Sängbords pynt

Det börjar verkligen arta sig i sovrummet. Jag blir lycklig varenda gång jag går över tröskeln. Känner mig lugn och avslappnad i sovrummet, precis som man ska göra. Det fattas bara någonting över sängen. Jag har inte listat ut vad det ska vara ännu, men jag hoppas jag "springer på nåt".

Köpte lite vackert till våra nattduksbord idag.


Kruka med fat, växt- Gräddelin.
Stege- Åhléns.
Lampa- IKEA.


Springa på stan

Dagen började alldeles gråmulen, så vi tog bussen ner till stan och hälade på mamma. Då fick jag springa benen av mig i stan en sväng. =)
Köpte mig en tegelsten till bok, tänkte jag skulle prova på Kajsa Ingmarsson. Hennes böcker verka lättlästa, och sån´t gillar vi. Man har ju lite svårt att fokusera efter en dag med kidsen.

Sen fick jag syn på en alldeles underbar kanna hos Gräddelin. Tycker den ser lite ut som den handgjorda kermakiken från Sturehof. Men den kommer från miljögården.

Dagen fortsatte och det blev strålande väder. Bestämde oss ändå för att gå på bio ikväll, då var fanskapet till biosalong inte öppet på måndagar. Men hallå eller?! Då blir man lite irriterad över att man bor i en småstad. Åkte och hyrde oss en rulle istället, men jag surar fortfarande över bion.


Midsommar kom detta året med

Tillbaka en sväng i bloggvärlden. Veckan som nu är till ända har varit intensiv, därav dålig uppdatering. MEN vi har ju trots allt gjort roliga saker, så då spelar det ingen roll.
Hade en lugn och härlig midsommar tillsammans med goda vänner. Vi åt, vi drack (inte alls mycket) och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Och vi jagade framför allt barn.
Hoppas ni hade en fin midsommar.


Hej..och välkommen till min midsommar..

..som firades i en röd liten stuga, med den här utsikten att vakna till.

Vi började med att pumpa upp en "glide" till kidsen..

..men det var ju de vuxna som tyckte det var roligt!

Sen var de go tårta..

..som Harry norpade första biten på.

Det är han till höger då. =)

Pusskalas!

Mina fina flickor.♥

Sötfia va med oxå. Hennes första midsommar och allt.

Här är tuttfiorna. =)

Sen var det midsommarmaten som stod på tapeten..

...med diverse tillbehör.

Sen var vi tvugna att slappa lite innan killaran och barnen drog iväg på traktoråkning ner till midsommarfirandet. Som jag inte tog ett enda kort på. Hehe..

..eller jo, det här e den enda. Mamma med sin stora kärlek.

..och här e de andra två som delar mitt hjärta.

Midsommarkvällen rullade på och när barnen slocknade grillade vi makalöst god mat och satt ute ända tills knotten gjorde oss tokiga. Dagen efter bjöds det på solsken och bara mys.

Eddie peddie gör sig till..

Harry lilla hjärtat..du e så go.

Snabb jordgubbsdessert. (Måste provas)

Åt en sån god efterätt i fredags att de inte va klokt. Receptet hittade jag i en såndär bilaga till Aftonbladet, typ Mat&Vin elle vad den hette. Men jag la till några egna ingredienser. Så det gick från gott till lyx. Me lööve.

4 stora portioner

1 dl socker
500 gr jordgubbar (spara några till att dekorer/toppa med)
1 msk vaniljsocker
2,5 dl kesella jordgubb/lime
3 dl grädde
100 g vit choklad
1 lime

1. Mosa jordgubbarna. Låt de rinna av i ett durkslag.

2. Vispa grädden hårt. Rör ner sockret och vanlijsockret. Rör sedan i kesellan och de mosade jordgubbarna.

3. Hacka den vita chokladen. Inga små pyttebitar, utan rätt stora. Rör i chokladen i jordgubbsröran.

4. Fyll 4 glas eller skålar med jordgubbsfluffet. Toppa med delade jordgubbar och riven lime. Ställ i kylskåpet minst en timma.


Trollhättekanal

Imorses tog vi en sväng ner till slussarna. Eller..det var Joel som ville hitta på något och drog med oss dit. =)  Jag ville egentligen ligga på altanen och jobba lite på brunbrända ben.)Men vi lyckades ha rätt trevligt ändå och kidsen va snälla.

Vi hade lovat Noah att han skulle få se en båt som slussade, men det verkade stendött på kanalen idag. Men så plötsligt.. det var precis som slogan till trisslotterna. Plötsligt händer det.

Jag hade fasen fått lite klaustrofobi om jag skulle slussa. Det är inte stort inte.
Nu är det lapandet av sol som gäller, och lite grill.


Pensionärer som bara roffar åt sig

I onsdags (läs förra veckan)hittade jag ett nytt loppisställe. Där stod mitt så länge- letande- efter-linneskåp. Och precis när jag skulle tjinga det, så börjar en gubbe bära bort det till sin bil. Jag blev snuvad på de där underbara precis framför ögonen på mig. *aaarrgh*
Dagen efter stod jag utanför myrorna precis innan de öppnade för att tjinga de där bordet som jag tidigare bloggat om. När de öppnar springer det in en kärring och kastar sig över bordet och skriker; "De här ska JAAAAG ha".
Men va fan..de skulle ju jag ha!
Jag gick långt och länge och grämde mig över de där bordet. Nu ska jag bara hitta ett och de e pronto.

Här är en supersöt sockerskål som jag fyndadde på den nya loppisen för en tia. Passar den inte hur bra som helst med min tallrik från Åhléns?


I bakgrunden ser ni mina snoppar. =)


Mitt nya sovrum

Ok, här kommer lite bilder från vårt finfina sovrum. Dum som jag är tog jag inga "före" bilder, men tänk er en lila tapet med en halv fondvägg i något lila/brunt mönster över sängen. Uäk!
Det fattas ju som sagt en del saker, gardinstång, gardiner, gavel på sängen, och massa fina saker. Ett linneskåp m.m. Och lite fint på väggarna. Har saker att sätta upp, men inge fina ramar. Jag e på jakt!

But still...isn´t it lovely?


Jo här tapetserar vi i förrgår kväll..till sent, sent..

Här är min älskade stol som jag köpte på loppis förra veckan. Stolsitsen har jag tagit bort för att klä om.
Så..vad tycks?


Sovrummet

Äntligen så gott som klart med sovrummet. Vi höll på till 00.30 inatt. Hua!
De fattas lite lister, en gardinstång och allt piffelipiff och mitt linneskåp. En sänggavel och lite annat. Men ändå. Jag är bara såååååå nöjd!
Håll ut tills imorgon. Då kommer bilder. Nu ska jag rusa till jobbet.
Tjoho!


Välkommen till Flökärr

 Å vi har haft det så bra! Vädret har väl kanske inte riktigt vart på våran sida, men det gjorde ingenting. Vi har haft det toppen ändå. Och vi åkte ju inte till kusten för vädrets skull.
Vi möttes av regn i fredagskväll när vi kom. Men vi inledde helgen med en drink och supergod grillad mat som värmde oss från sommarregnet. Sen var det efterätt, kortspel, musik och skratt hela natten lång.
De bästa av de bästa i bilder.




Havsutsikten var verkligen inte att klaga på. Tänk att få vakna upp såhär varje morgon!

Det var endel snack om Fredriks hår. Först fick jag lov att klippa av det med en kökssax. (ja man kan gå med på mycket när man druckit lite. Men Joel hindrade mig. Efter bastun dagen efter skrattade vi gott åt de där håret. Han fick både tofs och hårnålar. Han tog ett klokt beslut om att gå och klippa sig. )

Tittut från köket.

För ögats skull, plockat från trädgården.

Fröken söt och så jag.

Jordgubbsmoussé med tillhörande jordgubbar. Mmm..

God Natt. De var så, så skönt att gå och lägga sig.

Det var också väldigt skönt att få sova länge dagen efter- tyckte vissa. Medans killarna söv tog vi en blåsig sväng ner till strandkanten.

Hehehe..syns det att de blåser här på morgonkvisten?

På väg tillbaka till stugan för att göra frulle. Jag och Joel sov i den lilla stugan till vänster, och Sofia och hennes Fredrik i de stora huset.

Soffipropp gjorde Amerikanska pannkakor till frulle med färska bär och turkisk yoghurt. LYX!!!

Efter frulle skulle jag och Sofia ta oss en tur med den här. Ni ser vad det är va? En tandemcykel. Det var jättesköjj att cykla, men jag sitter hellre fram än bak nästa gång!

Vi hittade en vit spindel. Har aldrig sett en sån tidigare.

Möttes av denna härliga syn när vi kom hem. Killarna hade gjort sitt allra bästa i köket och det bjöds på grillad kyckling, ungsbakade rotfrukter, champinjoner fyllda med grönmögelost, sallad och hemmagjord tzatziki. De var bland det bästa jag ätit i hela mitt liv.
Sen bytte vi om och gick ner till flytbastun som vi bokat i 2 timmar.

Jorå, de va så varmt där inne att man var tvungen att bada ungefär var 10 minut. Och det var 16 grader i havet.

Puss på dig min älskling.

Efter 2 timmar i bastun och en hel del öl...var vi på väg hem för att inta efterätten, Gino. Sen drack vi mera vin och spela spel, men vi var så trötta efter bastun att vi la oss "tidigt."
(Fredriks hår..ja ni ser ju själva..hehehe)

Idag hade vi bättre väder och åt frulle utomhus. Sen satt vi i var sn solstol tills vi åkte hem.
Tack för i helgen, när gör vi om det?

Helg borta

Idag har vart en stressig dag. Vi har målat panel och bara gjort en massa ärenden. Och nu drar vi ut till en stuga på kusten över helgen. Sa jag att det var barnfritt?? Yiiieeho!
Ha en go helg allesammans. Adios!

Hjälp mig nu!!

Tre alternativ, två prisklasser. Vilken tycker ni är snyggast? OBS! Jag ska ha den första ringen i vitguld om det blir den!

image1

BEATRICE 0.30 CT VG

image1
Mittersta ringen från http://smycka.se
De andra två från http://efvaattling.com

Det finns att göra

Ett sovrum drar med sig mer än bara ett sovrum. För man vill typ göra om överallt! Och allt man pratat om innan vill man göra nu med.

- Nytt handfat till badrummet där uppe. (de e värsta sprickan i)
- Hyllor och bänk i köket.
- Projekt inbyggt skåp med vinkyl.
- Måla hallen här uppe.

Och egentligen massa, massa mer. Man har då att göra om man vill.
Joel skulle iväg och köpa mer panel och då visade det sig att dom inte hade kvar den skivan. Fick beställa hem från Uddevalla, så nu får man gå här och vänta i all skit. *suck* Ja alltid är det nå´t, eller hur?

Smygtitt

Bjuder på en liten, liten smygtitt ifrån sovrummet. Inatt lär vi väl få släpa ut madrasserna i övre hallen och sova, så dammigt som det är där inne. Men vad gör väl det...snart sitter den där, min underbara panel!


Älsklingen min gör ett toppenarbete. Själv servar jag med mat, godsaker och röjer upp i skiten som blir.
ååå va skönt det är att ha han hemma. Inte bara för han grejjar, utan det är bara så skönt att se hans vackra tryne lite mer än vanligt. =)


Bukett med lycka



Detta är lycka för mig! Att kunna gå utanför dörren och plocka sig en sånhär bukett med ljuvliga blommor. Det finns inget mer romantiskt eller somrigt som en sånhär bukett.
De blev stående i vasen från IKEA som jag tror att halva sverige har.

Idag lagade jag två hål hos tandläkaren. Egentligen var de bara ett från början, men jag lyckades bita sönder en tand förra veckan och vips så var de karies där. Det gäller att vara noggrann med tänderna. Det blir både dyrt och fult annars.

Sedan har vi fikat hos mamma och tagit en låååångpromenad. Har pysslat lite med Noah och sen körde vi modellera en stund. Det smular ju så förbannat bara. Men det är rätt skoj. Jag själv älskade det när jag var liten. Det var modellera, hockeyspel, barbie och dockskåp som gällde. Hade även en bokmärke/puttekuleperiod. Vad tyckte ni om när ni var yngre?

Nä, nu ska jag slinka in under en filt och se Ocean´s Thirtheen. Kanske ett glas rött också. Måndagslyx.
Kram på er.


Emaus tripp

I fredags tog vi med oss H och hans gulltott Harry till en tripp till Emaus. Det är en klappadjuren gård med möjlighet till att mata djuren och rida. Sen finns det även en stor lekplats och massa yta för barnen att springa på. Perfekt om man vill fördriva några timmar i en fin miljö. Och barnen älskar´t! Rekommenderas.

Noah var så kaxig när det kom till att rida. Kanske blir han ryttare pöjken min?! Och i år var han jättesnäll mot djuren, till skillnad från förra året.


Ingefärsrutor

Härligt sega rutor som passar som handen i handsken till vaniljglass.

Till en långpanna:

1 dl havregryn
250 gr smör
2 ägg
1 dl ljus sirap
5 dl mjöl
5 dl socker (ja här ska man inte snåla)
1 msk bakpulver
1 msk ingefära

1. Smält smöret och rör i övriga ingredienser. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 175 grader, tills kakan blivit gyllenbrun. Den kommer vara lite lös när du tar ut den, men den stelnar när den svalnat!

2. Servera med vaniljglass och en köpp kaffe. mmmmm...


Söndag-dagen innan.

Söndag.
Jag kan tycka att det ska vara lite som förr på söndagar. Alla affärer kan vara stängda och man ska ha söndagen som en "vilodag." En dag att hämta energi till kommande arbetsvecka. En dag då man inte gör särskilt mycket utan mest går ner i varv.
Söndagar hos familjen kaos (alltså oss), brukar tyvärr gå till att jobba. Idag är det min tur. Jag jobbar visserligen kväll, men ändå.
Den här söndagen är annat än en vanlig söndag. Idag är det ju faktiskt Nationaldagen. Vi brukar fira den genom att ha kals hemma hos min farmor eftersom hon fyller år idag, men i år är de på kusten och eftersom jag jobbar så hinner vi inte åka dit. Synd.
Idag är det också söndagen, dagen innan..Dagen innan vadå tänker ni!? Jo dagen innan kaoset går loss. Imorgon är det projekt sovrum som står i fokus den kommande veckan. (veckorna?) Alla grejjer ska ut, vi får sova några nätter på våra madrasser uppe i hallen, väggar ska slipas, tapet ska upp, panel ska upp och sen målas. Det kommer vara kläder och annat all over the house! Men  jag känner ändå...ÄNTLIGEN. Ska bli så skönt att inte sova i ett rum som luktar papperstapet och instängt.

Innan jag ska börja baka till dagens fikastund ska jag gå ut och sno lite syrener i en buske precis vid lekplatsen. Våra blommar ju inte. =(
Vad gör ni den här söndagen? Vad är det dagen innan för er?


Underbart i Göteborg

Har precis nattat barnen, satt mej ner i soffan, väntar på sambon som är ute och springer och ska ta mig en liten drink tror jag. Herregud, borta i 1½ dag  och har saknat familjen massor. Men oj som jag behövde massa Mia tid, gå i affärer, få sova en hel natt och inte behöva springa efter barnen.
Kom hem med massa påsar. Dessutom hämtade vi en H&M leverans på vägen hem. Massa fina kläder till mig och Joel. Gillar´t!

SATC går var underbar. Men jag måste se den igen för att få grepp om hela filmen. Jag rös på slutet, men det kändes fortfarande inte som SLUTET. Alltså slutet för alltid. Nä.. fan, dom kan väl göra en sista och tredje film.

Här är en blandad kompott från igår och idag.

(inköp: Muggar-handgjorda, Indiska. Mjölkkanna Baldershage, Månadsbilder Baldershage, Glaslykta Grandma´s. Nederst är den ljuslyktan jag bloggade om att jag var tvungen att ha. Vet inte vart den ska stå riktigt ännu, dessutom måste jag införskaffa ett stort blockljus att ha i. Men är den inte fin så säg?)


På vift hemifrån

Å åååååå!
 Vädret är toppen, sitter här i Göteborg med bästaste vännen, ska snart inta en kall drink och sen gå och se SATC. Dagen har vart toppen...shoppat-lite, mest bara njutit och haft det gött. Har köpt en alldeles ljuvlig röd/vitprickig klänning som jag funderar att ha på mig ikväll.

Imorgon ska vi bara njuta i solen, för att sen gå vidare till några second Hand butiker innan jag far hemåt igen.
Men nu ska jag bara njuta!
Puss påer.


RSS 2.0