Äpplekaka med citron och kardemumma
125 gr smör
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron-rivet skal
2 ägg
2 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Fyllning
2 äpplen i skivor
1 msk socker
1 tsk kardemummakärnor eller 2 msk stött kardemumma
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda sedan med sockret. Häll i vaniljsockret.
2. Riv citronskalet och blanda i smeten. Vispa ner äggen och häll sedan ner en blandning av mjöl och bakpulver.
Häll sist i mjölken.
3. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten.
4. Skiva äpplena rätt tunna. Tryck ner i smeten. Strö över sockret och kardemumman. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. (alltid beroende ugn)
Servera med vaniljglass eller riktigt kall vaniljsås.

1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron-rivet skal
2 ägg
2 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Fyllning
2 äpplen i skivor
1 msk socker
1 tsk kardemummakärnor eller 2 msk stött kardemumma
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda sedan med sockret. Häll i vaniljsockret.
2. Riv citronskalet och blanda i smeten. Vispa ner äggen och häll sedan ner en blandning av mjöl och bakpulver.
Häll sist i mjölken.
3. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten.
4. Skiva äpplena rätt tunna. Tryck ner i smeten. Strö över sockret och kardemumman. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. (alltid beroende ugn)
Servera med vaniljglass eller riktigt kall vaniljsås.

Kommentarer
Trackback