Älska hösten

Jag är en orolig själ. Jag har inte alltid varit det, jag blev det någon gång mellan det att mina föräldrar gick varsin väg och det att mamma blev sjuk. Då kändes det plötsligt som jag tappade en del av mig. Jag kör på som bara den, men känner mig ofta rädd för saker. För några år sedan fick jag panikångest. Första gången var det apjobbigt, andra gången betydligt bättre. När man har panikångest tror man det värsta om ALLT hela tiden, för saker och ting har blivit för övermäktigt. Man har tagit på sig för mycket och glömt bort att andas och bara leva på vägen.
Den här gången har jag ingen panikångest alls, men jag känner att kroppen säger ifrån när det blir för mycket. Det hugger i bröstet, snurrar otäckt i huvudet, jag blir yr..

Mammas sjukdom/ar gör mig ständigt påmind om att man inte är odödlig och att man kanske borde lägga mer energi på att bara leva och inte att stressa ihjäl sig för man ska hinna med saker, ha det fint hemma osv. Men så fort jag tänker tanken, lika fort har jag glömt och stressar bara runt. Jakten på den perfekta saken, förhållandet, lyckan, livet.

På hösten blir många deppiga, då det blir mörkt ute, soltimmarna få, kallt m.m. Jag..jag blir lugn, glad, lycklig. Stressen för mig minskar på något sätt, jag blir glad av färgerna, höstluften, njuter av min kopp te, och då åminner mig själv om vad som är viktigt för mig. Sommaren däremot..oh my...det är en tid när ångesten kan bli på topp. De ska ut till stranden om det är fint väder, de ska grillas, åka bort, man ska ha dåligt samvete om man är inne när solen lyser. Uscha...
Så ni som blir deppiga av hösten, gör den till en lugn och stressfri tid, så kanske ni med blir gladare under denna tid!?

Kommentarer
Postat av: MamaM

jag är precis som du - blir harmonisk och nöjd på hösten (nåja, oftast) och deppigheten väller ofta in över mig i takt med att vårsolen lyser starkare och starkare - alla måsten som sommaren innebär, alla man ska träffa, allt man ska göra, allt man ska se bara för att inse att sommaren ÄR kort och helt plötsligt över. Nej, hösten är bättre, för då har man i alla fall allt det där göttiga (som man trots allt gillar) framför sig! Och så får man såklart vira in sig i varma gosiga filtar/sjalar och dricka kopiösa mängder te med tända ljus! LOVE hösten!

kram

2010-10-13 @ 20:56:18
URL: http://mamams.blogg.se/
Postat av: M

Ja gillar också allt de där me hösten som du beskriver! O förstår precis de du skriver om sommaren! Älska hösten!

2010-10-13 @ 21:40:27
Postat av: Emma G

Klart jag ska lära dig hur man får en bild!

Roligt att vi skrivit typ samma om hösten!! Hösten Rules!



Lägga in bild i menyn: Lägg till texten <img src="adressen till din bild"> någonstans under <div class="nav"> beroende på vart i menyn du vill ha bilden.



mellan " " skriver du URL till bilden. Vet du hur man får fram den?

2010-10-13 @ 21:51:34
URL: http://emmitas.blogg.se/
Postat av: Lisa

Ja jag vet att man borde bli det.. Fattar inte vad det är! Man får ju klä på sig = skönt, slippa tänka på kroppen hela tiden, hur man ser ut.. Men ändå gör jag det mer på hösten :( och jag gillar det inte! Går så trögt att gå ner.. Uscha!

Men fina färger är det ju!

Hoppas att du får en bra dag tjejen! Idag skiner solen iaf, ett rätt :)

Många kramar!!

2010-10-14 @ 09:44:23
URL: http://fliza83.blogg.se/
Postat av: Petra Bloggar

Jag är som mest kreativ på hösten men samtidigt mest ledsen. Men om jag älskar hösten? Ja det är den allra bästa tiden :-)



PUSS

2010-10-14 @ 21:15:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0