Rabarber&Arrakmuffins

Ca: 12 stora muffins

100 gr smör  
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 rabarber
Arrakessens efter smak

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Blanda mjölken med smöret och häll över äggsmeten.

4. Blanda övriga torra ingridienser och rör sedan ner i smeten. RÖR, vispa ej!

5.  Häll i så mycket arrak som du vill ha. Man får hälla i ganska mycket om det ska smaka.
Jag brukar ta 1/4 flaska. Häll i formar.

6. Hacka rabarbern i bitar och pensla på lite mjöl innan du kastar ner några bitar i varje form.
Grädda i ca 12 min. (beroende på ugn!)

Glasyren
½ philadelphiaask
50 gr smör
2 dl florsocker
någon droppe röd hushållsfärg

Låt ost och smör stå framme så det blir mjukt. Blanda sedan alla ingredienser till en smet. Smeta på en avsvalnad muffin och strö sedan på strössel i roliga färger.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0