Äpplekaka med citron och kardemumma

125 gr smör
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron-rivet skal
2 ägg
2 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Fyllning

2 äpplen i skivor
1 msk socker
1 tsk kardemummakärnor eller 2 msk stött kardemumma

1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda sedan med sockret. Häll i vaniljsockret.

2. Riv citronskalet och blanda i smeten. Vispa ner äggen och häll sedan ner en blandning av mjöl och bakpulver.
Häll sist i mjölken.

3. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten.

4. Skiva äpplena rätt tunna. Tryck ner i smeten. Strö över sockret och kardemumman. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. (alltid beroende ugn)

Servera med vaniljglass eller riktigt kall vaniljsås.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0