Pepparkaksrutor med cream cheeseglasyr
Tills ikväll har jag bakat...
Kaka:
200 gr smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
6 dl mjöl
2 dl lingonsylt
Glasyr:
200 gr cream cheese
75 gr rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ev. frysta lingon till garnering
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ungslångpannan med bakplåtspapper.
2. Smält smöret. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner ägget ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
3. Blanda kryddorna med bikarbonat och mjöl. Rör ner till jämn smet. Rör sedan i lingonen.
4. grädda i ca 30 min på andra falsen nedifrån.
5. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över avsvalnad kaka. Förvara i kylen.
Kaka:
200 gr smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
6 dl mjöl
2 dl lingonsylt
Glasyr:
200 gr cream cheese
75 gr rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ev. frysta lingon till garnering
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ungslångpannan med bakplåtspapper.
2. Smält smöret. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner ägget ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
3. Blanda kryddorna med bikarbonat och mjöl. Rör ner till jämn smet. Rör sedan i lingonen.
4. grädda i ca 30 min på andra falsen nedifrån.
5. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över avsvalnad kaka. Förvara i kylen.
Kommentarer
Trackback