Jordgubb och Rabarberpaj
8 port.
Pajskal
3½ dl mjöl
150 gr margarin
1 nypa salt
1 msk socker
2 äggulor
2 msk mjölk
I pajskalet
1 ask jordgubbar
2 rabarberstänger
2 ägg
1 dl socker
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker
1. Nyp ihop mjöl och margarin. Tillsätt det andra och nyp ihop till en deg. Tryck ut nästan allt i en smord och bröad pajform. Spara lite till "stänger" att lägga över. Nagga botten. Låt vila i kylskåp i minst 30 min.
2. Dela jordgubbarna (4 bitar av en gubbe), hacka rabarbern i tunna bitar. Blanda och fyll pajskalet. Rör ihop äggena, sockret, creme fraichen och florsockret och häll det över bären.
3. Rulla ut resterande del av degen till långa remsor och lägg över bären.
(jag tycker att det bara räcker till ena hållet pch inget sicksackmönster)
4. Grädda i 225 grader i ca 45 minuter. Servera med vaniljvisp eller gräddglass.
Mumma!
Pajskal
3½ dl mjöl
150 gr margarin
1 nypa salt
1 msk socker
2 äggulor
2 msk mjölk
I pajskalet
1 ask jordgubbar
2 rabarberstänger
2 ägg
1 dl socker
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker
1. Nyp ihop mjöl och margarin. Tillsätt det andra och nyp ihop till en deg. Tryck ut nästan allt i en smord och bröad pajform. Spara lite till "stänger" att lägga över. Nagga botten. Låt vila i kylskåp i minst 30 min.
2. Dela jordgubbarna (4 bitar av en gubbe), hacka rabarbern i tunna bitar. Blanda och fyll pajskalet. Rör ihop äggena, sockret, creme fraichen och florsockret och häll det över bären.
3. Rulla ut resterande del av degen till långa remsor och lägg över bären.
(jag tycker att det bara räcker till ena hållet pch inget sicksackmönster)
4. Grädda i 225 grader i ca 45 minuter. Servera med vaniljvisp eller gräddglass.
Mumma!
Kommentarer
Postat av: Lena
Tack för dina ord!!!
Du sitter ju i samma sits så du vet ju hur man känner med alla jäkla regler och sånt. Kan ju inte vika sig en tum..suck
Önskar denna period vore över nu...börjar och slutar dagarna med detta tjafs!
Och ja. Vi borde fira mors dag varje fredag anser jag!!! Med mycket presenter! ;)
Hade dina fina fixat nåt fint till dig?
Kram!
Trackback