Underbara fredag

Igår var en toppendag. Jag skrattade så jag hade ont i magen. Vi käkade en underbar lunch på barsidan, såklart med ett glas rött till- Sen blev det shopping i fulla drag. Vi bar så mycket påsar, vin, chips och godis, att vi hade svårt att få plats på spårvagnen.
Sen lagade Mia en helt underbar middag till oss med kycklingfilé och mögelost. Panacotta med hallon till efterätt. Rödvin. Idol. Skratt.Skratt.
Åååå vad jag har roligt!
Va gjorde ni igår?
Puss

(Nu ska vi in till stan igen och shoppa vidare..me like!)


typiskt

Jordens huvudvärk...*suck* Jojo, det ska alltid, läs ALLTID, vara något när jag ska göra något. Barnen är jätteförkylda.. hur kul är det att överlämna två snoriga och griniga barn? Och jag har som sagt världens huvudvärk... MEN... det skiter jag i nu, för om två timmar sitter jag på tåget till Götebööörg.
Så njut av helgen mina vänner. Kanske hörs vi, kanske hörs vi inte förrän på söndagkväll.

Trevlig helg!
Puss

Veckans ordspråk

"You cant wait around forever, maybe its time to move on."


Rosa bandet galan på tv

Jag säger som Petra Mede; KÄNN PÅ DINA BRÖST!


Imorgon

Imorgon mina vänner...imorgon.. Då blir det en dag fylld med underbara, rara, söta och älskade Mia. Jag ska till storstaden..jojomensan..eller, jag ska till Göteborg. Och få 2 härliga dagara med tjejsnack, peptalk, funderingar, råd och massa, massa roligheter och kärlek. Jag längtar så jag smäller av.


Bästa av vänner. (bild från hundra år sen...)

Assistent, hjälpreda..you name it

Ja tack!! Om jag bara pungar ut 5395:- har jag någon som hjälper mig i köket, garanterat i 30 år framöver. Jo, jo..de har tydligen en livslängd på så många år. 0,005556 kr/dag alltså. Rätt billigt om man tänker långsiktigt!
KitchenAid Artisan KSM150PS Iceblue
Från http://bagarenochkocken.se

Inga hästar i hagen

Vi sitter här och försöker komma på flera synonymer till om man inte har alla hästar i hagen.  Ja att man kanske inte är riktigt hundra. Att hissen inte går ända upp. Att hjulet snurrar men att hamstern är död. Inte alla popcorn i skålen. *hahahahaha* Inte den vassaste kniven i lådan. Lite häjkonbäjkon.
Vad brukar ni säga?

Bra kombo

Jag hamnade i soffan med ett glas  vin (nu mitt andra) och.. hahaha... en stor äggmacka med kaviar. Vilken kombination va? Mmm smaskens! Sambon min är och byter bromsar på bilen, så duktig så.
Tänkte lägga ifrån mig datorn nu och se på D.H i lugn och ro. När fick man senast bre ut sig i soffan och inte slåss om varken platsen eller tv-dosan? Ja, de e bäst att passa på.
Sov gott allihopa.
Pusselipuss

Noah undrar

Noah;

-"Mamma"...

- "Ja".

- "Vi bor här".

- "Mmm"..

- "Varför då?"

Ja, vad skulle jag svara?

- "För pappa och mamma vill det".

Men det ville då inte Noah.

Julefint från Indiska

Favoriter från Indiska..

Heart 30x50T-light wine
Ornament candleAntique bowlCurly candy
Besök deras hemsida http://indiska.com för mer inspiration.

Nillans kaka

Det blev inga bullar..mjölet räckte inte och jag hade inte min "hemliga" ingrediens hemma. Så jag testade en ny långpannekaka, som jag tagit ur den lilla söta boken "Långpannans lov- de godaste kakorna ur kyrkaffe och några till."

Kakan jag testade var enkel, snabbbakad och supergod. Med en skopa glass till, ja då är det så gott som helt jävla underbart! Testa!

NILLANS KAKA

7½ dl mjöl
4½ dl socker
2½ msk vaniljsocker
7 tsk bakpulver
250 gr smör
3-4 ägg
3 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 225 grader.
 
2. Blanda de torra ingredienserna. Arbeta ihop dem med smöret. Ta undan 3 dl av denna blandning och spara till senare.

3. Tillsätt ägg och mjölk och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. (Jag la ett bakplåtspapper istället och det fungerade bra)
Strö över det sparade "smulet".

4. Grädda i ungefär 15 min.

5. Skär kakan i rutor och sikta över florsocker när den svalnat. Ät som den är, eller med en skopa kall vaniljglass.


så trött, så trött

Tröttis idag. Jag hade massa planer på g här hemma, men nä, jag bara orkar inte idag. eddie verkar också helt slut. Han skulle haft mat för en timme sedan men sover fortfarande. Ska strax väcka han, storebror ska ju hämtas om 50 min.
Jag har en liten påbörjad plan i mitt huvud om att baka bullar eler liknande ikväll. Något gott som sambon in kan njuta av när han kommer hem ikväll. Ska jag vara så snäll? Ja det ska jag nog. Jag vet hur mycket han älskar rykande färska bullar.
Hoppas Noah är lite halvslö när jag hämtar han idag, för som sagt, jag har ingen ork till en massa hysteri och leva loppan idag. Men om jag känner han rätt så börjar han köra sitt "race" redan i bilen.
Vi hörs lite senare!
Kram

Glittrande naglar

Ni har väl inte gömt bort att Oktober är den ROSA månaden? Jag hittade ett nagellack som jag blev galet förälskad i. Det reflektera mig tycker jag, rosa och glittrigt och kanske inte alltför vanligt.. heheh..
Jag kommer kanske inte att ha det till vardags utan mer till fest. Till något snyggt svart tänkte jag.
Lite dyrare än det vanliga Mavala lacket, men det är ju för en god sak så självklart.


Du kan köpa det på Lindex eller Kicks för 44.90:-

Ljus i höstmörkret

Jag älskar den här tiden på året. Jag får inga deprissioner som vissa kan få, utan jag kastar mig ut i alla frihetskänslor och underbara stunder. Mörkret som kryper på, värmande the, filtar, raggsockor, filmstunder, fikapauser och alla dessa underbara ljus som ger fantastiska siluhetter på väggar och tak. Man ska ha ljus inne och ljus ute. Vi bränner säkert ner 14 värmeljus per kväll nu på hösten, så det gäller att bunkra upp.


Alltid Anträffbar

Äntligen är jag fullt anträffbar igen. Sen jag "tappade" min telefon i somras har det varit på både gott och ont. Vissa gånger har jag blivit tokig utan telefonen som närmaste kompis. Men å andra sidan har det varit skönt att inte bli sur när jag glömt telefonen hemma, eftersom det inte funnits någon att glömma. Man blir inte lika stressad och det är skönt att inte vara anträffbar hela tiden.
Men.. så kom jag på andra tankar, och en telefon är ju alltid bra att ha. Jag måste ju kunna sticka hemifrån när Noah är på dagis och vara anträffbar om han blir sjuk eller om det händer något.
Så möt min nya kompis..med ett tillfälligt mobilnummer, om någon vecka kommer mitt gamla igång.


Tips från coachen

I´m back!! Jag kanske inte känner mig helt hundra, jag mår illa emellanåt så jag bara vill kräkas och magen gungar lite fortfarande, men jag e på banan i alla fall. Fin helg att börja jobba på. Jag jobbade inte alls. Jag gick knappt utanför dörren..eller...jag var inte utanför dörren på hela helgen.
Har tänkt jättemycket på döden i helgen. Jag blir tokig som inte blir av med känslorna och tankarna. Någon som vet hur jag ska göra. Jag tror minst två gånger om dagen att jag ska dö. Det är så jobbigt och börjara hindra mig från saker och ting. Jag har aldrig kännt såhär förut, men nu kan det inte gå en dag utan att jag tänker på det.
Tips ngn?

Sjuk

Jag har åkt på något liknande magsjuka/maginfluensa... Har legat sen igår fm. Så jag återkommer...

Ny stil

Tog en sväng förbi Pb Home idag efter skolan. (vi tog fram DNA trådar från banan och tittade på idag..)
Jag vill ha i princip ALLT i den butiken. Men jag fick bara med mig tå ljuslyktor hem i fattigmanssilver.
Funderar starkt på ett bord, men för en gångs skull blev det inget impulsköp, utan jag tänker tom ta med Joel dit för att titta. Förvånande va? Mmm min nya stil. =)


Myskänslor

Fick först numret på Drömhem och Trädgård idag, eller det första som premunant..säger man så? Jag älskar när man öppnar brevlådan och en tidning ligger där. Jag får underbara myskänslor med en gång. En tidning, en kopp varmt the, en filt och massa, massa sidor av inspiration. Det var ett flertal reportage om julen och julpyntningen i flera svenska hem. Ååå, jag längtar tills man får plocka fram julsakerna och att den där julkänslan infinner sig med lukten av tända ljus, barr och pepparkakor. 
Hur känner ni? Sugna på julen?
Nu ska jag snart njuta en stund, sedan är det plugg som gäller för hela pengen.


Avklarat

Oh my good...det tog typ en minut efter det att jag börjat jobba, så var allt som vanligt igen. Det kändes som jag inte gjort annat än jobbat hela tiden.. På ett sätt var det skönt att komma hemifrån stojet och skriket, men å andra sidan var det inte så roligt med griniga kunder heller.
Ja, ja första dagen aklarad, sen är det helgen också.
Idag ska jag och S från skolan åka på en liten shoppingtur. Man kan väl aldrig tro att jag kommer hem tomhänt?
Va ska ni göra idag? Jag menar... det är ju ändå torsdag, sådär dagen före helgen, den brukar ara bra tycker jag.

Vinterkänga

Ätligen nya boots till Noah. Nu slipper jag oroa mig för att han ska frysa.


Vinterkänga från Stadium såklart, Sorel 399:- (just nu 199:-)

Bara två timmar kvar

Jag fick för mig att spika upp hjärtan på en vanlig, slarvigt, vitmålad bräda. Ska spika upp en massa hjärtan och lyktor på den. Det kommer bli en myshörna full av kärlek *hihi*

Fatta att jag ska börja jobba om två timmar!! Så det är på med skjortan nu och känna känslan liksom. Det ska bli gött att komma hemifrån lite och komma hem när det är tyst i huset, men samtidigt så ska det bli så jäkla tråkigt, eftersom det är ett MÅSTE och inte för jag själv vill. Ja, ja..hoppas ni kan få en trevlig kväll utan mitt bloggand. *hehe*

Kram och trevlig kväll!


Sängtrubbel

Sovrummet. Vi har en ful tapet, (förlåt älskling men det är inte min smak), och jag vill ha det vitt..vitt vitt vitt...Sen en massa målade, tomma ramar, ljuslyktor, färska blommor och textiler och annat smått och gott som ger en feel good känsla. 
Har en standard sängram från IKEA, en riktig dammsamlare. Jag har en idé om att bygga en tjockare sänggavel av vanlig mdf, måla den vit, och ha förvaring på sidorna. Sen sätta gamla fönster ovanför och dölja en ljusslinga under. Låter knäppt, men jag kan tro det blir fint.

Eller ha en gammal dörr bakom sängen bara.

Eller... ja idéerna är många.. Har ni några tips? Kolla in schyssta sängar på http://mio.se


Bild lånad från http://mio.se

Nostalgi

När jag var och handlade förut var det en liten tjej som drog i sin mamma och sa att hon ville ha ett Polly pocket.
Ååå Polly pocket, vem kommer ihåg det? Jag hade precis ett sån´t här rosa hjärta, som jag älskade. Man gjorde ju inte så mycket med det, flyttade runt lite saker, men det var med bland mina bästa saker jag hade som barn.
Förutom Polly Pocket älskade jag barbie, såna där små troll som dom säljer på Åhléns och turtels. Jag var grymt kär i han med lila band runt ögonen...hahah..kär i en tecknad turtels, och som för övrigt såg precis likadan ut som de andra tre. Hahaha..
Vad hade ni för favoritsaker?


Bild lånad från http://http://cgi.ebay.com.my/Vintage-Polly-pocket-bluebird-1994-house-amusement-park_W0QQitemZ400064533116QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5d25b4527c&_trksid=p4634.c0.m14

Äntligen

Noah har nått en stor milstolpe i sitt liv idag. Han har äntligen bajsat på pottan!!! Jag vet, trist tycker ni, men hipp hipp hurra säger jag. Ett stort steg till ett liv utan blöja. Jag är så stolt över honom, min pottunge!!

Så är det

"Förutom våra egna tankar finns det inget som vi har full makt över."


Listigt

Måndagar.. Inte lika farligt jobbiga som förr tycker jag. Då var det ju gööör långt kvar till helgen och på nåt sätt världens segaste dag. Men nu tycker jag att de är helt okej. Typ en dag när man har mycket energi och fixar saker och ting. Kommer det med åldern, eller har jag bara gått och blivit så klok att jag äntligen inser att alladagar som man får vakna till är VÄRDEFULLA?
Jag hade tänkt att måndagskvällen inte skulle gå åt till så mycket bloggning, dels för att vi snart har prov igen och jag måste dyka ner med näsan i boken. Men också för att jag för en gångs skull ska dricka mitt the i lugn och ro och "lista" en massa saker.
Vad hade ni tänkt göra fram tills läggdax?
Kram

Party och vardagsfint

H&M säger jag bara.. http://hm.se Mina favoriter. Har dock inte råd att klicka hem allt.

Bolero 299:-
Topp 299:-
Partyjacka 1499:-

Topp 199:-
Halsband 99:-
Klänning 399:-
Skärp 79.50:-

Visst finns det änglar

Änglar..visst finns dom. Det är jag helt övertygad om. Min mormor och morfar är defenitivt änglar, som är med oss hela tiden.
Mamma är helt crazy i änglar och har dom som prydnadssaker, på tyger och kuddar och tavlor. Hon har en riktigt fin som hänger i fönstret. En stor, vit.. En sån hade passat perfekt i vårat vardagsrumsfönster. Tills jag hittar en liknande, får jag nöja mig med min allra första inköpta ängel som jag hittade på ICA igår för 19.90:-!!!




Igårkväll

Vi hade mycket trevligt sällskap här igårkväll. Synd att vi inte träffas så ofta. God mat, vin och trevligt sällskap, kunde det bli bättre? Ååå vad vi tycker om er familjen A/A.
Dom hade med sig var sin present till barnen. Noah fick en jätterolig bok som handlar om bajs, och Eddie fick en vintermössa, jättebra med tanke på att han inte har någon. Tack!!


Skelputte!

Lev livet

Söndagen är halvvägs förbi. Vad dagarana rinner ifrån en..
Man måste ta till vara på alla dagar som man får, man kan inte söla bort en massa dagar, som lätt blir till veckor och sen till år. Man vet aldrig vad som händer, vad som väntar. Man kan inte tro att man kan skjuta på saker och att man har all tid i världen, för man kanske inte har det.
Man ska inte tänka för mycket, inte oroa sig, man ska bara gå på magkänslan. Jag tycker man har rätt till att vara egoist, det är MITT liv..jag gör vad jag vill, vad jag tycker om, vad som gör mig glad..Man kan inte haka upp sig på andra.
Man ska vara med människor man älskar och bryr sig om, människor som gör en glada.
Jag vet inte varför jag skriver allt det här, men det stämmer ju, det är sant. Jag fick en känsla här i helgen, att man vet aldrig vart livet för en, så gör det bästa av det NU.

Ja, se till att göra det nu allihopa. Gör sån´t som ni annars inte vågar..Gör sån´t som ni verkligen vill.
Söndagskram på er

Lördagsbestyr

Nä, det blir ju till att rycka och nyktra till sig. Om 5 timmar får VI middagsgäster, herrejisses! Innan dess ska jag ta ett varv med dammsugaren, bädda sängen, få liv i mig själv och handla, annars blir det ingen mat. Men vem fasiken vågar köra bil nu? Kanske får ta cykeln? Ner är ju ingen fara, men hem och upp?! Joel jobbar och kidsen är hos farmor och farfar en stund så jag skulle hinna grejja. Då kan jag ju inte sitta här...
Vad gör ni en lördag som den här?
Kram

jojo..

Jojo det reder upp sig imorgon..jojo..(precis så tänkte jag heeeela kvällen igår, speciellt när S frågade om jag ville ha en drink till när klockan var 00.15.)

Visst..de reder upp sig, vilket år då?


Tack S och F för den goda maten, efterätten, sällskapet, drinkarna..Ni är då ena juveler!
Å du F..jag e ledsen, men pilen stod faktiskt på -1 igår..

minikök

DUKTIG MinikökAlltså den här köksbänken är ju bara ett måste till Noah i julklapp. Han skulle gå crazy och vi skulle städa och leka fik vareviga dag.
Du hittar den på http://ikea.se 


Igen?

När Noah sprang emot mig när jag hämtade på dagis var det enda jag såg en stoor röd kind. Fan också, tänkte jag-inte nu igen. Har en annan unge vart där och bitit?
Jag tog upp Noah och gick bort till fröken och frågade vad som hänt. Hon sa att ingen hade sett något, men att han förmodligen repat kinden mot några buskar, eftersom hans kind blivit röd när han vart ute.
Uhmm..jag litar på fröken såklart, men trots det tycker jag att det mer såg ut som något annat. Han är liksom inte "rispad" på kinden, utan röd överallt och med några konstiga märken...


Något på gång

Jag blev rastlös, trots jag bestämt att jag bara skulle slappa idag. Så jag tog tag i något som jag velat göra länge. När vi flyttade in för 7 mån. sen, kastade jag in våra kläder i garderoberna, och där har de legat ihopskrynklade sen dess. Man har bara använt de plagg som legat ytterst på hyllorna.
Förut rev jag ut allt och gjorde rent på hyllor och hängare, för att sen rensa, sortera om och vika/hänga rätt. Jag insåg nog inte vilket dunderprojekt jag satte igång. Men nu är jag mer än halvvägs...

Dessa högar tänkte jag först slänga, men sen fick jag en idé. Vad kan det vara tror ni? (nä inte sälja på loppis)


By the way..jag äger verkligen INGENTING. Och jag säger inte bara så. Jag har två par jeans, men jag får inte på mig något utav dem. Inga andra byxor.. Och en kjol. Jag måste bara uppdatera..

927439

Denna månaden som kommer ska jag till Gbg, vi ska till Stockholm, jag ska till Ullared, Joel och jag ska ha vinterjackor, Noah vinterkängor och termobyxor och jag måste ha nya skor och ett par byxor så jag inte fryser röven av mig. Hur i herrans namn ska detta kunna finansieras?
Siffror som inte går ihop, veckor som blir för långa och planer som inte kan, eller vill avbokas. Ibland är det inte roligt. Men det blir bara bättre...eller?


Jag har bestämt mig

Noah fick ett brev idag om att han är kallad för att ta vaccinet mot svininfluensan. Han tillhör ju en riskgrupp. Åå jag blev tveksam först, han är ju under 3, och sen för vaccinet i sig. Men va fan...man måste väl lita på läkaren som ordinerat vaccineringen.
Och om Noah ska ta det, då gör jag det med.

Från stockholm

Jag blev så glad förut. Jag fick ett efterlängtat brev, och som om inte det räckte hade vännen min i fråga skickat med några smycken, som är så typiskt jag. Trots att vi ses ungefär en eller två ggr om året, känner hon mig så väl.
Tack S, jag ser fram emot att vi ses snart.




Frostigt

Imorse var det frost och iskallt. Jag och Sofia tog en långpromenad med våra små gryn, medans Joel och Noah var på vattenpalatset.
Det var härligt uppfriskande ute, men jisses va kallt. Seriöst, är det vintern som är i antågande?
Efter promenaden tog vi oss en låång stund med kaffe och smörgås. *härligt*
Så kom min illbatting till stora son hem. Och som han har härjat och kört järnet med oss idag. Jag kan nog inte riktigt förklara. Men förut, strax innan kvällsmaten brast det för mig, jag bar upp han på sitt rum och skulle precis börja skälla, men bryter istället ihop totalt och bara gråter och gråter och gråter. Jag trodde hela själen skulle rinna ut i mina tårar.
Jag orkar inte. Jag är helt slut. Noah tar all min energi, det finns inget över till någon eller någonting annat.


Är det verkligen samma dag? Bar med 30 min skillnad.

Kuddkrig

Jag vill ha MASSA gosiga, men fina kuddar att ha på golvet, i soffan, fotöljerna.. som bara ligger och dröser överallt. Så jag ska köpa vitt och beiget tyg och sedan stryka på några motiv jag hittat. Och så kan man bara klippa ut siffror och bokstäver på tex ett svart tyg och sen sy på med lite slarviga, stora stygn. Sen vill jag ha några enfärgade kuddar också som man kan byta ut efter årstid. Röda till jul, rosa till sommaren..ni vet.


Stryka-på-bild, franskt kuvert från 1891Stryka-på-bild med franskt kuvert
Stryka-på-bild, franskt dokument från 1861
Stryka-på-bild med franskt dokument
 
http://countrybymail.se


Gummi på

Jag vill ha ett par stövlar. Eller egentligen två par. Ett par mer fina, som man kan se fin ut i, när det regnar. Och ett par som man kan ha om man någongång mot all förmodan skulle traska omkring i skogen.
Ett par randiga, prickiga eller ett par i rosa? Här finns några favoriter;

Gummistövlar, Retro från Viking - röd      Retro gummistövlar från Viking 498:-
Rosa gummistövlar, TretornRosa stövlar från Tretorn 598:-


Viking 499:-

uhuuu

Jag är så jävla trött på att saker och ting, den senaste tiden inte gått som jag trott. Det spelar ingen roll vad det är jag menar, jag är bara så trött på allt just nu. ALLT!!! Förlåt att jag är en sån jävla tråkig bloggare just nu, men när man känner som att hela världen går emot en, så kan man knappt skriva något kul.

Jag vill bara sova i två veckor. Tänk om man kunde göra det. Skaffa sig energi. Eller så hade man bara blivit ännu tröttare?

Influensavaccin

Vaccineringen av svininfluensan påbörjades i veckan, för den som är särskilt utsatt. Om någon vecka är det "vanliga" folks tur. Jag är tveksam om jag vill ta det, vet inte varför men... Vad säger ni, kommer ni att vaccineras?


Bild lånad från http://mynewsdesk.com

Puh

Jag är ensam sedan 06.00 i morses, och Noah ska iväg till dagis om en stund. Jäklar vilket röj och vad annorlunda att vara ensam med två kids en hel morgon. En eloge till alla ensamstående mammor, keep on going!!!

Hörs sen, kram

Sweet Monday

Det har vart en riktig SKITDAG idag. Noah har lekt med två kompisar och betett sig..ja inte betett sig alls. Jag har skrikit och gormat, och sen bara struntat i han. Ungen totalvägrar att lyssna. Underbara, underbara ålder.
Sen drattade jag på arslet när vi var på lekplatsen. Jag skulle gå ner för en liten, liten bergig kulle. Och så halkade jag på mossfanskapet och slog i svanskotan och röven. Sen skrapade jag mina händer, gud så gött. Byxorna blev blöta, jag blev blöt ända in till röven och hade göront.

Eddie har vägrat att ha haklapp när han skulle äta vid två tillfällen, så det var mat på hela han och i hela köket. Samtidigt går Noah runt med sina ketchupfingrar mot min vita tapet.

Jag; "NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ"

Noah; *skratt*

Sen står han med fingrarna precis vid tapeten och verkligen jävlas med mig. Som tur är fick jag tag på han innan han gick loss med de såsiga fingrarna.

Bättre dag imorgon tro, man får hoppas det. Lite sömn på den här dagen, så blir det allt bättre.
God Natt på er,

Kram!

Rosa bandet

Oktober- den rosa månaden. Cancermånaden. Kvinnornas månad. Tycker att bröstcancern är väldigt i fokus, och visst ska den vara det. Men man får ju inte glömma andra sorters cancer och inte männens prostatacancer heller. De är ju minst lika viktigt och behöver uppmärksammas.

Jag tycker att det minsta man kan göra är att köpa sig ett rosa band som säljs, ja nästan överallt tror jag, i kampen mot, inte bara bröstcancer, utan ALL sorts cancer.
Dessutom tycker jag att man ska vara uppmärksammad på födelsemärken och knölar på/i kroppen. Man ska inte bara ignorera om man blir rädd om man hittat något. Ju fortare man kan undrsöka sig hos en läkare, desto bättre.

Glöm inte bort Rosa bandet galan på tv3 29/10 kl: 20.00. Du kan också sms:a ROSA till 72988 och skänka 50:-. 

Heja heja för en värld utan cancer!!



Krimskrans

Hösten står för dörren. Jag band en krans av rönnbär, lite vitmossa och några lönnblad. Sen virade jag ett gammalt snöre runt. Blev rätt nöjd för att vara första gången. Julkransen kommer ju vara i tipptopp med tanke på alla kärlek jag la ner till den här kransen.


Kånk vs Peak

Vi sitter och funderar över vinterjackor. Både jag och Joel ska köpa nya i år. Jag hittar en jacka när jag väl "springer" på en. Det kan vara vart som helst, bara man får känslan av att det är DEN jackan. Ska kolla lite nu när jag ska hälsa på M i Gbg, och sen när vi är i Sthlm. Men min kära sambo har två val på tapeten. Och måste jag säga vilken jag tycker han ska ta? Vilken tycker ni?


En kånkelikånk jacka från Fjällräven, 2999:-. http://skovdenatur.nu

PEAK PERFORMANCE S URBAN JACKET PEWTER
Eller en Peak Performance 2799:-. http://stadium.se

Uppåt väggarna

Fick oss en trevlig överraskning idag. Pappa och hans tjej sa att dom tänkte sponsra oss med tapeter till vardagsrummet. *jippie* Nu är ju frågan bara om när man ska få arslet ur vagnen. Innan jul hade ju vart toppen. Någon frivillig?
Jag vet precis vilken tapet som ska upp, den är bestämd sen länge. Men jag måste bara kika efter andra, så inget går mig miste liksom.
Den som är på tapeten så att säga, haha, är en brunt/vit blommig med gammaldags känsla, tapet från InTrade. Lovely!! Men jag kan inte hitta den på nätet, så jag kan tyvärr inte visa er.
Men jag har valt ut lite andra underbara tapeter som den slogs med..

Röd tapet
Gullig tapet från Sandberg

Bilder lånade från http://homepoint.se

Loppis är poppis

När vi nästan var framme på loppisen säger min kära sambo att han glömt plånboken hemma. WHAT? (ok, jag har en egen plånbok, men den är just nu helt sopren på pengar-ingen skräll va?)
Så det var ju med tunga steg man gick mot loppisen och hoppades nästan att man inte skulle hitta något.
Och för en gångs skull, så gjorde jag inte det. För det var nog den sämsta loppis jag varit på i hela mitt liv. Dock var det/kom det väldigt mycket folk. Man märker bara hur poppis det blivit med loppis, bara det senaste året när shabby chic blivit så populärt.
Visst, jag var ju lite besviken eftersom jag inte fick komma hem med något nytt projekt, men nästa gång kanske?!

Istället så tog vi oss en fika och gick sedan ut med kidsen i det höstruskiga vädret. Jag plockade rönnbär och vitmossa till den kommande dörrkransen. Måste plocka på mig mera mossa innan den binds ihop, och det är inget jag tänker gå ut och göra nu, mitt i svarta natten. Men imorgon..


Äntligen loppis

Vilket shabbigt spel av Sverige igår. Jag är inte alls intresserad av fotboll, inte ens när Sverige spelar, men vi hade på tv:n igår och jag säger bara; KATASTROF! Vi har inte varit bra på fotboll sedan 1994, är det inte dax att börja erkänna det för oss själva? Sverige suger på att spela fotboll.

Nog om fotbollsfiasko, vi hade jättetrevligt igår. Gjorde varma ciabattas med smält brieost och tomat, och sen en massa annat gott när det smält till sig lite. Jag blev lite besviken på dig bara Henrik som inte drev...Tänk...det kanske går jättelänge tills nästa gång du kan driva. =)

Nu ska vi göra oss i ordning och åka och hälsa på Å och ennes fina familj. Och så ska jag faktiskt gå på en loppis idag. Första gången på länge. Sen blir det middag hos min far och sambo, så det e fullt upp. Vi hörs ikväll.
Trevlig Söndag!

1 000 000

Igår när jag var inne och handlade på Coop och stod och räknade på om jag hade med mig pengar till det som jag handlat, ropade en lagom käck dam ut i högtalarna; "Och vi väl ännu en gång bara passa på att säga grattis till den kund som tidigare idag skrapade fram en miljon kronor på en trisslott!".

En mille! En satans jävla miljon som hade suttit ypperligt på mitt konto just nu. Kul...kuuuul för den som vann. Det var säkert som det brukar, en gammal tanta eller gubbe som rullar runt på rullator och fick höja hörapparaten, när den personliga assistenten som var med när trisslotten skrapades, skrek och hoppade av jubel (självklart med baktanke om att få några tusen), om att tant eller farbror vunnit en hel miljon!!!
Alltså förlåt, men det brukar vara så. Titta bara på de som kommer och får skrapa triss i tv, eller vänta nu, dom är ju inte ens där, utan det är en son eller brorsdotter som skrapar, eftersom personen som vunnit i fråga är för gammal och orkar inte komma dit.
När kan en vanlig mamma i sina bästa år, typ jag, stå där och slänga med håret och bara vänta på att få skrapa fram några tusenlappar extra. När?
Har Svenska spel satt i system att bara låta pensionärer vinna???

En miljon, vad hade jag gjort om jag vunnit då? Hmmm..
Vadå hmm Johanna, du vet precis.
Betalatavlån,renoverathelahuset,gettminmammapengaratthandlaför,köptentillbil,åkttillNewYork,hälsatpåAndreaiFrankrike,
köptpresentertillminaälsklingstjejer,köptJoelenmotorcykelochtokshoppatsåjagmåddealldelesillaochintehadeenendakronakvar.
Eller kanske tio,tjugo tusen, som en buffert om något gick sönder.
Vad hade ni gjort?

Äpplekaka med citron och kardemumma

125 gr smör
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron-rivet skal
2 ägg
2 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Fyllning

2 äpplen i skivor
1 msk socker
1 tsk kardemummakärnor eller 2 msk stött kardemumma

1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda sedan med sockret. Häll i vaniljsockret.

2. Riv citronskalet och blanda i smeten. Vispa ner äggen och häll sedan ner en blandning av mjöl och bakpulver.
Häll sist i mjölken.

3. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten.

4. Skiva äpplena rätt tunna. Tryck ner i smeten. Strö över sockret och kardemumman. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. (alltid beroende ugn)

Servera med vaniljglass eller riktigt kall vaniljsås.



Oink oink

Den här fina grisen fick Eddie av sin moster när han döpte sig. Jag har inte vågat ha framme den, eftersom min tornado till stora pojk, med all säkerhet hade slått den i backen. Men så var det ju någon som för många år sen uppfann häftmassan. Vilket geni! Så med lite "kludd" under var sina ben, ska nu grisen hitta sin plats på rummet.
(trots kludd under, passar hög höjd nog bäst)


Lördagsmorgon

Höstmarknad idag, man kanske ska gå en liten sväng? Sambon och jag har dålig stämning, så egentligen vill jag baa skrika och gå hemifrån några timmar. Men man får väl passa på att umgås, eftersom detta är den sista helgen vi är lediga ihop på sisådär ett halvår.

God Morgon på er förresten. Jag lovar att återkomma senare med posetivitet och bilder.
Puss

idoldax

Jag säger bara; HEJA MARIETTE!!!


Höstdepp

Jag känner mig deppig. Tänker inte klaga på att det är mörkare och höst, att det är det som får mig deppig, för det är det inte. Jag älskar mörkret och hösten.
Försökte möblera om/flytta runt saker/riva en tapet förut. Men så stod jag bara helt paralyserad och tittade runt. Hur ska jag möblera när jag knappt har möbler att flytta runt? Varför ska jag flytta runt saker, när sakerna jag flyttar runt egentligen ska upp på väggen, men den är inte färdigtapetserad/panelklädd. Varför ska jag riva tapeten i hallen när en sitter så bra att vi ändå kan klä över den?
Jag vill UT med min kreativitet, jag vill grejja om, det får mig i extas!

Men det är tid och framför allt pengar som sätter käppar i hjulet för mig. När i livet har man det?

Småbarnsföräldrafällan

Har precis kommit hem från en mysig tjejstund med så god citron/lime paj. Bra kvällsmat Johanna!! *hihi*
Nu ska jag slappna av bredvid min älskling, som jag helt glömt bort den senaste tiden, senaste  2½ året känns det som, sen Noah föddes. Det är så typiskt småbarnsföräldrafällan. Man sätter barnen och allt annat först, och så är sambon så långt borta att man kommunicerar nästan via barnen. Klart att jag vill ha skratt, mys och ett sätt att leva vardagen på utan att man hugger på varandra och blir sur över småsaker.

MEN det är så att mina känslor styr ju över mig, inte jag över dom. Och jag tror att det är tröttheten, brist på den egna tiden och tärandet på psyket med uppfostringen av barnen som gör att man blir irriterad på varandra och glömmer bort hur viktigt det är att man har det bra i sin relation. Så mitt nya motto är att satsa mer på förhållandet. Hur det ska gå ihop med jobb som snart börjar och pluggande, vet jag inte, men jag bara måste.
Det kanske ni också måste?

Kram på er!

MagnusViktorGustav

Ja vad ska jag säga... det blir ju inget MagnusViktorGustav direkt. Shit, varför är det alltid så att man pluggar så man blir gråhårig, och sen när man sitter där och skriver ingår nästan ingenting av det man lärt sig på provet! Alla dessa (60) sidor man trugat igenom och så har han med typ 4,5 sidor och bara två VG/MVG frågor. WHAT?

Ja, jag går ju egentligen inte kursen för ett MagnusViktorGustav betyg, utan för att få behörighet, så jag borde vara nöjd med ett G, om jag ens får det. Ni skulle sett vilka pinsamma svar jag gav. =)
Nä, nu är det dax att lägga det bakom sig och fokusera på nåt annat. Som att jag ska träffa goda vänner om en timma, eller att vi är lediga hela familjen till helgen. (den sista, innan jag börjar jobba)
Vad ska ni fokusera på?

Tornado

Jag var tvungen att gå ut och lufta mig förut, med en suris till unge. Hans humör är verkligen som en tornado, kommer när man minst anar det och går lika fort över. (väldigt likt mitt..hmmf..)

 


This week

"Kommer du att se tillbaka på ditt liv och säga; "Jag önskar att jag hade" eller "Jag är glad att jag gjorde"?

Crazy

Jag blir tokig!!! Ska jag acceptera att jag inte kan lära mig mer, eller ska jag fortsätta hela natten tills jag somnar ut mattad av mina tårar? När är det; thats it liksom?
Imorgon 12.30 måste jag hur som helst lägga från mig boken och skriva mitt prov.
*nervös*

Vilse i skogen

Jag vart irriterad idag, på dagis. Eller rättar sagt personalen på dagis som var där i morse. När jag kom, stressad som vanligt och med Eddie i bilen, för att lämna Noah var det inte en jävel på hela dagis.  Det fanns ingen lapp som de brukar hänga på dörren; typ "Vi är på gården". Jag kommer alltid lite tidigare än vad som är sagt eftersom JAG VET att dom går ut tidigare än det att vi kommer.
Sen såg jag en fröken som skymtade i skogen som ligger bredvid dagis. Jag springer dit med Noah under armen. Där sitter dom och är ute på Skog&Bulle och har sångsamling. Jag står där som ett fån, för ingen av de två fröknarna tar sig an Noah som gråter och vägrar släppa mig, utan sitter kvar och sjunger!!
Jag drar loss honom och småspringer därifrån till Eddie i bilen.

WHAT the fuck???

Jag var klart upprörd över att ingen tog Noah och sen såklart att hela avdelningen gått iväg utan att sagt nå´t. Noah blev nog inte mindre ledsen över att ingen tog han och satte han i knät.
Tog upp detta med en av fröknarna när jag hämtade och nu på tisdagar kommer barnen vara i skogen, och dom kommer gå dit en halvtimma innan jag ska lämna. Jag kan inte lämna tidigare eftersom jag i så fall måste hämta tidigare (15 tim/vecka) och det är omöjligt eftersom jag måste vara i skolan. Jag kan ju omöjligen jaga ut i skogen när jag ska lämna, med Eddie i bilen och..nä ni fattar själva va?
Ibland blir jag bara så trött. Varför ska allt bli så omständigt?

Något för alla

Hämtade ut mitt paket från H&M idag. Allt passade inte, så det blir ju till att skicka tillbaka. Men tro inte att det blir billigare för det, nejdå..vi byter bara till någonting annat. =)
Jisses vad jag ÄLSKAR att handla. Lyckorus!


Två pyjamaser till lillprutten. Tycker det är seckel och mat på alla!

Grå långärmad tröja till sambon.

Rosa härlig kofta. Det var jättesvårt  att fota, så ni ska få se den på någon dag istället.

T-shirt till Noah.

En paus

Gosh vilken dag! Jag tror jag aldrig matat in så mycket information som idag. Men jag har massor kvar så imorgon är det speedinlärning på högsta nivå. Heja, heja!
Nu ska jag försöka ta en avslappnade paus framför datorn och tvn samtidigt. Sen får jag väl fortsätta uppe med boken i högsta hugg. Igårkväll när jag skulle vara så duktig, somnade jag på två röda med näsan i boken. =)

Någon som missat att Desperate Housewifes börjar idag? Ja, jag tittar faktiskt på det, men jag kan inte låta bli att känna igen mig genom vissa drag som karaktärerna har, just därför är det så roligt.
Ser ni på´t?
Kram

Diskutera mera

Jag älskar min sambo in i döden.
Men vi diskuterar ibland, precis som alla andra par gör. Och det är inga allvarliga saker, utan mer om det praktiska och saker runt vår vardag. Jag tror att diskussioner är bra, att man tycker olika och får resonera sig fram till ett gemensamt beslut. Jag tror att diskussioner för varandra närmre och att man själv får ett nytt sätt att tänka på saker och ting.

Jag avskyr bråk! Man blir hetlevrad, tänker inte efter och kastar bara ur sig en masa gojja. Stämningen är dålig och man bli isande kall. Jag ska alltid känna att jag erövrar våra bråk. Jag ska ha sista ordet, och det är sällan jag använder mig av ordet förlåt.
Vi började en diskussion förut, som lätt hade kunnat övergå till ett bråk, men jag bara kände-jag orkar inte, jag orkar inte. Vi har så mycket annat runt omkring oss som vi tänker på och sätter i fokus, så bråk är det sista vi behöver just nu.

Men... så är det ju en sak som är ännu värre. Att hålla inne med saker man vill ta upp, att skjuta på bråk för att det inte riktigt är tillfälle. Det kan få en att tillslut bubbla över eller att tom, som jag har vart expert på, gå och grubbla på det läge och sen skjuta ifrån sin partner.
Så diskutera mera, men bråka för guds skull inte.
Kram på er!

Vart?Vad?

Mamma är för söt. Hon kan köpa små presenter då och då, vilket är jättegulligt. Den här fick jag idag från Miljögården. Men vart ska jag ställa den, och vad ska jag ha den till? Förslag?


Jag har gjort det igen

Ja jag vet!! Jaga skulle egentligen bara ha en mössa till Eddie, den stackarn har haft en för liten mössa i två veckor och frusit om öronen. Men så kunde jag inte låta bli det här. Noah kommer vara superfin i det här. Det stod visserligen på brallorna att man inte bör sitta i ljusa soffor, på tyger osv eftersom det färgar av sig. Ha, bra i vårt hem och till ungar överhuvudtaget- NOT. Men vad fan, det ordnar sig, han får väl inte sitta ner då.


Byxor 179:- (men nu 25% rabatt)
Tröja 149:-
Allt kommer ifrån KappAhl

skitunge

Idag har jag och Noah krig. Så jag återkommer ikväll om jag orkar.

Hänga om halsen

Jag älskar smycken av alla dess former; Örhängen, halsband, ringar.. Jag känner mig naken om jag inte har örhängen varje dag. Jag älskar http://kyssjohanna.se  och nu har jag inte varit inne där på länge. Gosh, vad mycket fint!!!! Jag blev totally förälskad i Björgs nya kollektion och vet inte vilket utav alla de fina hängena jag ska välja. Alla brickorna med budskapen stämmer ju in så bra.


Pink

Om ca fyra veckor ska jag och Joel åka till Stockholm för att se den här kvinnan, PINK, göra entré och sjunga in rakt i hjärtat på mig. Jag fullkomligt älskar hennes texter, sättet hon uppträder och hon som person. Sist hon var i Sverige kunde jag inte gå, eftersom jag precis fött Noah, så nu äntligen.

Det blir två nätter på hotel. Vilken lyx med stor hotellfrukost och sovmorgon! Ha, jag vet inte när jag sov längre än till 08.00. Vi ska träffa min goa tjejkompis och hennes sambo för en middagskväll/utekväll. Och så har vi ju möjlighet till SHOPPING!!! JAg blir varm i hela kroppen bara jag tänker på det. Jag känner till Stockholm väl, men har ju säkert missat en hel del gällande butiker. Nu vill jag ha er hjälp med tips på bra/roliga/fina butiker.



Bild lånad från http://beta.stockholmtown.com

Pluggpaus

Mitt huvud är fullt av proteiner, artärer, magsår, tumörer, vener, matens väg och gud vet allt som pågår inne i den där klumpen som vi alltid verkar onöjda med, kallad för kropp. Det är bara hälften av allt man ska lära sig som satt sig och jag börjar få lite småpanik. Fixar jag en uppsjö av sidor och fakta och sen en repetition på allt till torsdagmorgon?
Jag tar i alla fall e´tt break nu för att äta upp ostbågarna från igår och se på Ensam mamma söker. Sen MÅSTE jag gå ner mig i boken och alla de tusentals papperna.
Nä nu ska jag sluta var tråkig och kanske blogga om något lite roligare.

Kanelbullens dag

Jovisst. När det är kanelbullensdag är det jag som är i full gång med att baka. Ta upp bullar från frysen må funka vid en vanlig fika, men den här dagen ska det vara rykande FÄRSKA bullar. Joel vaknade ur sin fyllekoma med doften av nybakade bullar... Det kan ju vara himmelriket, men också en riktig måilla resa. Jag varken hörde eller såg något utav det. Han fick med sig en hel påse till arbetskamraterna på jobbet, kanske dom uppskattar det bättre? (samboskrälle)

Idag verkar det som att solen och regnet ska samsas om dagen, så det är bara hålla god min, ta på sig kläder och kånka ut. Så får man ju hoppas att man har turen med sig och är ute den stunden solen är framme. Hoppas min lilla snäcka följer med ut så jag har någon att luta mig mot när energin är slut. Fast.. den energin jag fick av tjejerna igår kanske räcker hela dagen. Det var så mysigt, måste planera in snart igen.
I eftermiddag/kväll är det hård pluggning som gäller. Nu är det bara 4 dagar kvar till provet. Hur ser eran söndag ut?
KanelbulleKram

Energipåtankning

Vad är det för en dag, vad är det för en dag? Nä det är ingen vanlig dag för det är två av mina bästa vänners födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!!!

Klockan 18.00 vankas det lite födelsedagsfirande för en utav dom här hemma. Vi blir fem tjejer, så vi kommer få en riktigt härlig tjejkväll. Precis vad jag behöver. Visst är det så att man känner sig så taggad, glad och att man knappt har några problem i hela världen efter en ordentlig tjejkväll. Varför är det så egentligen? För att de bästa av vänner säger till en att det ordnar sig medans man själv inte tror det? Eller att dom säger att dom står vid ens sida i vått och torrt?
Eller för att dom bara är så underbara och tar sig tid att LYSSNA på en och alla ens tokigheter. Och att det är just i det ögonblicket när alla är så fokuserade på mig och mitt problem, som problemet i sig blir tydligare och kanske inte alls så farligt när jag väl uttalat det? Därför blir jag glad och full av energi.

Goda vänner ger den bästa energin som finns. Därför tycker jag om det här ordspråket; "Gå ofta hem till din vän, för en oanvänd stig växer snabbt igen." Jag tycker om det här ordspråket eftersom med nära vänner stämmer det inte. De allra närmsta och bästa vänner finns alltid kvar oavsett hur lång tid det går mellan varven då man ses.

Nu ska jag börja steka biffar. Det blir hemmagjorda hamburgare ikväll. Ha en toppenlördag!
Kram


Rosa chokladmousse

ca 10 små koppar

4 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
4 äggulor
1-1½ krm röd karamellfärg
Strössel

1. Vispa grädden.

2. Bryt chokladen och värm den i mikron eller i vattenbad tills den precis blivit mjuk. Den får inte smältas helt! Rör sen med en sked så att den smälter.

3. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.

4. Blanda först i lite av grädden och sedan resten.

5. Rör i karamellfärgen och häll sedan upp i glas/koppar. Låt moussen stå i 2-3 timmar i kylen.
Garnera med strössel eller bitar av choklad.



Har man lovat så har man

Ja efter en jättetrevlig fredag kom en inte så trevlig lördagsmorgon. Vaknade med illamående och huvudvärk. Ja, jag kanske tog något rödvinsglas för mycket igår. =)
Det var bara att släpa sig upp, jag hade lovat Joel att skjutsa honom till jobbet. Kanske inte i toppform för det men..
Och så hade jag ju då lovat mitt kära barn att vi skulle gå ut och ha picknick. Men så tittade jag ut genom fönstret- regn och rusk.
Men har man lovat så har man! I illamående och regnrusk tog vi på oss och gick ut. Skam den som ger sig. Kan säga att vi var väldigt ensamna om att vara ute så tidigt (09.00). Men mission impossible är nu avklarat och jag är mycket nöjd över mig själv. Det var isande kall ute och det kändes som vintern är i antågande.

Nu väntar ju varm oboý, bullar och soffläge med barnen en stund. Vad gör ni i oktoberrusket?


Åååå vad jag är pigg och känner mig fräsch! =)

Ska vi lägga fikan på släpet mamma?

Tänk vad träden skiljer sig åt nu...endel helt avklädda, andra fortfarande gröna och sen mina favoriter- de i blandade färger.



Bra kombination

Idol, Sofia och Fredrik, rödvin och kladdkaka. Bästa fredagen!!


Sällskap efterlyses!

Underbara höstväder. Imorgon när Joel jobbar tänker jag packa picknickkorgen med kaffe, smörgåsar och kladdkaka. Sen tar jag med mig ungarna ut och andas in den friska luften hela förmiddagen. Någon som ska med?


Bronte har flyttat in

Tänkte köpa en i silver med...men blev tveksam. Vi får se, jag måste tänka på saken.


Vit porslinshäst från EM. 59:-

CELWMEO

Har införskaffat mig stora, grova vita bokstäver som bildar ordet WELCOME. Dessa ska upp i hallen, när den blir färdig. Eller ja...vi har inte ens börjat. =) Tror jag ska shabba till dom lite också.
Dessa ihop med ett litet vitt bord med ljusstakar, någon liten lampa, färska blommor med någon färg och uppsatta vita ramar med svart/vita kort i. Vad tror ni?


250:- från SG.

Hårfixad

Det blev lite tjat om hur jag ser ut i håret. Jag hade allt tänkt att visa, en dag när jag hade en perfekt hårdag. Men så slog det mig.. Va fan... Varför är det så viktigt? Allt om mig, på mig och omkring mig är ju endel utav mig. Varför ska jag bara visa mig  eller mitt hem när jag tycker allt är perfekt?
Vi får sluta upp med dom dumheterna.
Jag blev i alla fall jättenöjd och har gjort det hos min toppenfrisör, som dessutom nyligen öppnat egen salong.
Ni hittar honom på Citysalongen i Trollhättan.


Tajkon i mitt huvud

Vaknade med huvudvärk och kändes som om jag inte sovit alls. Jisses vad trött jag är! Fredagen är kommen, men jag har ingen fredagskänsla. Men det är bara för att Joel jobbar helg och sen ska han på personalfest på lördag. Hoppas helgen är över fort, och Joels lediga helg kommer så jag kan slappna av lite.
Nä, usch och fy på mig vad negativ jag är idag. Det ska nog ordna upp sig när jag druckit lite kaffe. Jag skulle ju dra ner på koffeinet och tro mig, i have. Men en kopp om dagen behövs allt, speciellt sådanahär dagar.

Mamma och syster yster kommer hit om en stund, då får jag lite andrum och möjligheten att handla lite mat. Jag ska ha lite födelsedagskalas för en kompis här hemma imorgon, vars sambo istället väljer att gå på personalfest. Usch på dig H! =)
Vad har ni för helgplaner? Ut i det härliga höstvädret... Mina höstfärger har äntligen kommit fram, så jag ska passa på att fota endel.
Kram

plugg

Jag pluggar ikväll, återkommer imorgon... kram

RSS 2.0