Pepparkaksrutor med cream cheeseglasyr

Tills ikväll har jag bakat...

Kaka:

200 gr smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
6 dl mjöl
2 dl lingonsylt

Glasyr:

200 gr cream cheese
75 gr rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ev. frysta lingon till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ungslångpannan med bakplåtspapper.

2. Smält smöret. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner ägget ett i taget. Tillsätt gräddfilen.

3. Blanda kryddorna med bikarbonat och mjöl. Rör ner till jämn smet. Rör sedan i lingonen.

4. grädda i ca 30 min på andra falsen nedifrån.

5. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över avsvalnad kaka. Förvara i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0