intag av frulle.
Hörs lite senare!

Kram



Vilket är erat favorite the?


This is me.

Harkel
Jag får ju självklart presentera mig. Vi kör lite info i all snabbhet, så hoppas jag att ni får lära känna mig under tiden ni läser min blogg.

Namn: Maria Johanna
Ålder: Snart 25
Utseende: Blond, medellång, blåögd
Familj: Min sambo Joel och mina underbara, käraste ongar Noah och Eddie.
Jobb: åååå jag vill inte tänka på´t ens, mammaledig för tillfället.
Har: Precis köpt en bostadsrätt
Önskar: Att jag vinner lite pengar och att jag var färdigutbildad och klar.
Vill: En himla massa.
Drömmer: Om inredning och en alldeles egen butik.
Därför börjar jag blogga: Ja dels för att jag har så himla mycket som rör sig i huvudet på mig och min sambo är så trött att jag tjatar och tjatar. Och sen för att jag har två underbara vänner som inte bor i samma stad som mig, och som nu med bara några klickanden kan se vad jag har för mig om dagarna. Och till sist; för att tjata och gnata, dela med mig och ta del av all underbar inredning och alla ideér jag och andra har.

Kram


Det här är jag.

Nyss Hemkommen

Pust!
Vi är precis hemkomna från Lidköping och det var som musten bara gick ur oss alla fyra.
Vi har haft en toppendag tillsammans med min sambos föräldrar. Först åkte vi ut till Spiken och Noah gick vilt omkring och pekade på alla båtar. Vi slog oss ner och tog en välbehövlig kopp kaffe och massa annat gott som svärmor packat ner.

På vägen in till Lidköping hittade vi en Loppis och jag roffade åt mig en gammal mjölkkanna.
Sen var det affärer och bodar som gällde hela eftermiddagen. (se inköp nedan) Var första gången på Rörstrand, men kan ärligt säga att det inte var någon hit. Visst dom har ju skitfina grejer och jag hittade en kornblå kanna som var underbar, men 600 spänn?? Och nedsatt pris dessutom...nja...

På vägen hem smaskade vi i oss var sin tablettask, Viol till på köpet! Man glömmer bort hur bra det är med sånadär små söta askar.
Nu ska vi dricka en kopp te (grönt te med citron- att rekommendera!) och pusta ut i soffan. Vad gör ni såhär när kvällen vankas utanför dörren?

Kram


Noah fick nya stövlar.


Mamma fick att plantera i.


Och en trasmatta ut till tvättstugan. Men det bästa var...


...mitt nya rödpricka förkläde. 125:- från Åhléns.


Morning has come...

God Morgon alla solstrålar!!

Idag blir det en tur till Lidköping för shopping, fiking och njutning i solen. Vi åker om 1,5 timme och innan dess ska jag försöka få mat i mitt lilla matvägrande monsterbarn och mata min lilla jag-vill-jämt-ha-mat bebis. Dessutom måste jag ta en fight med plattången, eftersom jag klippt håret kort och dessutom införskaffat lugg. Jag har ju egentligen väldigt lockigt hår, så om det ska se någolunda ut nu blir det plattång.

Jag återkommer ikväll om införskaffade saker och mer info om mig själv, denna sidan o.s.v.
Vad ska ni göra idag?

Kram

Underbart att man ser allt så tydligt i morgonljuset!
Underbart att vakna och se allt så klart i morgonljuset!

Äntligen!

Hej allihopa!

Jag har länge tänkt att skaffa mig en blogg och idag, (tack vare lite pepp från en vän) var det äntligen dax att ta mig i kragen och göra något åt saken.
När jag väl har lärt mig hur det fungerar här, lovar jag att bli en aktiv bloggerska som delar med mig om mig själv, mitt liv, mina tankar och det som ligger mig närmast hjärtat, (förutom familjen), Inredning!!

Så ha tålamod, snart är jag igång.

Kram!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0