Björnbärspaj

Rekommenderas verkligen!!!!

Mördegsbotten:
150 gr smör
3½ dl mjöl
1 dl socker
1 ägg
1 msk vatten

Fyllning:
2 dl grädde
150 gr mascarpone
2 msk florsocker
Saft från ½ citron
2 tsk vaniljsocker
3 dl björnbär

1. Dela smöret i mindre bitar och nyp snabbt ihop det med mjölet och sockret.

2. Arbeta sist in ägg och vatten. Knåda inte degen, den skall bara precis gå ihop. Låt vila i kylen i minst 30 min innan den trycks ut i en form med löstagbar kant.

3. Grädda mitt i ugn på 175 grader, ca 20 min. Pajskalet skall sedan svalna helt innan det fylls.

4. Vispa grädden riktigt tjock. Rör ner resten av ingredienserna. Bred ut krämen i pajskalet och dekorera med björnbär.

(recept lagat från "Livets goda", Linnea Seidel)


Kommentarer
Postat av: Matilda Barnboksillustratör

god paj!



sv: du har så rätt! :-)

och nu är den tillochmed rätt häftig när man ser den! den liksom växer ju mer man ser den! haha!

2010-08-23 @ 22:19:30
URL: http://www.matildasalmen.com
Postat av: Matilda Barnboksillustratör

har skrivit om det i "portfolion", eller om det var "frågor och svar".. :-)

2010-08-23 @ 22:29:10
URL: http://www.matildasalmen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0