nu..

Idag har jag beställt tapeter som jag får hämta redan imorgon. ÄNTLIGEN!!!!


Så sant så

Bättre ensam än i dåligt sällskap...


Man kan alltid önska

Noah fyller ju som sagt 3 år nästa vecka och det är mycket kalasvirus i honom nu. Och eftersom han har lite svårt med tidsuppfattningen har han vaknat i flera dagar med tron om att idag fyller han år.
Så kikade vi i leksakskatalogen förut och han pekade verkligen på ALLA saker.  Jag försökte förklara att önska kan man alltid göra, men man kan ju inte få allt.

- "Men vad vill du ha nu då", frågar jag efter en stund.
-"Men mamma..jag vill ha det jag önskar mig."

Ja jag tackar ja! Jag vill också ha det jag önskar mig. Mer pengar,lydiga och friska barn, en ny bil...Man ska lära sig tidigt att man inte kan få allt.


Maileg

Lillprutten har fått sin första Mailegkanin. Om inte han tycker den är rolig, så kan jag ta den. Tycker dom är helt underbara och passar bra som dekoration lite varstans och inte bara i barnrummet.


Vår i luften

Nu äntligen är våren här! Idag har jag fått en massa vårtecken och bara kännt mig på bra humör. Jag tror det är solen som gett mig massa energikickar.
Började dagen med en promenad, fortsatte med att göra ett dunderklipp i håret och fräscha till det med att fylla i den mörka utväxten.
Sen var vi ute i solen efter dagis, det luktade grus och snön smälte fort i solen. Folk har tagit på vårjackan, solglasögonen och jag såg tom en som körde nercabbat!

Till helgen vill ja ha planterat några fina panseér i min gamla mjölkkanna. Den har stått ute sen i somras och bara gapat tom, men nu äntligen ska blommorna få flytta in.
Har ni planterat nåt än?


De här pärlhyacinterna står på vårat köksbord, men kan sen planteras ute.


En dos med kärlek

Ååå dessa vackra flickor träffar man inte för ofta. Och vi har växt upp ihop. De är som mina systrar, jag har upplevt det mesta med dom. Bara en som fattas. =(


Måndag all over again

Helgen är över. Ny vecka. Måndag. Och jag är alldeles trött. Herregud, den där klassfesten jag gick på var det verkligen sting i. Det var så roligt att träffa gamlingarna igen. Men oh maj gaad, alldeles för mycket att dricka och alldeles för lite att äta. Hur tror ni det slutade?
Jo i en bil hem vid 00.00.

Den här veckan kommer nog blir rolig. Imorgon ska jag äntligen förnya mig i håret, sen är det ju påsk och vi ska ha folk hemma (ingen skräll va?), men sen ska vi också bort faktiskt, pappa fyller år, och om en vecka är det min lillfis till unge som går in på sitt tredje år. Jorå..så det blir endel att ta tag i.

Har köpt mig ett par jättefina skor, hoppas nu att det ska sluta regna så jag kan gå ut och förgylla världen i mina blommiga skor. De här skorna är verkligen typiskt mig.
This is me.
Hoppas ni haft en bra helg, vad har ni gjort?


neråt

NU e det mycket och jag känner mig inte i form, mår illa och är sönderstressad, så vi hörs efter helgen.
Ha en trevlig sådan mina vänner!


Do bi di do

Det är en do bi di do, jag menar do bi di do, jag menar do bi do bi do bi di doooo, ja men.. Men hey..vilken lattjo liten pryl. Så underbar replik! Jag blir glad av den...
Idag har jag också blivit glad av en skön morgonpromenad med J och S, mitt 5 kilo tunga H&M paket som jag hämtade ut och där allt va superbra.
Jag har också blivit glad över att min syster  och min mamma är helt underbara människor och att jag fick sluta tidigare på jobbet idag. Allt detta trots de skitiga och hemska jävla räkningarna som ligger där och gnager.

Så nu sjunger vi lite på Do bi di do och blir glada istället..


Sovrum del 1

Jag har skaffat gardiner, vita från H&M, ett vitt överkast (också från H&M) så man kan byta med det fina jag redan har och kuddfodral till kuddarna som ska vara ovanpå sängen. Det är väl så man börjar för att planera ett sovrum? =)
Jaså inte..jaha ska man välja tapet först. Ghhha, så vårt, det finns ju massor man vill ha.
Så har jag skaffat en jättefin gamaldags parfym flaska, som ska stå på silverbrickan jag inte har, som ska stå på det gammaldags sminkbordet som jag heller inte har. Och på sminkbordet ska det ligga en spetsduk, och på den ska det finnas ett fat med tillbringare för att ha vatten i. Det ska finnas en liten vas att ALLTID ha en ros i, en pigtittare, och silvriga lådor för mina smycken. Och en liten karamellskål..som säkert alltid kommer vara tom!

Det ska finnas en byrå, eller ett gammaldags litet linneskåp, nya garderobsdörrar, en vit sängkappa med spets nedtill, en ny rullgardin...våran är uuuuääk..ful som fan.

Jag kan riktigt se mig i det där avslappnade, vackra sovrummet..
Men först måste man ju göra skitgörat, och sen tapet.. Vem anmäler sig till det? Kom igen nu..


Våffeltajm

Kors i korallen, ni har väl inte glömt bort Våffeldagen imorgon? Annars är det raka vägen mot affären för att köpa sig ett paket frasvåfflormix, eller slänga ihop en smet själva. Sofia my friend, gjorde störtsköna våfflor för någon vecka sedan, måste sno receptet!
Noah ska ha Nallefest på förskolan imorgon, och eftersom det inte är hans dag imorgon kommer han bara få vara där i typ 1½ timme, då blir det ut i det sköna vädret med Sofia och ta sig en långpromenad. Mera promenader åt folket!!

Vårfrudagen, eller Jungfru Marie bebådelsedagen som det egentligen heter har förr varit en röd dag. Det skulle varit tacksamt om det fortfarande var det! Varför det heter Jungfru Marie bebådelsedag är för att jungru Maria fick veta att hon var havande med Jesus. Så det är klart det ska firas imorgon. Det ska ätas våfflor för fulla muggar.
Ta en ni också.



Bild lånad från http://receptcentralen.se Där kan ni också finna receptet på våfflor.


Vardagshelg

Helgerna tar slut så fort. Man bör vissrligen göra vardagen till mer helg tycker jag. Typ ta ett glas vin en tisdagskväll, äta helgmaten en onsdag..o.s.v Man ska inte kämpa sig igenom en vecka och se fram emot helgen, för man kan bli så besviken, och är det helgerna som ska räknas livet ut? Då har man inte mycket att leva för.
Vad gör det om man är lite extra trött en morgon om man vart uppe lite senare kvällen innan och träffat goda vänner? Njut mera, skjut inte upp saker. Mera vardagshelg åt folket!!
I fredags träffade vi S och F och åt gott. Igår hängde vi i soffan och såg bröllopsfotografen. Idag har jag tagit 2 lååångpromenader med barnen och fått en god middag hos Joels föräldrar. Vad har ni gjort?



Ny tavla..yes..40 pix bara..värsta kapet!


snart är det påsk

Påsken nalkas. Jag har aldrig varit ett fan av påsken, varför vet jag inte. Men påsken är så kort, och så jävla mycket gult överallt. Men nu när man har barn får man väl lägga manken till och göra påsk till något kul. Noah är ju ändå född på påsk också.
Så jag tänker löpa linan fullt ut med påskris, påskliljor, påskbrev, påskägg, påskhare och klä ut sig och åka runt och påska med kidsen. Dessutom firar vi med vänner helgen lång. Vad ska ni göra?


Vimsa on my wall

Idag kom min order från http://vimsadekor.se också. Men det kommer nog dröja innan ni får se resultatet eftersom det ska målas lite först. Ta en titt på deras hemsida, de har massa fina väggtexter och figurer.


Den första att hänga upp

Jag har faktiskt länge letat efter en liknande tavla som den här. Så igår när jag såg den så ögg jag den direkt eftersom det var den enda som fanns kvar. Vet inte om jag ska måla ramen vit, eller låta den vara som den är. Den kommer nog vara fin i både och..hmm..Vad tycker ni? Guldkanten ska ju vara kvar såklart.
Tavlan kommer få en given plats i vardagsrummet där väggarna fortfarande gapar tomma. Men jag tycker man ska leta upp det man verkligen vill ha, så man inte hänger upp en massa onödigt och ångrar sig senare.
Nästa jakt går efter en gammal dörr, och en riktigt gammal jordglob.


Nyförälskad

Idag har jag förälskat mig. I en kruka.
Herregud kanske ni tänker, men jag säger bara; ååååååå maj gaad!
Underbar, funkar till allt. Modell större. Jag ser mig själv ha påskriset däri, med ett par underbara påskkulor jag också hittade idag. Sen ser jag hur ett olivträd får sin plats i krukan, för att tillslut bytas ut till julgran lagom till jul.
Men jag behöver sponsring! Den kostar egentligen bara 700, men jag tror inte Joel är så sugen att lägga de pengarna på en kruka. Dessutom har vi inte råd med det just nu, när den där satans elräkningen ligger och bränner i röven på oss.
Men en dag ska den bara bli min, punkt slut.

Imorgon är det helg igen. Det ska handlas, städas, jobba extra. Vad ska ni göra? Helgerna rusar verkligen förbi i rekordfart och man blir lite skrämd över hur tiden går. Nästa vecka ska man ställa fram klockan också, för då börjar sommartiden.
Det kommer inte hinna bli vår innan sommaren kommer.


Åt rätt håll

Hej hej allihopa!
Jag är äntligen (efter 5 dagar) feberfri, men jag mår långt ifrån bra. Så idag kan jag i alla fall vara ute en stund.
Men imorgon väntar ett läkarbesök och då får vi se vad dom säger.
Ha en härlig, solig dag.
Kram Eddie


Gult till våren

Igår kom systeryster på besök en stund och hon hade med sin ett fint paket till prutten. Underbara kläder med en härlig gul färg. Han va så fin i det min lille skrutt.


Jeans och sockar från KappAhl.
Tröja, Villervalla. Mössa, Sockiplast. De två sista från Fia&Floyd.

News

Det var längesedan man klickade till på H&M tycker jag. Nu skulle jag precis slå till på en lång lista när jag kom på att jag ska åka till Stovkholm nästa månad, och då kan jag lika gärna springa in på H&M där och titta på plaggen först och sedan köpa dom som verkar bra.
Vill i alla fall ha detta till sovrummet;

Kuddfodral 99:-
Överkast enkel - VitÖverkast 79.90:-


Härliga Tisdag

Härliga Tisdag!
Ja det är väl så man bör tänka när man slår upp ögonen, och solens strålar letar sig igenom den håliga rullgardinen redan klocka 06.30.
Idag ska bli en bra dag. Så bör man tänka varenda dag och sedan göra det bästa av det som dagen erbjuder.
Klokt, vuxet och jävligt posetivt.
Än så länge har dagen erbjudit en kanonfrukost, en härlig långpromenad med en fin vän och snart en kaffe på den soliga altanen.
Men i en härlig dag borde det också ingå friska och glada (ja inte nödvändigtvis glada då, men i alla fall friska) barn. Och det gör det INTE idag. Eddie är fortfarande dålig och bara gråter och sover. Och Noah är inte glad.
Men man kan inte få allt, och jag har tur som har fina barn överhuvudtaget, så dagen fortsätter och vara härlig ändå.
Ska plocka lite påskris sen hade jag tänkt, och ikväll ska jag ta itu med en make-over plan för hemmet. Vad ska ni göra på denna härliga dag? Kom igen, ge mig minst 3 saker som varit härligt, eller kommer bli härligt idag.
Kram


3 av 3

Vi avslutar med ett sista kalas för 1-åringen som fortfarande inte är frisk, med vaniljcupcakes med frosting i långa rader....
Tack alla som hört av sig, gett presenter och uppvaktat honom på födelsedagen.


Krisptårta

Krisptårta

4 äggvitor
2 dl socker
3-4 dl Rice Krispies

 5 dl Vaniljvisp
1 påse hallon
Skivade jordgubbar
Lime

1. Vispa äggvitona med elvisp till hårt skum. Rör sedan ner sockret lite i taget under vispning.

2. Rör ner Rice Krispies. Bred ut smeten över ett smort bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 125 grader i 80 minuter.

(Botten kan du göra dagen innan du ska använda den. Den kan stå kvar i ugnen när ugnen svalnat.)

3. Precis innan servering; Vispa vanlijvispen fluffig. Bred över tårtan och strö över bären. Riv lite limeskal över.


Kalas ett avklarat

Älskade onge låg i sängen typ hela dagen med 40 grader. Han orkade vara vaken en liten, liten stund på kalaset, men var helt väck pga den höga febern. Mammig och gnällig. Usch min lille pojk, detta var ingen rolig födelsedag! När du blir frisk måste vi fira ordentligt!
Vi både åt och drack gott och nu har vi precis slått ner rumporna i soffan för att fortsätta njuta av fredagskvällen.


Eddie 1 år.

Du är allt jag nånsin önskat, du är allt jag nånsin drömt. Du är den som får mig minnas alla drömmar jag har glömt.
Du är den som får mig skratta, du är den som får mig le. Utan dig kan jag inte leva, hela livet vill jag ge.

Jag älskar dej så mycket mitt underbara barn. Du och Noah är mina skatter och drömmar i livet. Utan er skulle jag inte kunna andas.

Grattis på födelsedagen!


De sista två bilderna är tagna från nu på morgonen, då vi firade med sång, paket och pärondryck i sängen. Eddie har blivit sjuk han med, 39 graders feber. Så födelsedagsbarnet är inte på topp utan somnade direkt efter frukosten.
Andra födelsedagen i år som vi firar med sjuka barn. Och till råga på allt så snöar det fan idag. DET SNÖAR!!
Men det ska bli en toppendag i alla fall.
Ha en underbar fredag och njut av den kommande helgen.
Kram


Förberedelser

4 matiga cheesecakes är färdiga i kylen. Jag påbörjade en tårta med egen maräng, men det smet med en äggula i, så jag fick slänga alltihopa. Nu har jag börjat om och det gick bra, så nu ska man bara vänta 80 minuter innan bottnen är färdig.
Imorgon ska jag baka två långpannebröd med västerbottenost, göra en sallad och förbereda en vit kladdkaka inför lördagens kalas. Jag känner mig redan helt slut, men det är den lille mannen allt värd.

Tänk att det gått ett helt år, det är inte klokt...

(Jo, fick elräkningen idag också. Ska inte säga mer än att jag grinade när jag öppnade kuvertet.)




Kronan på verket

Igår kom den äntligen på plats. Som jag tänkt, funderat, måttat, prövat ut... Ljuskronan som jag fyndade på loppis någon gång i höstas fick sin plats i vardagsrummet igår. Det var där jag tänkt från början, men sen blev jag fundersam om platsen skulle påverkas när vi vill byta soffa och om man vill möblera om..för det händer ju att man vill.. Hmm.. inte alls ofta, närå. =)

Och jag kan säga att den blev som kronan på verket, jättebra. Nu fattas det bara hyllor över soffan, ett till gammalt fönster, väggtexten jag beställt men som aldrig kommer, en sliten stege, matta, en gammal dörr, en tallrikshylla, ett tv-skåp, en hängande ljuslykta (jag vet precis vilken, men jag är faktiskt för snål just nu) och lite annat smått och gott. Sen är det färdigt. Någon som vill sponsra, så hör av er! =)


Å åå å det ligger i luften

Våren är på väg! Man känner det i luften, man ser det på människorna man möter, man ser det på valet av blommor i affärerna, men man märker det framför allt på vädret. Igår var det underbart ute. Plusgrader, solsken och tö.
Sakta men säkert smälter snön bort, och under gömmer sig gatan med härligt mycket grus. (en och en annan bajskorv också från alla hundägare som bara skiter i att ta upp hundens bajs, vilket tycker jag är äckligt och idiotiskt!)

Idag började förberedelserna för Eddies 1-års kalas som kommer vara i dagarna 3. Ja vi har väldigt stor släkt, dessutom har jag skilda föräldrar som inte ses, och sen har vi ju våra närmaste vänner och lekkamrater till barnen. Så nu är det bakning och matlagning på högsta nivå.
Efter helgen, och när kalaset är över ska man börja tänka på barn nr.2 som ska ha sitt första barnkalas i år. Hur lägger man upp det, vad gör man med kidsen?

När allt kalasande är över vill jag verkligen satsa på att få i ordning den där hallen som bara är bedrövlig. Det kommer komma en helg då jag ska åka till Sthlm, vore ju kanoners om hallen stod färdig när jag kom hem. =)
Eller..nä, jag måste nog vara med att bossa lite, så det inte blir liv i luckan och utanför ramen på det jag tänkt mig.

Hur ser era vårplaner ut?


40

Nu kör vi en omgång feber här hemma igen. Noah ligger i sängen och dysvettas med 40 grader. Va fan alltså.. ska man inte kunna vara frisk i mer än 2 veckor innan det är dax igen? Vad gör man? Mamma sa dock att om man är mycket sjuk com barn så blir man tålig som vuxen(?). Om det stämmer kommer Noah aldrig vara sjuk.
Återkommer imorgon... Natti natti på er.

Lovely Lena

Jag blev så förvånad när jag öppnade brevlådan i torsdags. Där låg ett paket till mig. Paket är visserligen inte ovanligt, men jag visste inte att jag hade ett i antågande.
Och hör och häpna men det var från ljuvaste, finaste Lena. En trogen bloggföljerska och kommentator! *hmm fy skäms på er andra!*
Det var ett fint kort, med ännu finare text, en bok med ordspråk (jag som älskar ordspråk) och en vaxkaka från Yankee Candle med doften Clean Cotton.
Tusen tack underbara Lena, du gör mig alldeles glad och ger mig ny energi när jag behöver den som mest.
Detta kändes också som ett litet bevis på att någon uppskattar min blogg och allt jag tillför den och det värmde nog mest. Tack igen! Besök hennes sida http://lena82.blogg.se och häng med i hennes vardag.


Gå dit hjärtat leder dig.. ja om man alltid kunde handla efter hjärtat skulle livet kanske se annorlunda ut?

Posetiva Noah

Jag kom på Noah med att förstöra en av sina bilar. Han har blivit en mästare på att kasta sina leksaker och förstöra. Tillhör detta 3-års åldern? Hur som helst..Jag säger till honom;

- "Noah..man får inte göra så med sina leksaker! Då kan man aldrig få någon mer leksak. Den här bilen fick ju du i julklapp, nu måste mamma slänga den."

Noah tittar ner på sin trasiga bil men skiner upp med ett leénde och säger;

- "Mamma det gör ju inget, jag har ju min buss."

H A L L Å.. de är ju meningen att han ska bli ledsen för jag måste slänga bilen och sen skämmas för att jag säger till honom. Va är det med 3 åringar och att inte lyssna? Det är precis som om de lever i sin egen lilla värld och inte släpper in varken andra människor eller ljud.

Hallplanering

Igår var jag och kidsen på http://ikea.se. Tro det eller ej, men jag kom inte hem med en massa småplock bara för att jag vart där, utan jag nöjde mig med några få stora saker.
Däremot fick jag en idé om hur vår hall ska komma i ordning så småningom. Hittade ett skåp som skulle passa alldeles utmärkt. Och så får pappa min vara gullig och flyttat ett element som är i vägen. Dessutom nämnde Joels bror att han va bra på att sätta panel, så jag hoppas nu Andreas att vi kan utbyta lite tjänster såhär i flytttider. =)

Det här skåpet blir perfekt för att hänga jackor i, och sen stora, rymliga lådor till alla dessa vantar, mössor, scarfes och annat drös. Bredvis skåpet ska jag ha en liten vit sittbänk där man kan dimpa av kidsen.

HEMNES Klädskåp


Veckoslut

Vid helgens slut så passar det bra att avrunda med nybakt bröd, en kopp the och alldeles rykande, heta bullar.
Eller bullarna blir väl ett måste eftersom det vankas kalas här i veckan, ett flertal kalas vill säga. Lilla Eddie fyller 1 år på fredag. =)
Och sen tycker jag det är lite av vardagslx att ta upp nybakat bröd från frysen till frukost. Jag kör bara thekakor eller scones som bröd, har faktiskt aldrig testat något annat. Men nu ska det bli ändring på en hel del här.. mera nyttigt bröd i frysen och mindre bullar och kakor i skåpet. Känner att jag fastnat lite i sockerträsket. Jag gör lätt det när jag är trött, mår dåligt..
Så jag har också bokat in mitt första träningspass på 2 år nu på tisdag. Jo ni hörde rätt, JAG SKA TRÄNA! Inte för jag ska gå ner 30 kilo, utan för jag ska få mer energi, få egentid och bara känna mig fin igen.


Killen trodde han va cool för han hade en pistol.

Noah e för söt. Ibland kan han ta fram något klädesplagg från garderoben och säga; "Mamma...det här är tufft, detta gillar jag." Och sen kan han fastna så för tröjor med söta tryck på, precis som den är pyjamasen. Har han svårt och välja om han ska va tuff eller söt? =) Big problemas för en 3 åring. Jojo..
Detta är valt i alla fall..jag gillar kontrasten.


Hmm..

Funderar på ny blogg...

Välkommen

Välkomnar en ny stake till familjen.. Känns lite annorlunda att ha en hög med värmeljus i. Men det blir en skön mix med de andra.Ska köpa på mig många i olika storlekar och ha dem placerade över hela vardagsrumsbordet- (som jag i skrivandets stund funderar på att måla vitt!)


Hittade denna finfina hos Gräddelin.

Fia och Floyd

Var inne i en nyöppnad barnaffär i stan idag. Affären har tilldelats namnet Fia och Floyd, och den är att rekommendera. Roliga och annorlunda kläder, träleksaker från bla Jabadabado och lite annat smått och gott.
Just nu finns det ett litet sortiment med planer att utöka om intresset finns. Och jag hoppas att det handlas där. Men jag tror att alla snåljävlar i den här stan håller hårt i plånboken och klagar över priserna, som är lite högre än ex Lindex, KappAhl och H&M. SÅ jävla tråkigt..då ska man fan inte klaga på att det inte finns något annorlunda sen heller.

Jag köpte en jättefin gul/vit randig mössa och fingervantar till Noah. Och en likadan mössa fast blåturkos och en scarf till Eddie. Allt kom från Villervalla.


Mössa 99:-, Fingervantar 39:-, Scarf 59:-

Sveaklubben

Hej va det var livat i holken i lördags...



Det var många hinder som kom i vägen innan jag kom iväg och ut. En vän som inte kunde komma hem, en annan som låg i magsjuka.. MEN så finns ju förståss bästa Sofia, som styrde kosan ut med mig. Och OJ Vad kul vi hade.
Kan varmt rekommendera Sveaklubben på Meza en gång i månaden, med nästa tillfällen den 27 mars om jag inte minns fel.
Det är ju inget för den som gillar schlager, utan bara för den som vill dansa och dansa och dansa...
Fick inte ta ut vår klump till kamera och har heller ingen direkt partykamera, så ni får bara tro mig på mitt ord när jag säger hur kul det var.
Och hamnar ni sedan på Butlers..beställ då en "Tom i bollen", made by Emelie Hennström.


RSS 2.0