Jordgubb och Limecheesecake

Jag är helt inne på det där med cheesecakes, ååå de är bara så gott. Här kommer ytterligare en variant. Tycker dock det är godare med philadelphiaost i, men alla har ju olika smak. (Tur e väl det!)

Botten
100 g sält smör
225 gram Bragokex

Fyllning
3 ägg
1 dl socker
½ dl majsstärkelse
500 g jordgubb&lime kesella
3 dl creme fraiche
Rivet skal och saft från 1 lime

1. Blanda smör och krossade kex till en botten. Tryck ut i en form med löstagbar botten. Tryck upp så högt som möjligt på kanten.

2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och äll i botten. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader, ca 50 min.

3. Servera med skivade jordgubbar på.


Trädgårdsfix

Äntligen har jag fått tummen ur och vart iväg och köpt mig lite vackert till utomhus-inredningen. =)
Vita pelargoner, finns det något vackrare? Jo, rosor och pioner då kanske, men det är något jag inte har. Det blev ett antal pelargoner och några margurites till krukorna som hänger. Nu fattas det bara 95% av hela trädgården som man vill dona lte med. Men det är ett problem man skjuter framför sig ett tag till.


Greengate fusk

Jamen såklart att mina ögon föll pladask när jag såg den här kökshanduken med tillhörande..ja nu tappade jag fan ordet..grillvante? En klar kopia av ett av många favoritmärken, nämligen Greengate.
Detta hittar du till ett billigare alternativ hos Åhlen´s.


Frysen full

Dubbeldeg med monsterbullar. Frysen är räddad..kanske månaden ut om jag har tur.
Och för att klaga lite..Joel drog på någon skiva med Melissa Horn förut..seriöst, låter inte hon som en fruktansvärd kopia av Lisa Ekdahl?
Eller är det bara surmusen som talar tro?


A.S

Vad säger ni om resans bästa kap ändå. 104 år gamla August Strindberg böcker. Jorå, helt underbara.
Jag går igång på sån´t här gammalt. Nu gäller det bara att hitta den ultimata platsen där inte småtomtarna kan komma med sina kladdiga fingrar.


Stockholm i mitt hjärta

Jag är fortfarande inne i min bloggkoma och har svårt att ta mig ur. MEN en viss Brottare trakasserar mig, så för hennes skull ska jag berätta om min helg.
STOCKHOLM I MITT HJÄRTA..
Dagen innan vi skulle åka hade vi alla jävla odds emot oss, men efter många om och men kom vi ändå iväg 07.00 i fredags. En liten clio, fullpackad med 5 tjejer och väskor. Tillägg lånad clio som vi skulle vara jätterädda om. Hmm..fröken Björkman...
Hur som helst möttes vi av ett fantastiskt vårväder i Stockholm och alla gick åt sina håll.
Jag och Björkman tog en svängom i innerstaden innan vi skulle möta upp respektive sällskap. Vi sökte efter ett fik. Jag tänkte typ flottig bulle och fetaste kaffemuggen eller någon stor hästemacka med brie och ett glas rött. Kan tillägga att fröken Björkamn valde vårat fik efter en rundtur på Stureplan, och vi hamnade på trendigaste och nyttigaste stället Blueberry, som serverar 90% nyttig mat. Kan tillägga igen att de återstående 10% bestod av drycker. Allt innehöll nötter, så jag kunde bara ta en smoothie för närmare 70 pix!!

Sen rullade helgen på med god mat, några glas rött, onda fötter av nya dojjer, lååååångpromenad genom stan, uteservering där vi öll på att frysa ihjäl, återigen god mat, superb sällskap och en del shopping.
Det var skitkul att gå på nyöppningen av Beyond Retros nya affär på söder. Hittade sommarens bästa klänning där. Ahhh love at first sight!



Kommer hem med en ännu mera fullpackad bil, någolunda utvilad och med en massa skratt i bagaget. Det ska snart få bli en sväng dit igen. Tack Stina för en mysig och rolig helg och tack till resten av gänget för en massa härliga skratt och råd. Puss



Jag hade med den sämsta kameran vi har, så de blev inte många knäppta bilder och kvaliten..ja jag kommenterar inte ens.
Ja och har ni inget för er tycker jag ni ska lyssna på resans temalåt; Stina, kom till mitt party med Sven Ingvars. Björkman för fan.
Brottare, nöjd? =)


torrt

Bloggtorkan är total! Ingen lust, ingen ork, ingen motivation, inga kommentarer...nä jag är inte sugen alls just nu.
Puss å hej


Perran

Jättenvänner..this is for you! Jag säger bara; fasiken vilken fest, tidernas bästa! Och sen säger jag också... Wiii ålll live ina jällosubbmarine...Julia har du bäckstagepass eller??
Jag har massa bilder, men detta e bara ett urval.


Perran del 2


Roligt roligt

Kommande händelser att se fram emot;

-Personalfest på lördag!
-Stockholmsresa fre-sön nästa helg. (Jag själv, utan man och utan barn)
-Dop för lilla söta Elin.
-Kalas, Ella 2 år.
-En helg i Sofias föräldrars stuga, bara vi fyra utan barn.
-Midsommar hos Henrik och Helena.
-Kalas, Harry 2 år.
-PINK i Göteborg.

Och självklart en massa annat som kommer till under tiden. Någon som vill lägga till något så vi kan boka in det och ha ännu mera att se fram emot?


Bah

Ååå men oh majj goooood!! Jag har precis hittat världens (enligt mig) fynd för ett kalasbra pris. SNälla gud, säg mig att de ser lika bra ut i verkligheten.
Ni får se senare, eller kanske imorgon om det blir något köp.
Håll tummarna.


Hans och hennes

Sprillans färska för i år. Rosa for me, svarta till sambon.
Köpte även ett par jättesöta vit/blåa adidasskor till Eddie och ett par joggingdojjer till sambon som han ska ha på jobbet. Jag förälskade mig i ett par röda Lacoste skor, som var hälften helfärgade och sen hälften vit/röd randiga. Låter kanske inte så fint, men de va det. Skulle passa bra både till jeans, kjol och klänningar.
Herregud...nu när jag ser vad jag skrivit, varför köpte jag dom inte?
Får be sambon köpa imorgon på jobbet.
Alla skor kommer från http://stadium.se


Matta eller plank

Men vad ä dä med Äntligen Hemma? Varför ska di alltid lägga heltäckningsmatta i vartenda rum, varenda jävla gång? Hipp hurra för vanliga golv. Eller?

Kolla in de finaste trägolen på http://baseco.se


Ett steg mot sommaren

Idag har varit en såndär helt lovely dag tillsammans med Sofylajnen. Vi tog en sväng till stan och har äntligen anmält oss till ett program på högskolan. Ihhhh..lite pirrigt, hoppas man kommer in!
Spanade in Vintage kollektionen hos KappAhl, åååå så mycket fint. Om jag hade haft en liten dotter hade jag roffat åt mig vartenda litet plagg! Tycker det är så dåligt att det inte fanns ett enda plagg för pojkar. Vadå, det finns väl massa fina skjortor, linnen och byxor i Vintage-stil till pojkar? Usch va dåligt!

Jag köpte på mig massa bestick i färgglada färger för vårens oc sommarens uteaktiviteter. Sen ittade jag ett par fina trädgårdshandskar, har man inte gröna fingrar får man väl ha fina fingrar!
Sen blev det lite somriga servetter och så en somrig kylbag. Sån´t jag säger vartenda år att jag ska köpa mig, då vi jämt lånat en kylväska när man ska dra iväg i panik. Men va fan, varför har jag inte bara orkat köpa en själv?


Ja, ja taskig bild..sluta klaga. =)


Gangsterunge

Jag har väl berättat att Noah målat ner heeeeeela sitt rum med en blyertspenna? Kan då meddela att blyerts sitter som bara fan, det är liksom inte bara att sudda bort. Sudda bör man inte heller, i alla fall inte på tapeter, för det blir fula fläckar.
Ungara alltså, dom är väl ändå för härliga? (ghhhhhhaaa)


Barnkalas

Storprutteluttens första barnkalas gick som en dans. Underbart väder, fantastiska vänner, grilla korv, glass och godispåse. För att inte nämna alla fina presenter han fick, ni skämmer då bort honom. Tack alla för igår.


Ska alltid göra som pappsen.

Härlig solig dag, med lite vindar. Ballonger och vimplar i trädgården.

En helikopter...WOW

Även de minsta var med på kalaset. Elsa♥

Prutten med sin fadder.

9 stora barn och 4 små.

Piggelin. Är den inte genom tiderna ändå den godaste glassen?

Collisch familia!

Pappa var här och aggerade grillmästare. Går bra att hyra till barnkalasen, jorå!

Golfarn´s pöjk. Se upp för Felipe.

Ella fick smaka på godis fr första gången, och kan jag säga annat än att hon blev en fantast av bilar.
Noah och hon smög undan efter kalset för att smaska upp de sista.


illa

Helgen är förbi, måndagkvällen smyger sig på. Jag har mått SKIT hela helgen. Natten till lördag vaknade jag och mådde apa. Illamåendet bara åkte berochdalbana i halsen på mig och ryggen värkte som fan. Segade igenom jobbtimmarna med att försöka gå runt och inte göra någonting. Sen var det direkt ner i sängen och kämpa mot illamåendet igen.
Söndagsmorgon bara låg jag och mådde skit, men tvingade upp mig själv eftersom det vakades barnkalas. Till detta gick all min energi. Åkte ändå iväg till jobbet, men i stort sett vända och åkte hem. Jag frossade och hade feber och illamåendet var det värsta jag vart med om.
Idag har det vart liiite bättre, men nu sitter jag här igen och mår röven! Vad e det med mig? Illamående, feber och ryggont. Någon som kan leka lite läkare här?


uppochner

Vilken dag.
 Den började med en astrött Johanna som ändå gjorde Sofia sällskap till Överby med vagn och barn. Sen upp för den lååånga backen igen. Hem och drack en köpp och skrattade med Sofia så jag fick ont i magen.
Ut i det härliga vädret och hämtade på dagis.
Noah är totalsur och grinar hela vägen hem. Sen har jag och han lekt katt och råtta hela dagen och jag har knappt känt igen han. Herregud, jag skulle kunnat sålt han på loppis. Mitt uppi allt försökte jag städa och ta hand om Eddie som vart grinig hela dagen och förmodligen har feber.

Nu äntligen..barnen sover, det är städat överallt och jag sitter här med jordens huvudvärk.
Ska bli gott med mat och ett glas rött nu, jojo...

Önskar er alla en trevlig helg, ta hand om varandra, man vet aldrig vad som händer.


i wanna lay you down in a bed of roses

Här kommer en liten sneak-a-peak på våra nya sovrumstapeter. Jorå, ärom inte lovely så säg!


Från InTrade


suck

Vet ni hur jävla svårt det är att planera sitt eget bröllop?
Att man inte kunde skita pengar alltså.


Trampa Noah, trampa!

Allt börjar ordna upp sig. Tvättmaskinen snurrar, disken är diskad, barnen är i säng och jag har slått mig ner i soffläge med ett glas rödvin. Ja ja, döm mig bara, men jag behöver fan det efter den är dagen.

Noah fick en cykel på sin födelsedag och här skulle ut och provas ögona böj. Me det kommer behövas endel gnatande från vår sida att man måste använda tramporna så cykeln kommer framåt. Hmm..


Ghhhaaaaaa

Ibland går jag helt totally bananas på mina kidz, speciellt den stora. Idag är tyvärr en sån dag. Noah har helt slått av öronen och lyssnar fan sämre än en hörselskadad person. Allt blir fel både för mig och han. Om den här perioden ändå kunde gå över, ghhhhhhhhaaaa!!!! Han är som en trotsig tonåring och jag vet inte vad jag ska göra. Det hjälper inte med någonting. Jag tvivlar inte på att jag inte är en bra mamma, för det vet jag, det är jag.
Men jag kanske inte är världens bästa, så den dagen mina barn kommer säga att jag är det, kommer jag verkligen ta det till mig och känna mig som världens bästa just då.

Jag gormar, skriker, trotsar och har väldigt bestämda regler. Jag väljer ju att sätta bestämda regler för att det ska bli så lätt som möjligt både för mig och mina barn. Vad andra tycker struntar jag fullkomligt fan i. Jag uppfostrar mina barn och inga andras. Fine, jag kan vara hård. Men jag tror att så småningom om man visar sig bestämd med en gång, får barnen respekt för en och kanske inte blir så pjåkiga ändå. Jag vet att min pappa alltid satte hårt mot hårt och han fick jag en enorm respekt för. Mamma däremot var mjäkig, tröstade alltid och var inte direkt bestämd, och vad hände när jag blev stor tor ni..Jag hade INGEN som helst respekt för henne och vilka regler hon gav mig då.
Regler finns av en anledning.

Och fan va bra vi föräldrar är som är hemma med barnen hela tiden. (jo älskling du e också bra) Tänkte på det förut. Hade två barn som skrek och gormade och skulle slåss för dom inte fick som dom ville. Och mitt i allt stod jag och försökte ha världens tålamod, dammsög för det skulle va fint här hemma eftersom det låg smulor över hela jävla köket, donade med tårta för kalaset, plockade upp leksaker för femtioelfte gången idag, ordnade med mat och tvätt och samtidigt försökte hålla på "mina regler." Hur fan orkar man? Stor eloge till mig sjäv för att jag inte gått in i väggen alltså, för en trotsig 3 åring, en grinig 1-åring och ett helt jävla hus som behöver ses om hand om varenda dag är fan inte att leka med.

Puh..det där var skönt. Egentligen skulle det vart skrivit i versaler för jag känner för att skrika rakt ut. Men nu känns det bättre.
Tack för att ni lyssnade, nu återgår vi till att försöka fira födelsedag här hemma.


Tjjjjjjee år

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det världens goaste, men trotsigaste 3-årings födelsedag, HURRA; HURRA; HURRA!


Grattis hjärtat, vi älskar dig!


Fönsterfix

Tycker det är så svårt att få till det precis som man tänkt sig i fönstren. Jag själv är en riktig fönstertittare och dömmer jättelätt för hur det ser ut i fönstren. Finns det något roligare än att vara ute och gå när det är mörkt och kika in hos andra.
Jag är rätt nöjd med det här fönstret i vardagsrummet, men köket..fan jag kan bara inte få till det. Jag vrider och vänder, tar fram och plockar bort, men ändå inte.. Jag vill ha lite förslag. Hur ser det ut i era fönster?


påskhelg

Påsken är över, för mig i alla fall. I början på veckan flyger påskriset ut. Tack och hej, vi ses nästa år.
Vad har hänt i helgen då..Jo vi hade vänner här i fredags och det var påskmat och snaps. Jättegod efterätt, fan H att du inte orkar så mycket! =)
Kidsen bara vägrade att somna så det blev inte så sent. Jo just det ja..Jag friade ju till mannen i huset och fick ett ja. Så nästa år är det bröllopsklockorna som ringer. Tada!

Igår fyllde pappa år så jag och kidsen drog till kusten jättetidigt och firade honom. På kvällen var vi bjudna hem till Nettan och Andreas. Vi började med mousserande vin och det var som en hiss som gick ända upp, jag och J blev alldeles yra i bollen. Sen var det repris från fredagen, mat och dryck och ungar som inte ville sova. Men det var jättetrevligt!

Nu sitter man här alldeles yr i mössan efter en helg med alldeles för lite sömn.  Och imorgon blir det kalas för Noah som fyller 3 på tisdag. Känner mig bra stressad och får planera allt i sista minuten, men det e väl så det ska vara. Att mamma i familjen ska vara en stressknarkande allt i allo utan sömn.



Hoppas ni har haft en bra påsk!


Påskladdar

Något som verkligen får mig på bra humör och som konstigt nog ger mig massa energi är att Joel hämtar våra tapeter på lunchen... (stackarn tänker ni, ska han inte ens få lunch..men va fan, jag får fan aldrig sitta ner och äta varm mat, om ens mat överhuvudtaget och har inte kunnat det på typ 1 år, så nog e de inte synd om han inte!)
och under trappan hemma ligger panelen nu och bara skriker; SÄTT UPP MIG; SÄTT UPP MIG!
Jag kan verkligen höra hur ivrig den är för att få komma upp på väggarna.

Jag är som sagt inte mycket övers till påsk och pynt, men de här lilla ägget kunde jag inte bara motstå. Och jag kommer nog ha framme de hela tiden och inte bara nu i helgen. Bredvid står Noahs underbara lilla påskkyckling från dagis. Smälter man inte så säg...


Psst..glöm inte bort att det är 1 april idag..April, april din dumma sill.


Mamma i huset behöver sova

Idag skiter jag verkligen i allt!
Jag är så vansinnigt trött efter gårdagens jobb som bara sög musten ur mig. Inte en enda extra personal och det är påsk för helvete. Jag slet så jag blev alldeles yr och nacken/ryggen är ingen rolig historia. Fick sitta på en stol i 6 timmar som inte hade ryggstöd, skitbra!!
Så inatt kom Noah och la sig bredvid oss och röjde runt järnet, vid 04.00 gick han in till Eddie och tände lampan och det blev ett jävla hallå hos fam McDonald/Ljunggren. Så ja..jag är trött.

Imorgon blir det folk här och sen går helgen fort av andra aktiviteter och så blir de kalas mån, tis. Så egentligen borde jag springa omkring med skurhinken, städa, tvätta, planera..Men jag bara orkar inte. Så jag skiter i allt och vilar i soffan.

Imorgon ska jag göra en polkagrisefterätt, lite cheesecakeinspirerat, i våra nya formar som bara är så söta, eller?


RSS 2.0