Vanilj å Äpplemuffins
100 gr smör
3 ägg
1 dl mjölk
2 ½ dl socker
3 ½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 vaniljstång
2 små äpplen
kanel
kardemumma
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i smöret och mjölken.
3. Blanda de torra ingredienserna och häll sedan ner i äggsmeten.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och rör i.
4. Skölj och kärna ur äpplena, skär sedan i små bitar. Värm en stekpanna
och stek äpplebitarna i smör. Häll över kanel, kardemumma och socker.
Stek tills bitarna fått lite färg och blitt lite mjuka.
5. Fyll muffinsformarna till hälften med smet och tryck sedan ner äpplebitarna.
Grädda i ugnen i ca 12-15 min. Serveras ljumna med iskall vaniljvisp.

3 ägg
1 dl mjölk
2 ½ dl socker
3 ½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 vaniljstång
2 små äpplen
kanel
kardemumma
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i smöret och mjölken.
3. Blanda de torra ingredienserna och häll sedan ner i äggsmeten.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och rör i.
4. Skölj och kärna ur äpplena, skär sedan i små bitar. Värm en stekpanna
och stek äpplebitarna i smör. Häll över kanel, kardemumma och socker.
Stek tills bitarna fått lite färg och blitt lite mjuka.
5. Fyll muffinsformarna till hälften med smet och tryck sedan ner äpplebitarna.
Grädda i ugnen i ca 12-15 min. Serveras ljumna med iskall vaniljvisp.

Kommentarer
Trackback