ånej

Något tråkigt har hänt....Jag som har besök och allt. Känner att jag vart i min egen bubbla idag. Måtte det gå över imorgon.

Dalabesök

Den här söta lilla dalkullan ligger och sover där uppe just nu. (eller..kanske inte..ungarna går bananas..) Det var så overkligt igår när vi fick krama om varandra och bara skratta åt att det var helt tokigt att hon åkt 38 mil (!!!!!) för att komma hit.
Jag vill bara upp och väcka henne så jag kan få ut minsta möjliga minut av hennes lilla tid hon är här.
Man blir själaglad att möta såhär fina människor.

Igår innan Emelie gjorde entré, spenderade jag dagen i Gbg. Vi både åt frukost, drack vin, åt lunch och dessutom shoppade en del. Och allt var helt amazing. Jag måste få lov att berätta mer om det när den här dalakvinnan har styrt sin kos hemåt.
Nu blir det frukost.
Trevlig Söndag på er allihop!


virrig

Jag är uppe i ett virrevarv..gör allt samtidigt. Hoppas kunna uppdatera er imorgonkväll efter jobbet, vid 22.30 tiden.
Puss på er!

Vintervit

Idag har jag testat Zumba för allra första gången. Gudars va roligt det var! Jag tyckte faktiskt inte det var så svårt att hänga med. Det allra roligaste var ju också att man kan göra det till sin egen grej och sväva ut i stegen.
Nu sitter jag framför Hollywoodfruar och skrattar hjärtligt åt Maria Montazami. Hon är ju bara som en underbar liten gosekudde. Håller ni inte med?

Egentligen borde jag göra en massa annat. Det ät storslagna planer på gång till helgen må ni tro. På lördag morgon åker jag till Gbg för en heldag och ¨på kvällen får jag finfrämmat av bloggerskan Emelie. Hon ska köra hit ända från Färnäs och vara här i tre nätter. Dessutom står Ullared på schemat under hennes vistelse här, så nog finns det planer alltid. Jag längtar så jag blir tokig!

Men som sagt så borde jag städa (skura,moppa, och gno), tvätta, fixa hit extrasängen, planera in vad vi ska äta, vad jag ska handla hem..och en massa annat.

Men istället testar jag den nya chokladen från Marabou. Ja jag unnar mig efter träningen. Jag ÄLSKAR vit choklad, men ändå var denna inte godare än min favvo digestive. Testa ni så får ni avgöra själva.


Pollysandwich

Den här efterrätten bör göras dagen innan den ska serveras, eller så tidigt som möjligt på dagen. Den är lite olik de flesta efterätter tycker jag. Väldigt god, men lite pillig att göra med allt hackande.

Glassen:
4 äggulor
1½ dl florsocker
2 dl grädde (gärna lite mer...)
125 gr polly
500 gr kesella jordgubb/lime

+ (tunna skivor av en sockerkaka..jag körde köpt..men egengjord är ju alltid bäst)

1. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden och grovhacka pollyn. Rör ner kesellan, grädde och polly i äggsmeten.

2. Klä insidan av en avlång sockerkaksform (1½l) med plastfolie. Häll glassmeten i formen. Frys.

3. Tag fram en liten stund innan servering. Lägg en skiva pollygass mellan två tunna skivor sockerkaka, eller direkt på en större sockerkaksbit.



Mashmallowruta

Detta är verkligen supergott godis att ha och gotta sig med frmaför tv:n tex. Det är enkelt, men hua så kladdigt. Barn som hjälper till rekommenderas ej. =)

50 gr smör
100 gr vit choklad
40 mashmallows
11 dl vårgårdaris

1. Smält smöret på låg värme. Klipp mashmallowsen i bitar å lägg i dom i smöret och rör runt tills det smält. (Ha fortfarande på plattan på låg värme.

2. Smält sist i chokladen. Tag av plattan och häll ner i en bunke. Rör i det puffade riset och rör om ordentligt. Det kommer bli jättekladdigt och svårt att röra om.

3. Bred ut jämt på ett bakplåtspapper och låt stelna i kylen, minst en timme. Skär i rutor och smaska sen på.


Jag är inne i ett träningsflow

Va fan..mitt inlägg jag skrev för en stund sen försvann..ut i cyberspace. Jaja..whatever...
Ikväll har jag varit iväg och tränat Kettlebells. Har ni provat? Oh my..jag kommer ha mega träningsvärk imorgon. Hur ska det gå när jag bokat in ett spinningpass imorgon bitti? Jag kanske inte kommer ur sängen?! Och sen kanske jag inte ens kommer iväg för det snöar ute. Jo, ni hörde rätt..snöar...Men jag älskar´t!

Imorgon är jag ledig. Vi ska åka till badhuset med kidsen. Kanske dax att Eddie får prova på att bada, han är ju trots allt 1, 5 år. =)
På kvällen kommer fina Sofia med familj hit. Så jag ska göra pollyglass, och Joel ska fixa käk. Lyx!
Puss på er

Jul hos Ikea

Jag kikade in på IKEAS hemsida. Jag vill åka dit snart och sätta sprätt på lite pengar, men nu är det Ullared som gäller. Men vad säger ni om det här? Snart e det jul igen..ge mig mera jul!!!!!!LOVE.

SMYCKA Konstgjord krans  Diameter: 45 cm  BEKVÄM Köksstege/ pall vit Bredd: 43 cm Djup: 39 cm Höjd: 50 cm  SNÖVITA Dekoration röd/vit Antal i förpackning: 3 styck  SNÖVITA Girlang silverfärgad Längd: 2.7 m  NYSNÖ Serveringsfat mörkblå, vit Längd: 39 cm Bredd: 28 cm  ROMANTISK Bricka röd Längd: 52 cm Bredd: 39 cm  SNÖA RUTAN Överkast blå, röd Längd: 280 cm Bredd: 180 cm Fyllnadsvikt: 710 g

Noah säger så..

Noah säger så mycket kul nu för tiden. Och det är nästan ännu roligare att han är så allvarlig när han säger det. Ex:

Vi började bråka och jag säger till han på skarpen. Noah blir sur för jag säger till och säger sen själv;

"Du får inte komma på mitt kalas."

(HAhaha..synd för dig att de e jag som ordnar ditt kalas!)

Förut tog jag ett tuggummi och Noah skulle ju självklart smaka. (Trots att jag vet att han tuggar en gång och sen sväljer det.) Det varganska starkt och Noah gör en rolig min och säger sen:

"De va starkt. Jag gillar inte tuggummi. Jag gillar bara mat."....... så gick de några sekunder så fortsatte han; ..." och kläder."

Häromdagen kom han ut i köket...
"Mamma...vad är bög?"

 Den gossen, den gossen..

Sköna söndag

När man är ledig rusar verkligen helgen bara förbi. Gosh, så fort det går! Idag har vi varit hos söta Emma och fikat. Mina barn plöjde om vanigt runt, men F var lugn idag. Vi trodde nästan sötsnöret va sjuk. Hoppas inte!?
Fick en jättegod sockerkaka med kokos och en massa energistänkande kaffe. Tack för idag gumman!
Söndagen avslutades med en underbar middag hos min pappa. Vad har ni gullefjun haft för er? Jag vill höra...


Kluven



Det finns en "fröken" på dagis som inte borde vara där. Hon gnäller ofta om hur stimmigt det är med barnen, att volymen alltid är hög och påpekar mer än gärna för föräldrarna hur barnen har retats med varandra under dagen.
Det märks så lätt att hon är trött på sitt yrke, att hon inte orkar, att hon inte vill längre.

Allt verkar gå ut över barnen och jag vet faktiskt inte om jag sett henne le någon gång. Hon kan kommentera dumma saker ibland när man hämtar. Som igår när jag hämtade var de första hon sa att det hade varit helt stimmigt hela dagen. (så gestikulerade hon med handen runt huvudet.) Hon fortsatte och kunde inte förstå vad det var för fel?! på barnen eftersom dom vart så gapiga. Säger man så? Eller överreagerar jag?


Energiboost

Klockan är snart lunchdax och det är dax att bege sig till jobbet. 13.00-22.15 idag. Jo, man kunde defentitivt ha en bättre fredagskväll, men, men...det är bara att gilla läget.

Och vet ni...Idag har jag vart superduktig. 06.15 var det jag och syrran som gick upp, skrapade bilen och åkte iväg på ett spinningpass!!!!!! Ja, jag fick på mig Joels skor, åkta bara i korta träningsbyxor, glömde träningskort och plånbok..MEN..jag kom dit. Och det är det som är det viktigaste!
Sen var det full fart. Hem, äta frukost, baka muffins, duscha, plocka undan, till lekplatsen, laga mat och nu här. Kalla det energi eller vad säger ni? Spinning 07.00 varje fredag kommer hedanefter vara glasklart.

Önskar er alla en härlig fredag. PUSS på er.


Idag

"Oroa dig inte för morgondagen, det gör bara idag tråkigare".

Vi gör detta till en toppendag!
Kram allihopa.


Älska hösten

Jag är en orolig själ. Jag har inte alltid varit det, jag blev det någon gång mellan det att mina föräldrar gick varsin väg och det att mamma blev sjuk. Då kändes det plötsligt som jag tappade en del av mig. Jag kör på som bara den, men känner mig ofta rädd för saker. För några år sedan fick jag panikångest. Första gången var det apjobbigt, andra gången betydligt bättre. När man har panikångest tror man det värsta om ALLT hela tiden, för saker och ting har blivit för övermäktigt. Man har tagit på sig för mycket och glömt bort att andas och bara leva på vägen.
Den här gången har jag ingen panikångest alls, men jag känner att kroppen säger ifrån när det blir för mycket. Det hugger i bröstet, snurrar otäckt i huvudet, jag blir yr..

Mammas sjukdom/ar gör mig ständigt påmind om att man inte är odödlig och att man kanske borde lägga mer energi på att bara leva och inte att stressa ihjäl sig för man ska hinna med saker, ha det fint hemma osv. Men så fort jag tänker tanken, lika fort har jag glömt och stressar bara runt. Jakten på den perfekta saken, förhållandet, lyckan, livet.

På hösten blir många deppiga, då det blir mörkt ute, soltimmarna få, kallt m.m. Jag..jag blir lugn, glad, lycklig. Stressen för mig minskar på något sätt, jag blir glad av färgerna, höstluften, njuter av min kopp te, och då åminner mig själv om vad som är viktigt för mig. Sommaren däremot..oh my...det är en tid när ångesten kan bli på topp. De ska ut till stranden om det är fint väder, de ska grillas, åka bort, man ska ha dåligt samvete om man är inne när solen lyser. Uscha...
Så ni som blir deppiga av hösten, gör den till en lugn och stressfri tid, så kanske ni med blir gladare under denna tid!?

Vänskap, kärlek o sex åt alla



Jag hoppas verkligen på att bli en aktiv medlem. Jag bara längtar efter tills jag får gå på nåt möte och börja påverka. Om det går.
Detta är det bästa medlemskap jag någonsin haft.
Är ni medlem i någon förening?


Finfin dag

Det har varit en underbar dag! Imorse åkte jag aptidigt iväg och ställde bilen utanfr firman som skulle laga den, sen gick jag därifrån till jobbet. Det var så himla skönt med en liten promenad och få frisk luft innan jobbet.
Efter jobbet fick jag gå tillbaka och fick då ännu en promenad som jag verkligen behövde. Sen hämtade jag pruttarna på dagis och vi var ute i det fina (men ack så kalla) vädret.
Nu sover barnen, Joel är på Butlers och äter mat å ser på fotbollen och jag har egentid! (Visst så springer jag mellan datorn, tvättmaskinen, disken), but still! Jag får ha tv-dosan ifred och va själv med mina tankar. Och där inne flyger det verkligen...Jihoooo, vem är sugen att följa med på min tankeresa?
Vad gör du om du har egentid?

Jag bara äääälskar färgerna ute nu. Amazing!


Trötthetsrynkor under ögonen, ohhh yes! Men glad..

Noah säljer bladkakor.



Sofias söta

Det här är det godaste cheescake jag någonsin ätit! Den är snabb att göra, lätt och makalöst god. Du måste bara testa.

12 digestivekex
50 gr smör

1 dl grädde
300 gr vit choklad
400 gr philadelphiaost

(hallon,kiwi eller andra bär som tillbehör)

1. Mosa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut i form med löstagbar botten.

2. Häll i den hackade chokladen när grädden nästan kokar. Ta av plattan, rör om tills chokladen smält.

3. Häll chokladsmeten över philadelphian. Vispa med elvisp i 5-10 min. Smeten ska bli rätt stabbig. Häll ner i pajskalet och ställ i kyl några timmar.

4. Servera med bär och riven vit choklad.


Bilden gör inte denna kakan rättvis!


NE nu ger jag upp

Jobb, jobb, jobb...att dygnet har 24 timmar är bara alldeles för lite. Vem hinner göra det man borde och vill på så futtiga små timmar? Drömmen om att få ihop allt på dag kan inte mer än bara ges upp. Och nej jag har inte alls för höga krav, jag vill bara ha ordning på vardagen. Man ligger ju alltid efter, kommer aldrig ens i närheten av nära.

I give up! Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och invänta min kebab, som jag hoppas anländer inom en halvtimme. =)

Älskar mina nya fynd. Både kuberna med bokstäverna och ljusstakarna som syns pyttelite i bakgrunden.


God Kväll

God Kväll!
Joel jobbar sent idag, så nu har jag lite alone-time. Ska bara blogga en snabbis, för sen tänkte jag hinna skura våra två toaletter riktigt ordentlgt. Det är så tråkigt att städa och dona när familjen är helledig, såsom imorgon. Dessutom ska vi åka ut till stugan en sväng för att se hur det går med renoveringen och grilla lite. Sen får vi gäster imorgonkväll och då har vi inte tid imorgon och sen är det gött att komma hem och det är fräscht.

Innan jobbet idag tog jag en shoppingsväng. =) Skräll va? Jag köpte ett månbord som jag ska hämta imorgon och ett par nya pjuks. You like? Jaja..bilden i know...den blev suddig..


Jag vill, jag ska, jag borde


Jag vill:
- Ha en helkväll med familjen H/H snart.
- Skaffa mig en helt ny garderob.
- Börja simma med Noah.
- Absolut gå ner 5-7 kilo inom kort, men har ingen motivation.
- Gå på bröllopsmässan 23/10, men jobbar.
- Göra en mammografi.
- Åka till Ullen.
- Fixa klart hallen innan oktober är slut.

Jag ska:
- Boka in mammografi imorgon!
- Gå ner i vikt om någon bara sparkar mig i röven och kastar ut allt socker i mitt hus.

Jag borde:
- Gå ner i vikt.
- Spara pengar.
- Ändra mitt köpbeteende.
- Storstäda ( å då menar jag röja ut allt)
- Ta tag i garaget. De ser ut som fan med grejjer och utemöblerna ska in där och kanske..bilen? =)

Ser ut som om vikten verkligen är nr ett för mig just nu. Och ja det är den, både medvetet och undermedvetet. Det har den alltid varit. Varför ska man alltid hålla på att bry sig om den där vikten?



Jag vill bara handla hela tiden

Men guuuuud, jag bara älskar H&M nu för tiden. De blir bara bättre och bättre. För mig som älskar klänningar passar H&M ypperligt. Plånboken skulle bara vara större än den är. Jag har massa med favoriter, men kommer bara klicka hem en del. Vilka har blivit era favoriter??


En vän är en gåva du ger dig själv

Såhär är läget.. Anledningen till att jag surat på bloggen det sista är för att mycket gått emot mig. Jobbet har varit en katastrof, tänker visserligen inte skriva om det här, men jag har mått apdåligt. Nu verkar det vara på bättringsvägen, så håll tummarna för mig.
Sen är det också såhär..Jag har alltid varit en person som är mån om mina nära och kära. Jag vill gärna finnas till hands för alla, bjuda hem, fixa oav. Jag tycker det är jätteroligt och alla är alltid välkomna hem till oss. Men så slog det mig..Vilken respons får jag egentligen? Det vore ju kul att komma utanför sin egen dörr någon gång och bli bjuden hem till någon annan. Det behöver verkligen inte besväras med mat och dryck, utan sällskapet är gott nog.
Så jag la alla mina förlag, inbjudningar och "trevligheter" på hyllan och väntade litegranna på att någon annan skulle börja rycka i trådarna och visa intresse för att umgås med mig/oss.
Inte så mycket hände. Eller..ingenting hände.
Jag kände/känner mig besviken. Jag delar med mig av så mycket, men får ingenting tillbaka. Så jag tröttnade på bloggen också, eftersom det var likadant här.
Men jag är inte den som hänger läpp hur lätt som helst, här är jag ju igen, inte alls för eran skull, utan för min egen. Och då känns det hur bra som helst.

Det är väl bara att acceptera att man har vänner på olika stadier vid olika tider i livet. Jag vill inte vara en person man springer på, som säger den klassiska kommentaren; "Vi måste ses snart", om jag verkligen inte vill och menar det. Jag vill fortsätta vara öppen och ärlig i mina vänner-relationer.
Jag vill inte vara någon man tar till om det inte finns någon annan. Jag vill vara viktig i mina vänners liv, och dom som inte kan/orkar eller vill ge mig en plats i sitt liv, behöver inte ens försöka.

Nu låter detta väldigt hårt. Men jag tänker inte vara den enda som alltid sträcker ut en hand.
Var snälla och rädda om era vänner. Berätta ofta att ni tycker om dom. Dom är lika viktiga som något annat. 

I mitt fönster

Här är min nya ögonsten. Jag såg den i en antik/loppisaffär för någon vecka sen, då var Joel med och han tyckte att den var för dyr. Jag blev då helt plötsligt snål!?!
Så kunde jag inte sluta tänka på den och gick tillbaka dagen efter min födelsedag och köpte den till mig själv. Den var från första början senapsgul, men sprayburken åkte fram fortare än kvickt. Vad tycker ni??


Sköna söndag

Idag har jag och barnen spenderat hela förmiddagen med Emma och hennes goa Felipe. Vi tog en sväng till lekplatsen där barnen fick springa av sig och vi fick kaffe. Sen följde dom med hem och vi lagade lite mat och fick pratat lite.
När de tog bilen hem följde vi med och hoppade av hemma hos mamma. Vi inväntade Joel och satte sen i oss en jäkla massa pizza. Systeryster var bakis, så det var på hennes begäran. Men hon behövde ju inte direkt tvinga oss..
Nu slappar vi i soffan med varsin kopp te. Och jag gör ett blogginlägg..kanske fler..=)

By the way Emma..jag vill ha mer tid med dig! Vi hann ju knappt börja prata innan vi skulle skiljas åt. Puss fina du!


RSS 2.0