Mjuk kola med mjölkchokladmousse
Igårkväll hade vi finbesök och jag passade på att testa en nya efterätt. Här kommer receptet.
Mjuk kola med mjölkchokladmousse
Kola
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1½ dl grädde
2 tsk kakao
1. Blanda alla ingredienser och koka samman på låg värme i 10-15 min. Häll upp i 4 portionsskålar och låt stelna minst 2 timmar i kylskåpet.
Mjölkchokladmousse
150 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden hårt.
2. Rör ner äggulorna i grädden Rör sist i chokladen. Låt stelna i kyl i minst 1 timme.
Spritsa på moussen på kolasmeten och toppa med en bit choklad/kokos eller rostade nötter.
Fin prickig bricka från Åhléns.
Vita skålar från Gräddelin.
Mums, en efterrätt i min smak. Ska vi flytta ihop? ;-)
åh vad du bakar mycket gott!
har du något bra tips på goda saker att ha på en brunch? jag ska bjuda familjen på det på söndag och är helt tom på inspiration =(
kramis