American Cheesecake
Jag lovar... VÄRLDENS godaste icke frysta cheesecake! Den är jättelätt att göra så alla klarar av det, tom du Stina. =)
50 g smör
10 Digestivekex
400 gr philadelphiaost
1 dl socker
2 msk mjöl
3 tsk vaniljsocker
1 ägg, (gula och vita separerat)
1. Smält smöret. Krossa kexen och blanda dem med smöret.
2. Tryck ut i en form med löstagbar botten och stå i kylen tills det svalnat.
3. Rör ihop osten med sockret. Tillsätt mjöl och vanlijsocker. Rör först i gulan och sedan vitan.
4. Häll smeten i skalet och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
5. Servera med glass eller en klick grädde. Men jag btycker den är godast som den är!!
Så god att det bara finns smulor kvar, om ens det!
50 g smör
10 Digestivekex
400 gr philadelphiaost
1 dl socker
2 msk mjöl
3 tsk vaniljsocker
1 ägg, (gula och vita separerat)
1. Smält smöret. Krossa kexen och blanda dem med smöret.
2. Tryck ut i en form med löstagbar botten och stå i kylen tills det svalnat.
3. Rör ihop osten med sockret. Tillsätt mjöl och vanlijsocker. Rör först i gulan och sedan vitan.
4. Häll smeten i skalet och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
5. Servera med glass eller en klick grädde. Men jag btycker den är godast som den är!!
Så god att det bara finns smulor kvar, om ens det!
Kommentarer
Postat av: Stina
Lätt väldigt gott och lätt!! Gillart skarpt=)=)=)=)=)
Postat av: Lena
Nu har jag kopierat receptet och ska försöka göra den ihelgen då vi får främmande!!!
Hoppas jag lyckas! ;)
Kram!
Postat av: Therese
Hur många portioner räknar du med att detta recept räcker till. Låter ju både enkelt och väldigt gott :)
Postat av: Lena
Är en aning bättre i fogarna men promenader och trappor är fortfarande svårt.
Har ett bälte som jag använde mycket sällan under graviditet för det gjorde så ont i magen då. Men använder det nu.
Helt ok att du länkar mig! Såklart!!! =)
Kan jag länka till dig jag också?
Längtar till ihelgen så jag kan göra din cheesecake och smaska den!!!=)
Kram kram!!!
Trackback